|
|
old hand
|
|
old hand
Kilka będzie :-) Z takich bardziej lajtowych animacja Mary and Max (2009) http://www.filmweb.pl/film/Mary+i+Max-2009-479892; Z młodszymi bohaterkami - Fish Tank http://www.filmweb.pl/film/Fish+Tank-2009-502797 i Zakazane owoce (2009) http://www.filmweb.pl/film/Zakazane+owoce-2009-509587; W kinie ostatnio podobało mi się Schronienie (2009) http://www.filmweb.pl/film/Schronienie-2009-525386 Ozona, ale po prostu lubię jego filmy, a po ocenie na FW wnioskuję, że to dziwne, że mi się podobał  No i wczoraj obejrzałam Never let me go http://www.filmweb.pl/film/Nie+opuszczaj+mnie-2010-502884 - podobał mi się, ale jeszcze chcę książkę przeczytać :-) O innych filmach, które wywarły na mnie większe wrażenie była mowa.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Conviction
Prawdziwa historia, niesłusznie skazany więzień i jego siostra, która przez lata walczy z systemem usiłując dowieść niewinności brata. Oczywiście nie uświadczymy tu jakiegokolwiek napięcia czy akcji - to nie tego rodzaju film. To klasyczne dramacidło-wyciskacz łez jadący w zasadzie na schematach, przewidywalny jak punktualność japońskich pociągów, który ma widza wzruszyć i przekonać o sile miłości. Brakuje tam jednak lepszego zilustrowania tego co złe. Nadania przeciwnikowi ludzkiej twarzy, która mogła by mnie jako widza zainteresować. Bo było niestety nudnawo - a jestem pewien, że można było bez naciągania faktów przedstawić to w bardziej interesujący sposób. Nie jestem fanem tego typu filmów i ten mnie również nie przekonał bym jeszcze kiedyś do niego wrócił. Aktorstwo (Hilary Swank, Sam Rockwell) to jego chyba najmocniejszy punkt.
6/10
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
1. 10/10 w gatunku 2. 7,5/10, naprawdę dobry film, zdziwiłem się, że dało się z tej historyjki tyle wyciągnąć. ----- nie kurwię Von Triera, ale zmusiłem się w końcu do obejrzenia Dogville... szacun za film. 1. Forma 10/10 2. Obsada + aktorstwo 10/10 3. Treść (-1 pkt za niektóre zachowania Kidman, właśnie za to monotematyczne prowokowanie widza nie trawię larsika) 9/10 4. zakończenie takie jakie szef lubi 10/10 piękna alegoria ludzkiej natury i naszej cywilizacji homo sapiens sapiens. film 170 min, w dodatku na pozór bardzo statyczny, jednak larsowi udało się osiągnąć efekt dynamicznej, wartkiej akcji.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
1. 10/10 w gatunku 2. 7,5/10, naprawdę dobry film, zdziwiłem się, że dało się z tej historyjki tyle wyciągnąć. ----- nie kurwię Von Triera, ale zmusiłem się w końcu do obejrzenia Dogville... szacun za film. 1. Forma 10/10 2. Obsada + aktorstwo 10/10 3. Treść (-1 pkt za niektóre zachowania Kidman, właśnie za to monotematyczne prowokowanie widza nie trawię larsika) 9/10 4. zakończenie takie jakie szef lubi 10/10 piękna alegoria ludzkiej natury i naszej cywilizacji homo sapiens sapiens. film 170 min, w dodatku na pozór bardzo statyczny, jednak larsowi udało się osiągnąć efekt dynamicznej, wartkiej akcji.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
cuda wianki na forum, postów nie ma, a jednak są, nawet 2.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Takie pytanie - jak zassysa sie film (hipotetycznie:)) w wersji 4gb czyli cos w lepszej jakosci czy nawet w bluerayu. To jak sie upewnic ze sa do niego pasujace napisy ? Zakladajac, ze wersja 700mb ma dzialajace napisy na 100% ale jak to wyglada przy innych rozmiarach filmu ?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
na opensubtitles i n24 masz wersje wypisane, do których napisy są dopasowane
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
siema  Macie moze jakas stronke z dobrym torrentem do filmow : 1.Weekend - film C.Pazura 2. Śluby panieńskie - tylko nie ten z 2003r: szukalem po chomikach torrentach i niemoge trafic...same stare calkiem inne filmy ludzie dawaja  pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
