|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mój Padre robi rewelacyjną pieprzówkę. Przepisu nie znam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ja cos zaproponuje 1L spirtu i 1 L soku w kartonie winogronowego. Powtarzam soku nie napoju. calosc wymieszac dodac kilka rodzynek na 2 litry po wymieszaniu okolo 12 - 14 rodzynek. Odstawic niech nabierze mocy na kilka dni. wiadomo im dluzej tym lepiej. Bez zapojki wchodzi jak sok. wzor nad wzory poprostu.
A dla bardziej odwaznych polecam chyba kapitanskie wscieklaki:
1L spirtu ( w moim wypadku bylo to na 3 osoby), sok do wscieklych psow i oczywiscie tabasco. Spirtu nie rozcienczamy z niczym robimy wscieklaka z czystego spirytusu. Podpalamy go przykrywamy otwarta dlonia az sie kieliszek przyssie do reki. Jak juz sie przyssie to go w takim stanie (przyssany do otwartej dloni) podnosimy i kilka razy energicznie wstrzachamy. odklejamy od lapy i siup w gardziolko. MIODZIO
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
sorry małe pytanie będę wdzięczny za odpowiedź, akurat mam na chacie 2L spirytusu po świętach tyle udało mi się uchować... Czyli tak powinienem postapić rozumiem, do garnka wlewam 1L spirytu dodaje 1.5L wody niegazowanej i wrzucam 0.5kg cukierków do tego -nic więcej nie robię żadnego cukru waniliowego itd.? Zostawiam to na noc by cukierki się ładnie rozpuściły, rano wstaje przemieszam i rozlewam do butelek, bedzie z tego ok. 2.5L specyfiku, wszystko wrzucam do lodówki i spokojnie to się schładza parę dni??? Aaa właśnie co do tych cukierków, które to są dokładnie te ice? -może śmieszne pytanie ale nie jadam praktycznie wcale słodyczy poza czekoladą od czasu do czasu i nie mam rozeznania w tych sprawach. To są jakieś landrynki czy coś w tym stylu, o jakim one są smaku wogóle? Dzięki za odpowiedź, wypiję za Waszę zdrowie. Ostatnio rozlewałem spirytus na porterówkę (piwo porter, spiryt i cukier waniliowy) ale muszę jakiś nowy sposób wypróbować.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czyli tak powinienem postapić rozumiem, do garnka wlewam 1L spirytu dodaje 1.5L wody niegazowanej i wrzucam 0.5kg cukierków do tego -nic więcej nie robię żadnego cukru waniliowego itd.? Zostawiam to na noc by cukierki się ładnie rozpuściły, rano wstaje przemieszam i rozlewam do butelek, bedzie z tego ok. 2.5L specyfiku, wszystko wrzucam do lodówki i spokojnie to się schładza parę dni??? tak Aaa właśnie co do tych cukierków, które to są dokładnie te ice? -może śmieszne pytanie ale nie jadam praktycznie wcale słodyczy poza czekoladą od czasu do czasu i nie mam rozeznania w tych sprawach. To są jakieś landrynki czy coś w tym stylu, o jakim one są smaku wogóle? Dzięki za odpowiedź, wypiję za Waszę zdrowie. takie niebieske - na pewno na opakowaniu bedzie napisane ice :Ds np [ Linked Image] 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak jak nocny pisal 1l spirytu i 1,5litra i ice, ale oryginalne, nie zadne z biedronki, bo bedzie lipa. a ice'ow ostatnio uzylem niecala paczke i wyszlo ok.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A po co wogule rozrabiac spirytus i marnowac pieniadze na popitke  To ja podam taki sposob na picie czystego spirytusu bez popijania mozna sie tym popisywac na imprezach , tylko nie polecam za duzo razy tego powtarzac przy normalnym piciu alkoholu na imprezie bo bedzie zgon . A wiec tak nalewamy do kieliszka spirytus , pozniej maczamy w nim dwa palce wskazujacy i srodkowy (tak z 1,5 centymetra) pozniej je podpalamy i wsadzamy do buzi i je tam gasimy i po tym czynie jak najszybciej wypijamy ten kieliszek spirytusu . Po tak wykonanej czynosci nic nie poczujemy metada polega na tym ze jak gasimy palce w ustach to na chwile zabijamy kubki smakowe wiec nie czujemy tego smaku spirolu i nic nie wykreca . A z ta iceowka sam bede musial sprobowac  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
a te cukierki bezproblemowo rozpuszczaja sie w tym roztworze? zeby procenty nie ulecialy jak za dlugo tak otwarte bedzie stalo  Rozpuszczają sie bez problemu. Pamiętam ze moj kolega jak robił ten specyfik to wrzucił do garnka dwie paczki cukierków, do tego wlał litr wody mineralnej niegazowanej i postawił chwile na gazie. Bardzo szybko się rozpuściły. Nastepnie do zimnego miejsca tak aby roztwór był chlodny i do tego spiryt Mieszamy i czekamy i ile takie coś musi stać? tylko żeby się cukierki rozpusciły? przyznam, że mnie to zaintrygowało  Korver - nie tylko Ciebie  Jak mi kumpel powiedział ze ma taki specyfik to ja od razu co i jak  teraz to juz sam potrafie dobrać odpowiednie proporcje W najbliższym czasie mamy zamiar częstować się zrobiona przez nas wódzią o smaku mandarynki. Jak zrobic kolega wie, teraz tylko trzeba działać 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To ja cos zaproponuje 1L spirtu i 1 L soku w kartonie winogronowego. Powtarzam soku nie napoju. calosc wymieszac dodac kilka rodzynek na 2 litry po wymieszaniu okolo 12 - 14 rodzynek. Odstawic niech nabierze mocy na kilka dni. wiadomo im dluzej tym lepiej. Bez zapojki wchodzi jak sok. wzor nad wzory poprostu.
