Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 10 1 2 3 4 5 6 7 9 10
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
[Linked Image from i.ibb.co]

Ewidentnie najlepsi w tej kolejce byli "Szaffelowcy". Biczu i Łajt przetasowali karty i wykręcili dużo lepsze wyniki niż reszta.
Ten pierwszy dzięki temu i dzięki dobremu wyborowi kapitana został liderem naszej fanty!

Najlepiej do tej pory wybierający kapitanów Kemp zaliczył wpadkę. Jego Immobile nie dość, że nie zapunktował golem czy asystą, to jeszcze "wywalczył" karnego dla Milanu.

Ciągle fatalnie wybierający kapitanów niejaki Akhu, jakimś przypadkiem zdołał obronić miejsce na podium.

Jednak nie tylko jego występ można uznać mianem fatalnego. Dotychczas współliderujący Cigar zdołał uzbierać tylko 25pkt, natomiast zwycięzca poprzedniej edycji, i jeden z faworytów do końcowego triumfu - Haczyk zaledwie 18.

Jeszcze gorszy punktowo był Jose, ale tutaj mamy ewidentnie do czynienia z błędem ludzkim i nie kliknięciem "Shuffle card", także trudno pisać o złym występie.

Na nieco uwagi zasłużył także Irek, który przez to że zapomniał o zmianach zmuszony był grać bez kapitana a i tak wykręcił wynik lepszy od 5 innych fantasistów.

Bonus: Unibet
K
xxx
xxx
K Offline
zajebiste Studio.. Sportowa niedziela czytał Dariusz Szpakowski aplauz dobrze2 smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tabela i statystyki po 6. kolejce:

Takiej wyrównanej walki chyba nikt się nie spodziewał smile

Szósta kolejka padła łupem Irka, który minimalnie wyprzedził Anzelmo i Akhu. Temu ostatniemu wreszcie udało się dobrze wybrać kapitana, dzięki czemu odzyskał fotel lidera fanty.

Najlepszym kapitanem okazał się Lolo Insigne, na którego postawili Łajt i wspomniany Akhu.

Pomimo tego jednorazowego, dobrego wyboru aktualny lider tabeli jest ciągle jednym z najgorzej wybierających kapitanów. Najlepszy w tym aspekcie, wiadomo, faworyt rozgrywek - Haczyk. Jego fenomenalne 122 punkty muszą robić wrażenie.

Na słowa uznania zasługuje też user Huberthg. Tenże gracz nie wygrał jeszcze ani jednej kolejki, nie był też zwycięzcą żadnej rundy "kapitanów", a jednak ma świetną serię pięciu kolejek powyżej 50pkt. Ta równa forma pozwoliła mu awansować na drugie miejsce, ex aequo z Biczem.

Dobrze i równo spisuje się również Kemp, aczkolwiek mocno obniżył loty w wyborze kapitanów, co kosztowało go spadek o kilka pozycji w klasyfikacji generalnej.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tabela i statystyki po 16. kolejce:

Od ostatniego podsumowania minęło aż 10 kolejek, więc wszystkich zmian nie da się opisać smile

Na największą uwagę zasługuje oczywiście obecny lider - Irek - który objął prowadzenie po 11. kolejce i nie widać, żeby zamierzał je oddać aplauz

Najlepszy w "kapitanach" Kemp. Trzy najlepsze wyniki w tej kategorii to Jego robota (38,36,34). Trzeba także wyróżnić Akhu za wyciągnięcie się z przedostatniego miejsca i Anzelmo za serię 7 kolejek z ponad 10pkt.

Niestety należy wspomnieć też o tych po drugiej stronie i załamaniu formy Haczyka. Po 6 kolejkach "kapitański" lider, a teraz spadek na 7. pozycję i fatalny run trzech kolejek z dwoma punktami blush frown
Żeby nie kopać leżącego, tylko z kronikarskiego obowiązku, wspomnę o niecałych ośmiu punktach na kolejkę Łajta. Jestem jednak przekonany, że obaj trenerzy wyciągnęli już wnioski (być może zwolnili swoich analityków) i w kolejnych tygodniach będą już podejmować lepsze decyzje smile

Za nami także niesamowity wyczyn Vinca. Został ustanowiony najlepszy wynik pojedynczej kolejki. Myślenicki fantasista w trzynastej kolejce wykręcił 113 pkt blush i to grając bez bramkarza! Dało to 4. miejsce w klasyfikacji generalnej tejże kolejki.