8 odcinków Zakazanego Imperium za mną - generalnie zawód, do Sopranos nawet w ułamku sie nie umywa
1.Aktostwo - 2/10, tragedia, aktorzy słabi i sztywni, postacie które grają po prostu tandetne i nudne, sam Puscemi wypada najlepiej z tego towarzystwa ale i tak słabo, teraz widać dlaczego zawsze brał udział w rolach drugoplanowych- oryginalnym wyglądam zawsze wzbudzał zaciekawienie i roznorodnosc, ale tak generalnie jak go dużo na ekranie staje sie schematyczny i nudny, cały czas ten sam wyraz twarz itd. , do Gandolfiniego sie nie umywa
2. Scerniusz - 4/10, temat na początku wydawał sie ciekawy, w praniu wyszedł nudno i chaotycznie, aktorzy moze i by niewypadli tak zle gdyby nie byli tak ograniczeni przez scanariusz - bo role ktore grają są prmitywne, schemtyczne i mdlące (tyczy sie to przedewszystkich drugoplanowych jak agent federalny)
3. Realizacja - 3/10 - źle, im dalej w las tym bardziej mdląco, ciezko sie chwycic jakiego watku ktory moglby zaciekawic choc niby jest wszysto: prohibicja , wloska mafia, KKK, republikanin pół-gansgster rzadzacy miastem, tropiący go agenci, troche plityków i pare kobiet , w teorii wyglada ciekawe w praktyce wyszło tak zrelizowane ze nuuuda
jak komus podobala sie rodzina Soprano to na tym serialu majacym byc rodziną soprano w latach 20tych sie zawiedze - nic tu nie wyszło
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A jakim cudem miałby się pojawić DOBRY TORRENT do filmu Weekend, skoro ten pojawił się w kinach kilka (? w każdym razie w styczniu) dni temu?
O Ślubach nie widziałam info o DVD, a dopóki DVD nie będzie, to nie wiem czy pojawią się na torrentach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
skrzydlate świnie można gdzieś namierzyć?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Tak, w kinie.
Z tego, co zauważyłam (czasami czekam na polskie filmy, jeżeli nie pójdę do kina), to w sieci kopie w dobrej jakości (CAM, TS - nie zaliczam do tego) pojawiają się wraz z premierą DVD, czasami chwilkę wcześniej, a to i tak zazwyczaj jest ze 3 miesiące po premierze.
Przykład?
Randka w ciemno - premiera: luty, premiera dvd: 28.10, w sieci: 20.10
Ciacho - premiera: styczeń, premiera dvd: maj, w sieci: maj
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
siema  Macie moze jakas stronke z dobrym torrentem do filmow : 1.Weekend - film C.Pazura 2. Śluby panieńskie - tylko nie ten z 2003r: szukalem po chomikach torrentach i niemoge trafic...same stare calkiem inne filmy ludzie dawaja  pozdro Wczoraj pojawiła się wersja CAM Weekendu , ktoś nagrał chyba komórką film w kinie  sampel http://wyslijplik.pl/download.php?sid=a449Z93Amiłego oglądania 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Natalka wyłapała złotego globa  to niezła posucha musiała być 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A twierdzisz, że słabo zagrała? Abstrahując od tego, że film Ci się nie podobał.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
dla mnie, nie zagrała na miarę nagrody. piszę, że posucha musi być, skoro dostała. no ale widzę, że lobby nakręciło się na te 'dzieło'. spox, Johnny Deep ma 1 poważną nagrodę, widać tam konkurencja tyćka większa niż u babeczek. jak z tenisem 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Moim zdaniem zagrała, przede wszystkim sam fakt - ile wyrzeczeń i przygotowań do roli. Poza tym zobacz nominacje. Ja nie widziałam tych pozostałych filmów, ale też nie słyszałam o zachwytach poza Jennifer Lawrence.
Dla mnie znowu 'The Social Network' nie jest na tyle dobrym filmem, żeby wszędzie zgarniać nagrody :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie znowu 'The Social Network' nie jest na tyle dobrym filmem, żeby wszędzie zgarniać nagrody :/ Zgadzam się. Baaardzo przeciętny film.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|