Strona 9 z 14 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 13 14 >
Opcje tematu
#101438 - 17/11/2006 14:41 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Quote:

Jose , to po co tu w ogóle zaglądasz?

Mam wielu znajomych i chyba przyzwyczajenie

Jak to po co na QCZ posiedzieć jak większość z nas i do konkursy typy zagrać

Do góry
Bonus: Unibet
#101439 - 17/11/2006 14:42 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Destination , powiedz to modom, którzy bezinteresownie zasuwają przy pilnowaniu tych rankingów

spoko, wstawię się za Tobą

Do góry
#101440 - 17/11/2006 14:49 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Destination Offline
addict

Meldunek: 08/11/2005
Quote:

Destination , powiedz to modom, którzy bezinteresownie zasuwają przy pilnowaniu tych rankingów

spoko, wstawię się za Tobą

Mam nadzieje ze tego nie widza co napisalem, ale jestem pelen podziwu dla ich pracy . Ja przedstawilem plan "uzdrowienia" wg. mnie. Dzieki za (planowane) zwstawienie sie.

A tak na marginesie wiecie na czym polegala wojna romantykow z klasycystami? Chyba ja tutaj dostrzegam

Do góry
#101441 - 17/11/2006 14:52 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Jestem ciekawy czy Ci, którzy najbardziej drą się o analizy(a mają po kilka tysiecy postów) czy aż tak wiele analiz piszą. Jeżeli chcecie czegoś wymagać to zacznijcie wymagać od siebie i dajcie jakiś dobry przykład zakładając własne tematy i pisząc analizy.

Do góry
#101442 - 17/11/2006 14:53 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Rejestracja na forum poprzez rejestracje nie przejdzie. To jest forum prywatne i im więcej userów tym większa kasa od sponsorów. Patrząc przez ten pryzmat 1 dzieciak klikający w banner jest może i nawet cenniejszy niż user ze starej gwardii.

Co Wam przeszkadzają Rankingi ? Jak ktoś ma ochotę to napisze analizę w odpowiednim temacie i poda typ do rankingu. Jak nie będzie rankingu to nie poda tam typu i analizy też nie napisze w temacie bo jak ktoś się nie udziela to napewno nie z tego względu, że jest ranking i można podać suchy typ. Na korcie tenisowym zrobiliśmy miesięczną przerwę w działaniu rankingu i dalej udzielały się te same osoby w temacie a ci co podawali typ tylko do rankingu i tak nic nie pisali. Analogiczna sytuacja będzie po likwidacji To i Owo. Osoby, które udzielają się tylko tu i tak nie przeniosą swojej aktywności do działów tematycznych.

Co do poziomu wypowiedzi na forum to mogę się odnieść jedynie do Kortu Tenisowego, którego jestem moderatorem. Tam przez prawie cały rok nie mogliśmy narzekać na brak aktywności userów. Tematy tygodniowe w ATP oscylowały w granicach 40-70 odpowiedzi i można było spotkać sporo ciekawych wypowiedzi. Jako moderatorzy skutecznie tępiliśmy suche typy i bezsensowne wypowiedzi i sytuacja na korcie nie była taka zła. Na stadion czasem zaglądam ale tam zwykle jak ktoś coś ciekawego napisze to zaraz ktoś zacytuje i się doczepi do jakieś kwestii. I zaczyna się sznurek cytowania. Ale od obstawiania piłki zaczyna prawie każdy i dlatego tyle dzieciarni na forum.

Sam na forum sporo pisałem w tym roku, dopiero po US Open zrobiłem sobie przerwę bo przejadły mi się rozgrywki tenisowe. Nikt mnie nie zmuszał, dostałem zielony kolor w Korcie Tenisowym i stwierdziłem, że jako moderator powinienem świecić przykładem i udzielać się na ile czas pozwolił.

