|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to taki maly problem mam na kompie u mojej dziewczyny. jak wrzucam film w allplayerze czy innym playerze to dzwiek jest z winampa dzwiek smiga. tylko jak chce cos z internetu uslyszec np youtube czy smog czy co innego to za "wuja" nie ma dzwieku o co biega? Help me Dr DiCk  http://www.speedyshare.com/966279559.htmlPrawym/zapisz element doceloway jako... Jak sciagniesz wiesz co robic  Po wszystkim zrob format. Ale nie recze, ze bedzie dzialac na 100%
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sorry restart nie format 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poszukuje dobrego lapa do 3000 (lub 3k z hakiem). HELP MI!!! nówka, obowiązkowo na fakturę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
odgdog przejrzyj oferty allegro. Oczywiście te wystawiane przez zwykłe sklepy. Tam na pewno znajdziesz coś ciekawego i dostaniesz fakturę.
Ja mam kolejny problem do rozwiązania i proszę o pomoc. Mam teraz Windowsa angielskiego. Wszystko jest ok, ale na gadu-gadu, niektórych stronach w filmach zamiast polskich znaków są "krzaczki"
Tutaj na forum wszystko działa poprawnie, ale jest to troszkę denerwujące.
Co mam zrobić w tej sytuacji?
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
odgdog przejrzyj oferty allegro. Oczywiście te wystawiane przez zwykłe sklepy. Tam na pewno znajdziesz coś ciekawego i dostaniesz fakturę. Od rana siedze na allegro  Dzieki za taka rade 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No nie ma za co  Teraz Ty mi pomóż z moim problemem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zainstaluj polskiego windowsa  A tak na poważnie, to pewnie właśnie coś z kodowaniem znaków. I przyczyną jest to, że masz angielskiego windowsa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poszukuje dobrego lapa do 3000 (lub 3k z hakiem). HELP MI!!! nówka, obowiązkowo na fakturę Fujitsu Siemes [ allegro.pl] Fujitsu Siemens 1 [ allegro.pl] Na tego nie dostaniesz faktury. Widziałem, że w innym temacie ktoś pisał, że panorama mu się nie podoba. Moim zdaniem jest to coś rewelacyjnego. Pracuje się bardzo dobrze, a jeżeli od czasu do czasu lubić obejrzeć sobie jakiś dobry filmik na komputerze to panorama jest super. Nad tymi pozycjami powinieneś się zastanowić co Ci podałem. Pozdrawiam i mam nadzieję, że teraz już bardziej Ci pomogłem. HP Pavilion [ allegro.pl]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ajjj trochę źle napisany post.
Do oby Siemensów dostaniesz fakturę, a do HP niestety nie. Oczywiście rozglądasz się już za notebookami z prockami core duo?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z tymi polskimi znakami już nieaktualne. Poradziłem sobie z tym problemem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chyba tak. Faktura jest konieczna
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napisz do czego chcesz wykorzystywac tego laptopa. Oczywiscie zakladam ze 15 lub 15,4 - matryca wystarczy (ostatnio zona kupila sobie IBM x40 z matryca 12 cali - super sprawa , miesci sie do torebki na upartego  i waga 1,2 kg - dla kobiety full wypas) Czy bedzie sluzyl raczej za stacjonarke czy raczej czesto przenoszony? W jakich warunkach bedzie pracowal? Jak bardzo powinna byc wytrzymala obudowa? (jak wytrzymala to stare IBM sa najlepsze - ale to troche nie ten przedzial cenowy,a nowe to nie to samo, ewentualnie jakas Toshiba lub HP, kompletnie odpada Acerek, FS czy nawet ASUS, o wynalazkach nie wspominam) 1GB ramu na poczatek Grafika? potrzebna czy odpuszczasz? ja bym sie grafika nie przejmowal, grac duzo chyba nie bedziesz, a do CADa, filmow czyinnych standardow kazda (prawie kazda) wystarczy. - Intel 950 albo Radeon X300/X600 - to raczej standard - i powienien spokojnie wystarczyc do wszystkiego Dysk? 60 GB to raczej minimum, czy potrzebujesz wiecej? DVD RW - jak czytnik to musi byc DVD RW dodatkowe funkcje? moze konieczny jest czytnik kart SD - a moze jakis port konieczny z tych starych? bluetooth? Koniecznie patrz na uklad USB - ja mam dwa , ale obok siebie i jak mam myszke to pendrivea nie podlacze i odwrotnie Napisz choc ogolnie czego oczekujesz od laptopa, to zawsze cos sie znajdzie Polecam skapiec.pl Pozdrawiam Maverick PS> Dumny właściciel IBM R52 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mu polecam HP 7400nx EY508ES, ale chyba odpada, bo laptop z tego co wiem ma być codziennie przenoszony, a powyższy ma za dużą matrycę :] Chociaż dla mnie to by nie był problem. Co to za różnica czy niesiesz w torbie 12' (są drogie), czy 15,4'. A pracować jest zdecydowanie wygodniej na większej matrycy :]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak masz 55 kg i jestes kobieta, to 1,2 kg czy 3,5 kg robi DUZA ROZNICE (a dolicz jeszcze ewnetualnie zasilacz + myszka)
A o roznicy miedzy 12' a 15,4' to mozna dyskutowac - zalezy czego oczekujesz od laptopa.
