|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chodzi o słodycze to Lentylki. Za czasów jeszcze poprzedniego ustroju jeździłem do Bratysławy i stąd lentylki. Z kreskówek to rzeczywiście He-Man i początki Cartoon Network w wersji jeszcze angielskiej  kiedyś tylko taka była  Pozdrawiam wszystkich fanów minionych lat 90 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
CN w wersji angielskiej bylo najlepsze  o dziwo, dzieki temu po przyjsciu do podstawowki bardzo duzo wiedzialem z jezyka angielskiego, a na pewno wiecej od innych  a pamietacie taka bajke o nauce angielskiego Muzzy?  [ Linked Image] 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a pamietacie taka bajke o nauce angielskiego Muzzy?  [ Linked Image] Łoj... Toż to ja z tego korzystałem w zerówce w przedszkolu do nauki...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam.  dla autora tematu. Ze słodyczy to przede wszystkim pamiętam gumy Turbo - zbierałem te karteczki do albumu na zdjecia(pamiętam,że chyba były 3rodzaje: turbo super, sport i bodajże classic  ). Gumy "Shock" to też było coś  . Z innych rzeczy to przede wszystkim komiks Kaczor Donald(bajki zresztą też :)). Czytałem zawsze cały numer, a najbardziej lubiłem jak Mickey rozwiązywał jakieś zagadki kryminalne(często jednak, ten komiks był 2-częsciowy i trzeba było czekać 2 tygodnie na rozwiązanie zagadki :)). A Komiks "Gigant" to ile czytania było  . Układało się je na półce i wtedy tworzyły jakąś scenkę z postaciami Disneya  . Co do innych bajek i filmów to przede wszystkim: Flinstonowie, Jetsonowie, Yattaman, generał Daimos, Reksio  ; Drużyna A, MacGyver, Bonanza. A z programow dla dzieci to 5-10-15 i "Ciuchcia"(leciała zawsze w piątki, ok.16:) - "jedzie ciuchcia roześmiana, nasza ciuchcia roześmiana...  ") Z gier(już na pc) to bardzo lubilem Prince of Persia(klasyk), Prehistorik(fajna platformowka, chodziło się jaskiniowcem i ładowało wszystkich maczugą :D), a z późniejszych to fifa 98(bodajże ostatnia, gdzie można bylo grać na hali...). Oprócz tego to o oczywiście bieganie do wieczora za piłką, granie w "jedynki" na trzepaku, chowanie się po bagnach na osiedlu. Oprócz zbierania karteczek, naklejek z piłkarzami do albumu przy okazji jakichś Mś, bardzo popularne było "wirtualne zwierzątko". Nie pamiętam jak to sie fachowo nazywało, ale chodzilo o to aby opiekować sie swoim wirtualnym zwierzakiem(byl chyba nawet dinozaur:)), dawać mu jeść, sprzątać po nim itp., a to urządzenie bylo w ksztalcie jajka, wielkości breloczka i można było "zwierzaka" zabierać do szkoły  Dużo możnaby było jeszcze napisać, piękne wspomnienia mlodzieńczych lat... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
bardzo popularne było "wirtualne zwierzątko". Nie pamiętam jak to sie fachowo nazywało Tata ma jajo ?  Tak mi sie wydaje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jaros to urzadzenie to "Tamaguczi" - nie wiem jak sie pisze, wiec napisalem fonetycznie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
thamagochi , a swoja droga zorro wtedy fajny był
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
thamagochi , a swoja droga zorro wtedy fajny był
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
A pamiętacie takie rosyjskie gry, w kształcie prostokąta z malym ekranikiem i dwoma przyciskami po boku? Pamiętam, że rożne wersje tego były - ja miałem taką gdzie trzeba było podbijać spadające kiełbaski czy coś w tym stylu. W każdym bądz razie klimat kucharski miała no i ile się to nawalało <hmmm>
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A pamiętacie takie rosyjskie gry, w kształcie prostokąta z malym ekranikiem i dwoma przyciskami po boku? Pamiętam, że rożne wersje tego były - ja miałem taką gdzie trzeba było podbijać spadające kiełbaski czy coś w tym stylu. W każdym bądz razie klimat kucharski miała no i ile się to nawalało <hmmm> Pamietam ;] Rosyjska gra z ZSRR [ Linked Image]
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Tez to mialem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W domu była kolejka do tej gierki, a jak ktoś wcisnął przycisk to zmuła była  trzeba było czekać aż ojciec przyjdzie z pracy i naprawi  Muszę sobie tą gierkę kupić żeby na uczelni się nie nudzić, ale na allegro są z myszką Miki albo strasznie drogie :]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tez to mialem  Heh, a najlepsze jest w tym to, ze na allegro chodza 50zl w gore  . Trzeba bedzie przeszukac piwnice 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Miałem jeszcze wyścigi samochodowe z tej serii 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ehhhhhhh, jak czytam ten temat to sie lezka w oku kreci  chyba wszyscy jestesmy z okolic rocznika 83-85 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja pamietam ze kupowalem sękacze i w srodku cos bylo i sie zbieralo  Byl tez taki serial na rtl 7  co rodzinka znalazla sie w swiecie dinozaurow i potem zamieszkala pod jednym dachem z malym dinozaurem Taszą  Jak bylem u babci zawsze kupowalem sobie takie kakaowe ciastka " Kubanki" kojarzy ktos ? :)albo jak pilem cola cao to myslalem ze od razu bede silniejszy albo lepiej gral w pilke pegazus to podstawa. gralo sie godzinami . contra,mario bros, tank czy urban champions  to byly gierki ;)Kaskada to obowiazkowo po kazdym treningu na miejscu sie pilo  Moje pierwsze buty na sks-y Junopole za mniej wiecej 25 zl  Kolega wkurzyl sie ze tez takie kupilem jak on  mecze klasowe w pilke to bylo cos  "C" vs "A" 9:1 (0:1)  i np moj hatrick wtedy. Zreszta kapitanem bylem i na religii siedzialem i jak selekcjoner rozpisywalem sklady i ustawienia na boisku  Ech to byly czasy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U nas Byl Cytrusek, a nie Kaskada. No chyba, ze cos mis ie myli 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też na lekcjach składy robilem na kartkach na mecze kasowe. Ustawienia na boisku itp. Nawet zeszyt miałem do tego 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pamietam ta gre u mnie na strychu gdzies lezy
z gier na Pc to pamietam wolfeinsteina, olimpiade zimowa (ach tyle wieczorow), pozniej fifa 96 i 98, gta 2
solowki w kosza (zawsze dostawalem, jakos mi to nie szlo), jedno podanie w pile (na poczatku podbiajlismy pilke, kto najmniej podbil ten stawal na bramke), rozgrywki klasowe (jak nas kolesie z klsay wyzszej przyli zbic bo przegrali a sami oberwali) pamietam jak pierwszy raz podbilem 100 razy pilke, alez emocje
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ehhhhhhh, jak czytam ten temat to sie lezka w oku kreci  chyba wszyscy jestesmy z okolic rocznika 83-85  nie wszyscy...;) przyznam się...ja 75 Biszop..a Ty?  bo chyba blisko?  aha, prezent komunijny  zegarek elektroniczny z 8 melodyjkami i środki płatnicze..kto z młodych wie co to i dlaczego?? [ Linked Image]
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|