Syrianska FC - Halmstads BK 2 @3.3 L
Halmstads na wyjeździe 0-0-5 (4:12) jednak utkwił mi w pamięci mecz z Elfami (0:2 HT, 79` 2:2, 89` PK 2:3) gdzie HBK pokazało że jest coś warte. Drużyna ta jest przez ekspertów typowana na 85% do spadku, 5 punktów w 10 meczach nie pozwala z drugiej strony na inne wnioski. Według mnie, to nie będzie takie proste, HBK powoli wchodzi w rytm, 1-2 z IFK, 2-3 z Elfami, 1-0 z Mjallby to dobre wyniki.
Syrianska faworyzowana bo gra u siebie, mecz jak dla mnie równiuteńki i szanse są tu naturalnie równe. SFC wygrało dwa razy z rzędu, a jak to w Szwecji, taki średniak musi wkońcu przegrać. W dodatku w meczu z Halms, obecnie jedną z najbardziej nieprzewidywalnych drużyn w lidze.
Przewiduję w następnych kolejkach że HBK zacznie łapać punkty, a Syrianska zaliczy kilka wpadek.
Halms wkrótce mają mecz pucharowy z Malmo FF, teoretycznie fakt przeciwko HBK.
Tak czy owak, spotykają się dwie drużyny z dołu tabeli, a po 3.3 grzech nie grać gości którzy wyraźnie są coraz bliżej kolejnego zwycięstwa. Po dwóch, arcy trudnych spotkaniach z druzynami będącymi na fali, wszystko może tu pójść naprawdę lekko, 0:3, 1:3.