|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra to specjalnie dla Ciebie Pacyf nadrobiłem zaległości. Jesica Ziołek jest zaręczona z Miłoszem Mleczko Łooo panie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miłosz, syn Stefana 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Lada chwila zapadnie decyzja, czy wysyłać sprzęt do odmulania Fortemu o Phenomenonowi Witam, nie wysyłać
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lada chwila zapadnie decyzja, czy wysyłać sprzęt do odmulania Fortemu o Phenomenonowi Witam, nie wysyłać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W UE weszły w życie sankcje wykluczające niektóre rosyjskie banki z systemu SWIFT niektóre  Jakoś trzeba płacić za gaz. Przecież nikt nie będzie jeździł z kasą na taczkach. Patrząc na zwykłe biznesy to z zapłatą nie będzie problemu. Problem będzie miał kacap ze spieniężeniem swojej pracy i możliwości kupna podstawowych produktów. Nie mówiąc już o ekskluzywnych towarach, w których ruski choćby mieszkał w kurnej chacie to na pokaz zawsze kupował. A jak to pójdzie kaskadowo to nie ma bata. Ludzie rozsadzą od środka to państwo. Później przyjdzie nowy despota, zrobi się resecik, przygłupom na zachodzie wciśnie się kit, że nowy cep to nie putin i będą kręcić lody dalej. Zjebany ten świat. Ja tam przywykłem już. Kacap jak kacap ale jak poradzimy sobie my ? Jeśli Rosja nałoży sankcje na UE… Większość ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, co się stanie. Rosja dostarcza 40% nawozów w Europie. Jeśli zablokuje to niedobory żywności staną się faktem... Ceny zbóż w tej chwili są najwyższe od ponad dekady. EU zablokowała też Białoruś. A tam potas pod nawozy... Do tego uchodźcy. Jak ruscy będą napierdalać Kijów, Charków, Dnipro etc. metodą na Grozny, Karbalę czy Allepo tu może do nas przyjechać w bardzo krótkim czasie miliony jak nie dziesiątki milionów zdesperowanych, pozbawionych wszystkiego ludzi. I nie będą to tylko matki z dziećmi. Ogólnie nie jest wesoło 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobrze że jest forum  Oaza spokoju w tych szczególnych czasach. Nie wiem czy widzieliście. https://twitter.com/mariuszbonkowo/status/1499021328858419200“Znany Amerykański pułkownik i strateg Doug MacGregor ujawnia kulisy sprawy Polskich samolotów dla Ukrainy. To polskie władze zaoferowały Ukrainie samoloty i by operowały z Polskich lotnisk. Sekretarz generalny NATO Stoltenberg w trybie alarmowym poleciał do Polski wybić z głowy ten pomysł władzom Polski, że NATO nie jest wstanie bronić Polski jak sama rozpęta konflikt z Rosją MacGregor również zaznaczył, że NATO nie jest obecnie w stanie stawić czoła Rosji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobrze że jest forum  Oaza spokoju w tych szczególnych czasach. Nie wiem czy widzieliście. https://twitter.com/mariuszbonkowo/status/1499021328858419200“Znany Amerykański pułkownik i strateg Doug MacGregor ujawnia kulisy sprawy Polskich samolotów dla Ukrainy. To polskie władze zaoferowały Ukrainie samoloty i by operowały z Polskich lotnisk. Sekretarz generalny NATO Stoltenberg w trybie alarmowym poleciał do Polski wybić z głowy ten pomysł władzom Polski, że NATO nie jest wstanie bronić Polski jak sama rozpęta konflikt z Rosją MacGregor również zaznaczył, że NATO nie jest obecnie w stanie stawić czoła Rosji. patrząc jak skuteczne w niszczeniu czołgów są drony to same one by wystarczyły na wojska pancerne, gorzej z lotnictwem, marynarką czy rakietowymi
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Podolski 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wyciągamy zakurzoną koszulkę Luton Town i kibicujemy
|
|
|
|
|
Ekstraklasa Typer
|
|
Ekstraklasa Typer
