|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zakład na to, że Antonin Hajek odpadnie w 1 serii w Ga-Pa i nie wskoczy jako lucky looser po kursie @2.70 w Bwin to jakaś parodia.
Chłopak skacze w parze z Tomem Hilde, który oprócz dzisiejszych kwali przegranych o 1,5 m. w każdym innym skoku tu w Ga-Pa i wcześniej w Oberstdorfie pokazuje, że jest od Hajka zdecydowanie lepszym skoczkiem.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
 oni juz chyba w BAW swietuja nowy rok
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Head-to-Head M. Schmitt/A. Malysz (Schmitt/A. 2.1) trzy skoki dzisiaj i trzy razy schmidt jesli nie pirwszy to drug a Adam z problemami walczyl o pierwsza dziesiatke ja rozumiem ze Malysz jest w duzo lepszej formie ale to chyba w tym przypadku nie bedzie mialo wiekszego znaczenia
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tom Hilde(Norwegia)VSAntonin Hajek (Czechy) Typ: Tom Hilde Już jutro dojdzie do kolejnych zmagać w Turnieju Czterech Skoczni tym razem przenosimy się do Garmisch-Partenkirchen. Po raz kolejny zamierzam typować przeciwko Hajkowi. Tym razem stawiam na Toma Hilde. Młody Norweg pokazał już w tym sezonie Pucharu Świata, że potrafi zaprezentować równy średni poziom. Do tego od początku sezonu brał on udział w Pucharze Kontynentalnym. Warto zwrócić uwagę na zajęcie przez Hilde trzeciego miejsca w Rovanieri. Jego konkurent Hajek nie może pochwalić się takim osiągnięciem. Dość niespodziewanie Hajek w serii kwalifikacyjnej był lepszy, od Hilde. Zajął 23 miejsce ze skokiem na 118,5 metra. Z kolei Hilde 27 miejsce ze skokiem na odległość 117 metrów. Jednak warto zwrócić uwagę, że w serii treningowej o wiele lepiej prezentował się Hilde, który oddał dwa równe skoki w pierwszej próbie 114,5 metra a w drugiej 119,5 metra. Z kolei młody Czech w pierwszej tylko 93,5 metra a w drugiej 110,5. Dlatego wygraną Hajka w kwalifikacjach traktuje bardziej jako jednorazowy wyskok tego zawodnika. Na pewno ciekawa przyszłość czeka tego skoczka, ale póki, co musi się wiele nauczyć najlepiej od swojego bardziej utytułowanego kolegi Jakuba Jandy. Życze wszystkim udanej zabawy sylwestrowej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie wiecie kiedy wystawia kursy na pary dzisiejszych skoków w sts i czy sts bedzie dzis otwarty?
|
|
|
|
|
#1 WorldSpeedway
|
|
#1 WorldSpeedway
Dzisiaj wszystkie punkty naziemne zamkniete !!! Ja zdecydowałem się na drabinkę.
Amman 1-10 1.13 Morgi 1-15 1.17 Kuettel 1-10 1.12 Ahonen 1-10 1.35 malysz 1-10 1.10 Jacobsen 1-6 1.20 Kofler 1-15 1.28
Ako 3.38 Przyzwoite:)
Skoro weszło w Oberstorfie to dlaczego nie w Ga-Pa ? Treningi i kwale pokazały ,że pomimo obniżenia belki dla czołówki.Wyżej wymienieni mieścili sie w swoich przedziałach badz byli blisko ich osiągniecia.Jesli warunki meteo dadzą wszystkim mniej więcej rowne szanse,są nadzieje na powodzenie teog kuponu.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
sory ze nie w temacie ale otwarte sa dzis buki ?
pozdro
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A z tego co widziałem w treningach i kwalifikacjach to Martin Schmitt moze dzis nas zaskoczyc :)A oprocz niego pewnie dobrze wypadnie Jacobsen.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
sory ze nie w temacie ale otwarte sa dzis buki ?
pozdro wszystkie zakmniete, kolega wyzej juz napisal 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Potwierdzam to co napisał kolega wyżej, STS się spisał, brawo dla tej firmy  Ammann - Lappi 1, 1.35 Lider PŚ z niezłym Finem, ale jednak jeśli Lappi utrzyma dotychczasową formę, to wszystko na co go stać to okolice pierwszej '10'. Simi powinien walczyć o podium i w 4 konkursach spokojnie poradzić sobie z Lappim. Loitzl - Ritzerfeld 1, 1.30 Austriak stabilna forma, pierwsza '10' PŚ, z bardzo przeciętnym Niemcem, który niczym się jak na razie nie wykazał. Można oczywiście rozbić na dwa kupony, ale tu są cztery konkursy, nie ma przypadku, i ja w tych wszystkich parach nie mogę wyobrazić innych rozstrzygnięć  Także polecam, trzeba korzystać jak STS robi spóźniony prezent gwiazdkowy  Pozdr. Witam. ja rowniez dalem sie skusic na te pary ...jednak widac zaden prezent jak na razie  a ja zagralem za wszytsko  to co robi loitzl w tej parze wola o pomstwe do nieba.... ok 15 pkt przewagi ma niemiec nad loitzlem dzis rowniez amman dal ciala w pierwszej serii i ma 10 pkt straty do Lappiego ja widze tylko takie rozwiazanie ,ze ci drudzy w KO nie wejda do drugiej rundy ...dzis moglo sie tak stac ,ze Ritzelfeld o malo co nie dostalby sie do drugiej serii ...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
I po ptakach -2kolejka odwolana..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jednak okazalo sie ze to racja byla po mojej stronie (dwojka mlodzikow nie wygra na spolke 4 konkursow )
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Odwolana 2 seria, wiec np w TOTO-MIXie beda zwroty ? czy normalnie rozlicza ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Odwolana 2 seria, wiec np w TOTO-MIXie beda zwroty ? czy normalnie rozlicza ? Normalnie rozlicza
|
|
|
|
|
|
|
jednak okazalo sie ze to racja byla po mojej stronie (dwojka mlodzikow nie wygra na spolke 4 konkursow ) Może i tak, ale dobrze wiesz, że to wynik wiatru w 1 oraz braku 2 serii.
|
|
|
|
|
|
|
Jak i szczęścia Kuettela, że wczoraj tak spieprzył kwalifikacje. Czysty przypadek.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hm... Zawody dzisiejsze bardzo mnie zaniepokoiły. W momencie kiedy szefowie zawodów podjęli decyzję żeby nie wyczekiwać na dozwolony wiatr przestano pokazywać w telewizji parametry wiatru. Bardzo to nieciekawe.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dajcie znac prosze czy expekt normalnie rozlicza -czy zwroty -dzisiejsze skoki, dzieki pzdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a czemu niby zwroty? Oczywiscie normalnie rozliczaja zaklady!
|
|
|
|
|
#1 WorldSpeedway
|
|
#1 WorldSpeedway
Ponieważ prognozy pogody dla Obersdorfu i Ga-Pa się sprawdziły. Pora sprawdzic jak to wygląda w Innsbrucku. prognoza na kwalifikacje: Bez opadów ,wiatr 5 m/s ,czyli wyjatkowo loteryjne,obfitujace w wiele przerw badz odwołane serie. prognoza na konkurs: zachmurzenie ale bez opadów,wiatr 1m/s wynika z tego że będą stabilne warunki 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|