Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8
#2753103 29/11/2008 23:39
M
veteran
veteran
M Offline

kosz kosz kosz
Tak jak w tytule w moim nowym temacie zamierzam typować głównie zdarzenia z NBA.
Będę grał płaską stawką - 10 jednostek.
Jeśli stawka sie zmieni będę o tym informował.
Mam nadzieje, że codziennie znajde czas na podawanie tutaj typów jak i również luźnych przemysleń (których nie bede uwzględniał w podsumowaniach tematu) co do meczów.
Wszelkie uwagi lub sugestie na temat zdarzeń przeze mnie typowanych jak i tematu prosze kierować na PRIV, tam chetnie wymienie poglądy.
Pierwsze typy juz niebawem.
kosz kosz kosz

Bonus: Unibet
M
veteran
veteran
M Offline
[Linked Image]

Typy :

Golden State Warriors - New York Knicks

Ciekawym moim zdaniem rozwiązaniem na to spotkanie jest zagranie Overa 225 pkt chociażby w bet365 po 1.90 .
Obie drużyny bardzo dużo punktują i grają szybkie akcje co potwierdzaja ich osiagniecia z tego sezonu.
Ostatnie wyniki Warriorsów to : 97 punktów z Clevland (ogólnie w meczu 209 pkt), 111 pkt z Bostonem (230 pkt), 100 z Wizards (224 pkt).
Ostatnie wyniki Knicks natomiast to : 96 pkt z dobrze broniącymi Pistons (206 pkt) , 201 z Cleveland (220 pkt) , 122 pkt z Wizards (239 pkt) .
Tak więc widać ze ostatnio forma strzelecka w obu ekipach dopisuje , ponadto zapowiada sie bardzo wyrównany mecz więc możliwe jest szybkie faulowanie w końcówce i duzo łatwych punktów z rzutów wolnych.
Stawka : 10 jednostek
Kurs : 1.90
Typ : over 225 pkt
Buk : bet365

Miami Heat - Los Angeles Clippers

Proponuje typ na Żary.
Oglądałem ekipe z Miami wczoraj w meczu z Phoenix i wygrali nie tylko dzieki fantastycznej postawie ich lidera Wade'a (43 pkty) ale przede wszystkim dzieki temu , że każdy zawodnik wiedział co ma robić na parkiecie.
Kiedy wchodzili zawodnicy z ławki nie tylko potrafili utrzymać przewage dajac odpoczac zawodnika z pierwszej piatki ale rownież skutecznie nawiązywać walke z rywalem.
Dzisiaj mam nadzieje na powtórke z wczoraj i licze na pewne zwyciestwo drużyny Miami nad , według mnie lekko przecenianymi przed sezonem zawodnikami Clippers których wyniki potwierdzają że jednak ta drużyna nie złapała jeszcze swojego rytmu ani zgrania.
Ostatnie 4 porażki z rzędu ( Nuggets , Hornets , Nets , 76ers) tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu że dużo czasu jeszcze upłynie aż Clippers będą grali na takim poziomie na jakim chcieli by ogladać ich kibice z Miasta Aniołów.
Kursy jakie w tej chwili oferują nam buki na zwyciestwo Żarów w granicach 1.80 może nie są jakaś promocją ale wydaje mi sie , że w obecnej sytuacji nie jest to kurs nie do przyjecia.
Kurs : 1.83
Typ : Miami Heat
Buk : bwin

Denver Nuggets - Minnesota TWolves

Zdecydowałem sie w tym meczu postawić na zespół z Denver.
Ostatnio przegrali po wyrównanym meczu z powracającym do wysokiej dyspozycje zespołem z Nowego Orleanu (105-101).
W tym sezonie mają bilans 10 win 6 porażek. Nie jest to może jakiś oszałamiający rezultat jesli chodzi o tą drużyne ale te porażki przydazyły im sie głownie z pretendentami do tytułu ( Lakers , New Orlean , Cleveland).
Udało im sie natomiast wygrać niespodziewanie z Bostonem .
Inne nastroje panują natomiast w ekipie Minnesoty która znowu bedzie raczej tylko tłem i nie właczy sie do walki o play offy (przynajmniej teraz nic na to nie wskazuje).
Licze , że Denver potwierdzi swoją forme z tego sezonu i nie bedzie miało problemów z pokonaniem Wolves'ów smile
Kurs : 1.53
Typ : Denver Nuggets
Buk : bwin

Luźne przemyślenia na temat dzisiejszych meczów :

Atlanta Hawks - Washington Wizards
Atlanta po świetnym jak na nich poczatku sezonu ma na pewno wiecej atutów po swojej stronie niż drużyna z Waszyngtonu.
Grają jednak na wyjeździe i tutaj nie szalałbym ze stawką nie mniej jednak wydaje mi sie że Hawks powinni sobie dosyć łatwo poradzić.
Na pewno po ich stronie jest także atmosfera w zespole , niesieni zwyciestwami sa w moich oczach faworytem tego spotkania. kurs w okolicach 2.00 bardzo mi odpowiada.

