Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 15 1 2 9 10 11 12 13 14 15
Azzaro #908987 30/01/2007 12:17
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Generalnie to nie sa az takie trudne grafiki, zreszrta pow mu, ze ja chlone wiedzy i szybko sie ucze tongue

A jak dlugi masz ten staz, ile to jest plowa min pensji??

Bonus: Unibet
lupus #908999 30/01/2007 12:22
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
staz 3 miechy wyplata biedna wiadomo bo staz w granicach 450-500, staz robie jako grafik, wiec potem juz beda po stazu zlecenia zdalne na layouty,obrobke fotek ,i grafiki wbijane pod oscommerce.

Azzaro #909028 30/01/2007 12:31
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Ciekawe czy Cie wezma czy Ci podziekuja smile
Oby Ci sie udalo smile

lupus #909034 30/01/2007 12:36
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Staz juz pewny zlecenia zdalne tez, czekam tylko az tej je... urzad ruszy dupe:(:( W poznijszych planach jak dokoncze photoshopa i dorzuce flash + xhtml, bedzie trzeba w szczecinie agencje reklamową własną założyc bo w tym miescie ich poziom jest kompromitujacy:/Szefowa do mnei z tekstem, ze jak klient ch... palci to ch... robia:/i teraz wystarczy zadac pytanie jaka renome oni sobei wyrobia i czym sie potem pochwala :/:/

Azzaro #909348 30/01/2007 14:03
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
a ja wybrałem taką oto drogę kariery zawodowej, jeśłi można to tak nazwać. Nieco ponad pół roku temu skończyłem studia, mgr ekonomii - nic specjalnego w dziisejszych czasach, tylko papier... za granica bylem trzykrotnie, dwa razy w stanach na work & travel i raz w holandii "na wakacjach". Podczas ostatniego pobytu w stanach mialem mozliwosc zostac tam na stale, na nielegalu ale odsamego poczatku mialem miec zalatwiony sponsoring i takie tam zeby po okolo 5 latach dostac papiery na staly pobyt - zrezygnowalem z powodow nazwijmy to osobistych. teraz od pol roku siedze w Polsce na dupie i zastanawiam sie co ze soba zrobic, za miesiac koncze staz w spoldzielni mieszkaniowej gdzie nie nauczylem sie niczego - odbebniam poprostu swoje 8 godzin i zjebany wracam do domu. Jakis czas temu przyszedl mi do glowy pomysl aby dostac sie do szkoly wojskowej, a mianowicie do studium oficerskiego prowadzonego w Wyzszej Szkole Wojsk Ladowych we Wroclawiu. Po ukonczeniu szkoly (rok czasu) dostajesz do podpisania kontrakt na 3 lub 5 lat i pelnisz sluzbe w jakiejs jednostce wojskowej w Polsce w stopniu podporucznika i dostajesz na rękę 2500 zł miesiecznie (dochodza do tego wszelkiego rodzaju ulgi mieszkaniowe i czesciowo darmowa opieka zdrowotna). Wymagania aby dostac sie do takiej szkoly to ukonczone studia wyzsze oraz zdanie egzaminow sprawnosciowych, przejscie rozmowy kwalifikacyjnej i egzamin z jezyka angielskiego. Mieszkam w nieduzym miescie (ok 25000) gdzie nie ma perspektyw na dobrze platna prace ani nawet na otwarcie wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Rozwazam mozliwosc wyjazdu za granice ale wolalbym jednak ulozyc sobie zycie w Polsce bo mimo wszystkich minusow jakie ma nasz kraj zycie za granica jest lepsze jedynie o wielkosc wyplaty. A piwo i dziewczyny w Polsce sa nie do przebicia smile

marzano #909489 30/01/2007 14:34
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
@marzano Nieglupi pomysl. Jesli ma sie taka posadke to jest spokoj bo tam nie wywalaja za nic smile Jakbym mial wybierac miedzy jakas slaba praca w UK a ta Twoja to tez bym zostal w Polsce. Poza tym zarobki nie wygladaja zle a skoro mieszkasz w malym miescie to koszty nie sa juz tak duze (np. mieszkania/domy) bo w Warszawie to jednak byloby malo ....