Większość jednak osób ze starej gwardii nie pisze i tłumaczy sobie to na różne sposoby. Argument, że brakuje czasu nie trafia do mnie zbytnio bo wielu panów, którzy napewno wiele mają do powiedzenia można spotkać na quasi-chacie i siedzą tam po kilka godzin albo trzepią posty w To i Owo. Obawa przed dzieciakami też jest nieuzasadniona. Po to są moderatorzy żeby pilnować porządku. Na korcie były obawy, że jak będziemy kasować posty dzieciaków to temat będzie miał po pare wypowiedzi. Ale jak każdy widział, że temat zawiera tylko posty poparte chociaż kilkuzdaniową analizą to napewno łatwiej mu było samemu też napisać. Pada argument "nie będę pisał dla pasożytów". To jest forum otwarte więc takie jednostki muszą istnieć, jak moderatorzy szybko będą usuwać posty pomeczowych ekspertów to tacy ludzie wogóle nie będą przeszkadzać. Lepiej spojrzeć na to w inny sposób. Sam pisałem analizy i często ktoś się do niej odniósł i np. uzupełnił jakąś kwestię lub się nie zgodził z moim typem i upewnił mnie co do tego typu lub podał jakiś argument dzięki któremu nie zagrałem tego typu grubiej. Gdybym nie napisał tej analizy na forum żyłbym w nieświadomości i stracił więcej kasy. I z takiej strony powinna większość patrzeć wahając się czy wysilić się i coś napisać czy ograniczyć się do bredzenia na quasi. Większość jednak myślę, że się boi pisać w obawie, że nie wejdzie pare typów i spadnie ich prestiż na forum lub szybko się zniechęca. Dlatego większość myśli, że lepiej brać udział w konkursach i tam zdobywać uznanie lub wymądrzać się na quasi.

Sam byłem głównym inicjatorem powstania Elite Private Pics. Dział się po części sprawdził ale tu mam pewien żal do moderatorów PP, że słabo pilnowali tego żeby w tym dziale były naprawdę najlepsze i wartościowe tematy. Ktoś pisał, że jest sporo bardzo dobrych tematów w PP, które nietrafiły do Elity. Ja wchodząc czasem do PP i widze jedynie mase tematów, które nie przekraczają 50 postów. Powiedzcie co można wywnioskować po 20-30 typach ? moim zdaniem gów... . Brak konsekwencji to chyba główna bolączka wszystkich userów.

Tyle z mojej strony.

Do góry
#101443 - 17/11/2006 14:55 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Quote:

W dziale To i Owo można i pocieszyc oko patrząc na piękne kobiety i pośmiać się cztajac kawały i oglądając jakieś zabawne filmy, i znaleść coś miłego dla ucha, i pocczytać o czymś ciekawym. A innych działach można przeczytać przypuszczaly skład outsidera 2 ligi fińskiej...Sami powiedzcie co jest ciekawsze. pozdrawiam

Mi właśnie o to chodzi, że jak zaglądam na forum sportowe to nie po to by posieszyć oko fajną laską czy znaleźć zabawny film ale po to by poznać ten skład drużyny z drugiej ligi Finlandii. Dla mnie w tym momencie to jest ciekawsze. Jak będe chciał pośmiać się z kawałów czy poznać problemy z kobietami innych ludzi to sobie odwiedze jakąś strone do tego przeznaczoną. A tak jak przeglądam najświeższe tematy to ponad połowa się tu tematycznie nie nadaje. A jeśli jak mówi Jose większość w tym admin ma to gdzieś to proponuje zmienić nazwe "Internetowy Portal Bukmacherski" na "Internetowy Portal Towarzyski" i tyle.

I nie traktuj tego jako ataku na swoją osobe, takie jest poprostu moje zdanie.

