Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 6 1 2 3 4 5 6
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Czytając temat zauważyłem spore zainteresowanie budownictwem, sam zdałem już wszystkie egzaminy na budownictwie, teraz w czerwcu obrona tylko smile Tak kilka słówek do przyszłych inżynierów..
Dobra znajomość matematyki to nie wszystko - przejdziesz bez problemów kurs analizy matematycznej i statystyki, ale o wiele ważniejsze są wytrzymałość materiałów i mechanika budowli. Później są różnego rodzaju konstrukcje, ale to na 3,4,5 roku.
Jak pamiętam, to wielu "piątkowiczów" z liceum poległo na np. mechanice budowli, dlatego do studiowania nauk technicznych przydatne będą także inne umiejętności poza samą matmą. Uważam zatem i generalnie tak było na studiach ( poza wyjątkami - ale one potwierdzają regułę ) że ludzie po technikum, pomimo słabszych kwalifikacji z matmy ( oj były poprawki, komisy wink ) w późniejszym czasie generalnie lepiej kumali te wszystkie konstrukcje.
Na co radziłbym zwracać uwagę ? Przede wszystkim języki. I to na każdym kierunku studiów. Lepiej być troszkę gorszym fachowcem ale znać naprawdę dobrze chociaż angielski( i to nie chodzi o to by mieć piątki w szkole - bo znajomość jezyka to co innego ). Na budownictwie szczególnie radziłbym się uczyć języka technicznego. Jeżeli inni dziwnie patrzą, że czytasz sobie "Streng materials" czy "Baumechanik" niż kolejny nudny wykład o różniczkach by mieć piątkę, olej to i rób swoje smile
Język to podstawa koniec i kropka. Dużno można by pisać jeszcze ale to temat nie o budownictwie wink

Bonus: Unibet
veteran
veteran
Originally Posted by odgdog
Originally Posted by pszek
Originally Posted by kfjatek
[quote=kfjatek]Imprezy studenckie? Można raczej o nich mówić gdy studiuję sie poza swoim miastem.

Ja mieszkam i studiuje w Poznaniu.
5 rok, ZiM, czyli koniec już blisko. I wrażenie mam jedno - niech to się już kończy, stracony czas.

A na jakiej uczelni studiujesz jeśli można spytać??
UAM

To może mijamy się w Collegium Cegielskiego laugh laugh laugh

Masz na myśli HPC? wink[/quote]

Tak mam na mysli HCP. Troche to może zbyt ambitnie nazwałem Collegoum Cegielskiego, ale jak mi się wydaje to tak to się jakoś tam oficjalnie nazywa. Ale ja bym tej budy tak nie nazwał wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Imprezy studenckie? Można raczej o nich mówić gdy studiuję sie poza swoim miastem.

Ja mieszkam i studiuje w Poznaniu.
5 rok, ZiM, czyli koniec już blisko. I wrażenie mam jedno - niech to się już kończy, stracony czas.

A na jakiej uczelni studiujesz jeśli można spytać??
UAM

To może mijamy się w Collegium Cegielskiego laugh laugh laugh
Możliwe smile

ps. pisał ktoś o sponsoringu sportowym?

Strona 6 z 6 1 2 3 4 5 6

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, latajaca_holenderka, aker, Sensei, Lukasz111, alfa, poozon), 2,594 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,308
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025