|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://tiny.pl/wbhvTo o Chinach. A trzeba pamietac, ze Chiny maja olbrzymi wplyw na zachowanie wszystkich emerging markets. O Chinach juz mozna powiedziec, ze nastepuje korekta ... tym bardziej, ze jeden z poziomow wsparcia zostal dzis pokonany ...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dzisiaj w Parkiecie jest artykuł o giełdach arabskich między innymi o AS. Po ostatnich spadkach podobno zaczynają tam wchodzić fundusze i wielcy inwestorzy. Jest też wkładka o funduszach inwestycyjnych. Od razu mówię, że nie posiadam tego numeru.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Apropo przygotowań do spadków i nietylko. Gra ktoś może CFD na akcje ? I gdzie ?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Apropo przygotowań do spadków i nietylko. Gra ktoś może CFD na akcje ? I gdzie ? Global Market Services,platforma Dealbook .Maja w Polsce przedstawiciela -chyba Efix ,ja podpialem sie bezposrednio .Nic lepszego niestety nie znalazlem pytalem sie wielu osob ,znajomi Anglicy sa zachwycenie ta platforma .Ja niestety nie -za bardzo przyzwyczajony jestem do VT .Mozesz sobie sciagnac demo i popatrzec -ale od razu mowie ,ciezko sie przechodzi pierwsze dni .Ze wzgledu na przejrzystosc mam male zaufanie do swoich analiz -choc malymi kroczkami kapitalu przybywa .Problemem dla wielu moga byc spore prowizje przy malych pozycjach . Co do GPW za wczesnie chyba na spadki .Dopiero co wyszedl indeks z odwroconego RGR i jednoczesnie z kanalu -wiec najpierw chyba okolo 300 pkt w gore -choc duze obroty ktore niedawno wystapily (zgodnie z teoria poprzedzaja uksztaltowanie sie szczytu) zapowiadaja ,ze nastepnie powinna wystapic dosyc istotna fala spadkowa .Tak wiec poki co obstawialbym wzrosty ale w miare zblizania sie do przedzialu 3800-4000 redukowalbym swoja pozycje .Sytuacja zdaje sie jak na dloni wymaga tylko odpowiedniego rozegrania -jednak nie polecam grac tym ktorzy "biora slub " z kontraktami .
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam Kapitansb ja w swojej aqnalizie skłaniałem się do zwrotu przy 3700-3750 więc podobnie jak Ty. CFD ma troche firm. A co do Anglików to mają swoje IGM i Finspreads nie są zadowoleni z rodzimych firm ??
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Nie zagladalem do tych firm ostatnio ,ale o ile pamietam mniej wiecej poltora roku temu to o wiele ubozsza oferta a Finspreads zamykal transakcje o ktorejs godzinie i trzeba bylo w strachu czekac do nastepnego dnia :-)
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ciekawe myślałem, że najwieksza ich wadą (ale to też informacja z przed jakiegoś roku) jest właściwie brak wykresów.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ciekawe myślałem, że najwieksza ich wadą (ale to też informacja z przed jakiegoś roku) jest właściwie brak wykresów. Tak ,tez cos mi swita,ze ta cala platforma to byly prostokaciki z cenami .Jutro bede mial troche czasu to sie przyjrze co maja aktualnie.Technicznie dzialalo to chyba podobnie do oandy -acha no i jeszcze bodajze najnizsze stawki byly smiesznie niskie.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Kaptan sb mam jeszcze jedno pytanie poza konkuresm czy znasz może jakąś stronę w stylu naszej interi czy wp z akcjami notowanymi w Londynie?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
A po co Ci strona ? Specjalnie dla Ciebie znalazlem po polsku : http://www.efixpolska.com/dokumenty/?menu=Oprogramowaniehehe ,nawet jest instrukcja najpierw bedziesz mial demo a potem sobie wplacisz kase -warto bedziesz mial online nie tylko indeksy ze wskaznikami w roznych interwalach czasowych ale i akcje FTSE,Dowa,Nasdaqa ,daxa itd. Od czasu do czasu "przytniesz "sobie financial bet na betfair :-)))
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ich platformę znam. Nie ma problemu. Chodziło mi o stronę gdzie można szybko przeglądnąć większą ilośc akcji. Taki ogólny rzut oka na sytuację. Te które ja znam są mało przejrzyste.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ja sobie patrze tutaj -jest podzial na sektory ,gainers,loosers :http://uk.finance.yahoo.com/ Ale on-line bedzie raczej problem -na stronach beda opoznione .W Polsce mialem Reutersa i zeby miec live z Londynu trzeba bylo dodatkowo placic .
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No właśnie wszędzie jest podział na branże albo alfabetyczny :-( Dzięki
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dzisiaj ostra zwała prawie wszystko czerwone czyżby już ??
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jutrzejsza sesja wskaże kierunek.Gdyby dzis obroty byłyby większe byłbym spokojny o kolejne sesje.Dzis indeksy tuz powyzej srednich, jesli jutro wystapi jakas luka bessy plus spora podaz to moze byc ciekawie. Póki co krew sie leje i watpliwe aby jutro ruszyło na pólnoc.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Przez ostatnich kilka piątków raczej przeważały spadki więc myśle, że tym razem nie będzie inaczej ale kto to wie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Widac, ze chetnych do kupna malo. Na niektorych balonach juz sie ladne spadki pojawily. Poki co ciezko cos wiecej powiedziec ale dzisiejsza sesja na pewno optymistyczna nie byla ...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Technicznie sprawa wyglada klarownie : 1.mlotek zostal zanegowany 2.zamknieta zostala luka hossy 3.zamkniecie ponizej polowy bialej swiecy coz-nalezy liczyc sie z nieco wiekszym zjazdem -aczkolwiek poziomy 3380-3400 niedawno zatrzymaly skutecznie -jezeli te poziomy padna sugerowalbym zdecydowanie S ;natomiast L nalezalo zamykac (SL lub TP )w okolicach dolnego ograniczenia luki tj .3483. A mnie cieszy spadek DJI poniewaz pod to gralem ,wiec wioza dla mnie dzisiaj troche $$$.Com'n boys!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Na mój gust jutro niewielkie spadki,wyrzucenie z rynku panikarzy i po niedzieli odbicie od srednich i kolejny ruch w górę.Na pewno tak dynamicznych wzrostów jak w styczniu nie ujrzymy a jesli sie powtórza to będa to ostatnie takie wzrosty na dłuzszy czas.A potem juz tylko czerwień i testowanie wdłuzszym okresie dołka z zeszlego roku czyli ujrzymy jakies 2500 pkt
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Aha i jedna rzecz wydaje mi sie pewna znajac zycie.Za tak duzym relatywnie spadkiem w stosunku do innych gield pojawiala sie stosunkowo szybko jakas bomba (polityczna ?)
|
|
|
Link skopiowany do schowka