Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >
Opcje tematu
#101398 - 17/11/2006 02:55 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
1)wypieprzyc to i owo
2)wypieprzyc (i wypieprzac sprawnie i bezwglednie) wszystkich 'suchych' i jeczacych, ze bylo dobrze, ale jest zle, (i tych takich co tylko komentuja, i zaznaczaja, ze kiedys pisali, ale kiedys bylo fajnie, a teraz im sie nie chce; no to jesli im sie nie chce to wyjazd, to wolny kraj) na poczatku zostanie 5 piszacych na temat, ale trudo, trzeba przetrzymac, po jakimś czasie okaze sie, ze sa tacy co sa gotowi również coś napisać.
3)zmiana softu tez sporo zmieni, brzmi to niemilo, ale niejednego tutaj podnieci jesli np w jakims rankingu wynikow pojawi sie na glownej stronie (a pojawi sie tam tylko po wynikach zwiazanych z pisaniem na temat)
4)sprawnie zarzadzac pp i epp, zmienic regulamin, zrobic jakis ranking wymuszajacy pisanie analiz
5)dawac przyklad z 'gory', niech kazdy z modow napisze jedna analize w 'swoim' temacie i w polaczeniu z pkt 2) szybko zrobi sie ruch..

--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Do góry
Bonus: Unibet
#101399 - 17/11/2006 08:00 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
I śmietanom

Na upadku meczpl zależy ludziom prowadzącym rankingi, ktore zabijają tematy dzienne z analizami jak również aktywność samych userów. Starzy nie piszą, młodzi nie mają pojęcia jak standard wypowiedzi powinien wyglądać i powoli robi się śmietnik

Do góry
#101400 - 17/11/2006 08:23 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
To już dwa i pół roku od założenia tematu.

Czy została wypracowana oficjalna odpowiedź na pytanie w temacie?

Ja proponuję banować tych co w ciągu tygodnia nie napiszą analizy na przynajmniej 5 linijek. Szybko się wtedy wszyscy wezmą do roboty

Do góry
#101401 - 17/11/2006 08:27 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Sorry za dwa posty.

Tyle wcześniej wpisywało się osób, które wraz ze mną parę lat temu zaczynały pisanie na forum. Dopiero teraz człowiek widzi, ile osób już tu nie pisze.

Kto jeszcze pamięta kultowy dziennik wtapiacza tylera? Od tego tematu zaczynałem czytanie forum Tyler żyjesz jeszcze chłopie?

Do góry
#101402 - 17/11/2006 08:32 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Quote:

ci dawni pamietaja czasy latwego wygrywania :grin

Buahaaha Jak to czytam za każdym razem mam polewę że hej. Tylko ciekawe czemu wszyscy "starzy" typerzy których znam są albo na 0 albo na niewielkim +/- a bynajmniej nie są ciency. Gdyby było tak łatwo to by w willach mieszkali.
A za 5 lat usłyszymy jak to parę lat temu było łatwo loool a internet i zakłady live nie mają tu nic do rzeczy ( a wręcz ułatwiają zadanie nam i faworytom - mogą tak zagrać że i kurs duży na siebie złapią a i tak wygrają)

Jak czytam takiego suchara to juz wiem co jest nie tak
Szkoda czasu na jakakolwiek polemike bo na tym poziomie srednio rozwinieta malpa jej nie podejmie.

Zgadzam sie z jednym z powyzszych, wiekszosc sensownych osob ma juz dawno wyrobione kontakty i im to wystarcza, widze ze na tym trzeba poprzestac, a szkoda mi nie tyle typow podawanych przez te osoby tylko dyskusji ktore byly nie tylko ciekawe i emocjonujace co uczace, a teraz modne jest wbic sie do jakiegos tematu i rzucic tekstem do autora:
Kiedy beda typki

Do góry
#101403 - 17/11/2006 08:39 Dlaczego jest jak jest, a nie lepiej??;-)
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Zmienilem temat, nie chodzi o czy komus zalezy zeby bylo zle tylko dlaczego jest tak kiepsko.

Madrale ktorzy nie graja tylko maja polewke na start

Do góry
#101404 - 17/11/2006 09:00 Re: Dlaczego jest jak jest, a nie lepiej??;-)
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Bardzo lubie mecz.pl, wrecz uzaleznilem sie od tego miejsca, ale niestety to juz jest forum towarzyskie a nie bukmacherskie. Tematy ktore nadawaly by sie na forum bravo, ewentualnie bravo girl maja po 20 stron, a te z analizami nie maja nawet 20 postow. Ja sam stalem sie leniwy i o ile kiedys pisalem troche w stadionie, to teraz mi sie nie chce. Po co mam sie denerwowac, jesli typ nie wejdzie a jakis gnoj zacznie na mnie bluzgac. Wole pomoc podajac jakis link, info, sklady itp. Kolejna sprawa sa rankingi, zgadzam sie ze zabijaja one poszczegolne dzialy. Mimo ze rywalizacja jest fajna, to chyba nalezalo by je zlikwidowac. Na forum jest dosc inych konkursow. Jest tez taka kwestia, ze admin wykosil kilka wartosciowych osob...

