#101357 - 11/03/2004 20:01
Re: komu zależy na upadku mecz.pl
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Nie rozmawiajmy na razie o opłatach bo to i tak nie jest sprawa na ten rok, a być może w ogóle nigdy nie zostanie zrealizowana. Đa Bartek, dobry pomysł z czymś takim, choć kasowanie niepotrzebnych tematów też spełnia tę rolę. Czy ktoś np. będzie do takiego śmietnika zagladał? Latający, idealnie byłoby uniemożliwić "świeżo zarejestrowanym" zakładanie nowych tematów w pierwszym tygodniu. Mogliby tylko odpowiadać w istniejących już tematach. Zobaczymy czy nowa wersja forum (6.5 - jeszcze 2-3 miesiące zanim będzie "official release") będzie miała taką funkcję. Na 90% tak. Co do banowania to obecnie nie bawimy się tylko odłączamy IP na stałe. Jeśli 6.5 będzie miał funkcję czasowego zablokowania numeru to z pewnością zostanie to wykorzystane. P.S. Co do fajnych lasek to proszę przenieść dyskusję do tematu Ślicznotka... 
|
Do góry
|
|
|
|
#101358 - 11/03/2004 20:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
bez przesady testy na inteligencje czy inne tam to trochę bez sensu,może jeszzce zrobimy lustrację na forum? Moim skromnym zdaniem najlepsze by było,aby nowi użytkownicy mieli np. miesiąc zapoznawczy,kiedy to by byli członkami,ale nie mieli by mozliwości wpisywania tematów,a najlepiej też postów.Jestem też za delikatnym zwiększeniem liczby porządkowych,można by też popracować nad regulaminem,tzn. zaznaczyć aby nie zakładac durnych tematów typu:czemu agassi przegrał z Kubotem?Ale tak naprawde to sami musimy dbać o to forum i jak kazdy dołoży swoja cegiełkę,to moze będzie lepiej,choc debili nie brakuje,ale cóz taki jest ten świat. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#101359 - 11/03/2004 20:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/09/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał BOCA JUNIORS: [qb] Moim skromnym zdaniem najlepsze by było,aby nowi użytkownicy mieli np. miesiąc zapoznawczy,kiedy to by byli członkami...[/qb][/QUOTE]To jest meritum tego tematu Źle to ująłeś. powinno być tak : Nie bądź członek nie zakładaj nowych tematów - wstrzymaj się - wstrzemięźliwość Ci się opłaci. To powinien być komunikat powitalny 
|
Do góry
|
|
|
|
#101360 - 11/03/2004 21:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Nie wiem skąd ta tęsknota za cenzurą. Wydaje mi się, że problem powinien bardziej doskwierać moderatorom niż zwykłym użytkownikom. Kilka razy dziennie zdarzy się, że ktoś napisze coś nie na temat, założy nowy niepotrzebny topic, zada pytanie nie tam gdzie trzeba. Ja np nie rwę włosów z głowy z tego powodu, ale wiem, że są tacy, którzy tak reagują, mimo że nie są moderatorami. Jeżeli chodzi o PP to taka jest po prostu natura tego działu. Czasami brakuje jednak opcji możliwości skasowania postów przez autora tematu (w przypadku gdy np. kilka osób wykorzysta czyjś temat na obrzucanie się w nim wzajemnie błotem - wytrwali potrafią napisać kilkadziesiąt postów). Uważam, że liczbę moderatorów można by nieznacznie zwiększyć, ale nie do rozmiarów armi inkwizytorów polujących na każdy post/temat, który zabrzmi w ich mniemaniu infantylnie, lub po prostu im się nie spodoba. Regulamin jest natomiast bardzo dobrym pomysłem. Założę się, że część osób zakładająca tematy w stylu "Expekt mi nie rozliczył kuponu - wam też?" po prostu nie wie, że powinna to pytanie zadać w temacie o Expekt.
|
Do góry
|
|
|
|
#101361 - 22/03/2004 18:43
|
old hand
Meldunek: 20/03/2003
|
Private Picks -> Grzecho18
Skąd się tacy biorą?
Jeszcze jeden -> Kukiz
|
Do góry
|
|
|
|
#101362 - 22/03/2004 19:01
|
old hand
Meldunek: 02/10/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał szczęka: [qb]Private Picks -> Grzecho18 Skąd się tacy biorą?[/qb][/QUOTE] 
|
Do góry
|
|
|
|
#101363 - 22/03/2004 19:06
|
veteran
Meldunek: 28/11/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał szczęka: [qb]Private Picks -> Grzecho18 Skąd się tacy biorą? Jeszcze jeden -> Kukiz[/qb][/QUOTE]to juz jest komedia.nie wiem czemu Haz z tym nic nie robi 
|
Do góry
|
|
|
|
#101364 - 22/03/2004 19:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
bo to chyba jałowa dyskusja była...
