Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 11 1 2 5 6 7 8 9 10 11
M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Originally Posted by Llama
Cześć.
Mój problem. Blue screen pod windows 7 home premium praktycznie od nowości laptopa.
Co do tej pory zrobiłem:
1. przebadałem RAM programem MEMTEST. RAM jest bez uszkodzeń.
2. doprowadziłem do wykrycia wszystkich urządzeń w menedżerze urządzeń. nic nie pika, nie wykrzyknikuje, nie zapytuje.
3. pobrałem wpizdu aktualizacji z Microsoftu oraz ze strony producenta lapka na wszystkie podzespoły. co się dało, po instalowałem.
4. dodatkowa uwaga: zainstalowałem windows 7 po uprzednim ustawieniu w biosie jakichś pierdół pod windows 7 (totalna nowość dla mnie)
5. w uruchamianie i odzyskiwanie, właściwości systemu, menedżer urządzeń dałem "zapisz zdarzenie do dziennika systemu" dałem zapis do małego zrzutu pamięci (256KB) z katalogiem małego zrzutu %SystemRoot%\Minidump - i chusteczka, nie widzę tego folderu nigdzie, ukryte foldery odkryłem, dalej nic.

Zasadniczo maszyna śmiga, chodzi jak przecinak, tylko od czasu do czasu wysadzi mi niebieski ekranik mad czytałem, że to może być problem z grafiką bądź siecią...

co zrobić (pkt 5)? pomocy drodzy forumowicze z całego świata!
wink

LLama,

to - %SystemRoot%\Minidump - najczesciej wskazuje na system(lub system32)\Minidump.

to mozesz zmienic za pomoca ustawienia innego katalogu.
W windowsach 7 to jest sciezka Control Panel\All Control Panel Items\System i zaawansowane ustawienia systemu (po lewej stronie ponizej menadzera urzadzen) zakladka zaawansowane. Tam masz 3 sekcje - jedna z nich to start i odzyskiwanie (moze byc inaczej - tlumacze z anglojezycznej windy) w niej jest guzik ustawienia. W nowym oknie ktore sie pojawi w dolnej czesci zaznaczasz zapisz plik dziennika, automatyczny restart oraz z listy wybierasz zrzut pamieci ( nie maly plik i nie zaden) i podajesz sciezke do katalogu gdzie zapisac plik ( ja proponuje C:\). Czekasz do momentu az system ci sie polozy przez blue screena. Po restarcie otwierasz tenze zapisany plik logu w programiku BlueScreenView i szukasz gdzie byl blad. Jak znajdziesz - wujek Google i szukanie rozwiazania

w razie co pisz to sie ogranie lepsze wskazowki

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie szukam jakiegos dobrego routera do Neostrady, chodzi mi o to zeby zasieg byl dobry w calym domu+ nie tracil polaczenia net smile przedzial cenowy raczej nie gra roli tongue z gory dziekuje piwo

wieczny student
wieczny student
Mam taki problem, że na żadnej przeglądarce nie mogę otworzyć stron https. Mam mozillę, chrome i IE. Jeszcze z IE jakoś się uporałem, ale na pozostałych nic nie da się otworzyć. Cały czas komunikaty o wygasłych certyfikatach. Jest tak od soboty.

Jak temu zaradzić?

wieczny student
wieczny student
Originally Posted by podstawek
Mam taki problem, że na żadnej przeglądarce nie mogę otworzyć stron https. Mam mozillę, chrome i IE. Jeszcze z IE jakoś się uporałem, ale na pozostałych nic nie da się otworzyć. Cały czas komunikaty o wygasłych certyfikatach. Jest tak od soboty.

Jak temu zaradzić?

co prawda brzmi to trochę absurdalnie, ale właśnie w sobotę cofnąłem datę o rok (żeby domyślnie w excelu wpisywał mi się 2013) i tak zostawiłem
teraz ustawiłem aktualną i wszystko działa

no nic więc temat nieaktualny, ale rozwiązanie dziwne grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Odinstaluj przegladarki, usun wszysto co z nimi zwiazane i zainstaluj od nowa najnowsze wersje.
Jedyne co jeszcze mi przychodzi do glowy to moze masz w windowsie zla date ustawiona?
Kiedys mialem cos w tym stylu.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
No tak certyfikaty wygasly i dupa. Tez kiedys nie moglem sie z tym uporac, a rozwiazanie banalne smile

old hand
old hand
Witam,

Ogarnia ktos z szanownego grona program Dreamweaver ? Mam problem z kodowaniem i szukam usilnie pomocy frown

Io sono Interista
Io sono Interista
Witam,

mam taki problem z połączeniem internetowy. Wczoraj nagle przestał działać internet. Z routerem wszystko ok, dzwoniłem do dostawcy i powiedzieli mi, że normalnie mają sygnał i u mnie wszystko powinno działać. Dziwne jest to, że nawet gdy były faktycznie problem z dostawą internetu to pojawiały się jakieś tam różnie sieci (w tym moja) tylko nie było możliwości połączenia. Teraz mam taką informację...