W UE weszły w życie sankcje wykluczające niektóre rosyjskie banki z systemu SWIFT niektóre  Jakoś trzeba płacić za gaz. Przecież nikt nie będzie jeździł z kasą na taczkach. Patrząc na zwykłe biznesy to z zapłatą nie będzie problemu. Problem będzie miał kacap ze spieniężeniem swojej pracy i możliwości kupna podstawowych produktów. Nie mówiąc już o ekskluzywnych towarach, w których ruski choćby mieszkał w kurnej chacie to na pokaz zawsze kupował. A jak to pójdzie kaskadowo to nie ma bata. Ludzie rozsadzą od środka to państwo. Później przyjdzie nowy despota, zrobi się resecik, przygłupom na zachodzie wciśnie się kit, że nowy cep to nie putin i będą kręcić lody dalej. Zjebany ten świat. Ja tam przywykłem już. Kacap jak kacap ale jak poradzimy sobie my ? Jeśli Rosja nałoży sankcje na UE… Większość ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, co się stanie. Rosja dostarcza 40% nawozów w Europie. Jeśli zablokuje to niedobory żywności staną się faktem... Ceny zbóż w tej chwili są najwyższe od ponad dekady. EU zablokowała też Białoruś. A tam potas pod nawozy... Do tego uchodźcy. Jak ruscy będą napierdalać Kijów, Charków, Dnipro etc. metodą na Grozny, Karbalę czy Allepo tu może do nas przyjechać w bardzo krótkim czasie miliony jak nie dziesiątki milionów zdesperowanych, pozbawionych wszystkiego ludzi. I nie będą to tylko matki z dziećmi. Ogólnie nie jest wesoło  Czyli co? Robić zapasy żywności? Też słyszałem, że do produkcji nawozów dużo gazu jest potrzebne a ceny gazu wiadomo. Słyszałem już wypowiedzi chłodno myślących, że już powinniśmy się zastanawiać jak to rozegrać żeby jak najwięcej na tym kryzysie ugrać. Moim zdaniem skończy się jak zwykle. Garbatonosi wykreują kolejne miliardy a rządy będą się zadłużać... Trzeba chyba bitcoiny "kupywać". Kolega kosy Koseckiego kiedyś sprzedał zamiast trzymać.
|
|
|
|
|
Ekstraklasa Typer
|
|
Ekstraklasa Typer
Dobrze że jest forum  Oaza spokoju w tych szczególnych czasach. Nie wiem czy widzieliście. https://twitter.com/mariuszbonkowo/status/1499021328858419200“Znany Amerykański pułkownik i strateg Doug MacGregor ujawnia kulisy sprawy Polskich samolotów dla Ukrainy. To polskie władze zaoferowały Ukrainie samoloty i by operowały z Polskich lotnisk. Sekretarz generalny NATO Stoltenberg w trybie alarmowym poleciał do Polski wybić z głowy ten pomysł władzom Polski, że NATO nie jest wstanie bronić Polski jak sama rozpęta konflikt z Rosją MacGregor również zaznaczył, że NATO nie jest obecnie w stanie stawić czoła Rosji. patrząc jak skuteczne w niszczeniu czołgów są drony to same one by wystarczyły na wojska pancerne, gorzej z lotnictwem, marynarką czy rakietowymi Tak się Alfa wydaje. Ale jest taki kumaty analityk wojskowości Jarosław Wolski i jakoś ostatnio chyba nawet powiedział, że drony same wojny nie wygrają ale jako dodatek mogą być bardzo skuteczne. Najgorsze jest to, że wszyscy, którzy się znają są niemal przekonani, że kacapy militarnie wygrają. A patrząc w internet wydaje się, że ta ruska armia to zlot bezdomnych, którym dali technikę. Mnie też się wydaje, że bęcki okrutne dostają.
|
|
|
|
|
Eliminator
|
|
Eliminator
Też mi się tak wydaje Quinc. Wysłali dużo niewyszkolonych gówniarzy. Cymbał chyba faktycznie myślał że.beda go tam z.kwiatami witać i w trzy dni zajmie.Uktaine
|
|
|
|
|
Ekstraklasa Typer
|
|
Ekstraklasa Typer
A co MIG-ów to nie zdziwiłbym gdyby tak było Irek.
Ale ponoć nie wszyscy też chcieli. Na przykład Bułgarzy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli co? Robić zapasy żywności? Też słyszałem, że do produkcji nawozów dużo gazu jest potrzebne a ceny gazu wiadomo.
Słyszałem już wypowiedzi chłodno myślących, że już powinniśmy się zastanawiać jak to rozegrać żeby jak najwięcej na tym kryzysie ugrać.
Moim zdaniem skończy się jak zwykle. Garbatonosi wykreują kolejne miliardy a rządy będą się zadłużać... Trzeba chyba bitcoiny "kupywać". Kolega kosy Koseckiego kiedyś sprzedał zamiast trzymać. kolega Kosy to kokosy na tym zbił ale teraz ciężko przewidzieć co będzie z krypto
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki TEOŚ 
|
|