Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 7 1 2 3 4 5 6 7
Blade Runner
Blade Runner
Czyli co? Odebrać puchary europy Realowi?

To odbierzmy też puchar europy Steau... Sta.. Steaetu... tfu... klubowi Steaua Bukareszt - ten też jeśli się nie mylę był budowany przy poparciu rządu i miał fory.

Tak samo Crvena Zvezda Belgrad, bodajże Dynamo Moskwa - poodbierajmy tytuły mistrzowskie w/w klubom oraz Dukli Pradze (w CSRF to chyba oni byli "państwowi"), a u nas wszystkim śląskim klubom.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
AC Milan - Celtic ...i to zdecydowanie będzie najciekawszy mecz kolejki, historia lubi sie powtarzać, znowu mój ukochany Milan trafia an zespół z Polakami w składzie i mam wielki problem komu kibicowc, czy byc lojalnym wobec ulubionej drużyny, czy wykazać sie odrobina patriotyzmu i kibicowac Polakom z LM ehh... nie najlepiej mi się to widzi, niech wygra lepszy, ale aby nie było remisu

Inter Srediolan - Valencia CF ...tutaj tez bym nie chciał żadnego remisu, niech Valencia skopie du*y wiecznym nieudacznikowm smile

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by BetFairek
Originally Posted by pszek
Originally Posted by As19
9, ale nie zapomnijmy, iż kilka z nich Real zdobył przy pomocy gen. Franco.

Mógłbyś to jakoś sprecyzowac, bo cos mi sie wydaje że mijasz sie z prawdą. Gen. Franco mógł mieć wpływ na lige hiszpańską, ale żeby ustawiać europejskie puchary to on był chyba za krótki wink

Mial mozliwosci, zeby zbudowac naprawde potezna druzyne. Niekoniecznie to bylo fair.

Od śmierci gen. Franko Real też wygrywał LM i co to też ma zwrócić? A może najlepiej oddać je od razu Barcelonie LOL

Impossible is nothing
Impossible is nothing
myslę, że Real spokojnie poradzi sobie z Bayernem

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
wygrają lepsi smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Paxioo
No prosze, prosze ilu tu kibicow Manchesteru. wink

no wlasnie tez sie zdziwiłem shocked

zawsze tylko słychać Barca, Real , i juz myślałem, ze jestem osamotniony w kibicowaniu Red Devil's hura hura hura

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I tak finał będzie Barca - Lyon smile

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
eeee Biszop znowu mnie wkurzasz :P, w kazdym badz razie nie patrzy sie w tyl. Oczywista sprawa jest, ze Real ma wiecej tytulow, tak samo oczywiste jest, ze ogromna ilosc zdobyl w czasach gen. Franco, i tego i tego nie mozna zaprzeczyc.

W kazdym badz razie dla mnie ta 1/8 LM nie wyglada ciekawie, 2 teoretycznie rowne mecze Real-Bayern i Inter-Valencia beda nudne jak flaki z olejem, a u reszty widac raczej spora roznice miedzy 1 a 2 ekipa. Juz dawno nie bylo tak malo niespodzianek w LM jak w tym roku, sadze wiec, ze ten trend sie utrzyma.

Jest jeszcze 1 rowny mecz: Arsenal-PSV, ale obie ekipy sa o 2 polki nizej w stosunku do zeszlego sezonu.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
No to panowie z Madryt miejmy nadzieję żegnają się z rozgrywkami. Barca trudne zadanie ale powinna awansować.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A ja wierzę, że Milan się podniesie. W końcu kiedyś muszą zacząć grać i stanie się to w Nowym Roku smile Wtedy ponownie zobaczymy Il Grande Milan grin

Odnośnie pozostałych par, to teoretycznie MU i Chelsea powinni sobie poradzić z przeciwnikami. Czekam też na kursy na awans Valencii. Z całym szacunkiem ale Inter nie ma instynktu zwycięzcy.

Pozostało jeszcze parę miesięcy. Jedne zespoły stracą formę, inne zyskają. Poczekajmy jeszcze trochę z głębszymi analizami.

pozdr.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
losowanie się skończyło:

Zestaw par 1/8 finału LM:

FC Porto (Portugalia) - Chelsea Londyn (Anglia)
Celtic Glasgow (Szkocja) - AC Milan (Włochy)
PSV Eindhoven (Holandia) - Arsenal Londyn (Anglia)
OSC Lille (Francja) - Manchester United (Anglia)
AS Roma (Włochy) - Olympique Lyon (Francja)
FC Barcelona (Hiszpania) - Liverpool FC (Anglia)
Real Madryt (Hiszpania) - Bayern Monachium (Niemcy)
Inter Mediolan (Włochy) - Valencia CF (Hiszpania)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
i PUEFA

