„Boso, ale w ostrogach” (opisującą dzieciństwo i wczesną młodość autora; pierwsze wydanie: 1961), „Pięć lat kacetu” (będącą wspomnieniem Grzesiuka z pobytu w obozach w Dachau, Mauthausen i Gusen; pierwsze wydanie: 1958), „Na marginesie życia” (opisującą zmaganie autora z gruźlicą; wydaną rok po jego śmierci).
Na początku roku Sensei miałem coś załatwić na Młocinach, ale że to były godziny szczytu, a ja tam mam od siebie 32 kilometry w jedną stronę to postanowiłem pojechać metrem.
Zostawiłem samochód na Kabatach i jechałem.
Wiesz co? Przez całą trasę, a jazda trwała ok.50 min. w tym wagonie gdzie jechałem książkę czytała tylko jedna osoba.
Wszyscy pozostali, bez względu na wiek, wpatrzeni w telefony.
A to znasz Sensei? Początek tego utworu, to dzwonek w moim telefonie.
[quote=akagi]Na początku roku Sensei miałem coś załatwić na Młocinach, ale że to były godziny szczytu, a ja tam mam od siebie 32 kilometry w jedną stronę to postanowiłem pojechać metrem.
Wiesz co? Przez całą trasę, a jazda trwała ok.50 min. w tym wagonie gdzie jechałem książkę czytała tylko jedna osoba.
Vinc nie chciał uwierzyć że jak ma termin u lekarza na 11 to już od 10 tej siedzi przed gabinetem
[quote=akagi]Na początku roku Sensei miałem coś załatwić na Młocinach, ale że to były godziny szczytu, a ja tam mam od siebie 32 kilometry w jedną stronę to postanowiłem pojechać metrem.
Vinc nie chciał uwierzyć że jak ma termin u lekarza na 11 to już od 10 tej siedzi przed gabinetem