#937769 - 07/02/2007 13:18
Re: Potrzebujesz Pomocy ? Pomożemy !
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Inny tlumacz: Cześć, jestem zainteresowany na twojej odpowiedniej rzeczy na Allegro więc będę lubić zapłacić ci 650euro dla rzeczy i zrobię płatność przez Transfer Banku więc będę chcieć statek rzeczy z na potwierdzenie receiptof płatności, że PIENIĄDZE są zaakceptowane i są potwierdzone przez soif bank u zgadzać się z moją ofertą dobry wróć do mnie z twoim pełnym nazwij, Adres, Numer telefonu i Informacja banku, żeby mogłem zrobić płatność bezzwłocznie ja willlike ty do oblicz całkowity koszt plus koszt wysyłki do NIGERII z niego http://www.dhltogether z fedex wyraża jak również, który będę chcieć kupić 1 części rzeczy youhave w twoim sklepie ok tak, jeżeli zgadzasz się ze mną dobry, wrócić do meAsap."""" DOTYCZY KHASLO BIAŁY ŚWIAT SZEROKIE PRZEDSIĘBIORSTWO Czy Wy na powaznie z ta Nigerią, czy sobie jaja robicie ? Przeciez już od kilku lat wiadomo, że to megaprzekręty na wciaż nowe sposoby.
|
Do góry
|
|
|
|
#938113 - 07/02/2007 14:47
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
witam, muszę przygotować referat nt: KINO W POLSCE PO II WŚ. Wajda, Kiślowski - ich życie, ważniejsze filmy. Oczywiście nie chodzi mi tu o jakiś referat z google, bo z tym sobie poradzę sam, ale może jest tu jakiś pasjonat kina  pozdrawiam oczywiście miało być Kieślowski  do tego jeszcze takie pojęcia jak: -młodzi gniewni -kino moralnego niepokoju Młodzi gniewni (Angry Young Men) to grupa pisarzy brytyjskich z lat 50' z których najsłynniejszy jest chyba Kingsley Amis; w tym samym czasie rozpoczął działalność ruch Free Cinema - min. Lindsay Anderson, Karel Reisz i Tony Richardson. Jakby z połączenia tych środowisk powstaje specyficzne brytyjskie kino lat 50' i 60' - filmy takie jak "Mama nie pozwala", "Z soboty na niedzielę", "Samotność długodystancowca; nazwiska twórców to właśnie Anderson, Reisz i Richardson a także Schlesinger. Film to nie moja działka, a egzamin miałem 3 lata tak więc tylko tyle pamiętam - w sieci na pewno znajdziesz materiały do tego. W formie książkowej ukazał się cały cykl prac poświęconych różnym ważnym okresom z dziejów filmu - Neorealizm włoski, Nowa Fala francuska, Czesi z czasów Menzla i Chytilovej, a także właśnie W. Brytynia lat 50/60. Nie mogę sobie jednak przypomnieć, żeby Młodzi Gniewni mieli jakiś wpływ na kino polskie  A "kino moralnego niepokoju" to już prosta sprawa - Polska druga połowa lat 70' i "Amator", "Barwy ochronne", "Wodzirej", "Człowiek z marmuru"; Falk, Wajda, Zanussi, Holland. O tym jest w necie w trzy dupy 
|
Do góry
|
|
|
|
#941052 - 08/02/2007 11:45
[Re: DannY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Maila do Kaźmierczaka potrzebuje, niech &^%#$* oddaje kasę za to czego wczoraj nie trafił .
|
Do góry
|
|
|
|
#941081 - 08/02/2007 11:52
[Re: zostać modem_MLS]
|
member
Meldunek: 06/11/2006
|
Witam, prosze o uzupelnienie slganu w miejscu wykropkowanym lub zaproponowanie lepszego, majacego podobny sens. Najlepiej aby sie rymowalo i mialo sens Listonoszu badz jak ....., Dorecz paczke w jeden dzien. Przewidziana nagroda http://www.neosport.plSzybkie obuwie sportowe 
|
Do góry
|
|
|
|
#941325 - 08/02/2007 12:48
[Re: Mr.Eco]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2006
|
Wszystko fajnie tylko, jak dochodze do punktu: "5.Zintegrowana karta graficzna VIA UNICHROME 256MB MAX" to zawsze zaczynam sie śmiac z ludzi którzy takie kompy chcą do gier kupować. Jeśli chcesz grać to po pierwsze musisz kupić kartę grafiki i dokupić Ramu - drugą kośc 512MB. Nie siedzę teraz w pozdzespołach komputerowych, ale widzę jaki gry maja dzisiaj wymagania i 512MB ramu to za mało. Napewno polecam procesory Dual Core. Co ciekwe nie ma tam mowy o dysku twardym  Przeoczenie wystawiającego, czy celowy zabieg??? Ja osobiście polecam nawet kupienie wszystkich podzespołów osobno (w jakimś sklepie internetowym, żeby koszty przesyłki nie były za duże, lub próbować od jednej osoby na Allegro kupić parę podzespołów na raz). Ja sam sobie złożyłem kompa korzystając tylko z różnych poradników. Jest to banalnie proste, wystarczy wiedzieć gdzie, jaki kabel włożyć. Na końcu radzę zarejestrowac się na jakimś forum komputerowym i tam zadawać takie pytania. Osobiście nigdy bym się nie zdecydował na zakup czegoś polecanego tutaj(bez obrazy) , gdzyż najczęściej są to subiektywne opinie forumowiczów.
