|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Znalazlem takie spotkanie wystawione przez sts Ferry B. - Shulman F. 1,4 na 1 . Oczywiscie jesli chodzi o Ferry to wiadomoco co za zawodnik ( w sprincie 4 , troche gorzej na dochodzenie 22 ) , ale nie znam kolesia wystawionego przez sts ? jesli ktos ma jakies info co do tego spotkania to prosze wrzucic
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Shulman Filip to Rosjaanin.49 w Pucharze Swiata.28pkt.kurs na ferrego mysle warty zagrania.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Raphael Poiree - Ricco Gross 1.70 2.05 Nierozumiem wysokiego kursu na Poiree, Ricco nic nadzwyczajnego, lata świetności ma już za sobą, co prawda Raphael też daleki od swojej najwyższej dyspozycji , ale myślę że wygra w tej parze. Dodatkowo rozważam : Nikolay Kruglov - Sven Fischer 1.65 2.15 - Kruglov Michal Slesingr - Michael Greis 2.05 1.70 - Greis
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzis za niecelny strzał minuta karna chyba a nie runda biegu dodatkowo? czy tak?
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
|
|
|
|
|
member
|
|
member
shulman jak to rusek potrafi strzelic na o i z ferrym moze wygrac taki cwancyk sts podpuscic za 1,4
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Bjoerndalen po za wszelka dyskusja?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
STS to nasz najmądrzejszy ziemniak i oni nie zestawiają w pary przypadkowych zawodników. Owszem faworytem w tej parze jest Ferry, ale kurs jest dośc dobrze oszacowany i wcale nie jest to jakiś bardzo dobry typ.
Co do Grossa to ja bym przestrzegał przed graniem przeciwko niemu. Strzelec z niego wyśmienity a w biegu indywidualnym to sprawa zdecydowanie priorytetowa. Co prawda Gross biega wolniutko, ale szykował się specjalnie włąśnie do biegu na 20 km. i według mnie będzie dzisiaj wysoko.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I pamiętać należy że to ostatnie MŚ Rico i tak naprawdę ostatnia szansa na cokolwiek jeszcze (bo w sztafecie ma małe sznse startu)
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
Zgadzam sie z tomo,bieg na 20km nie jest rozgrywany za czesto i tu przede wszystkim trzeba dobrze strzelic,Gross byl zawsze swietnym strzelcem,a jesli chodzi o Raphaela to roznie bywalo.Biegowo oczywiscie Ricco nie ma szans,no ale kto wie jak beda strzelac.Mysle,ze lepiej odpuscic te pare,choc jakbym juz mial to grac,postawibym na Francuza.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Witam. Dzis bieg indywidualny mezczyzn, kazde pudlo to minuta straty. Moje typy na dzis z STS: Bjoerndalen B.E. (NOR) 1-3 1.4 Norweg w wysmienitej formie, strzelanie dzis bedzie wolne, mysle ze nawet dwa pudla dadza mu medal. W jedynym biegu indywidualnym w tym sezonie Norweg wygral z dwoma pudlami. Birnbacher A. - Vuillermoz R. 1 1.4 Niemiec jest solidniejszy na strzelnicy co w tym biegu bedzie mialo decydujace znaczenie. Biegowo Wloch lepszy od Niemca, ale roznica nie powinna byc wieksza niz 1 minuta na trasie czyli jedno pudlo wiecej Wlocha powinno dac zwyciestwo Niemcowi. Gross M. - Maric J 1 1.3 Sloweniec ma bardzo duze problemy w strzelaniu, szczegolnie w strzelaniu stojac. Gross jako dobry strzelec szykouje sie na tych mistrzostwach na ten bieg, biegowo jest slabszy.Licze 3 pudla wiecej Slowenca co spokojnie da zwyciestwo Niemcowi.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
OK, dzięki, odpuszczam parę Poiree - Gross. Za to poważnie zastanawiam sie nad zagraniem pary Rene Laurent Vuillermoz - Björn Ferry 2.75 - 1.40 , na szweda. Ferry przezentuje sie dobrze, równa forma przez cały sezon, no i znacznie lepszy strzelec z niego 85% ( 91% leżąc, 79% stojąc ) w tym sezonie, przy 70% Villermoza ( 65% l, 75% s ). Czekam na wasze opinie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
no to co myslicie o Ferry - Robert J. no bo sprawdzilem tego Schulmana to on za czesto nie wystepowal ale na slowacji zajal jakies przyzwoite miejsce i bardzo dobrze strzelal ( 20 /20)
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Szulman ew. Shulman to dobry strzelec i slaby biegacz, troche zawodnik podobny do Grossa, oczywiscie inny kaliber zawodnika, ale typ podobny. Jesli ma gdzies cos osiagnac to tylko na 20 km. Jesli chodzi o Ferry'ego to nie wiem, co o nim myslec, niby sezon dobry, niby dobry strzelec i przyzwoity biegacz a w biegu na dochodzenie cos nie zagralo, jak na niego sporo pudel, jak bedzie dzisiaj? Dla mnie ten zawodnik to no bet, Vuillermoz to bardzo slaby strzelec, ale jest u siebie, a Robert? przy dobrych warunkach na strzelnicy 1-2 pudla to max.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja dzis zagralem Bjoerndalena miejsce 1-5 po 1.3 (betway), gdyby nie to, ze za kazde pudlo jest minuta kary zamiast rundy karnej a Ole strzela rowno choc bledy mu sie przydarzaja, to gralbym to za maksymalna stawke a tak to zagram za 6/10
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Chciałem zwrócic Waszą uwagę na błędy w nazwiskach i niewłasciwe pierwsze litery imion w parach z STS . Stwarza to pole do manewru dla przy podaniu wyników 
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
czy tylko ja nie widze dzis Ole jako zwyciezcy? To geniusz bez 2 zdan, jak na biathlon to czlowiek z innego swiata, ale... chociaz zobaczymy, sa Francuzi, Niemcy, Rosjanie, Sikora...moze Fischer? Moim zdaniem to moze byc czarny kon zawodow.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Defrasne V.(FRA) v Sikora T.(POL) panowie z Biathlonu nie jestem jakis znawca ostsnio ogladalem Sikore na dochodzenie i tak naprawde ostsnie stzrelanie zabralo mu medal a ten francuz to szczerze to nie wiem zabardzo kto to?Ale tak jak wspomnialem nie znam sie na tej konkurencji zabardzo? Kurs na Tomka 1.75 myslicie ze wart ryzyka? Sadze ze Polak jest w dosyc dobrej formie? Jak uwazacie?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|