|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
spacer dla zdrowotności, a i jodu gratis się nawdychają w korpo by powiedzieli, że sytuacja win win
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dziadek Suljovic młodszy od Burbona niezłe emocje były, dziadek nie wytrzymał psychicznie
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
tak to widze Sensei
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
do takiego ubioru to trzeba mieć odpowiednią sylwetką, więc lepszy dres żeby ukryć bęben
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Jak byłeś Laku 15 lat ministrantem, a poza tym "czytałeś czytanie", to musiałeś być cenionym przez księży.
Pytanie brzmi, jak bardzo byłeś cenionym? optuję o listę dla Akagiego do czasu kiedy ujrzę księdza pedofila w ECPU Polska albo innych organizacjach mainstreamowych
jeżeli bez podtekstu - większość księży dobrze mnie kojarzy nawet tacy którzy dopiero co zaczynali karierę jako księża w okresie kiedy już byłem na mszy parę razy a mnie od jakichś 7 lat nie ma w Kościele co mnie zszokowało osobiście do nich nic nie mam, szanuję wszystkich ludzi ludzie jak ludzie - bardziej pretensje mam do ludności którzy utrzymują tą firmę rodem z Watykanu bo to dzięki nim to istnieje to po pierwsze a po drugie nie mają konkretnego powodu by wierzyć tylko wierzą "bo tak trzeba"  fakt niedawno jeden księciunio został ojcem z 20-latką i po ujawnieniu tego faktu musiał odejść do parafii przy granicy białorusko-litewskiej to jeszcze ujdzie ale najgorsze jest to, że zmuszał do aborcji czego nie zdzierżę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sorry że na live ale orły z holandii zakutaszą @2.3
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kurła następny szyfruje, to już jakaś plaga
|
|
|
|
|
Eliminator
|
|
Eliminator
kurła następny szyfruje, to już jakaś plaga To jeszcze idzie rozszyfrować. Ale jak Burbon coś dojebie to czasem ciężko jest.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oczywiście Laku, że bez podtekstu bo jakżebym śmiał. Tak tylko zapytałem, bo kolega zatrudnia jednego gościa z żółtymi papierami, a ten gość od małego był ministrantem. Teraz też (ok.40-letni) służy do mszy. Jakiś inny pracownik mu powiedział, że swego czasu to nawet na tacę zbierał, ale jak zajebał księdzu cały utarg z tacy, to już nie zbiera, ale do mszy dalej służy.  Pytałem kolegi czy wie dlaczego go nie wywalili po tym "incydencie" z tacą, ale odpowiedział mu, że go księża lubią jako ministranta. Czyli z jakiegoś powodu lubić go muszą, pomimo tych ułomności. I tak mi się Laku jakoś skojarzyło, a Ty podtekstów szukasz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i teraz mnie zaciekawiło, po co ktoś miałby zatrudniać gościa z żółtymi papierami
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Irka od nas wygonili trzeba się napić z radości
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i teraz mnie zaciekawiło, po co ktoś miałby zatrudniać gościa z żółtymi papierami A widzisz, zaciekawiła Cię historia, chociaż z innego powodu. To Ci wyjaśnię, że ten z żółtymi jest pracowity, i jest na rencie. Z tego powodu pracodawca ma pewne ulgi finansowe.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Oczywiście Laku, że bez podtekstu bo jakżebym śmiał. Tak tylko zapytałem, bo kolega zatrudnia jednego gościa z żółtymi papierami, a ten gość od małego był ministrantem. Teraz też (ok.40-letni) służy do mszy. Jakiś inny pracownik mu powiedział, że swego czasu to nawet na tacę zbierał, ale jak zajebał księdzu cały utarg z tacy, to już nie zbiera, ale do mszy dalej służy.  Pytałem kolegi czy wie dlaczego go nie wywalili po tym "incydencie" z tacą, ale odpowiedział mu, że go księża lubią jako ministranta. Czyli z jakiegoś powodu lubić go muszą, pomimo tych ułomności. I tak mi się Laku jakoś skojarzyło, a Ty podtekstów szukasz.  powiem Ci akagi tak w 2002 jak chodziłem z puszką po kolędzie (chyba trudne czasy, roboty nie było ale nie wiem bo do podstawówki wtedy chodziłem) to ksiądz dawał 10zł za jeden dzień  a resztę brał dla siebie i to dość sporo bo aż średnio 100zł w 2008 utarg dzielono 1/3 ministrant 1/3 ministrant 1/3 ksiądz (zmiana opiekuna) w 2015 wszystko dla ministrantów (ten sam opiekun) w 2002-2008 znaliśmy wszystkie sposoby aby brać na lewo pieniądze z dobrze zabezpieczonej puszki na kłódkę  w 2008 już był luzik pod tym kątem najśmieszniejsze jak w latach 2002-2008 jeden z ministrantów wyspowiadał się u naszego księdza opiekuna, że kradł kasę z puszki tak, musiał zwracać swego czasu raz pod Kościołem jak się zbierało na coś to też chciało jakąś tą puszkę rozłupać rozłupałem ją tak, że była dobrze otwarta ale zamknąć jej się nie dało i widać, że było grzebanie  kościelny naskarżył na mnie do Proboszcza co by być wybielony, a Proboszcz nie zwrócił na to uwagi tylko kazał na luzie oddać  także kradzież pieniędzy to nie jest w tym środowisku jakoś niemile widziana, moim zdaniem to oni kasę by sami chętnie dawali ludziom niż ją brali bo jej mają pełnawo prędzej za złe zachowanie mogliby wywalić niż za kradzież, zresztą widzimy na przykładzie księży, że za jakieś tam seksualne wiraże przenoszą tylko co najwyżej do innej parafii a nie tam jakieś drakońskie kary
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Skomplikowany masz życiorys Laku, taki specyficzny.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
trochę fragmentów z pamiętnika ministranta się zacytowało :-)
|
|
|
|
|
|
|
Szymon Marciniak w półfinale Arab Cup doliczył 9 minut do meczu Katar-Algieria przy stanie 0:1. W 90+7 uznał po VAR gola dla Kataru na 1:1. A w 90+15 podyktował karnego dla Algierii. Na raty wykorzystali. Mecz skończył w 90+19. VAR trochę czasu zabrał, ale 19 minut? Trochę dużo. Katarczycy, a więc gospodarze przyszłorocznych mistrzostw świata, chcą wnieść przeciwko niemu oskarżenie do FIFA.To nie jedyna pomeczowa kontrowersja. Katarski klub Qatar FC poinformował o rozwiązaniu umowy z Youcefem Belailim — strzelcem gola, który dał Algierii finał. Media donoszą, że może być to akt zemsty na zawodniku. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Akagi idziesz na pasterkę?
|
|