San Antonio Spurs - Houston Rockets
Spursi powoli wracają do gry. Grają już zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu.
Imponują skutecznościa rzutów za 3 punkty (wczoraj choćby ponad 55%) i to wydaje mi sie że może być kluczem do podjecia walki z ekipa Houston.
Kurs 2.55 lub ewentualnie jakieś dodatnie handi na ekipe gości równiez wydaje mi sie ciekawym rozwiązaniem.

Boston Celtics - Charlotte Bobcats

Juz bez rozpisywania - różnica klas.
Boston w tym sezonie potwierdza że wynik z ubiegłego sezonu zasadniczego nie był przypadkiem - znowu leją prawie wszystkich jak leci.
Podobnie wydaje mi sie że bedzie dzisiaj i handi minusowe na Celtics wygląda bardzo zachęcająco.

Indiana Pacers - Orlando Magic

Orlando u siebie rzuca sporo punktów , Indiana też nie nalezy do drużyn dysponujacych żelazną obroną dlatego jeśli chca nawiazać walke z Magikami też powinni szaleć w ofensywie.
Linia wystawiona na poziomie 202 pktów wydaje mi sie spokojnie do przeskoczenia przez te ekipy ale ze stawką nie radze szaleć. smile

Odradzam natomiast granie dzisiaj na Dallas. Sacramento u siebie może im napsuć sporo krwi a także kurs na Mavericks nie rozpieszcza. Oglądałem kilka meczów Dallas z tego sezonu i grają bardzo schematycznie , jak zatnie sie Dirk to mogą na prawde mieć problemy z ekipą Kings niesioną dopingiem miejscowych kibiców. smile

Mam nadzieje , ze poczatek mojego nowego tematu nie okarze sie blamażem i , że te całe moje wypociny komuś pomogą. smile

M
veteran
veteran
M Offline
kosz kosz kosz Podsumowanie kosz kosz kosz

Typy : 2/3

Golden State Warriors - New York Knicks Over 225 pkt / + 9 j.

Miami Heat - Los Angeles Clippers
Miami win / - 10 j.

Denver Nuggets - Minnesota TWolves
Denver win / + 5,3 j.

kasa Stan Konta kasa : + 4.3 j.

Luźne przemyślenia : 3/4

Atlanta Hawks - Washington Wizards
Atlanta win

San Antonio Spurs - Houston Rockets
Spurs win

Boston Celtics - Charlotte Bobcats
Boston win

Indiana Pacers - Orlando Magic
Over 202.5 pkt

Dzisiaj wieczorem postaram sie opisać dzisiejsze spotkania , jak widać mój poczatek może do jakis rewelacyjnych nie nalezy ale nie ma sie chyba czego wstydzić smile
Bardzo zawiodło mnie wczoraj Miami - chyba troche za bardzo przeceniłem ich wygraną z Phoenix ale no cóż , bywa i tak.
Dziś mam nadzieje na jeszcze lepszą nocke z NBA smile

M
veteran
veteran
M Offline
Nie ukrywam , że dzisiejsze typowanie chciałem oprzeć głównie na typie na Detroit jednak z różnych względów sie troszke spóźniłem... smile
Może jednak po meczu nie bede miał czego żałować w co jednak wątpie smile .
No cóż , tragedia sie nie stała - skupie sie w takim razie na pozostałych meczach z dzisiejszej oferty NBA smile

Typy:

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers

Ciekawym typem wydaje mi sie granie w dzisiejszym meczu na gości , ekipa z Chicago nie zawodzi , gra na swoim rownym poziomie.
Dlatego powinna dzisiaj podjąć walke z Philadelphia i w moich oczach nie stoją wcale na straconej pozycji a juz na pewno kursy jakie nam oferuja buki to lekka przesada.
Spodziewałem sie około 2.30-2.40 na Byków - mamy sporo wiecej i w tym wypadku bardzo ciekawie wyglada handicap na gosci + 6 pkt.
Philadelphia po dobrym poczatku sezonu napawajacym nadziejami na sukcesy teraz wyraźnie obniżyła loty.
Chicago według mnie w tej chwili jest ekipa która złapała wyższa forme , ponadto ostatni mecz grali 3 dni temu wiec o żadnym zmeczeniu mowy byc nie może. boks
Stawka : 10 j.
Typ : Chicago + 6 pkt

Houston Rockets - Denver Nuggets

Denver na pewno we własnej hali bardzo trudne do pokonania.
Narzucają przeciwnikowi swój rytm gry , oparty głównie na szybkich akcjach.
Houston słyną natomiast z niezłej obrony jednak potrafią też zdobywać seryjnie punkty.
Wczoraj przekonało sie o tym San Antonio ktore musiało uznac wyzszosc rywala i odjechac do domu z bagazem ponad 100 puntowym.
Dzisiaj licze na to że Rakiety rownież nie zawiodą ze skutecznoscia i nie będą odstawać od ekipy gospodarzy.
Buki wystawiły na ten mecz linie 193.5 pkt co jest według mnie barierą spokojnie do pokonania przez zawodników Rakiet i Bryłek smile
Stawka : 10 j.
Typ : ponad 193.5 pkt

