#101277 - 08/03/2004 01:06
komu zależy na upadku mecz.pl
|
old hand
Meldunek: 21/04/2002
|
jak pierwszy raz odwiedziłem tą stronę a było to coś styczeń 2002 było mile i przytulnie, po kilku miesiącach zarejestrowałem się i też zacząłem wnosić coś do tego forum, taka mała cegiełka, było niewątpliwie po co, dobre tematy i dobrzy ludzie od tego czasu sporo się zmieniło, ludzie których szanowałem, którzy mieli coś do powiedzenia zniknęli lub odszedli w cień, nie chcę wymieniać aby nikogo nie pominąć. NIe da się coś z tym zrobić ? tu zwracam się do Conrada bo to on jest odpowiedzialny za ten teatrzyk a także do nie zawsze aktywnych moderatorów. Muszę przyznać, że nie jestem pierwszą osobą i pewnie nie ostatnią, która zaobserwowała ten rozwijający się regres w kulturze słowa przede wszystkim ale i w poziome merytorycznym "naszego" forum ave
|
Do góry
|
|
|
|
#101278 - 08/03/2004 01:20
Re: komu zależy na upadku mecz.pl
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2001
|
Spadek poziomu merytorycznego jest efektem chamstwa jakie się na forum rozpleniło i co zatym idzie odejśca wartościowych graczy do zamkniętych grup dyskusyjnych. Ale to jest nieuniknione przy takiej liczbie uzytkowników. Moderatorzy w swej pracy musieliby się ograniczyć jedynie do kasowania, blokowania tematów, bo innej formy represji nie mają. Większość szumowin jakie pojawiają się na forum łączy się z dynamicznego IP lub z kafejek, więc bany nic tu nie pomogą. Edit: Och ta moja ortografia 
|
Do góry
|
|
|
|
#101279 - 08/03/2004 01:33
|
old hand
|
pomysł zawsze się znajdzie, np zlikwodować zamknięte forum  albo sprawdzić użytkowników testem IQ lub obeznaniem w sporcie, a na poważnie to bany jest rozwiązaniem ale na IP taki rzeźimieszek założy sobie drugie i roznosi negatywne emocje dalej pod innym nickiem, chyba da się coś takiego zrobić, xeo jesteś dłużej sam wiesz jak kiedyś było wrócić będzie ciężko ilośc memberów 10k trzeba zredukawać o podwójne konta, ja sam mam jeszcze dwa bez hasła oraz o konta nie aktywne od tego bym zaczął Conrad to chyba jest do zrobienia
|
Do góry
|
|
|
|
#101281 - 08/03/2004 01:38
|
old hand
|
osobiście ja w tym problemu nie widzę, ale na to trzeba troszkę wysiłku i rąk do pracy teraz mecz.pl przypomina zarośnięty ogródek, receptą na to jest sierp, kosa i osełka
|
Do góry
|
|
|
|
#101282 - 08/03/2004 01:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#101284 - 08/03/2004 01:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Forum regularnie czytam prawie od początku (od wiosny 2001), kiedyś było zupełnie inaczej, chamstwo to było wydarzenie  (a teraz... np PP) Wraz ze wzrostem użytkowników spadała wartość merytoryczna forum, wzrastał bałagan, sytuacja pogorszyła się wraz z odcięciem się najlepszych (  ) typerów od forum, którzy znaleźli sobie własne 'ukryte' gniazdko. Ale nie o tym miałem pisać, pytanie do Conrada: czy nie idzie zablokować Juniorom możliwości zakładania tematów? (mniejszy śmietnik, mniej reklam itp.)