Do góry
#101405 - 17/11/2006 09:19 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Quote:

Kiedy beda typki

no własnie , masz jakies overy ?

Do góry
#101406 - 17/11/2006 09:21 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
bursztyk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2004
Quote:

Quote:

Kiedy beda typki

ale nie o takie mi chodziło! Coś pewniejszego , a nie takie z kursem 1.9

Do góry
#101407 - 17/11/2006 09:26 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Biszop Offline

Quote:

Quote:

Kiedy beda typki

Over 2,5 usera zbanwanego na dzis
Marny kurs bo ledwo 1,75 ale to pewniak, zreszta losowo moge kogos banem trzepnac wiec grac smialo,
w Bwin dali juz limit 40 zyla na zdarzenie ale Unibet, sb i gb jeszcze sie nie zorientowala

Do góry
#101408 - 17/11/2006 09:38 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Wypowiem sie o tych dzialach gdzie moderuje od dawna:

Dzial ktory jest na najwyzszym poziomie to Świat Bukmacherstwa, bardzo popularny, ludzie uzyskuja tam odpowiedz na swoje pytania odnosnie poszczegolnych bukmacherow, bez watpienia jest tam najwiecej info o bukach ze wszystkich for jakie istnieja w PL.

Dzial SI juz zdecydowanie slabiej, jednak wiekszosc tematow zostala tam przerobiona dawno temu, dlatego nic dziwnego ze rozmowy o tym samym nie sa walkowane, nowym userom nie chce sie szukac starych tematow, a starym userom po raz kolejny tlumaczyc cos co juz dawno wytlumaczyli.

To i Owo tez bardzo popularny dzial, towarzyski

Jestem tez przeciwnikiem rankingow, wiekszosc userow wrzuca tam typy bez analizy, zreszta wystarczy spojrzec na wyniki, z 25% ludzi jest na plusie, a to efekt braku analizy.

mecz.pl ma kilka renomowanych konkursow, dobrze prowadzonych.

Odnosnie innych dzialow? Nie dziwie sie ze tak to wyglada, wiekszosc z nas ma juz od dawna ustawione kontakty, dlatego z punktu widzenia grania u bukow nie musza sie produkowac publicznie...

Do góry
#101409 - 17/11/2006 10:06 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

Natomiast dzisiaj gro ludzi trafia tu zupelnie przypadkowo najczesciej zwabieni wszechogarniajacymi reklamami i mozliwoscia zarobienia latwej kasy. No i mamy to co mamy...

Ehhhh
Gdyby możliwość zarobienia tej kasy rzeczywiście była taka łatwa to już dawno by mnie nie było na tym forum ... wygrzewałbym się gdzieś na plaży w ciepłych krajach

Do góry
#101410 - 17/11/2006 12:03 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Wywalic rankingi

Tematy 'imprezowe' maja sie calkiem niezle (jakies mistrzostwa, turnieje itd.) - gorzej z rozgrywkami ligowymi.

Do góry
#101411 - 17/11/2006 12:06 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Ja tam wolę mecze ligowe niż imprezowe typu eliminacje ME.
Są lepsze kursy i pewniejsze mecze.

Do góry
#101412 - 17/11/2006 12:58 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Ja proponuje zlikwidować działy z jakimikolwiek tematami z "suchymi" typami. Wprawdzie bedzie to bardzo drastyczne ale jak by w PP był obowiązek analizy przynajmniej na kilka linijek to jakoś inaczej by to wyglądało. Pozatym możeby tak dział EPP zostawić dla tych którym te analizy chce się pisać a reszta do PP. Likwidacja takich działów jak To i Owo czy wszelkiego rodzaju rankingi, które jak dla mnie są tylko stratą czasu i dla tych którzy je prowadzą i dla uczestników. Kiedyś myślałem że może rejestracja jak u buka tylko powyżej 18 lat ale po przemyśleniu tego stwierdzam że jak ktoś jest debilem to po skończeniu wieku 18 lat nim i tak pozostanie.

Skoro na forum wkońcu sportowym jest więcej tematów o zwykłych pierdołach to coś jest nie tak. Pozatym zauważyłem że obecnie większą furore na forum robią nie ci typerzy, którzy jeszcze tak z rok czy dwa lata temu podawali mase analiz (głównie pamiętam tu kilka osób które robiły znakomitą robote w dziale P UEFA) ale tacy szczerze mówiąc pierdolnięci ludzie którzy przez neta chcą na czacie zabłysnąć dowcipem i przez to mamy tyle chamstwa.