Luźne przemyślenia na temat reszty dzisiejszych spotkań :

New Jersey Nets - Phoenix Suns

Po wczorajszym wyczynie chłopaków z Nets wydaje mi sie , że są w stanie dzisiaj też przeciwstawić sie ekipie Słońć.
Może nie uda im sie wygrać tak jak to miało miejsce wczoraj ale na pewno są w stanie powalczyć.
Widziałem ostatnio Phoenix w starciu z Miami i to co grali na pewno nie napawa kibiców Suns optymizmem przed dzisiejszym meczem.
Można było zobaczyć jak wiele dla tej ekipy znaczy postać Steve'a Nasha , bo bez niego ta drużyna na prawde dużo traci.
Dzisiaj powinno być juz jednak lepiej , nie ukrywam że ekipe z Miami bardziej cenie niż Netsów jednak handicap +9 pkt wydaje mi sie że spokojnie są w stanie pokryć.

Ciekawym rozwiazaniem wydaje mi sie rownież na pozostałe dzisiejsze mecze zagrać jakis rozpis np 2 z 4 .
Mecze powinny być wyrównane i moim zdaniem żadna z ekip przyjezdnych nie stoi na straconej pozycje tymbardziej że choćby Lakersi też nie będą każdego meczu wygrywać i może sie im wkoncu przytrafić słabszy dzień a Toronto do ogórów nie naleza smile.
Oczywiście takie rozwiazanie (rozpis) to proponuje zagrać tak bardziej dla zabawy nie mniej jednak wcale sie nie zdziwie jak ktoras druzyna gości odniesie dzisiaj zwyciestwo.
Pozdrawiam i mam nadzieje że dzisiaj też moje propozycje nie okaza sie jakąś katastrofą i ktoś na nich zarobi smile

M
veteran
veteran
M Offline
Wspaniała noc smile hura kasa

Typy : 4/5

Chicago Bulls - Philadelphia 76ers
Chicago + 6 pkt
/ + 9 j.

Houston Rockets - Denver Nuggets
ponad 193.5 pkt
/ + 9 j.

kasa Stan Konta : kasa + 22.3 j.

Luźne przemyślenia : 4/5

New Jersey Nets - Phoenix Suns
Nets + 9 pkt

Bardzo dobra noc na typowanie .
Rozpis na gości 2 z 4 też by łatwo wszedł (win Chicago i Nets smile
Mam nadzieje że ktoś z tego skorzystał piwo

M
veteran
veteran
M Offline
[Linked Image]

piwo Wielki browar za dzisiejszą gre dla tych panów sie należy smile Może nie grali zbyt reweelacyjnie ale potrafili w najwazniejszych momentach wypunktować swoich przeciwników i to sie ceni smile

Na dzisiejszą noc proponuje następujące rozwiązania :

Typy :

Miami Heat - Golden State Warriors

Kolejny raz postanawiam zagrać na drużyne z Miami.
W ostatnim meczu nie zagrali źle , przegrali tylko jednym punktem na wyjeździe z Clippersami i to do jakiegoś blamażu zaliczyć nie można .
Wydaje mi sie , że powód tej porażki to nie było , że byli drużyną jakoś zdecydowanie gorszą od ekipy z Miasta Aniołów tylko poprostu zlekceważyli troche ekipe gospodarzy.
Wkradło sie w nich rozprezenie po prowadzeniu po 3 kwartach no i niestety gdy Clippersi w 4tej przyspieszyli zabrakło im troche czasu na to 'przebudzenie sie'.
Dzisiaj na przeciw nim staną Warriorsi ktorych ostatnie dokonania jakoś specjalnie w roli faworyta stawiac ich nie moga...
Chociażby dotkliwa porażka ostatnio z Knicks w meczu tzw. 'bez obrony' gdzie dali sobie rzucic 138 puntów chwaly na pewno im nie przynosi.
12 porażek tego zespołu w tym sezonie tez swiadczy o tym że z formą to oni na razie sie bardzo rozmijają smile.
Dzisiaj przewiduje , że Miami zastosuje podobną taktyke jak do tej jak grali z Phoenix .
Spowolnienie gry i wyłaczenie graczy wysokich powinno być tutaj sposobem do ossiagniecia korzystnego rezultatu dla Miami.
Kurs : 1.95
Typ : Miami Heat -3.5 pkt

Minnesota TWolves - Charlotte Bobcats

Pojedynek dwóch drużyn które na razie schodza z parkietu głownie w roli przegranych.
Wydaje mi sie jednak że zdecydowanie mocniejszym zespołem jest w tej chwili ekipa Bobcats , ponadto we własnej hali doping ich kibiców powinien tylko im sprzyjać w pokonaniu zespołu Minnesoty.
Ostatnie wyniki Wolves'ów mogą świadczyć o tym że ekipa powoli sie odnajduje (chodzi mi zwłaszcza o tą nie tak odległa wygraną z Detroit-które jednak wczoraj pokazało , że wcale takie mocne nie jest).
Charlotte niestety też w tym sezonie nie błyszczy tak jak tego po nich oczekiwałem ale kilka niezłych meczów juz mieli (chociazby kilka dni temu z Indianą , Utah czy z poczatku sezonu z Hornets i Miami).
Może troche przeceniam te ich 'zasługi' ale wydaje mi sie , że ich postawa powinna spokojnie wystarczyć na zespół z Minnesoty.
Typ : Charlotte Bobcats -3.5 pkt