|
Do góry
|
|
|
|
#101366 - 23/03/2004 05:54
|
enthusiast
Meldunek: 12/07/2002
|
Moim zdaniem opłata za kozystanie z forum symboliczna i jednorazowa byłaby świetnym rozwiązaniem, lecz proponuje ją przeznaczyć na jakis konkretny Cel charytatywny np prezenty dla dzieciaków z domu dziecka , przy takiej liczbie użytkowników taka kwota np 5zł dała by pokażną sumkę, a wszyscy dobrze wiemy ze 99% użytkownków przegrywa często o wiele większe sumy. Oto moja propozycja, zaprowadziło by to "częściowy" pożądek. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#101368 - 23/03/2004 07:34
|
enthusiast
Meldunek: 26/10/2003
|
Witam!Pewne jest to ze cos trzeba robic.Wchodze na forum kilka razy dziennie i poziom leci w dol na leb, na szyje.Wiecej moderatorow ,jak na poczatek to powinno pomoc-kilka osob dostanie bana(a jest wielu ktorym sie nalezy),smieciowate tematy pojda do kasacji i moze sie troche uspokoi.Apeluje : wiecej moderatorow.No i trzeba dzialac,jak najszybciej.pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#101369 - 24/03/2004 00:06
|
member
Meldunek: 07/03/2004
|
Witam, Pozwólcie, że o coś spytam... CZY NA TYM FORUM SĄ JACYŚ MODERATORZY?  bo nie zauważyłem Zadam drugie pytanie: jeśli moderatorzy nie mają czasu wchodzić lub możliwości cyztać wszystkich postów, dlaczego wśród piszących na forum nie wybiorą dodatkowych modów? Poziom "Private.." jest żenujący do tego stopnia, że nie mam ochoty nawet tego czytać, nie mówiąc już o odpisywaniu na czyjeś durne posty. Zastanawia mnie jedynie czy to jest forum bukmacherskie czy forum wymiany infantylnych poglądów co poniektórych  uke: Pozdrawiam typerów, Marcin
|
Do góry
|
|
|
|
#101370 - 24/03/2004 01:08
|
enthusiast
Meldunek: 22/04/2001
|
Wprowadzenie wpisowego nie jest wcale złym pomysłem. Jesli kogoś stać na grę u buków to np 20 zeta nie będzie stanowiło większego uszczerbku. Wyeliminuje to wieloknikowców, napinaczy internetowych, którzy błąkają się po forach i czatach w poszukiwaniu draki. Pieniądze w ten sposób uzyskane można przeznaczyć na nagrody, tworząc kilka sensownych konkursów lub przywracając wigor już istniejącym. Częścią funduszy w ten sposób uzyskanych dysponowałaby loża ekspertów dzięki czemu mielibyśmy namacalny dowód że z zakładów można żyć a, że niedopuszczamy skrajnie pesymistycznego wariantu, przedsięwzięcie owo służyłoby powiększaniu kapitału na nagrody (ewentualnie pieczone prosię i fajerwerki na dorocznych zlotach forumowej braci) W kwestii większej liczby moderatorów, jestem raczej przeciwny, zamiast rozbudowywac służby prewencyjne nalezałoby rozwinąć profilaktykę. Inaczej będzie tak jak już drzewiej bywało, bardziej irytowali moderatorzy i starsi szarżą użytkownicy którzy nazbyt przejmowali się rolą, niż ci których opieprzali. Profilaktyka polegałaby na tym, że tak jak na wielu forach u góry w każdym dziale wisiałby faq z zawartymi życiowymi radami na temat użytkowania forum (co można np w konkretnym dziale publikować i jaki sposób publikowania jest mile widziany). Zrobić osobny dział dla najlepszych, zapraszając w jedno miejsce np 20 mastertajperów Private picks traktujemy jako miejsce kwarantanny dla typerów już wstępnie odsianych ze "śmietnika" Zasadą tam panująca byłoby, że delikwent podaje typy w celu weryfikacji i albo idzie do działu master albo z powrotem na śmietnik, który wyglądałby jak obecny dział Private picks, tylko trochę lepiej bo w ramach tej samej profilaktyki -obowiązywałby wymóg legitymowania się skutecznością typów podawanych na forum. Przy podawaniu nowego/nowych typów, bilansik poprzednich osiągnięć. Wielu przestałoby zaśmiecać forum swymi typami przez wstyd a jak nie to wtedy wiadomo było by z kim ma się do czynienia.
|
Do góry
|
|
|
|
#101371 - 24/03/2004 01:14
|
newbie
Meldunek: 27/01/2004
|
np dla najlepszych typerow z PP by szly jakies bonusiki itp. zreszta wprowadzenie czegos takiego bedzie zapewne nie krotsze niz uaktualnienie oprogramowania 
|
Do góry
|
|
|
|
#101372 - 24/03/2004 04:10
|
veteran
Meldunek: 28/11/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Naarmo: [qb]Witam!Pewne jest to ze cos trzeba robic.Wchodze na forum kilka razy dziennie i poziom leci w dol na leb, na szyje.Wiecej moderatorow ,jak na poczatek to powinno pomoc-kilka osob dostanie bana(a jest wielu ktorym sie nalezy),smieciowate tematy pojda do kasacji i moze sie troche uspokoi.Apeluje : wiecej moderatorow.No i trzeba dzialac,jak najszybciej.pozdro[/qb][/QUOTE]  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#101374 - 06/04/2004 12:47
|
old hand
Meldunek: 08/08/2003
|