A dla bardziej odwaznych polecam chyba kapitanskie wscieklaki:
1L spirtu ( w moim wypadku bylo to na 3 osoby), sok do wscieklych psow i oczywiscie tabasco. Spirtu nie rozcienczamy z niczym robimy wscieklaka z czystego spirytusu. Podpalamy go przykrywamy otwarta dlonia az sie kieliszek przyssie do reki. Jak juz sie przyssie to go w takim stanie (przyssany do otwartej dloni) podnosimy i kilka razy energicznie wstrzachamy. odklejamy od lapy i siup w gardziolko. MIODZIO potwierdzam ze sposob z sokiem winogronowym (najlepiej hortex ok. 3 zł za litr) jest wysmienity. z kolegami testowalismy w czasie przerwy swiatecznej. a to kapitanskie wsciekle trzeba sprobowac 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
JA również dołącze się do tych, którzy sobie chwalą specyfik z sokiem winogronowym  Przed świetami szwagier zrobił tego kilka butelek. Tylko ze zrobił to troche mocne jak dla mnie. Dał 2 litry spirytu i do tego jakieś 1,5 litra soku. Smakowalo dobrze. Ale i tak jak dla mnie iceówka rządzi 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
dzięki za odpowiedzi Panowie, szczególnie 'nOcny'. Czyli już wszystko jasne, dzisiaj po pracy zasuwam do sklepu wypatrywać na półkach Ice'y. 1L rozorobię z cukierkami, a drugi z sokiem winogronowym i rodzynkami -z tego patentu także jeszcze nie korzystałem. ps. kurde a postanowienie noworoczne było -ograniczyć spożywanie napoi wysokoprocentowych, no cóż spróbuję dotrzymać tej obietnicy w kolejnym roku... 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ja po wsypaniu cukierkow mieszalem jak zly i po ok. 30 minutach bylo gotowe do schladzania 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaki kolor mają ICE ?? Biały czy niebieski?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaki kolor mają ICE ?? Biały czy niebieski? niebieski
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w kielonie musi byc blekit oceanu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
panowie to ja mam inny problem... mieszkam teraz w innym miejscu i nie mam żadnego dostepu do spirytu, wódy itd.
skąd wziąć spiryt? heh
PS. tak sobie myślę, jakby jakiś dziennikarz tu trafił to mógłby zrobić niezły reportaż jak to młodzi, kulturalni ludzi chleją jakieś specyfiki... cała "Polska" byłaby w szoku jak to tak może być...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W każdym monopolowym jest. Chyba, że chcesz zaryzykować na jakimś ryneczku spirt w woreczku 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
@kamasss - jak będzie mi potrzebny reportaż to z pewnością pomyśle nad tym Dobry pomysł podsunąłes 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W każdym monopolowym jest. Chyba, że chcesz zaryzykować na jakimś ryneczku spirt w woreczku  ... spod spodnicy jakies oblesnej "pani" na ryneczku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W każdym monopolowym jest. Chyba, że chcesz zaryzykować na jakimś ryneczku spirt w woreczku  Wiadomo, że w monopolcu jest. Ale zawsze była meta, gdzie był dobry i sprawdzony. I ekonomicznie. A teraz...
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Teraz tez jest meta Kolega mnie ostatnio podprowadził .. Dobre miejsce. Jak chcesz to wpadnij do mnie kamasss 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|