Luźne przemyślenia na temat dzisiejszych spotkań :

Wszystko opisane kilka linijek wyżej.
Miami chcąc zatrzymać Wojowników powinno skupić sie na rozmontowywaniu ich ataków poprzez wyłaczenie graczy wysokich a także na spowalnianiu gry.
Jeżeli zdecyduja sie z Golden State na wymiane ciosów - czyli na to co ten zespół lubi najbardziej może sie to skonczyć dla ekipy z Miami dotkliwą porażka.
Licze jednak , że trener Heat ma troche oleju w głowie i do takiego rozwiazania nie dopuści dlatego proponuje na ten mecz UNDER 213.5 pkt smile

Kompletnie nie mam pomysłu z której strony ugryźć spotkanie w Bostonie , wydaje sie raczej pewne zwyciestwo Celtics ale kurs nie powala a handi w wysokości - 9 pkt też mnie raczej nie przekonuje. Co do linii to coś mi mówi ze under ale różnie to bywa w takich meczach 'na szczycie' smile

Mam nadzieje , że ktoś to czyta i komuś pomagam dzieki tym moim wypocinom smile

M
veteran
veteran
M Offline

Typy : 5/7

Minnesota TWolves - Charlotte Bobcats
Charlote Bobcats - 3.5 pkt / + 9 j.

Miami - 3.5 pkt / - 10 j.

kasa Stan Konta kasa : + 21.3 j.

Luźne przemyślenia : 4/6

poniżej 213.5 pkt

Dzisiaj bez rewelacji , win Miami wytypowany , nie potrzebnie bawiłem sie w handicap ujemny ale no trudno.

M
veteran
veteran
M Offline
Kilka fotek z poprzedniego dnia :

Z serii 'nauka latania' smile :

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

Dobra koniec prac graficznych , czas zabrać sie za opis dzisiejszych spotkań smile
Już nie długo powinny być jakies typki. smile

M
veteran
veteran
M Offline
Typy :

Washington Wizards - New Jetsey Nets

Drużyna gości w tym sezonie zawodzi na całej linii.
Wygrali dopiero dwa pojedynki i na tym by można było zakonczyc.
Jest to moim zdaniem jedna z 3 drużyn najsłabszych w lidze poki co.
Grają na prawde fatalnie i raczej nie widać jakiejś nadziei aby miało sie to zmienic smile.
Po przekonywujacej wygranej nie tak dawno z Golden State myślałem , że powoli dzwigają sie z dołka ale ostatnie 2 porażki dość łatwe nie potwierdzaja tych moich przypuszczen.
Już w meczach przedsezonowych pokazali jacy są 'mocni' w meczu z Hornetsami w Berlinie - niby tylko pokazówka dla 'spragnionych NBA Europejczyków' ale strata do ekipy z Nowego Orleanu w pewnym momenie siegajaca 40 punktów świadczy o tym jak Czarodzieje przepracowali okres przygotowawczy.
Dziś przyjdzie im sie zmierzyć na parkiecie w New Jersey z miejscowymi Nets których ostatnie wyniki pokazują , że są w sporym 'gazie'.
Wygrane z Phoenix , Utah i Sacramento w ostatnich dniach na pewno dodają im pewności siebie .
Bardzo fajny bilans mają jak do tej pory (9-7) i chyba mało który kibic Netsów spodziewałby sie takiego dobrego rozpoczecia sezonu przez swoich ulubienców i sadze , że dzisiaj jeszcze bardziej go poprawia smile .
Typ : New Jersey Nets - 6.0 pkt

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls

Cóż ja moge w tym meczu typować...
Kilka dni temu typowałem Byków , że dadza sobie rade w Philadelphii i mnie nie zawiedli wiec nie pozostaje mi nic innego niż zaufać im znowu.
Wiele sie od tego czasu nie zmieniło , raczej jeszcze bardziej potwierdziło sie , że obecnie ekipa Chicago złapała wyższą forme co powinni dzisiaj ponownie wykorzystać i wypunktować na własnym parkiecie 76ers.
Kurs : 1.95
Typ : Chicago Bulls - 2.5 pkt

C.D nastąpi później smile Jeszcze postaram sie coś skrobnąć na temat pojedynków Clippers z Mavs , Utah z Kings i Może Portland z Knicks ale to tak raczej koło 20tej sie dopiero coś pojawi.