rivex #909565 30/01/2007 14:52
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
To gdzie bede mieszkal po ukonczeniu studium nei zalezy ode mnie. Moga mnie rzucic gdzies w Polske do jakiejs jednostki na zadupiu, a moge trafic do jednostki w wielkim mieście. Tu gdzie mieszkam jest jednostka wojskowa, ojciec jest emerytowanym majorem, takze z wojem mam do czynienia od dzieciaka (pamietam jeszcze jak za gowniarza kamieniami w szwejow rzucalismy wink ). Plusem przemawiajacym za szkola wojskowa jest, ze masz za friko wikt i opierunek a takze zakwaterowanie, no i mozliwosc powrotu do zycia studenckiego moze nie dokladnie w takeij formie jak przez ostatnie piec lat ale jakos mi do tego teskno smile

marzano #909770 30/01/2007 15:33
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Ja uwazam studia za czas zmarnowany, oczywiscie otowrzyly mi one oczy na pewne sprawy, ale pod wzgledem towarzyskim to byla zenada, tak glupich kobiet w zyciu nie spotkalem.

Szefowa do mnei z tekstem, ze jak klient ch... palci to ch... robia:/

Hehe, moze maja az tyle klientow, ze sie nie trzeba przejmowac wink
Ja nawet nie mam podstawy zadnej, moze sie narobic jak swinia i nie miec nic, albo narobic i miec duzo.

lupus #909805 30/01/2007 15:42
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wstaję rano, właczam moje japońskie radyjko, zakładam amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciągam niemieckie piwo. Siadam przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jadę do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia o hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wracam do domu, siadam na włoskiej kanapie i... szukam pracy w gazecie - znowu nie ma! Zastanawiam sie, dlaczego w Polsce nie ma pracy ?!?!?!

siwy212 #909838 30/01/2007 15:49
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Chyba trochę przesadzasz. Prawda jest taka, że cała produkcja będzie szła, tam, gdzie jest tańsza siła robocza (czyli Wschód), taka naturalna kolej rzeczy. Ale rynek zaczną tworzyć usługi. Wszelakiego rodzaju. Usługi są przyszłością. Taka naturalna kolej rzeczy. Ludzie będą coraz bogatsi i będą korzystali z coraz różniejszych usług. Im ludzie są bogatsi tym więcej korzystają z usług. Z różnych powodów.

GSE #909968 30/01/2007 16:17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by GSE
No to Lupus jak masz wolne, zacznij uczyć się Photoshopa i Ilustratora smile Najlepiej weź zwolnienie na kilka miesięcy... no chyba, ze jesteś tak genialny, że wszystko opanujesz w jeden dzień! Powodzenia smile Jak czegoś nie będziesz wiedział to pisz na priv pomogę! smile

Panowie ile trzeba poswiecić czasu ,żeby przykumać te tematy??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zalezy od osoby ...wiadomo. i Zalezy jak chcesz . Jesli b.dobrze to na moje oko sam photoshop z 2-3 lata. Ja przeczytalem kolo 6 ksiazek kazda po 600 str + biblia 1000 str i dziennie jade kolo 3-4 tutoriali, i czuje sie srednio w samym "ps".To jelsi chdozi o taki zawod. A jelsi podstawy do czegos tam to 2-3 meichy, zeby z jaka taka swoboda montowac pewne rzeczy. Ja koncze ostatni rok informy i strasznie tego zaluje , neinawidze tego ,ale juz do konca dojade zeby papier byl. Od jakiegos czasu (rok, poltora) znalazlem przyjemnsoc w photoshopie i grafice i to mnie cieszy, bo myslalem ze zawsze sie bede tułal po czyms czego nielubie:)

siwy212 #910072 30/01/2007 16:38
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by siwy212
Wstaję rano, właczam moje japońskie radyjko, zakładam amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciągam niemieckie piwo. Siadam przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jadę do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia o hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wracam do domu, siadam na włoskiej kanapie i... szukam pracy w gazecie - znowu nie ma! Zastanawiam sie, dlaczego w Polsce nie ma pracy ?!?!?!