|
Do góry
|
|
|
|
#101285 - 08/03/2004 01:46
|
old hand
|
no i przede wszystkim dobra furtka i może jakiś chwastobójczy środek
|
Do góry
|
|
|
|
#101288 - 08/03/2004 01:51
|
enthusiast
Meldunek: 02/02/2004
|
To moze wprowadzic nowym uzytkownikom jedynie mozliwosc czytania wiadomosci na forum powiedzmy przez pierwsze dwa tygodnie. Poczyta, rozejrzy sie w temacie, zorientuje w zasadach itp. Pytalem sie juz o to wielokrotnie czy w dziale pp nie mozna by bylo wprowadzic ograniczenia tak aby wiadomosci mogl tam umieszczac jedynie autor tematu. Bo obecnie wiekszosc tematow z tego dzialu przypomina smietnik, byla nim w pewnym okresie albo bedzie w przyszlosci ( jeszcze raz sie pytam czy jest to technicznie mozliwe, widze ze sosna wypowiedziales sie w tym temacie moze sie wypowiesz). I na koniec taka banalna rzecz chodzi o opis przycisku wysylajacego wiadomosc "odpowiedz" jakos to malo intuicyjne, wydaje mi sie ze niektorzy nowi uzytkownicy chcac sie wypowiedziec w temacie wciskaja nowy temat. Moze sie myle, ale jak dla mnie lepszy bylby opis np "wiadomosc" czy "nowa wiadomosc"
|
Do góry
|
|
|
|
#101290 - 08/03/2004 02:00
|
Meldunek: 30/01/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał mg1: [qb]Poczyta, rozejrzy sie w temacie, zorientuje w zasadach itp. [/qb][/QUOTE]o co powiez na kolesia, ktory pisze, ze obserwuje forum od kilku lat, a pierwszy temat zaklada w dziale pytania i pomoc???[/qb][/QUOTE]ze jest malo inteligentny 
|
Do góry
|
|
|
|
#101291 - 08/03/2004 02:09
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/06/2002
|
Moim zdaniem pytanie powinno brzmiec troche inaczej, a mianowice : Komu zalezy by na forum panowal taki balagan? Odpowiedz jest prosta...wystarczy troche pomyslec.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#101292 - 08/03/2004 02:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mg1: [qb] Pytalem sie juz o to wielokrotnie czy w dziale pp nie mozna by bylo wprowadzic ograniczenia tak aby wiadomosci mogl tam umieszczac jedynie autor tematu. ( jeszcze raz sie pytam czy jest to technicznie mozliwe, widze ze sosna wypowiedziales sie w tym temacie moze sie wypowiesz). [/qb][/QUOTE]mg1 - nie uważam aby to było dobre rozwiązanie ponieważ komentarze do typów są czesto bardzo cenne a i po jakimś sukcesie zainterswoani czesto oczekują postów "wdzięczności" i to jest miłe :rolleyes: To ze coś trzeba zrobić na forum nie ulega wątpliwości ale to że będzie to trudne zadanie także nie jest tajemnicą. Ogólnie czym wiecej bedzie uzytkowników tym trudniej bedzie nad tym zapanować...aczkolwiek jakiś sposób na pewno jest 
|
Do góry
|
|
|
|
#101293 - 08/03/2004 02:17
|
addict
Meldunek: 26/05/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał majox: [qb]no i przede wszystkim dobra furtka i może jakiś chwastobójczy środek[/qb][/QUOTE]Przy rejestracji możnaby się zapytać o ministra spraw zagranicznych Niemiec albo ilość trzyelementowych kombinacji z siedmielementowego zbioru i połowa małolatów spragnionych pewniaków mialaby chociaż trochę utrudnione zadanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#101295 - 08/03/2004 02:49
|
veteran
Meldunek: 28/09/2001
|
Ja proponuję wprowadzenie opłaty. Nawet niewielkiej. Ktoś już wcześniej proponował, ale przeszło bez echa. Opłata odstraszy gówniarzy - vide 15latkowie zapisujący się masowo -nieski poziom merytoryczny oraz totalny brak wychowania Nie będzie się już tak "opłacało" zakładać nowych uzytkowników tylko po to żeby do****ć komuś w pierwszym poście. Jeśli to forum ma być poważne i nie stoczyc się na samo dno to trzeba to zmienić. Bolesne , ale konieczne. Ech, zmiany zmiany wszędzie... :rolleyes:
scottie
|
Do góry
|
|
|
|
#101296 - 08/03/2004 02:53
|
old hand
Meldunek: 15/12/2001
|
Osobiście uważam, że temat ten nie ma sensu. Jest moda na zabawe w bukmacherkę i nikt na to nie poradzi... Szukacie konkretnych rozwiązań  Dziwne, że nikomu z Was nie wpadł do głowy pomysł o płatnym dostępie do forum. To z pewnością rozwiązało by wiele Waszych problemów. Panowie - nie oszukujcie się... Testy IQ? Juniorom zabronić wysyłania postów? Nie ma ani ludzi, ani chęci na takie działania. Ot co - syzyfowa praca. Pozdrawiam Goni P.S. No i Scottie mnie wyprzedził.  Chociaż ja jestem przeciwna wprowadzeniu opłaty za korzystanie z forum.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|