Zulte-Waregem/Newcastle - Fenerbahce/Alkmaar
CSKA Moskwa/Maccabi Hajfa - Livorno/Espanyol
Hapoel Tel Awiw/Glasgow Rangers - Bordeaux/Osasuna
Braga/Parma - Feyenoord/Tottenham
Steaua/Sevilla - Szachtar/Nancy
Lens/Panathinaikos - Bayer/Blackburn
AEK Ateny/PSG - Benfica/Dinamo Bukareszt
Spartak/Celta Vigo - Werder/Ajax.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w lidze mistrzów najlepiej zapowiada się wg. mnie FC Porto-Chelsea i Real Madryt-Bayern Monachium.
Zaś w PUEFA najlepsze widowisko zobaczymy zapewne w meczach: Fenerbache-Alkmar, Feyenord-Totenham i werder-ajax

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
TO moje ukochane MU ma teoretycznie łatwe zadanie

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Ja nikogo nie denerwuje:P
Stwierdzam fakt, nawet jesli odjac sukcesy z czasow Franco to i tak Barcelona jest ubozsza od swojego odwiecznego rywala, fakt??Fakt.

Niestety Cie zmartwie Cie bo patrzy sie w tyl, nie neguje ze Barcelona to tradycja i inne bla bla bla ale to tez ogromna maszyna zarabiajaca pieniadze, to akurat oba kluby cechuje, tfu, o to chodzi w calej pilce i nie ma co sie oszukiwac.
Jednak o ile Real jeszcze niedawno byl przykladem takiej maszynki to paleczke odbiera mu Barca w ostatnich latach, powiem wiecej, tak bylo zawsze, a dopiero teraz staje sie bardziej widoczne, Barcelona jako calosc od zawsze byla narzedziem do "walki" z madryckim rzadem i pokazaniem swojej niezaleznosci, najwazniejsze bylo utrzec nosa Madrytowi, a dopiero pozniej cala reszta, pieniadze jakie byly wpompowane w ten klub to historia, haslo Duma Katalonii nie wszystkim miejscowym sie obecnie podoba, ot taki przerost formy nad trescia.
Teraz czasy sie zmieniaja, Katalonia ma spora niezaleznosc (a o to przeciez chodzilo), nie ma juz takiego wroga jak kiedys;-)

Taka zagadka, jakie jest najmniej popularne imie zenskie w Barcelonie??:)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Biszop
Taka zagadka, jakie jest najmniej popularne imie zenskie w Barcelonie??:)

Eleonora? Zenona?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by Biszop
Originally Posted by lupus
Tak to bedzie czas realu, bo potem juz go nie bedzie grin

Jak moglbys nam przypomniec ile razy Barceolna zdobyla najwieksze europejskie trofeum??
Ja Ci podam ile Real 9 smile

Nie kibicuje Realowi jako tako ale z czym do gosci laugh

Sluchaj koleś* wink
6 tytułow zdobyl kiedy Ciebie pewnie na swiecie nie bylo, pozostale 3 niedawno.
Ale miedzy nimi byla ogromna przerwa, to tak jakby porownywac tytuły Gornika Zabrze do Wisly krakow.

Nie ujmuje niczego mierdom, ale bez przesady, nie bedziemy sie liczyc na ilosc zdobytych trofeow.
29 mistrz kraju, 18 Barca
real 17 Copa del Rey Barca 24

Kazdy zespol mial swoj okres gdy zdobywal trofea, teraz to okres Barcelony, to nie tylko okres zdobywania tytułow, ale takze okres piekniej gry. W koncu Barca niczym reprezentacja Holandii gra pieknie i pieknie przegrywa wink
I to porywa ludzi.

Oba kluby mialy fanatycznych prezesow, tylko realowi to wyszlo do pewnego stopnia na dobre. Obu juz nie ma, ale real sie tak szybko nie podniesie.
Jest porzadny trener, kupa kasy wydana na transfery, jest pelno napastnikow(jeden grubszy od drugiego), ale to nie to wink

PS Real nie wywalczyl zadnego trofeum od 2003roku, w tym tez moze byc ciezko :]

* powiedzenie jednego z userow wink

Blade Runner
Blade Runner
Raula? laugh (chyba jest takie żeńskie)

B
stranger
stranger
B Offline
Originally Posted by Bzyku
Raula? laugh (chyba jest takie żeńskie)
Ja obstaje przy Gadocha. Przypominam, ze w futbolu sie troche pozmienialo i dzisiaj nikt juz nie bedzie wygrywal Ligi Mistrzow seryjkami. Real i Barca to dwie druzyny ktore dziela nawet kibicow innych druzyn - i to jest piekne.Szacunek do obydwu tych klubow mam na takim samym poziomie, sympatyzuje juz niestety tylko z jednym.

Blade Runner
Blade Runner
ja już wiem - na pewno najmniej popularnym imieniem żeńskim w Katalonii jest... Balbina grin

Nie sądzę, by w całej Katalonii była chociaż jedna wink

Strona 3 z 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, betowiec, Sensei, alfa, latajaca_holenderka, rymoholik, Lukasz111, aker, Akhu, Kretol), 795 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,835,133
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025