Co do tego HP - tez polecalbym HP lub Toshiba - jaki dokladnie model to juz trzeba poszukac - a do tego niech napisze cos wiecej o swoich wymaganiach.
Odradzam Acery - ale to chyba kazdy wie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No dla kobiety to wiadomo, że jest różnica, ale odgdog nie jest kobietą :] Zresztą co ja się wypowiadam w nieswoim imieniu :] Odgdog najlepiej wie do czego mu potrzebny :]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mu polecam HP 7400nx EY508ES, ale chyba odpada, bo laptop z tego co wiem ma być codziennie przenoszony, a powyższy ma za dużą matrycę :] Chociaż dla mnie to by nie był problem. Co to za różnica czy niesiesz w torbie 12' (są drogie), czy 15,4'. A pracować jest zdecydowanie wygodniej na większej matrycy :] dokłądnie Zbigniew, dokładnie. Ja mam HP Pavilion zd7000 i jestem bardzo zadowolony. ps. matryca `17 (panorama)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Laptop raczej uniwersalny: przede wszystkim word, net, tlen, winamp i aplikacje "branzowe" oparte na html'u. Najciezszy program graficzny jaki odpale, to pewnie paint shop pro  Pewnie jakies filmy. Cada w zyciu nie uzywalem i pewnie nie bede uzywal  komputer raczej bedzie przenoszony, wiec najlepiej bedzie 14'. 15 za duza, a na 12' mnie nie stac  Ram: najlepiej 1 GB Twardy: chyba minimum to 80 Musi byc WiFi i Lan (ale to chyba standard) USB: no pewnie bede korzystal z pen drive'a, myszki i moze klawiatury. Wiec dobrze, jak beda dobrze rozlozone Bajery: czytniki kard, irda, bluetooth - zbedne W tym laptopie HP, co pisał Zbigniew "crazy man" troche "odstrasza" mnie wielkość matrycy (ale to mniej), oraz to, ze ten ekran jest szklany (czy cus takiego) i strasznie sie odbija. Ale chyba jednak jestem najlblizej tego HP. Mav, moze byc?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja też szukałem z matową matrycą i chyba tylko IMB Lenovo takie posiadają o ile dobrze pamiętam, ale tylko w nieciekawych modelach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale IBM Lenowo to juz nie stare IBM - (choc stare IBM tez Lenovo produkowalo) - ja bym sie nie tykal tych nowych - podobno strasznie sie obudowa wyciera - ale tak tylko slyszalem od dwoch gosci zajmujacych sie laptopami IBM.
Ten HP jest bardzo "ladny" - cena jak najbardziej pasuje do wyposarzenia, a wiec warto. Glassa bym sie nie bal - jak nie bedziesz duzo pracowal na sloncu to nie bedzie ci bardzo przeszkadzac, a kolory sa jednak żywsze, ladniejsze.
Sam mam matowa matryce i jest dobra, nawet bardzo dobra, ale to jest IBM i placi sie za jakosc (niestety duzo). Kumpel ma glassa w Toshiba i kolory sa super, a do odbijania mozna sie przyzwyczaic i potem juz nie przeszkadza tak.
Co do roznicy miedzy 14 a 15 czy 15,4 to przy wadze jest to roznica doslownie 0,3 kg - wiec ledwie 10% calosci.
Ten HP wyglada spoko, mozesz go brac! tylko najpierw postaraj sie go obejrzec w sklepie.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|