|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dziś 2 skoki u trenowanych skrzydłowych:
Sławomir Miłosz TSI = 1 370, lat 18, zadowalający stan formy Poziom doświadczenia fatalny, przywódca kiepski
Kondycja: nędzny Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: zadowalający Podania: przeciętny Skrzydłowy: fantastyczny Defensywa: kiepski Skuteczność: kiepski St.fragmenty: kiepski po 4 treningach.
Lars Bergh TSI = 8 000, lat 21, solidny stan formy Poziom doświadczenia nędzny, przywódca nędzny
Kondycja: zadowalający Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: fatalny Podania: zadowalający Skrzydłowy: solidny Defensywa: olśniewający Skuteczność: słaby St.fragmenty: nędzny
po 3 treningach. ...Po 3 treningach skoczył ci zawodnik 21 letni??? To chyba jego pierwszy skok wogule...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Owszem...do tej pory trenowałem mu defensywę, od niedawna trenuję skrzydło. To jego 1 skok.
Mam troszkę farta bo obrońcy którym zacząłem trenować skrzydło skaczą mi po: 1,5 ; 1,5 i 3 treningach.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Owszem...do tej pory trenowałem mu defensywę, od niedawna trenuję skrzydło. To jego 1 skok.
Mam troszkę farta bo obrońcy którym zacząłem trenować skrzydło skaczą mi po: 1,5 ; 1,5 i 3 treningach. Ja do tej pory od początku gry trenowałem rozgrywanie, a teraz mam chęć potrenować podania tym rozgrywającym, bo pomocnicy ze słabymi podaniami są coraz to mniej warci :/ Ci z podaniami solid w górę idą za całkiem dobre pieniądze...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tylko musisz pomyśleć czy Ci się to opłaca. Wiadomo, że Twoi zawodnicy juz nie są najmłodsi a trening podań trochę trwa. Wiadomo, że zawodnicy zyskują na wartości gdy mają lepsze podania ale na dłuższą metę taki trening nie przyniesie Ci zbyt wielkich profitów. Zalecałbym potrenować im najwyżej kilka poziomów podań.
Oczywiście wszystko zależy jeszcze od tego jakie podania mają Twoi gracze. Jeśli kiepskie, słabe itd to raczej nie opłaca się zbytnio trenować im podań.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Moi pomocnicy mają podania bardzo różne (kiepski-solidny), wiadomo że nie zarobie skacząc z poziomu kiepski na przeciętny, ale już z solida na fantastyczny to na pewno tak! Smutne jest to że jak zaczynałem trenować pomocników to ceny nieziemskich, boskich oscylowały po 20-25mln..a teraz 11-13 max :/ W pewnym momęcie nie opłaca się ich po prostu trenować bo mają zbyt duże pensje i ich cena w związku z tym spada :/
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dziś porażka z najmocniejszą ekipą mojej ligi 1:4 :/ a mogło być całkiem nieźle, ale nie trafiłem z atakiem na jego obronę :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tommy boskich zawodników możesz kupić nieraz za 1 mln. Ceny są takie niskie ze względu na pensje. Wogóle ceny zawodników rosną do pewnego momentu (różnie: nieziemski, mityczny)a potem spadają gdyż niewieli graczy stać na utrzymanie takich zawodników, więc ich cena maleje.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Spójnia Świdwin - Granat LG Skarzysko 9 - 1 Na razie w nowej lidze idzie pięknie 4 mecze i 4 zwycięstwa. Jestem liderem  A za tydzień mecz ze słabeuszami. Najgorsze jest to, że mój boczny obrońca kontuzja na 5 tygodni w tym meczu  miałem 3 karne i 2/3 wykorzystane. Mi się podobał 1 moment w tym meczu prowadziłem 5-1 nagle patrze a tu: W 75 minucie spotkania środkowi obrońcy drużyny przyjezdnej mogli się tylko przyglądać, gdy Arkadiusz Zaraziński przeprowadził fantastyczny rajd zakończony celnym strzałem na 6-1. Rzut karny dla Spójnia! Z kapelusza. Chyba tylko sędzia widział faul w polu karnym. Bogdan Pieprzka z zimną krwią skierował piłkę obok słupka i od 75 minuty gospodarze prowadzą już 7-1. To już trzeci gol na jego koncie - Bogdan Pieprzka zdobywa hat-trick. Szymon Witosz przecisnął się przez centralną linię obrony w 77 minucie, zmieniając wynik na 8-1 dla Spójnia. 