Ogólnie patrząc, liga ciągle wydaje się być bardzo wyrównana.
W ramach ciekawostki porównanie do poprzedniego sezonu tych userów, którzy uczestniczyli w rozgrywkach.
Widać, że poziom nam spadł, bo w ostatnim sezonie po 16 kolejkach 4 graczy miało ponad 900pkt. Teraz tylko jeden.

Code
       21/22   20/21   Różnica
Akhu	895	970	-75
Vinc	832	841	-9
Poozon	825	916	-91
Łajt	767	917	-150
Biczu	767	653	+114
Haczyk	745	908	-163

Jedynym, który się poprawił w stosunku do poprzedniej edycji to Biczu (ale wszyscy pamiętamy jak wyglądały Bicza wybory na początku sezonu)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Rozmawiałem krótko z Vincem i zaproponowałem rozegranie pucharu smile

Wersje są dwie :

1 - robimy losowanie i ustalamy 6 par. Później kolejne losowanie i 3 pary. Z trójki wygranych następnie odpada jeden, później kolejny i mamy zwycięzce.

2 - gramy wszyscy i co kolejkę/dwie odpada osoba z najmniejszą ilością punktów.

Co myślicie ? smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Irek
Rozmawiałem krótko z Vincem i zaproponowałem rozegranie pucharu smile

Wersje są dwie :

1 - robimy losowanie i ustalamy 6 par. Później kolejne losowanie i 3 pary. Z trójki wygranych następnie odpada jeden, później kolejny i mamy zwycięzce.

2 - gramy wszyscy i co kolejkę/dwie odpada osoba z najmniejszą ilością punktów.

Co myślicie ? smile

1 wersja zacna, gramy!

W
Fundator
Fundator
W Offline
Mój głos na wersję nr 1

K
xxx
xxx
K Offline
wersja 1.

w tym Pucharze nie będzie 'oszczedzanka' toast

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Już widzę ze gorące kulki grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Też 1

Daję śliwkę dla najlepszego

A
veteran
veteran
A Offline
boks

B
Smakosz jedzenia i alko
Smakosz jedzenia i alko
B Online: Eek
Originally Posted by VVega
Też 1

Daję śliwkę dla najlepszego
Jestem za tym co Vinc !!
Dokładam marynowane borowiki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Skoro wersja 1 jest w większości to taką byśmy zagrali smile

Moje propozycje :

Vinc lub Akhu przeprowadzą losowanie jako gospodarze smile

Gralibyśmy mecz i rewanż.

Ekipa wylosowana jako pierwsza wystąpi jako gospodarz pierwszego meczu.

W przypadku remisu w dwumeczu - decydujący byłby wyższy wynik w typerze w danej kolejce.

Można włączać czipsy bez umiaru cool

Jeżeli zostanie trójka uczestników to po dwóch kolejkach odpada jeden z najmniejszą ilością punktów. Po dwóch następnych poznajemy zdobywcę pucharu puchar

Możemy wystartować już w tą sobotę albo poczekać aż się sytuacja chorobowa uspokoi.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Akhu ma wprawę w losowaniu smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ewentualnie kemp z relacją audiowizualną tongue

K
xxx
xxx
K Offline
Originally Posted by Irek
Ewentualnie kemp z relacją audiowizualną tongue

ja jeszcze nie rozgryzłem Twojego regulaminu grin

K
xxx
xxx
K Offline
ok, mam.. rozumiem, ze stworzona zostanie nowa "Liga-Puchar" na potrzeby tej rywalizacji?..

'Chipsy bez umiaru' to ja nie wiem laugh

jestem za poczkaniem do ustabiizowania sytuacji z przekładaniem meczów

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie wiem czy się da stworzyć coś nowego. Policzymy ręcznie jak coś.

Chipsy czyli podwójny kapitan i takie tam smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Da się, są dwie opcje liga i liga hedtuhed. Tylko po co.
Myślałem, że to tak w Fpl czy jak w esa było, że z automatu punkty do rywalizacji

W
Fundator
Fundator
W Offline
Tak , liczmy ręcznie. Moim zdaniem nie ma co czekać bo możemy się nie wyrobić w sezonie

Strona 5 z 10 1 2 3 4 5 6 7 9 10

Moderatorzy  Akhu, Biszop 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (forty, rafal08, Sensei, kamel, burbon, Lukasz111, 11kera11, latajaca_holenderka, betowiec), 3,248 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,231
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025