Czy według was jest to muzyka napędzająca do działania, pobudzająca ? działa tak jak kołowrotek byle do przodu i życie staje się piękniejsze ? bynajmniej w moich przypadku tak jest.
Ulubione kawałki wklejać i nie żałować kleju
Krytyka mile widziana ale tylko pod krawatem i w koszuli w kratkę
prawda to ze ten gwiazdor co spiewa tarzan boja sprzedaje teraz smieci na targu w lodzi?
Jego wypowiedź : ''Od kilku miesięcy żyję z grania, zawiesiłem działalność taksówkarską. Koncertuję na sołtysiadach, gminnych festynach, w remizach. Stawki mam niewielkie, ale kalendarz zapełniony. Udało się dzięki Polo.TV. Im częściej pokazują moje teledyski, tym więcej dostaję propozycji''.
Ogólnie gość miał 4 hity (Promienie, Tarzan Boy,Kaligula,Samoloty) , a tyle wystarczy żeby gra na gminnych festynach. Fajny gość tu masz wywiad Wywiad Tarzan Boy [wyborcza.pl]
Disco polo to musi być w przypadku Tarzana słaby interes bo dorabia na sprzedaży rajstop na rynku w Łodzi.
Disco polowcy mają dwa źródła dochodów mniej niż pozostali muzycy:
Po pierwsze ich płyt się praktycznie nie sprzedaje nie tylko teraz ale i kiedyś też było multum pirackich kaset.
Odpadają tantiemy za puszczanie ich kawałków w radiu (owszem raz na ruski rok ktoś coś puści ale w porównaniu do popu to mało). Więc zostają tylko koncerty.
Ta i reklamach TV nie występują ( Shazza się chyba tylko przebiła)
Co do kaset czy teraz płyt to troche kasy z tego mają, nie wiem jak teraz ale ładne pare lat temu to na wioskach tylko tego słuchali w kazdym domu pełno płyt no i bawili się przy tym w remizach i na każdej imprezie. Do tego dochodzi niezła kasa z koncertów na prowincji, a i teraz mają kase z publicznego odtwarzania, są stacje co to puszczają i nawet jest specjalny kanał POLO TV jakoś tak
Ogólnie to większośc tych wykonawców bardziej rozpoznawalnych to ma kasy jak małpa kitu z tego badziewia, a niektórym jak Boysom czy Shazzie uda się nawet zrobić karierę w skali kraju, cóż jaki naród tacy idole