M
veteran
veteran
M Offline
Typy :

Utah Jazz - Sacramento Kings

Chciałbym zwrócić uwage tutaj na serie 6 porażek z rzedu ekipy Kings , ktoś powie ' ale nie grali ze słabiakami' - niby racja , zadna z tych ekip przynajmniej w tym sezonie nie prezentuje sie źle , niektore nawet grają lepiej niż by sie ktoś mógł po nich spodziewac ( Nets , Portland).
Niemniej jednak Kings grają słabo. Ogólnie w tym sezonie już 14 porażek.
Dzisiaj podejmują u siebie w hali ekipe Jazz , która też po ostatnim meczu zadowolona ze swojej postawy byc nie może (porażka z Nets) .
Jednak Utah powinno miec przewage pod tym wzgledem ze kilka dni temu grali o siebie z Kings i gładko odprawili do domu Sacramento (120-94).
Wydaje mi sie , że dzisiaj mecz bedzie wyrównany ale znowu powinna gra przebiegać pod dyktando Jazzmanów a kurs ponad 2.00 bardzo miło mnie zaskoczył smile
Kurs : 2.15
Typ : Utah Jazz

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks

Dallas grają ostatnio kapitalnie , wygrywają mecz za meczem , polegli tylko z Lakersami (107-114) ale jako nieliczni potrafili podjąć walke w Mieście Aniołów.
Dzisiaj spotykają sie z drugą ekipą z Los Angeles - z tą zdecydowanie słabszą tj. z Clippers którzy chyba powoli wychodzą z dołka.
Przed sezonem wzmocnili skład , chcieli walczyć o PO ale na razie kompletnie im to nie wychodzi.
Ostatnie ich mecze jednak pokazują , że potencjał mają niemały (wygrana z Miami i minimalna porażka z Denver).
Mam nadzieje że dzisiaj pójdą za ciosem i potwierdza swoją niezłą dyspozycje w ostatnich dniach na parkiecie w Dallas.
Faworytem dla mnie jest nadal Dallas ale wydaje mi sie że warto w tym meczu spróbować zagrać dodatni handicap na Clippers który wynosi juz +11 pkt , co wydaje mi sie sporą zaliczką . Tak więc boks Clippers smile jak to mówi jeden z forumowiczów : Wiara! Walka! smile

Portland TrailBlazers - New York Knicks

Ostatnim meczem jaki zdecydowałem sie dzisiaj opisać jest spotkanie jednej z rewelacji tego sezonu (przynajmniej w moich oczach) ekipy Portland z New York Knicks.
Faworytem tego meczu jest drużyna z Portland (przynajmniej według buków) ale mnie zaciekawiło całkiem inne zdarzenie.
TrailBlazers wygrywa swoje mecze głownie obroną , rzadko zdobywają w swoich meczach wiecej niż 100 punktów a jesli juz to nie wiele wiecej wiec jesli chcą wywieźć z Nowego Jorku korzystny rezultat powinni robić to co potrafią najlepiej tj . bronić smile
New York natomiast rzucają jak w transie , zwłaszcza ostatnio wystrzelali sie z Warriorsami dziś natomiast licze na to , że Portland bedzie potrafiło ich zastrzymać i wszystko zamknie sie w UNDERZE który dzisiaj wystawiony jest na linii jak dla mnie wysokiej - 212.5 pkt.

M
veteran
veteran
M Offline

Typy : 6/10

Washington Wizards - New Jersey Nets
Nets - 6.0 pkt
/ - 10 j.

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls
Chicago - 2.5 pkt/ - 10 j.

Utah Jazz - Sacramento Kings
Utah win / + 11.5 j.

kasa Stan Konta kasa : + 12.8 j.

Luźne przemyślenia : 6/8

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks
Clippers + 11 pkt

Portland TrailBlazers - New York Knicks
poniżej 212.5 pkt

M
veteran
veteran
M Offline
kosz Fotki : kosz

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

Opis dzisiejszych spotkan powinien pojawić sie koło 19tej. Coś małe mi te fotki wychodzą :/
Zapisane na pulpicie sa w calkiem innych rozmiarach (wiekszych) .
Jeśli ktoś wie co robie źle umieszczajac je tutaj to prosze o pomoc na priv smile

M
veteran
veteran
M Offline
Typy:

Portland TrailBlazers - Washington Wizards

Powiem szczerze że wczoraj Czarodzieje mi pierwszy raz w tym sezonie zaimponowali. (chociaż nadal uważam ich za jedną ze słabszych ekip w stawce)
Pokonać rozpędzonych Netsów w ich własnej hali i to różnicą 20 punktów to wyczyn nie lada.
Na pewno gracze z Waszyngtonu po tym zwyciestwie są mocno podbudowani i mam nadzieje , że dziś znowu będą chcieli udowodnić , że jednak potrafią grać w koszykówke.
Dzisiaj podejmują ekipe z Portland ktorych wyniki w tym sezonie są zaskoczeniem ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu smile.
Mało który ekspert spodziewałby sie tak dobrego rozpoczecia sezonu w ich wykonaniu.
Myśle jednak , że dzisiaj Wizards we własnej hali napsują im sporo krwi i może jeśli nie wygrają to chociaż nie przegrają zdecydowanie.
Czas wkońcu poprawić ten beznadziejny bilans Czarodzieje boks !
Typ : Wizards + 7.5 pkt
Buk : Bet365