Do góry
#101444 - 17/11/2006 14:55 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Zamiast wymyślać jakieś zakazy, nakazy i banowanie ja mam lepszy pomysł.
Niech każdy kto się w tym temacie wypowiada poda pięć przyczyn dlaczego nie pisze analiz na forum. Jak ktoś pisze analizy to niech poda 5 przyczyn dlaczego je pisze.
Niech każdy się dobrze nad sobą zastanowi i napisze w pięciu punktach:

Nie podaję na forum analiz bo:
1.
2.
3.
4.
5.

Do góry
#101445 - 17/11/2006 14:57 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Jose Offline
Io sono Interista

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....art=10&vc=1

A reklamka dalej wisi i kaska leci

Proste?
Dajcie sobie ludzią już spokój nie zmienicie tutaj nic!!!

Do góry
#101446 - 17/11/2006 14:59 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
ozzy123 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/10/2003
Zapytajcie się naszago admina dlaczego nie udziela się już na forum Terrorist, Palazzi i wielu innych. Tylko wątpię, czy Wam odpowie.
Forum ma mieć jak najwięcej uczestników, bo wtedy kasa leci od sponsorów, poziom merytoryczny to sprawa trzeciorzędna.

Z drugiej strony jest na forum w dalszym ciągu wielu użytkowników, którzy robią świetną robotę. A zapawne byłoby ich więcej, gdyby Conradowi to odpowiadało. Ale skoro nie można pisać prawdy o niektórych dobrodziejach admina, to nic dziwnego, że niektórym to nie odpowiada.

Do góry
#101447 - 17/11/2006 15:02 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

Mi właśnie o to chodzi, że jak zaglądam na forum sportowe to nie po to by posieszyć oko fajną laską czy znaleźć zabawny film ale po to by poznać ten skład drużyny z drugiej ligi Finlandii.

Ale inni moga chciec, musisz to zrozumiec.

Do góry
#101448 - 17/11/2006 15:04 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Ok Maxi rozumiem Twój punkt widzenia ale trzeba iść z duchem czasu i każdy kto chce sie utrzymać na rynku musi być kreatywny. Ja szczerze mówić gdyby nie było tutaj działo To i Owo to bym nawet nie wchodził na to forum, bo nie zajmuję sie zawodowo bukmacherstwem. Wchodzę tutaj żeby poznać poglądy innych użytkowników forum, pozanać ich doświadczenia w pewnych sprawach itp. Ale skoro większosć pisze że wchodzą na to forum, bo szukają poprawnej analizy żeby nie grzebać po innych stronach to ja napiszę, to samo tyle tylko, ze ja nie szukam anzliz tylko inne interesujące mnie tematu. Czy jest w tym coś złego?! Jeżeli ktoś nie che zaglądać do To i Owo to niech nie zagląda skoro go to nie interesuje. Wg mnie np dział To i Owo jest o wiele bardziej potrzebny niż QCZ, bo tam to już wogóle jest jakaś paranoja...po co taki dział jak są livescory?! no po co?!

Do góry
#101449 - 17/11/2006 15:05 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Destination Offline
addict

Meldunek: 08/11/2005
1.brak czasu
2.odrzuca mnie gdy widze jak ktos po napisaniu analizy jest atakowany
3.malo przykladow od "starszyzny"
4.-
5.-

Do góry
#101450 - 17/11/2006 15:06 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Llama Offline
Ana <3

ozzy123 i dlatego na innych forach trzeba się logować aby cokolwiek przeczytać ?

Do góry
#101451 - 17/11/2006 15:09 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Jose Offline
Io sono Interista

Quote:

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....art=10&vc=1

A reklamka dalej wisi i kaska leci

Proste?
Dajcie sobie ludzią już spokój nie zmienicie tutaj nic!!!

Może skomentujesz ten post a nie napiszesz jedno zdanie i wstawiasz buzki z piwem

Do góry
#101452 - 17/11/2006 15:09 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Nie piszę analiz bo:
1. Nie żyję z bukmacherki i nie zajmuję sie nią zawdodowo
2. Napisanie analizy tylko po to by skorzystali z tego inni userzy jest bez sensu, gdyż ja nic z tego nie mam oprócz satysfakcji
3. Nie jestem w tym zbyt dobry

Chcieliście szczerzę to proszę.