3 minuty 3 gole 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Za 2 tygodnie gram z drużyną, która też ma 4 zwycięstwa. Ale ma skład z 2 razy lepszy. W obronie ma na środku ziomków z 5 i 4,5 gwiazdkami, na bramce 3,5 gwiazdki. Gram atakiem skrzydłami a w obronie na skrzydłach ma 3 i 2,5 gwiazdki, w pomocy 2,5 i 3,5 gwiazdki. Jak myślicie jaka najlepsza taktyka na niego będzie? W ostatniej kolejce grał 4-5-1.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie dzis zwycięstwo 7-1. 3 gole ( dwa dla mnie i jeden dla rywala) padły w 90 minucie. Kontuzji +4 doznał mój ols bramkarz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mnie też zwycięstwo 3:2 i jest to moje pierwsze zwycięstwo w 6 lidze  3 punkty zdobyte i troche odbiłem się od dna i już 4 pkt na koncie. Za tydzień też ważny mecz bo są szanse na 3 pkt.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
104780971 - czy ktoś mi powie czemu goście wygrali ten mecz??? Ja go analizowałem i nie wiem...dla mnie to bug
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tommy boskich zawodników możesz kupić nieraz za 1 mln. Ceny są takie niskie ze względu na pensje. Wogóle ceny zawodników rosną do pewnego momentu (różnie: nieziemski, mityczny)a potem spadają gdyż niewieli graczy stać na utrzymanie takich zawodników, więc ich cena maleje. Widziałem ostatnio boskiego pomocnika ze znakomitymi podaniami, i poszedł za ponad 11mln, Natomiast takiego z podaniami słabymi to już można od 1mln kupić...fakt
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
104780971 - czy ktoś mi powie czemu goście wygrali ten mecz??? Ja go analizowałem i nie wiem...dla mnie to bug mocniejsza obrona zatrzymała przeciwnika, a sam wykorzystał swoje szanse w ataku, zreszta miał ich o wiele więcej, zobacz poza tym kogo na srodku obrony miał gospodarz  dla mnie żaden bug, sam wygrywalem dziwniejsze spotkania kiedy pomoc miałem 2-3 poziomy słabszą a reszta była o podobnych walorach. pozdr,
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
mocniejsza obrona zatrzymała przeciwnika, a sam wykorzystał swoje szanse w ataku, zreszta miał ich o wiele więcej, zobacz poza tym kogo na srodku obrony miał gospodarz  dla mnie żaden bug, sam wygrywalem dziwniejsze spotkania kiedy pomoc miałem 2-3 poziomy słabszą a reszta była o podobnych walorach. pozdr, [/quote] Jaka mocniejsza obrona? Przecież przy przewadze w pomocy, gospodarze mieli na każdej pozycji lepszy atak od obrony przeciwnika, który nie grał kontry ani nic innego, po prostu "normal" i mimo to dostali bęcki. Goście za to mieli cieniutki atak...i wygrali
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"gospodarze mieli na każdej pozycji lepszy atak od obrony przeciwnika"
-> na środku obrony mieli porównywalny
zreszta zobacz ile okazji do zdobycia bramki mieli goście, własnie imho przez tego cieniutkiego środkowego obrońcę.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mi dzisiaj skoczył skill zawodnika 27 letniego ze znakomitego na fantastyczny, który gra jako obrońca ofensywny (fantastyczny) -obrońca, i teraz (fantastyczny)pomocnik takie ma skile...naprawdę miła niespodzianka. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A u mnie dziś 2 skoki skrzydła. Całkiem fajni zawodnicy się kształtują:
Thomas Cataldi TSI = 9 990, lat 21, przeciętny stan formy Poziom doświadczenia nędzny, przywódca słaby [techniczny]
Kondycja: przeciętny Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: kiepski Podania: przeciętny Skrzydłowy: znakomity Defensywa: błyskotliwy Skuteczność: nędzny St.fragmenty: kiepski
Jonatan Margulis TSI = 1 260, lat 19, kiepski stan formy Poziom doświadczenia fatalny, przywódca słaby [gra głową]
Kondycja: zadowalający Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: solidny Podania: słaby Skrzydłowy: znakomity Defensywa: kiepski Skuteczność: nędzny St.fragmenty: słaby
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zmieniam trening na podania, dziś dojrzałem do tej decyzji 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tylko z tego co pamiętam to masz 2 rodzaje podań, zastanów się które jest Ci lepiej trenowac.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|