|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Carla Suarez Navarro - Svetlana Kuznetsova Typ: Svetlana Kuznetsova Kurs: 2.30 Buk: Betsson
Suarez Navarro gra sezon życia i co do tego pełna zgoda. Zresztą uwielbiam technikę Hiszpanki przez co na jej grę patrzy się z podobną przyjemnością, co w przypadku Rogera Federera. Tym niemniej jej styl oraz katastrofalnie słaby serwis nijak przystają do gry na trawiastych nawierzchniach. Najlepszym potwierdzeniem jest bilans Carli na trawiastych kortach 14/11. Jej rywalka choć ma już swoje lata i gra bardzo nierówno to nawierzchnię trawiastą zna znacznie lepiej 37/18. Co więcej h2h 3-2 na korzyść Rosjanki, podobnie jak znajomość kortów w Birmingham, gdzie Sveta rozegrała już dwa spotkania. W mojej ocenie Kuznetsova jest dobrze przygotowana do trudów sezonu i powinna wykorzystać swoje doświadczanie z kortów trawiastych i ograć Suarez Navarro.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Garcia-Lopez, Guillermo - Anderson, Kevin Typ: Garcia-Lopez @ 2.90 Betsson
No bez przesady. Garcia-Lopez to nie jest typowy hiszpański ziemniak. Potrafi grać na szybkich kortach, a i na trawie trzyma pewien poziom. Zresztą ogrania Dolgopolova nie jest raczej dziełem przypadku. W dodatku Garcia-Lopez notuje najlepszy sezon w karierze dlatego też warto przekuwać to na konkretne wyniki. Anderson pokonał tu Wawrinkę, ale na pewno brakuje mu regularności. Reprezentant RPA przy swoim serwisie i warunkach fizycznych powinien osiągać wyniki co najmniej, jak Isner. Jeśli jednak chodzi o wymiany jest w nich zdecydowanie słabszy i wielce prawdopodobne, że po drugim serwisie Garcia-Lopez będzie dziś punktował i szukał szans na przełamanie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Andy Murray - Viktor Troicki Typ: Troicki +4.5 gema AH Kurs: 1.80 Buk: Betsson
Zdecydowanie za wysokie handi na Serba. Troicki ostatnio naprawdę ładnie sobie radzi na nawierzchniach trawiastych. Finał w Stuttgarcie mógł się zdarzyć, ale jego występ w Queens zdecydowanie potwierdza dobry okres Viktora. Przede wszystkim imponuje mi jego dyspozycja serwisowa. W sytuacji gdy trafia pierwszym serwisem rywal naprawdę ma niewiele szans by zdobyć punkt. Oczywiście Murray umie bronić na trawie, jak mało kto, tym niemniej ciężko mi uwierzyć, iż Szkot wygra w każdym secie z przewagą co najmniej jednego przełamania. Warto również zaznaczyć, iż dla Brytyjczyka turniej w Queens to tylko przedsmak Wimbledonu. Z kolei Serb po tym, jak nie wygrał pięknego "Mesia" w Stuttgarcie na pewno zechce powalczyć w Londynie o kolejny finał.
|
|
|
Link skopiowany do schowka