Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 14 1 2 6 7 8 9 10 13 14
veteran
veteran
Originally Posted by mr_fish
Bardzo prosze oodpowiedz na moje pytanie.... Wiem, ze jest lamerskie ale zawsze lubie sie upewnic w sprawach w ktorych chodzi o kase wink
"Chce przelac po raz pierwszy pieniadze z konta bankowego na moneybookers. Chcialbym zapytac co nalezy podac w tytule przelewu. Tylko swoj numer ID w moneybookers?"
Z gory dzieki!!
wystarczy numer ID

Bonus: Unibet
C
old hand
old hand
C Offline
Tak TYLKO numer ID, przeciez wyraźnie napisali w moneybookers o tym...

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
w tytule tylko ID

T
old hand
old hand
T Offline
[Linked Image]

Uwazajcie na maile z taka podpucha mad

...czlowiek przez chwile byl happy puke

M
newbie
newbie
M Offline
Mam jeszcze jedno pytanie jako poczatkujacy uzytkownik moneybookers. Jesli mam ustawiona walute w moneybookers na złoty i jesli wpłacilem polska waluta a chce przeslac pieniadze na buka w ktorym moja walute euro to:
1) Czy jest to mozliwe
2) Jesli jest mozliwe to jak wyglada prowizja za taki przelew
Dzieku z gory! Pozdro

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by mr_fish
Mam jeszcze jedno pytanie jako poczatkujacy uzytkownik moneybookers. Jesli mam ustawiona walute w moneybookers na złoty i jesli wpłacilem polska waluta a chce przeslac pieniadze na buka w ktorym moja walute euro to:
1) Czy jest to mozliwe
2) Jesli jest mozliwe to jak wyglada prowizja za taki przelew
Dzieku z gory! Pozdro

1. tak
2. stracisz tylko lekko za przewalutowaniu, jak bedziesz wyplacac z buka na mb to zostaniesz "lekko" obciazony, ale nie pamietam jaki to byl procent, cos kolo 1% (jak ktos sie orjentuje niech napisze, bo moja pamiec ostatnio zawodzi)

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
dzisiaj zauwazylem, ze na mb jest funkcja "wplacania bezposrednio kasy z inteligo i pko inteligo" niestety kosztuje to 1.9% kwoty tyle samo co wplata karta :/ (ale i tak ta funcja jest duzo lepsza od wplaty karta, bo kwota jest pobierana w PLNach, a nie w euro jak to jest w przypadku karty i operacja jest od razu zapisywana w histori rachunku, a nie po paru dniach... )

Z
stranger
stranger
Z Offline
Zastanawialem sie wlasnie w jaki sposob wysylane sa te 'podpuchowe' maile od moneybookers. Adres mailowy jest dokladnie skad przychodzi ten scam jest taki sam jak do ich serwisu ([email protected]). Jest w stanie ktos to wyjasnic ?

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by Zbychu
Zastanawialem sie wlasnie w jaki sposob wysylane sa te 'podpuchowe' maile od moneybookers. Adres mailowy jest dokladnie skad przychodzi ten scam jest taki sam jak do ich serwisu ([email protected]). Jest w stanie ktos to wyjasnic ?

to jest bardzo proste do zrobienia, ale nie bede tlumaczyl jak to zrobic, bo sie ludzie rzuca do robienia sobie "jaj", wystarczy zobaczyc na adres serwera z ktorego wysylany jest ten mail i od razu bedzie widac, ze MB to napewno nie wyslalo

Z
stranger
stranger
Z Offline
Pozostaje jeszcze kwestia tego skad scammer ma nasz adres e-mailowy. Nie slyszalem jeszcze o tym, zeby ktos kto nie ma konta na moneybookers dostal takiego wlasnie spreparowanego maila - ja sam staram sie nie afiszowac sie z tym, kase przesylam tylko miedzy bookami, a mimo wszystko 'dostalem' te ponad 600$ od partybets ;))

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Yyyy ... a mi zablokowali konto ... lol ... za to że podejrzewali o coś z tej listy "z nielegalnego źródła, że piorę kase...itp" pozwolili mi wypłacić kase ... po wielkiej awanturze i kilku nieprzyjemnych mailach do nich z mojej strony ... i poskutkowało. Ale konto fakt faktem zamknęli mi ... Ale szczerze mówiąc nie wiem co odemnie chcieli ... wypłaciłem kase z paru buków w między czasie i wpłącałem do innych ... to nie były kwoty przekraczające 600 zł w jednym przelewie ... a tu takie kwiatki ...no cóż .. szkoda bo znacznie ułatwiało mi moneybookers transakcje w necie ...