New York Knicks - Cleveland Cavaliers

Knicks ostatnio pokazuje nam , że forme strzelecką złapali smile.
Nie wydaje mi sie jednak aby dzisiaj w Cleveland tą swoją 'średnią' utrzymali smile.
Cavaliersi są według mnie w tym meczu zdecydowanym faworytem i licze na chociaż 3 kwarty niezłej obrony i odjazdu druzynie Knicks .
Zagrałbym Clev z ujemnym handi ale - 15 to jednak chyba troche za duzo , możliwe ze w 4 kwarcie bedzie grał już głownie drugi garnitur i gracze New York troche nadrobią.
Sądze natomiast , że ciekawszym rozwiazaniem jest zagranie undera 217 pkt - bo tak jak Big Ben , nie sądze aby w tym meczu było bieganie od kosza do kosza a defensywa Clev powinna starannie temperować zapedy ofensywne Nowojorczyków smile
Kurs : 1.91
Typ : poniżej 217 pkt
Buk : Betsson

Phoenix Suns - New Orlean Hornets

Co tu dużo mówić - pora moim zdaniem na przekonywujące zwyciestwo Hornets smile
Gracze z Nowego Orleanu po super wynikach z presezonu w tym nie grają na miare swoich możliwości.
Jednak takie mecze jak dzisiaj z Phoenix poprostu muszą wygrywać jeśli chcą zająć wysokie miejsce przed PlayOffami .
Grają we własnej hali co dodatkowo powinno dodać im skrzydeł.
Na przeciwko nim staną zawodnicy Phoenix ktorzy ostatnimi czasy niestety nie zachwycają - ostatie dwie wyraźne porażki , z Miami we własnej hali 15 punktami i z New Jersey tylko potwierdzają
to że Słońca formą nie imponują.
Licze dzisiaj na popis Hornets i na to , że zaczną wracać na te właściwe dla nich tory bo nie ukrywam , że bardzo mi sie podoba to w jaki sposób ta ekipa jest budowana smile .
Typ : New Orlean Hornets - 5.5 pkt

Na razie tyle. Wieczorem jeszcze powinien pojawić sie opis kilku meczów ktore mnie dzisiaj interesują musze sie jeszcze dobrze nad tym zastanowić smile

M
veteran
veteran
M Offline
Znalazłem jeszcze troche czasu teraz i postaram sie opisać reszte spotkan które wydają mi sie warte uwagi :

Typy:

Los Angeles Clippers - Houston Rockets

Houston gra ostatnio w kratke - przede wszystkim bardzo nierówno.
Jednego dnia potrafią rozbić San Antonio by następnego dość gładko przegrać z Denver.
Oczywiście nie mówie , że Denver to jakies słabeusze - wrecz przeciwnie , niemniej jednak to pokazuje że ta forma Hornets nie jest na wysokim , stałym poziomie.
Dzisiaj Rakiety zmierzą sie z Clippersami których ostatnie wyniki nie wyglądają źle - minimalna jednopunktowa porażka z Denver , także minimalna ale już wygrana z Miami i znowu minimalna porażka z Dallas.
Na pewno gracze z Los Angeles przez te spotkania nie mają powodów do wstydu - wrecz przeciwnie , pokazali sie w nich z dobrej strony.
Bilans mają fatalny więc mają o co walczyć panowie smile
Licze , że te ich ostatnie mecze troche ich podbudowały i uwierzyli , że są wstanie powalczyć z najlepszymi , dlatego biorąc pod uwage , że nawet z handicapem + 11.5 pkt (!!) kurs na nich jest 1.90 to biore to rozwiazanie z uśmiechem na twarzy smile.
Typ : Clippers + 11.5 pkt

Miami Heat - Utah Jazz

Ostatnim spotkaniem które chciałbym dzisiaj opisać jest pojedynek Heat z Jazzmanami.
Zacznijmy od gości - ekipa Miami ostatnio grała z Golden State - wymeczyli zwyciestwo po dogrywce , mieli troche odpoczynku ale też nie za wiele.
Ich poprzednie wyniki nie powalają - przegrana troche na własne zyczenie z Clippers , wygrana z Phoenic ( jeden z ich lepszych meczów w sezonie i popis Wade'a) i blamaż z Portland (68-106).
Jak widać wahania formy ogromne.
Dzisiaj zmierzą sie z Utah ktorzy ostatnio też nie grają jakoś wybitnie , co prawda wygrali wczoraj z Sacramento ale całkiem niedawno we własnej hali przegrali wyraźnie z Netsami.
W tej przegranej upatruje tez troche powod dlaczego maja dzis odprawić z kwitkiem Miami.
Drugą porażka z rzedu takiej ekipie jak Jazz we własnej hali nie przystoi - zwłaszcza juz na pewno nie z takimi przeciwnikami jak Nets i Miami.
Utah boks !
Typ : Utah Jazz - 4.5 pkt

Luźne przemyślenia na temat spotkań :

Minnesota Twolves - Orlando Magic

Proponuje na to spotkanie under 199.5 pkt.
Typ może i troszke na czuja ale no inaczej tego nie widze.
Magicy u siebie nieźle bronią , Minnesota jakiś wybitnych strzelców nie ma , pozatym nie słyną z jakiejś ultra szybkiej gry , przewiduje mecz w wolnym tempie kontrolowany przez Orlando.
Linia jak dla mnie o kilka punktów za wysoka co mam nadzieje sie dzisiejszej nocy potwierdzi.