Dobrze zarabiac musisz wink

Zawsze mozesz gloswac na jedynych Polakow i patriotow z PiS

marzano #912106 30/01/2007 23:04
Ekstraklasa Typer
Ekstraklasa Typer
Originally Posted by marzano
a ja wybrałem taką oto drogę kariery zawodowej, jeśłi można to tak nazwać. Nieco ponad pół roku temu skończyłem studia, mgr ekonomii - nic specjalnego w dziisejszych czasach, tylko papier... za granica bylem trzykrotnie, dwa razy w stanach na work & travel i raz w holandii "na wakacjach". Podczas ostatniego pobytu w stanach mialem mozliwosc zostac tam na stale, na nielegalu ale odsamego poczatku mialem miec zalatwiony sponsoring i takie tam zeby po okolo 5 latach dostac papiery na staly pobyt - zrezygnowalem z powodow nazwijmy to osobistych. teraz od pol roku siedze w Polsce na dupie i zastanawiam sie co ze soba zrobic, za miesiac koncze staz w spoldzielni mieszkaniowej gdzie nie nauczylem sie niczego - odbebniam poprostu swoje 8 godzin i zjebany wracam do domu. Jakis czas temu przyszedl mi do glowy pomysl aby dostac sie do szkoly wojskowej, a mianowicie do studium oficerskiego prowadzonego w Wyzszej Szkole Wojsk Ladowych we Wroclawiu. Po ukonczeniu szkoly (rok czasu) dostajesz do podpisania kontrakt na 3 lub 5 lat i pelnisz sluzbe w jakiejs jednostce wojskowej w Polsce w stopniu podporucznika i dostajesz na rękę 2500 zł miesiecznie (dochodza do tego wszelkiego rodzaju ulgi mieszkaniowe i czesciowo darmowa opieka zdrowotna). Wymagania aby dostac sie do takiej szkoly to ukonczone studia wyzsze oraz zdanie egzaminow sprawnosciowych, przejscie rozmowy kwalifikacyjnej i egzamin z jezyka angielskiego. Mieszkam w nieduzym miescie (ok 25000) gdzie nie ma perspektyw na dobrze platna prace ani nawet na otwarcie wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Rozwazam mozliwosc wyjazdu za granice ale wolalbym jednak ulozyc sobie zycie w Polsce bo mimo wszystkich minusow jakie ma nasz kraj zycie za granica jest lepsze jedynie o wielkosc wyplaty. A piwo i dziewczyny w Polsce sa nie do przebicia smile

Jak przeczytałem twojego posta to doszedłem do wniosku że ja jestem w tym samym momencie tułaczkiżyciowej co Ty. Skończone studia dzienne na niezłej bądź co bądź uczelni, kierunek oczywiście ekonomia. Kierunek po którym można być prezesem zarządu albo cieciem. W USA byłem, w UK też się pracowało ale też pewne koleje życiowe zdecydowały o moim pozostaniu w Polsce chociaż jakbym mógł na stałe wyjechać do Stanów długo bym się nie zastanawiał. Mój staruszek to też emerytowany żołnierz, i też w stopniu majora z tym że w marynarce i też mnie namawiał na szkołe wojskową po studiach. Dokładnie to co Ty chcesz teraz zrobić...

Ja jednak uparcie stwierdziłem że mam 24 lata i rybka albo pipka. Jeżeli poszedłbym do woja prawdziwych pieniędzy na pewno bym sie nie dorobił- vide mój emerytowany staruszek (średniej klasy samochód, wykształcone dzieci, może na mieszkanie jeszcze styknie). Jeżeli ja będę miał 50 lat chce mieć wille z basenem, yacht, sportowego merola i jakiegoś jeepa dla żonki hahaha. No i wakacje w Meksyku laugh

No ale zacząłem szukać roboty i w przeciągu 3 miechów zaprosili mnie na 3 rozmowy z czego na jednej czułem się jak człowiek i gość który pasowałby do "x" firmy. Na pozostałych dwóch jak zwykły śmieć. No i co tu dalej robić..

Postanowiłem złożyć papiery o dotacje z pup i własny biznes. Jeżeli teraz wykorzystam swoją szansę i zainwestuję czas i kasę jaką tylko uda się zarobić może kiedyś będę się cieszył z tego "Meksyku". Idąc do woja albo na pierdzącą w stołek posadkę w skarbówce ześwirowałbym jeszcze przez 30-ką. Zobaczymy jak się to wszystko potoczy ale jedno jest pewne: życie w Polsce to nie bajka! Mimo wszystko powodzenia Marzano!!! piwo

lupus #912244 31/01/2007 06:23
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lupus
Originally Posted by siwy212