Do góry
#101453 - 17/11/2006 15:10 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
ozzy123 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/10/2003
Quote:

ozzy123 i dlatego na innych forach trzeba się logować aby cokolwiek przeczytać ?

Trudno mi się ustosunkować do tego, co napisałeś, bo nie bardzo wiem o co chodzi, ani o jakie fora Ci chodzi.
Wyraziłem natomiast swoje zdanie na temat, dlaczego poziom merytoryczny mecz.pl obniża się ( chociaż nie dramatyzowałbym specjalnie, bo jak napisałem jest tu wielu ludzi, od których można się wiele nauczyć). NIe bardzo rozumiem, co do tego mają inne fora.

Do góry
#101454 - 17/11/2006 15:11 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Mi właśnie o to chodzi, że jak zaglądam na forum sportowe to nie po to by posieszyć oko fajną laską czy znaleźć zabawny film ale po to by poznać ten skład drużyny z drugiej ligi Finlandii.

Ale inni moga chciec, musisz to zrozumiec.

No niestety tu masz racje choć mi sie to niepodoba to sie musze z tym pogodzić.
Z tym, że w taki sposób właśnie forum traci dobrych fachowców bo jak ktoś nie znajdzie czegoś tu to pójdzie gdzie indziej. Nikt nie będzie pisał wcześniej wspomnianych analiz za darmo. W zamian za to napewno każdy chciałby zobaczyć jakieś wypociny kogoś innego a jeśli tego nie ma to forum podupada.

Do góry
#101455 - 17/11/2006 15:11 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Ale skoro większosć pisze że wchodzą na to forum, bo szukają poprawnej analizy żeby nie grzebać po innych stronach to ja napiszę, to samo tyle tylko, ze ja nie szukam anzliz tylko inne interesujące mnie tematu. Czy jest w tym coś złego?!

Wydawało mi się że jest to forum o tematyce bukmacherskiej ale chyba się myliłem.
Nie twierdzę że trzeba zamykać dział To i Owo ale zróbmy coś żeby forum spełniało swoje główne zadanie, nie jak poderwać panienke na disco tylko jak uciułać pare złoty grając u bukmachera

Do góry
#101456 - 17/11/2006 15:15 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Llama Offline
Ana <3

przeca to oczywiste, admin ma korzyść z tego badziewia jakim jest bet end syf. tak jest było i będzie zawsze, na każdym forum. tylko reflinki inne i inne buki. więcej reklam w gazetach stadionach i tv tego gówna jest. czy on ma reklamować stringi damskie na tym forum?

ogólnie betsyf cieszy sie dużą popularnością na świecie. tylko w polsce są wałkarze na wałkarzy to sie bronią.

w regulaminie betsyfu wyraźnie napisane, że mają prawo bez podania przyczyn zamknąć każdemu konto.

WIĘC PO CO TAM SIE LUDZIE REJESTRUJĄ? bo nie umieją czytać

gdyby nie mecz.pl, nie byłoby polskiej bukmarerki w takim wymiarze w jakim jest teraz. to stąd wypłynęło mnóstwo świetnych typerów, tu jest baza informacyjna, baza doświadczeń.

taka prawda.

niestety tpsa wymyśliła neostradę i poszłooooo...

Do góry
#101457 - 17/11/2006 15:16 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Wg mnie np dział To i Owo jest o wiele bardziej potrzebny niż QCZ, bo tam to już wogóle jest jakaś paranoja...po co taki dział jak są livescory?! no po co?!

Jeśli chodzi o Quasi to jestem też za likwidacją choć mam tam sporo postów.

Do góry
Strona 9 z 14 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08