|
Do góry
|
|
|
|
#941436 - 08/02/2007 13:15
[Re: neosport]
|
member
Meldunek: 06/11/2006
|
Witam, propozycje prosze przesylac na priv juz 1 ciekawa splynela  Przewidziana nagroda http://www.neosport.plSzybkie obuwie sportowe
|
Do góry
|
|
|
|
#942042 - 08/02/2007 15:55
[Re: hbr]
|
veteran
Meldunek: 16/07/2004
|
Problem z matura  Kobieta od polskiego dzisiaj oświadczyła klasie, że do jutra mamy jej oddać bibliografię maturalną (choć w regulaminie piszę że na miesiąc przed matura.Nic do niej nie trafia :o).Pracę planowałem napisać na feriach a że ferie zaczynają się dopiero od poniedziałku nie mam jeszcze nic (włącznie z potrzebną bibliografią ! ) Mój temat to: -Obraz życia w obozie koncentracyjnym. Przedstaw różne sposoby jego ujęcia, odwołując się do utworów literackich i filmowych. Czy jest ktoś z maturzystów (ubiegłorocznych, tegorocznych), albo ktokolwiek kto może mi pomóc? Nie chodzi mi tu o finalną wersję takiej bibliografii, ale może być nawet taka okrojona, tylko dla potrzeb nauczyciela. Próbowałem już wszystkiego no ale w tak krótkim czasie nie da sie nic zrobić.Jesteście ostatnią deską ratunku Ktoś pomoże ?
|
Do góry
|
|
|
|
#942062 - 08/02/2007 16:03
[Re: Rudzik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/08/2006
|
Problem z matura  Kobieta od polskiego dzisiaj oświadczyła klasie, że do jutra mamy jej oddać bibliografię maturalną (choć w regulaminie piszę że na miesiąc przed matura.Nic do niej nie trafia :o).Pracę planowałem napisać na feriach a że ferie zaczynają się dopiero od poniedziałku nie mam jeszcze nic (włącznie z potrzebną bibliografią ! ) Mój temat to: -Obraz życia w obozie koncentracyjnym. Przedstaw różne sposoby jego ujęcia, odwołując się do utworów literackich i filmowych. Czy jest ktoś z maturzystów (ubiegłorocznych, tegorocznych), albo ktokolwiek kto może mi pomóc? Nie chodzi mi tu o finalną wersję takiej bibliografii, ale może być nawet taka okrojona, tylko dla potrzeb nauczyciela. Próbowałem już wszystkiego no ale w tak krótkim czasie nie da sie nic zrobić.Jesteście ostatnią deską ratunku Ktoś pomoże ? oswiadczac to sobie moze co chce, masz ustawowo przyjete terminy ktorych musisz sie trzymac, bibliografie oddaje sie chyba na miesiac przed ustna konspekt na dwa tyg przed. a wiec nie martw sie na zapas
|
Do góry
|
|
|
|
#942096 - 08/02/2007 16:12
[Re: weed]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
I. Literatura podmiotu 1. Nałkowska Z., Medaliony, Poznań 1984. 2. Herling-Grudziński G., Inny Świat, Warszawa 1990. 3. Borowski T., Wybór opowiadań, Warszawa 1994.
II. Literatura przedmiotu 1. Zaworska H., „Medaliony” Zofii Nałkowskiej, Warszawa 1969. 2. Bolecki W., „Inny Świat” Gustawa Herlinga-Grudzińskiego, Warszawa 1997. 3. Lementowicz U., Opowiadania Tadeusza Borowskiego, Lublin 2003.
Powinno spokojnie wystarczyć na napisanie dobrej pracy. Z Borowskiego możesz wybrać kilka opowiadań.
Co do twojej polonistki, to masz szczęście, że się interesuje waszą maturą. Ona ma na głowie kilkadziesiąt (jak nie więcej) uczniów i dla każdego musi sprawdzić i doradzić bibliografię. Jak najbardziej popieram takich nauczycieli. Jeszcze jej za to podziękujesz.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|