|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Brak karnego po wycięciu Kuna to kryminał
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Vitolo 
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
karny i żółta kartka
z miejsca wypierdolic sedziego na 3 mecze do 4 ligi
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie Ty kfjatek, ale sporo opinii na twitterach i ogólnie w necie atmosfera jakby już po lidze było ale piszesz o kalendarzu Lecha, a jakby nie patrzeć lepszego nie mogło być. każdy kalendarz Lecha, zakładający rozegranie choć jednego wyjazdu jest ciężki, bardziej o to ten aspekt mi chodziło jedne ogarnie Wisły wiosny nie czyni i spodziewam się gubienia pkt poza Poznaniem patrz na tu i teraz Lech grał makabrycznie, gdyby ktoś w przerwie meczu ze Śląskiem miesiąc temu powiedział, że będzie realna szansa na wygranie ligi puknąłbym się w czoło. Jak oceniasz formę top3 na dzień dzisiejszy? Lech jest w gazie, ale logika ligi wskazuje na to, że w najbliższych meczach czeka was zadyszka. Od strony bukmacherki w następnych dwóch spotkaniach Lecha szukam straty punktów. Plus moim zdaniem nie gracie innej piłki - jesteście po prostu skuteczni. Na ten moment forma 1 Lech 2/3 Jaga/Legia ale to jest AŻ 7 spotkań, tabela meczów całej ósemki w tym sezonie mocno na korzyść Jagi (26pkt) względem Lecha (21pkt), plus szansę upatruję w tym, że Jaga solidny bilans u siebie + najlepsze ligowe wyjazdy ale to wróżenie z fusów na dziś i liga zamknie się w 1-2pkt w ostatnich minutach 37. kolejki Jagę premiuje delikatnie kalendarz, bo Wy kończycie z Legią, która zje murawę żeby Was wyjebać, a my z Płockiem który może mieć podejście zależne od wyników rundy i chęci grania w pucharach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen, masz bardzo optymistyczne podejście uważam.
Piszesz o kalendarzu tylko przez pryzmat ostatniej kolejki?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jeśli złożyć tabelę TYLKO z meczów między ósemką to
Jaga 26pkt Lech 22pkt Płock 22pkt Zabrze 21pkt Legia 19pkt
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ciekawe kto z tej siódemki będzie od początku na wakacjach, a kto będzie chciał Lechowi czy Legii napsuć trochę krwi w zdobyciu MP Dobry dzień Ładnie tabela wygląda 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen, masz bardzo optymistyczne podejście uważam.
Piszesz o kalendarzu tylko przez pryzmat ostatniej kolejki? patrzę na ogół sezonu, większość poprzednich miała "sprawiedliwy" rozkład wyników czołówki bez względu na formę (może oprócz wiosennego streaku Legii po meczu z Ruchem) i jeśli miałbym typować to jakieś 2 razy top3 zamieni się miejscami w tej rundzie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen pięknie rozpisuje tabele a i tak zawsze chuj z tego jest 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen, a spójrz na domowy bilans Lecha (mają u siebie Jage i Legie).
Lech albo Legia wygra. W Jagiellonie nie wierzyłem i nie wierzę. Tak samo jak w Wisłę Płock na cokolowiek.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale nie ma co się zapierać, bo liga jest tak jebnięta, że jakby ktoś mi powiedział że tak ma wyglądać tabela po 30. kolejkach to śmiałbym się okrutnie (mimo, że parę kolejek temu z przekąsem napisałem że prędzej Lech zrobi MP niż Legia, a mieli jakieś 8pkt straty chyba...)
tak jak Lech niespodziewanie odpalił to po podziale może odpalić ktokolwiek i być liderem, tu logika schodzi na boczny tor trochę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen, a spójrz na domowy bilans Lecha (mają u siebie Jage i Legie).
Lech albo Legia wygra. W Jagiellonie nie wierzyłem i nie wierzę. Tak samo jak w Wisłę Płock na cokolowiek. Jaga/Legia urywa 1pkt w Poznaniu i Lech przy wyjazdach może wylecieć z gry. Wróżenie z fusów, za miesiąc się okaże ja mam podejście raczej takie, że Jaga tego nie ogarnie patrząc na to co się dzieje u nas, ale może miło zaskoczą
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen, " między ósemką " to Wy zrobiliście wyniki jak byliście w dobrej formie. Nie ma co porównywać i szukać analogii. Zobaczymy, ale można mieć nadzieje, że liga będzie ciekawa aż do 37 kolejki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Macie dobrze Tazen, że gracie z Legią po finale PP, w którym myślę że zagramy.
Ale to wszystko tylko spekulacje. Punkty będzie tracił każdy z trójki. do tego Górnik przed 1/2 PP i Korona po 1/2 PP - tylko trzeba to wykorzystać
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja się nie spieram. Liga jebnięta to fakt. Legia z 1/3 meczów porażki i walczy o tytuł  Mistrz będzie słaby sportowo, ktokolwiek nim zostanie. Lech jest jednak dla mnie malutkim faworytem. Raz forma, dwa - mecze u siebie z L/J, trzy - atmosfera w zespole.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tazen, " między ósemką " to Wy zrobiliście wyniki jak byliście w dobrej formie. Nie ma co porównywać i szukać analogii. Zobaczymy, ale można mieć nadzieje, że liga będzie ciekawa aż do 37 kolejki. no właśnie akagi nie kłam, bo cała zdobycz to praktycznie jesień - gdzie byliśmy prze-chu-jo-wi i jechaliśmy na mega farcie wiosną z czołówką przegraliśmy z Płockiem przegraliśmy z Lubinem przegraliśmy z Lechem wygraliśmy z Wisłą wygraliśmy z Legią 20/26 zrobiliśmy jesienią na czołówce
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja się nie spieram. Liga jebnięta to fakt. Legia z 1/3 meczów porażki i walczy o tytuł  Mistrz będzie słaby sportowo, ktokolwiek nim zostanie. Lech jest jednak dla mnie malutkim faworytem. Raz forma, dwa - mecze u siebie z L/J, trzy - atmosfera w zespole. Tu też się nie spieram - Lech na ten moment faworyt, póki co wszystko przemawia za wami. Wczorajsze uratowanie meczu z KSG może zrobić tego mistrza, bo handicap grania u siebie jest spory. Chociaż kiedyś musicie u siebie przegrać  pogadamy w maju
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Inna sprawa te ręki w polu karnym. Niech się za to wezmą i zrobią jasne interpretację.
Jaki jest sens karać zespół karnym w takiej sytuacji jak wczoraj w Poznaniu? Jaka jest kara w stosunku do przewinienia? Zupełnie niegroźna sytuacja, piłka nie leciała w kierunku bramki a odwrotnie. Jak ta sytuacja ma się w porównaniu gdzie Antolic z Legii sam się nabije w ręke w nieporównywalnie groźniejszej sytuacji?
Powinny być dyktowane w takich sytuacjach te rzuty wolne pośrednie i tyle.
Czekam tylko na tego Marciniaka na ostatni mecz Lech-Legia..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miłej niedzieli życzę.
u mnie dzisiaj ani jednego bet'a.
|