[Linked Image]

Co może być nie tak? Dodam tylko, że internet bezprzewodowy z Play działa bez problemu.

old hand
old hand
Originally Posted by Jose
Witam,

mam taki problem z połączeniem internetowy. Wczoraj nagle przestał działać internet. Z routerem wszystko ok, dzwoniłem do dostawcy i powiedzieli mi, że normalnie mają sygnał i u mnie wszystko powinno działać. Dziwne jest to, że nawet gdy były faktycznie problem z dostawą internetu to pojawiały się jakieś tam różnie sieci (w tym moja) tylko nie było możliwości połączenia. Teraz mam taką informację...

[Linked Image]

Co może być nie tak? Dodam tylko, że internet bezprzewodowy z Play działa bez problemu.
ja bym obstawial ze wylaczyles karte wifi przyciskiem lub skrótem z klawiatury ;-)

-
veteran
veteran

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam,

[Linked Image]

http://niebezpiecznik.pl/post/spraw...ie-ze-nie-sa-to-5-45-75-36-i-5-45-75-11/

old hand
old hand
Originally Posted by micha$
Witam,

[Linked Image]

http://niebezpiecznik.pl/post/spraw...ie-ze-nie-sa-to-5-45-75-36-i-5-45-75-11/
inna była przyczyna ;-) natomiast z tymi dns faktycznie ładny syf .

Io sono Interista
Io sono Interista
Problem rozwiązany dzięki userowi - jbrach! piwo

-
veteran
veteran
Dzień dobry z rana
słów kilka na temat http://niebezpiecznik.pl/post/spraw...ie-ze-nie-sa-to-5-45-75-36-i-5-45-75-11/

Jako, iż jestem posiadaczem reutera Tp-Link, pomyślałem, że nie zawadzi sprawdzić, chociaż net działał w porządku. Wpierw start, uruchom, ipconfig i niby wszystko ok. No ale piszą żeby sprawdzić jeszcze w ustawieniach reutera. No i pierwszy zonk, bo ciągle złe hasło. Zacząłem czytać komentarze i w jednym z nich było podane hasło składające się z cyferek, którym niby posługują się włamywacze. No i kurwens eureka, działa. Główny DNS miałem ustawiony podobno na jakiś serwer niemiecki (jeden z userów w komentarzach miał taki sam), drugi to był ten google'a. Zmieniłem pierwszy również na google'a, zmieniłem hasło dostępu do reutera, na stronie TP - Link znalazłem instrukcję, co włączyć by uniemożliwić dostęp do reutera z netu i na razie tyle, mam nadzieję, że trochę to utrudni życie suczym synom.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by jbrach
Napiszesz co nie grało? Z ciekawości pytam...

old hand
old hand
Originally Posted by micha$
Originally Posted by jbrach
Napiszesz co nie grało? Z ciekawości pytam...
w tych hp klawisze funkcyjne sa uruchamiane przez f12 a nie kombinacje fn+f12 co wyłączyło wifi przez przypadek. Zmiana w biosie pomogla . Teraz fn+f działa poprawnie.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Potrzebuje 2-3 firm w ktorych warto szukac przyszeglo modelu laptopa.

Generalnie ma byc uzywany do zwyklych prac(zadnych photoshopow, zadnych cad'ow). Gier raczej tez nie bo mam konsole czyli skupic sie nalezy na czyms do www/filmow. Na czym mi zalezy to zeby mial dobre chlodzenie/odprowadzanie ciepla no i wiadomo w miare bezawaryjny i szybki wink

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
toshiba, dell, samsung

byle nie hp

GRILL MASTER
GRILL MASTER
Originally Posted by Self-Confident
toshiba, dell, samsung

byle nie hp
a gdzie lenovo? lider jeśli chodzi o wytrzymałość

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Mozna dywagowac. Acery OD SERII Aspire sa bardzo dobre.

Strona 7 z 11 1 2 5 6 7 8 9 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Lukasz111, aker, burbon, alfa), 1,580 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,733
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025