|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Witam! Mam pytanie co do zarobków,bo gram w VIII lidze i jakbym kupil zawodnika z 151000Tsi to bede mu musial placic tak jak w jego poprzednim klubie 593184 zł/tydz?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No niestety placisz mu tyle samo... chyba ze ten zawodnik jest polakiem ktory teraz gra za granica to wtedy Ty nie placilbys mu premii w wysokosci 20%
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Hehe..gdyby nawet był Polakiem to nie polecam takich praktyk  Pewnie stać cię na niego...ale nie na jego utrzymanie  Zatrudnienie sprawi że wygrasz pewnie parę meczów, o ile on jest pomocnikiem, ale zrujnuje to twoje finanse. Gra niewarta świeczki  pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
KIDD mam do Ciebie pytanko bo z tego co pamietam trenujesz defensywe
grasz cały czas motsa ? bo wiadomo ze spada wtedy tylko grywalnosc pomocy, a reszta powinna lepiej grac ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Śmieszne to twoje pytanie...Gdyby Kidd grał cały czas MOTS-y to pewnie po 2-3 wygranych w ten sposób, jego morale spadłoby do takiego poziomu że nic by więcej nie strzelił w kolejnych meczach, bo właśnie morale w tej grze jest odpowiedzialne za wykorzystywanie sytuacji  pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Śmieszne to twoje pytanie...Gdyby Kidd grał cały czas MOTS-y to pewnie po 2-3 wygranych w ten sposób, jego morale spadłoby do takiego poziomu że nic by więcej nie strzelił w kolejnych meczach, bo właśnie morale w tej grze jest odpowiedzialne za wykorzystywanie sytuacji  pozdro hmm a ja myslalem, ze morale wyplywa na pomoc, a pewnosc siebie na wykorzystywanie sytuacji
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Śmieszne to twoje pytanie...Gdyby Kidd grał cały czas MOTS-y to pewnie po 2-3 wygranych w ten sposób, jego morale spadłoby do takiego poziomu że nic by więcej nie strzelił w kolejnych meczach, bo właśnie morale w tej grze jest odpowiedzialne za wykorzystywanie sytuacji  pozdro Moim skromnym zdaniem to pewnosc siebie, a nie morale .Morale podwyzsza pomoc.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Wyprzedaż w FC KOSZYKI
Leon Lugli (71549607) Lat 22, solidny stan formy, zdrowy Jest przyjemny, zrównoważony i prawy Poziom doświadczenia słaby, przywódca słaby.
Specjalność: szybki
Narodowość: Schweiz Wskaźnik TSI: 25 230 Pensja: 56 832 zł/tydzień w tym premia 20% Właściciel: FC KOSZYKI Kartek: 0 Kontuzje: zdrowy
Kondycja: znakomity Bramkarz: fatalny Rozgrywanie: światowej klasy Podania: przeciętny Skrzydłowy: kiepski Defensywa: słaby Skuteczność: nędzny St.fragmenty: przeciętny
Cena Wyw. 5996000zł.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
MOTSY to morale , a Ty mi piszesz, że nic by wiecej nie strzelił, a za skuteczność odpowiedzialna jest pewność siebie, a nie morale, to dwie odmnienne rzeczy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ups nie zauwazylem, ze juz ktos to samo napisal do Tommy Lee
w kazdym razie wlasnie chodzi o to, ze motsy to przede wszystkim gra pomocy, a jezeli Kidd trenuje obrone to mu pasuje ze pomoc ma slabą, stad moje pytanie
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
NIe chodzi mi o podwyższanie pomocy ale o skuteczność! Jeśli team ma słabe morale odbija się to skuteczności zawodników, 2 czynnikiem który na to wpływa jest właśnie pewność siebie, tyle że ona sama nic nie da jeśli mamy słabe morale. (poradnik Jerzego polecam) - najbardziej utytułowanego polskiego menedzera!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie trenuję już defensywy. Nie gram także teraz motsów i piców, gdyż mój trener ma za niskie przywództwo. W przyszłym sezonie zapewne będę miał nowego trenera z solidnym przywództwem i wtedy będę już spokojnie mógł planować grę, w odpowiednich momentach picując lub motsując.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja uważam, że morale nie wpływają na skuteczność tylko na poziom pomocy. Tommy pokaż fragment, w którym jest napisane, że jest inaczej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziś zwycięstwo 3-0 z wiceliderem i nadal 1 miejsce w tabeli. jeśli wygram oba pozostałe mecze to jest malutka szansa na awans bezpośredni.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Liga:VII.1020 (59624)[ Linked Image] [ Linked Image] no, juz prawie jestem pewny, że w tym sezonie nie awansuje, ciezko bylo, trzeba było się podpierać rezerwami aby nie wygrać i grać PiC-em, ale chyba się już udało  W przyszłym sezonie atakuje na VI ligę :!: Widzowie  527 900  nie ma to jak rozbudowa stadionu
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ten poradnik czytałem ostatnio ponad rok temu, nawet nie wiem gdzie teraz tego szukać, ale pamiętam to dokładnie bo jak zaczynałem grę poruszałem temat na forum taki nawet...Przecież jakby morale wpływało tylko na linię pomocy byłoby to całkowicie nielogiczne, wręcz głupie! Wtedy każdy grający kontrą by mógł sobie grać MOTSY cały czas bez żadnych konsekwencji, bo przecież linia pomocy się nie liczy dla grających kontrą! Nieprawdaż?!
pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale po co taki grający kontrą miałby grać motsy ? Przecież nie zależy mu na pomocy, a po drugie po 2 kolejnych takich meczach morale spadło by mu na takie niskie, że miałby pomoc gorszą niż jeżeli nie grałby motsów od początku.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Morale nie wyplywa na skutecznosc, wystarczy teraz tylko wejsc na forum i zobaczyc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Konsultowałem się z kolegą, który się troszkę zna na hattricku i też mówi mi, ze morale nie wpływa na skuteczność.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dziś u mnie zwycięstwo 6:0 z 7 drużyną, ale obie drużyny mnie wyprzedzająca też wygrały więc zostałem na 3 miejscu :/
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|