Oklahoma City Thunder - Charlotte Bobcats

Oklahoma jeśli chce nawiązać walke z Bobkami w ich hali powinna robić to co im najlepiej wychodzi (a przynajmniej lepiej od obrony smile ) czyli punktować.
Tak jak mówiłem żelaznej obrony to te chłopaki nie mają i czesto tracą powyżej 100 punktów.
Charlotte u siebie grają nieźle , potrafią zdominować swojego rywala a już na pewno taki przeciwnik jak Oklahoma na ich własnym parkiecie nie powinien być dla nich problemem.
Linie na ten mecz mamy na wysokości 191.5 pkt - jak dla mnie over.

M
veteran
veteran
M Offline

Typy : 10/15

Portland TrailBlazers - Washington Wizards
Wizards + 7.5 pkt / + 9 j.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers
poniżej 217 pkt / + 9.1 j.

Phoenix Suns - New Orlean Hornets
New Orlean Hornets - 5.5 pkt / + 9 j.

Los Angeles Clippers - Houston Rockets
Clippers + 11.5 pkt / + 9 j.

Miami Heat - Utah Jazz
Utah Jazz - 4.5 pkt / - 10 j.

kasa Stan Konta kasa : + 38.9 j.

Luźne przemyślenia : 8/10

Minnesota Twolves - Orlando Magic
poniżej 199.5 pkt

Oklahoma City Thunder - Charlotte Bobcats
powyżej 191.5 pkt

Bardzo ładna noc smile
Mam nadzieje , że nadal tu będzie głownie zielono i , że komuś przybedzie dzięki temu zielonych w portfelu smile
Dzisiejsze typki podam koło 19 standardowo.

M
veteran
veteran
M Offline
Fotki :

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

Dzisiejszych meczów kompletnie nie czuje :/
Postaram sie wieczorem je jakoś opisać ale radziłbym sie tymi moimi propozycjami za bardzo nie sugerować bo tak jak mówie... jak dla mnie to tam sie wszystko może wydarzyć. smile

M
veteran
veteran
M Offline
Typy :

New York Knicks - Atlanta Hawks

Knicks na wyjeździe.
Atlanta będzie prowadziła gre , narzuci swoj rytm.
Obrona drużynie Hawks nie jest obca.
Licze na przekonywujące zwyciestwo i , że nie dadza sie za bardzo rozpedzić ekipie gości.
Typ : poniżej 215.5 pkt

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies

Memphis gra fatalnie , ostatnie 7 porażek z rzedu najlepiej świadczy o formie tego zespołu.
Przegrywają z każdym z kim sie da , nie poradzili sobie nawet z Oklahomą.
Dzisiaj przeciwnikiem ich będzie ekipa Clippers która po słabiutkim poczatku sezonu zaczyna grać wkońcu tak jak wszyscy od nich oczekuja.
Jeszcze troche im brakuje aby wygrywać z najlepszymi (świadczą o tym minimalne porażki z Dallas czy Denver) ale na słabiutkich Niedzwiadków powinno spokojnie wystarczyć smile.
Kurs : 1.83
Typ : Los Angeles Clippers

Golden State Warriors - Houston Rockets

Golden State słabiutkie w tym sezonie...nie mają zbytnio czym postraszyć Rakiety.
Houston słyną z niezłej obrony , są zdecydowanym faworytem dzisiejszego meczu i licze na to , że własnie duży nacisk postawią na obrone i nie dadza sie rozstrzelać ekipie Wojowników.
Linia 209 pkt jak dla mnie nie powinna zostac przekroczona.
Typ : poniżej 209 pkt

Luźne przemyślenia na temat dzisiejszych spotkan :

Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks

Nie wiem dlaczego Milwaukee jest w tym meczu takim duzym faworytem.
Jak dla mnie mecz na styku i szczerze mowiąc wyżej stawiam umiejetnosci druzyny Bobcats.
Kurs ponad 2.50 na Bobki jak dla mnie na pewno warty gry i ryzyka.

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic

Tak jak już mówiłem - Oklahoma najlepiej co potrafi to punktowac , licze na to , że dzisiaj tez wyjdzie z takiego załozenia.
Orlando te 100 pare puntów powinno spokojnie im wrzucić.
Linia ustawiona na poziomie 203.5 pkt jak dla mnie lekko za niska dlatego proponuje over.

Sory , że dzisiaj takie 'byle jakie' te opisy spotkań ale nie mam zbytnio czasu aby szukać argumentów potwierdzających to , że warto zagrać te typy.
Jutro postaram sie to lepiej wszystko zrobić.
Nie mniej jednak 'typy' polecam i licze na plus z tych zdarzeń. 'Przemyślenia' zagrane juz tak głównie by lepiej sie śledziło inne spotkania ale też sądze , że tak sie rozstrzygną te mecze.
Powodzenia.