Dobrze zarabiac musisz wink

Zawsze mozesz gloswac na jedynych Polakow i patriotow z PiS

No ba 1,5 roku za mna w spółdzielni mieszkaniowej 1,5 tys na reke weekendy wolne 8 godzin dziennie zyc nie umierać. Dostałem się zaraz po studiach, pracy szukałem ze 2 tygodnie i prawde mówiąc sama mnie znalazła bo ja zaniosłem cv w dwa miejsca hrhrhr. Zadzwoniła pani z urzędu podała nr telefonu i powiedziała dzwonic. Była sroda, pani prezes pytala od kiedy chce moze od nastepnego miesiaca bo były wakacje, ja powiedziałem chocby od poniedziałku i już smile miałem staż 4 miesiace. Ponoc 2 lata czekali na chetnego po studiach elktrycznych. Po 4 miesiacach rok zatrudnienia. i od stycznia umowa na stale już:) Wada nnuda i małe możliwości rozwoju. I po raz drugi startuje do policji. Niektorzy to maja nasrane w głowie co?:) Ale tam przynajmniej cos sie dzieje. No i licze ze jako ze po studiach z inż. dostane po jakimś czasie porównywalne pieniądze a myśle że ze 2000 dostane ze wszystkimi dodatkami.

marzano #912387 31/01/2007 09:35
E
Pooh-Bah
Pooh-Bah
E Offline
Originally Posted by marzano

Jest to całkiem niezły sposób na dość stabilne i spokojne życie.Zastanawiam się tylko jak to jest z pracą w wojsku,wielu pisze o tym w dość pesymistycznym tonie.Bynajmniej nie chodzi o zarobki i warunki pracy,ale raczej w kontekście potencjalnych kolegów,chlania itp.Trudno powiedzieć ile w tym prawdy,ale podobno "gdzie zaczyna się wojsko,tam kończy się logika".

Mój cioteczny braciak jest emerytowanym woskowym (na emeryturze od okołu 5 lat) bardzo sobie chwalił.Wczesna i dość konkretna emerytura,mieszkanie w W-wie do wykupienia za bezcen to główne atuty jego zdaniem.

BTW.Czy ktoś z forum zajmuję się zawodowo ochroną informacji (informacje niejawne,dane osobowe,ewentualnie ochroną fizyczną)?Jeśli tak,to tu warto spojrzeć:

praca w centralwings [www18.centralwings.com]

El Camino #912555 31/01/2007 11:26
Ekstraklasa Typer
Ekstraklasa Typer
Tak dokładnie jest El Camino. Często nie ważne jaki masz stopień wojskowy, ważne jest ile zdołasz wychlać i nie jebnąć na twarz. Wojsko ma swoje atuty o których wspomniałeś, o których wspomniał Marzano. Ale jest też soporo minusów. U mnie w rodzinie od pokolenia pradziadka większość byla związana z wojskiem ale ja podziękuję. Pozdro!

quincy #912673 31/01/2007 12:02
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
quincy ja też chciałbym kiedyś mieć wille z basenem, Porsche w gara żu i do pracy latać samolotem wink i wiem, że praca w wojsku mi tego nie zapewni. Traktują ją raczej jako sposób na tymczasowe osiąganie dochodów. Też marzę o własnej firmie, która będzie przynosić mi krociowe zyski, a ja dzięki kasie bede mógł spełniać swoje marzenia ale w chwili obecnej nie mam możliwości aby rozręcić własny biznes i stąd pomysł z wojskiem. Pzowoli mi to zebrać pewne oszczędności, które w przyszłości zainwestuje. Ziarnko do ziarnka... wink

marzano #914518 31/01/2007 18:19
Ekstraklasa Typer
Ekstraklasa Typer
To fakt, może ja myśle troche w innych kategoriach bo kiedyś jak ktoś się decydował na kariere w wojsku to po prostu tam gnił aż do emerytury. Tak czy siak powodzenia i to że ja się w armii nie widze nie znaczy, że potępiam taka drogę rozwoju zawodowego. Pozdrówka!

quincy #914553 31/01/2007 18:29
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jutro pierwszy dzien w nowej pracy w careffourze ...pracował już ktoś z was tam jako ankieter ? smile

Strona 11 z 15 1 2 9 10 11 12 13 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, alfa, betowiec, forty, Lukasz111, aker, JelineK), 2,881 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,238
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025