Sam jak coś wrzuce to raczej od święta choć codziennie sobie obiecuje że nastepnego dnia bedzie z tym lepiej. Czemu jednak tego nie robie. Ano głównie dlatego że jak mam poświęcić czas na analize to w tym czasie wole poszukać jakiś innej, nowej , przydatnej informacji. Bo zwyczajnie brakuje motywacji jak sie widzi brak postów innych to samemu sie odechciewa mając takie wrażenie że reszta to olewa. Dla tych którym się chce jedyną nagrodą jest zmieszanie z błotem jak coś nie wypali. Nie uwazam się za wielkiego typera jest masa lepszych ode mnie i bardzo żałuje że właśnie ci lepsi się nie udzielają (poprostu z pisania na forach się z czasem wyrasta). Obecnie poprostu więcej do powiedzenia ma banda kretynów a nie grupa ludzi znająca się na rzeczy.

Do góry
#101413 - 17/11/2006 13:33 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Jesli chodzi o to i owo, to sie nie zgadzam, to, ze to jest forum bukmacherksie, to nie znaczy, ze nie moze byc takiego dzialu.
Ilez mozna ciagle gadac o tym samym, czyli o zakladach?
Faktem jest, iz dzial jest mocno rozbudowany, ale poziom jakis jest, bluzgac nie wolno na calym forum, wiec nie ma sie do czeo przyczepic, uwierzcie mi, ze sa bardziej durne tematy(wystarczy przezjec inne fora)

Poza tym, nie chcesz nie wchodzisz, ja nie lubie tenisa, i na Kort nie wchodze. i koniec

Co do rankingow to sie zgodze, tylko to i tak nie jest lekartwo, bo jak ktos nie bedzie pisał w rankingu(bo go brak) to w temacie dziennym tym bardziej.

Poza tym i tak widze, ze niektorzy daja typy byle tylko dac, zrzynka od poprzednikow czesta :]

Do góry
#101414 - 17/11/2006 13:50 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
shiva Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/01/2005
A może wprowadzimy jakieś "nagrody" dla osób piszących analizy ? nie mam na myśli nagród pienieżnych,ale może jakieś "gwiazdki uznania"?Zawsze taka inicjatywa może przyciągnać userów do pisania

pozdrawiam

Do góry
#101415 - 17/11/2006 13:53 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
machinas Offline
journeyman

Meldunek: 19/05/2004
To ja coś zaproponuje tylko czy to wykonalne?
Moja propozycja taka:
A może zrobić coś na wzór niektórych stron torrentowych, gdzie dostęp do stronki (czy forum) jest przez zaproszenia.
Jak zapewne niektórzy z was wiedzą, w sieci są pewne strony torrentowe, na które dostep jest możliwy poprzez zaproszenie od już zarejestrowanego użytkownika. Oczywiście nieograniczoną ilość zaproszeń miałyby osoby zarządzające forum, zwyklym userom zaprszenia mogłby byc przyznawane np. za aktywność na forum.
Napewno ograniczyłoby to dostanie sie na forum przypadkowych osób, Ci co maja możliwość zaproszeń wiedza kogo zapraszają, jeśli taka osoba zachowa sie na forum karygodnie, to oczywiście ban a np. dla usera zapraszajacego taka osobe ostrzeżenie.
Ci co korzystaja z takich stron torrentowych wiedzą o co chodzi.

a tak poza tym, to tak jak już inni pisali, nalezy zwiekszyć liczbe "zielonych".
Pozdrawiam

Do góry
#101416 - 17/11/2006 14:03 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Ja proponuję banować tych co w ciągu tygodnia nie napiszą analizy na przynajmniej 5 linijek. Szybko się wtedy wszyscy wezmą do roboty

Ja podpisuję się pod tym pomysłem.

Nie napiszesz X analiz w ciągu X czasu BAN

Do góry
#101417 - 17/11/2006 14:05 Re: komu zależy na upadku mecz.pl
jacuś Offline
addict

Meldunek: 01/07/2005
Na poczatek proponuje z miejsca banować kolesi ktorzy sa madrzy ...po meczu.

Czesto widac np w dziale SP ze ktos kto poswiecil troche czasu na napisanie analizy jest atakowany przez kogos kto delikatnie mowiac ma inne zdanie. Wszystko ok kiedy ten ktos prowadzi normalna polemike i potrafi napisac dlaczego mysli inaczej.Niestety nic takiego nie ma miejsca.
Ale za to po meczu...Juz kilka sekund po koncowym gwizdku mozna przeczytac " A nie mowiłem ?!?"
Nie cierpie takich ludzi i nie dziwie sie ze pozniej nie ma chetnych do pisania.

Do góry
Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08