M
veteran
veteran
M Offline

Typy : 11/18

New York Knicks - Atlanta Hawks
poniżej 215.5 pkt
/ + 9 j.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies
Los Angeles Clippers win / - 10j.

Golden State Warriors - Houston Rockets
poniżej 209 pkt / - 10 j.

kasa Stan Konta kasa : + 27.9 j.

Luźne przemyślenia : 8/12

Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks
Charlotte Bobcats win

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic
powyżej 203.5 pkt

Heh... zdecydowanie za czerwono tutaj...
Wczoraj niestety fatalna noc, tak to jest jak sie obstawia cos na biegu bez wielkiego przemyslenia :/
Mam nadzieje , że juz sie to nigdy nie powtorzy i , że nadal temat bedzie przynosił zyski.

Fotki :
[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

[Linked Image]

M
veteran
veteran
M Offline
Typy :

Golden State Warriors - San Antonio Spurs

Pewnie uznacie to tak , że znowu poluje na under Warriorsów.
Może i tak to wygląda ale no kiedy jak nie dzis?
Jakoś trudno jest mi sobie wyobrazić Wojowników pakujących Spursom na ich terenie po 25 punktów na kwarte conajmniej.
W jakiś super mecz San Antonio tez raczej nie wierze , wiec licze , że poprostu skupią sie troche na obronie i Goldeni będą mieli problemy.
Spursi nie grają w tym sezonie tak dobrze jak w poprzednich wiec powinni od pierwszych minut byc skoncentrowani bo inaczej moze sie to dla nich źle skonczyc.
Dlatego podsumowujac wydaje mi sie , że obrona San Antonio tutaj wezmie góre i wynik w granicach 211 punktow nie zostanie osiagniety.
Typ : poniżej 211 pkt

Utah Jazz - Phoenix Suns

Już ktoś w temacie o NBA opisał to spotkanie.
Również sie z nim zgadzam i w ogóle nie rozumiem dlaczego Phoenix są w tym meczu takim zdecydowanym faworytem.
Utah co prawda miało lekki kryzys (chodzi mi o dwie porazki z rzedu we własnej hali) ale Suns w tym sezonie są słabi i stawianie ich w roli faworyta jest dla mnie niezrozumiałe.
Jazzmani są raczej drużyną własnej hali ale z kim jak nie z Phoenix w takiej formie (4 porażki z rzedu) zwyciezac na wyjazdach?
Moim zdaniem jak nie czysty win to juz handi + 7.5 pkt jest bardzo dobrym rozwiazaniem na tem mecz.
Typ : Utah Jazz + 7.5 pkt

Denver Nuggets - Sacramento Kings

Krótko mówiąc Denver Nuggets !
Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania.
Sacramento jest w wielkim dołku, świadczyo tym chociazby 7 przegranych ostatnich meczów z rzedu .
Ktoś może powiedzieć , że mieli dobrych przeciwników . - zgadza sie, z ogórami nie grali, ale czy Denver to ogóry?
Jak dla mnie jedna z lepszych ekip w całej stawce.
Po ostatniej porażce z San Antonio na pewno będą chcieli podbudować swoje morale w meczu z dużo słabszym rywalem.
Kurs 1.50 na ML? Jak dal mnie lekko przeszacowany.
Kurs : 1.50
Typ : Denver Nuggets

New Jersey Nets - Philadelphia 76ers

Netsi - jak dla mnie rewelacja poczatku sezonu.
Mało kto by sie spodziewał od nich tak dobrej gry.
Są na fali czego niestety nie można powiedziec o graczac z Philadelphii.
Wczoraj jednak wygrali dosc niespodziewanie z niezbyt mocnym w tym sezonie Detroit.
Wydaje mi sie , że gdyby nie te zwyciestwo kursy na tem mecz kształtowały by sie całkiem inaczej.
2.20 na Nets ? Wydaje mi sie mimo wszystko wartym ryzyka typem.

M
veteran
veteran
M Offline

Typy : 13/20

Golden State Warrriors - San Antonio Spurs
poniżej 211 pkt - ZWROT

Utah Jazz - Phoenix Suns
Utah Jazz + 7.5 pkt / + 9 j.

Denver Nuggest - Sacramento Kings
Denver Nuggets / + 5 j.

kasa Stan Konta kasa : + 41.9 j.

Luźne przemyślenia : 9/13

New Jersey Nets - Philadelphia 76ers
New Jersey Nets win

Kasa z wczoraj odrobiona z nawiązką , to cieszy smile
Troche szczesliwie bo już pogodziłem sie śledząć mecz z overem Goldenów z Spursami ale fatalna końcówka dała zwrocik smile
Dzisiaj też postaram sie cos napisać ale to już koło 20tej.

Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, 11kera11, Sensei, latajaca_holenderka, Szuman, alfa, $-man), 2,724 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,643
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025