KoBi #982526 22/02/2007 19:23
Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
@KoBi

a robiles jakies wymiany z innymi uzytkownikami?

Originally Posted by tmieszko
[Linked Image]

Uwazajcie na maile z taka podpucha mad

...czlowiek przez chwile byl happy puke

A co w tym mailu jest nie tak?

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
jak nacisniesz na link, zeby potwierdzic ta "transakcje" to poprosi Cie o podanie hasla, maila i date urodzin i te dane nie nie poleca do mb tylko do "osob trzecich" laugh i oproznia Ci ladnie Twoje konto mb smile

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Lewy mail. Moneybookers nigdy nie wysyła takich maili. Nigdy nie poproszą Cię o klikanie na jakieś linki w mailu i logowanie się.

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Yaaho...

Robiłem wymiane z jednym użytkownikiem o nicku "Krupier" z mecz.pl Ale to była kwota ... raptem 11$ na depozyt w Starbet i oddałem mu chyba .. 14 czy 15$ za tą transakcję. To wszystko.

KoBi #989600 25/02/2007 08:21
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Witam

Mam bardzo pilne pytanie, a support Pinnacle mi tylko namieszał...

czy w niedziele idą przelewy z Pinnacle do Moneybookers? ile czasu to zajmuje , tak jak w dni normalne - ok 15 min? i czy Moneybookers przyjmie taki transfer w niedziele?
i w ogole czy ktoś juz wypłacał na MB w niedziele?:)

z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by Loony25
Witam

Mam bardzo pilne pytanie, a support Pinnacle mi tylko namieszał...

czy w niedziele idą przelewy z Pinnacle do Moneybookers? ile czasu to zajmuje , tak jak w dni normalne - ok 15 min? i czy Moneybookers przyjmie taki transfer w niedziele?
i w ogole czy ktoś juz wypłacał na MB w niedziele?:)

z góry wielkie dzięki za odpowiedź.

w niedziele wszystko dziala jak w normalny dzien

P
stranger
stranger
P Offline
Witam. Mam 3 pytanka.
1.Czy posiadając konto w Moneybookers w funtach (na buku też GBP) mogę wpłacić w zł na MB(co jak rozumiem zostanie przewalutowane przez MB na GBP), natomiast wypłacająć z buka na MB a następnie na konto walutowe(GBP)? Innymi słowy, czy nr i waluta konta bankowego wpłat na MB i wypłat z MB musi być taki sam(wyczytałem coś o weryfikacji konta )? Chcę uniknąć podwójnego przewalutowania (wpłaty i wypłaty) a jak wiadomo przelew z polskiego banku w obcej walucie "troszeczkę" kosztuje.
2.Jeżeli konto musi być takie same do wpłat i wypłat to obojętne chyba jaka jest waluta na MB (funty czy złotówki)?
3.Czy ktoś z was gra w funtach na betfair? Jest jakaś różnica miedzy euro(terminy płatności, prowizje itp.)
Z góry dzięki za info

T
stranger
stranger
T Offline
Witam sewrdecznie

Mam pytanko ile czasu ile idzie wpłata systemem inteligo zaznaczam nie jest to przelew tylko wybrałem opcję system inteligo jeżeli natychmiastowo tak jak jest napisane na stronie moneybokers gdzie mogę złożyć ewentualną reklamację

Proszę o pomoc.

Strona 8 z 14 1 2 6 7 8 9 10 13 14

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (JelineK, rafal08, aker, ElNinho[mmdea]), 2,983 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,541
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025