Strona 3 z 18 < 1 2 3 4 5 ... 17 18 >
Opcje tematu
#101670 - 07/04/2005 23:50 Re: Mandaty :D
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Quote:

co po tym mi zrobia ?? ktos mial juz takie cos ?? z gory dzieki (( moze mi dzis kupon wejdzie to bedzie na koszty zastepstwa procesowego :P nie zaplace ani grosza... pozdrawiam

domyslam sie, ze chodzi o mandat za jazde bez biletu...
dostalem podobne pisma i juz dawno wyrzucilem je do kosza. nic Ci nie zrobia... tzn zrobia Ci tyle, ze mozliwe ze oddadza sprawe w rece komornika aby z Ciebie sciagnal naleznosc. W praktyce komornik Cie nie odwiedzi przez wiele miesiecy albo i lat, a moze i wcale bo nie chce mu sie za paroma groszami (no chyba ze wisisz grube miliony) chodzic na sciagniecie, ktorych i tak ma nikle szanse - jesli jestes uczniem/studentem/bezrobotnym na utrzymaniu rodzicow - mowisz, ze utrzymuja Cie starzy, nic nie jest Twoje, wszystko jest ich itp. Jesli pracujesz to juz inna sprawa...

Do góry
Bonus: Unibet
#101671 - 08/05/2005 07:58 Re: Mandaty :D
omen_kabaty Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Dostałem mandat za picie w publicznym.Na szczęście typ dał mi i kumplowi wspólny mandat a nie obu po 100zł.No i mam pytanka:

1.Czy na poczcie oprócz tych 100zł zapłacę jeszcze jakieś koszty dodatkowe (pocztowe)
2.Dostałem 3 druczki czy wszystkie musze brać na pocztę?
3.Mam 18 lat sam sie nie utrzymuję moge nie płacić ?

Do góry
#101672 - 08/05/2005 08:38 Re: Mandaty :D
maverick Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
@omen_kabaty

Na poczcie chyba zapłacisz jeszcze 2.5 za przelew

Ja jednak ni polecam płacenia, może to głupio brzmi w ustach (palcach) liberała, ale po co? prawo jest nieskuteczne, nikt z ciebie nie ściągnie tej kasy, a przecież nikogo nie okradłeś - ale tak to jest w naszych czasach, że trzeba cierpieć za przyjemności. Jeśli nie zamierzasz za dużo zarabiać w ciągu najbliższych 3 lat to sobie daruj płacenie - nic Ci nie mogą zrobić. Co najwyżej będziesz miał kilka wizyt pana k. )oczywiście to komornik ( ,więc będziesz się ładnie musiał uśmiechać. Wypada również powiedzieć o tym rodzico, żeby nie zapłacili tego mandatu dla świętego spokoju. Aha, nigdy nie mów komornikowi, że nie zapłacisz tego mandatu - zawsze powtarzaj, że jak tylko będziesz miał kasę, to pierwsze co zrobisz, to zapłacisz mandat, a potem rób swoje - dzieki temu wizyty będą rzadkie i krótkie, poza tym trzeba być miłym dla innych, nawet dla komornika

Pozdrawiam;
Maverick

Do góry
#101673 - 08/05/2005 08:59 Re: Mandaty :D
luk4sz_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
korzystajac z tematu, wczoraj zadzwonil do mnie telefon i koles zaczal mowic ze jest z komendy policji i dzwoni do mnie w sprawie aukcji internetowych, a dokladnie Pani Ani D. (nazwisk nie podaje ) podal mi takze adres e-mailowy do tej Pani i kazal bym na najblizszy wtorek udal sie na policje i przyniosl wszelkie dane dotyczace tych aukcji, a poniewaz na swoim koncie mam juz kilkadziesiat pozytywow (zadnych negatywow i wszystkie aukcje przebiegaly pozytywnie) troche mnie to zdziwilo i spytalem sie o co sie rozchodzi to mi powiedzial ze ta osoba podobno dopuscila sie kilku oszustw na allegro i spytal sie czy nie zostalem przez nia oszukany wtedy odpowiedzialem ze nie i ze wszelkie aukcje przebiegaly bezproblemowo to on mi odpowiedzial ze on nie wie tylko ze ma moje nazwisko na liscie dotyczacych aukcji tej osoby. gdy sprawdzilem adres e-mail tej osoby okazalo sie ze z tą osobą NIGDY nie robilem zadnych interesow, nic od niej nie kupywalem ani nic jej nie sprzedawalem, i cała ta sprawa wydaje mi sie podejrzana, podejrzewam ze nawet ktos moglby sobie jaja ze mnie robic, ale watpie ze ktos zadalby sobie tyle trudu by znalesc jakie kolwiek dane o tje osoboie, nie wiem co mam z tym fantem robic ? wiem ze to tylko klopoty wiec lepiej sie tam nie pchac na sile i poczekac jak sie sprawy potocza, bowiem z tego co mi wiadomo gliny na przesluchanie wzywaja 3 razy i na dodatek wezwania wysylaja droga pocztawa a nie przez telefon co wy o tym sadzicie ??

Do góry
#101674 - 08/05/2005 09:18 Re: Mandaty :D
omen_kabaty Offline
addict

Quote:

@omen_kabaty

Na poczcie chyba zapłacisz jeszcze 2.5 za przelew

Ja jednak ni polecam płacenia, może to głupio brzmi w ustach (palcach) liberała, ale po co? prawo jest nieskuteczne, nikt z ciebie nie ściągnie tej kasy, a przecież nikogo nie okradłeś - ale tak to jest w naszych czasach, że trzeba cierpieć za przyjemności. Jeśli nie zamierzasz za dużo zarabiać w ciągu najbliższych 3 lat to sobie daruj płacenie - nic Ci nie mogą zrobić. Co najwyżej będziesz miał kilka wizyt pana k. )oczywiście to komornik ( ,więc będziesz się ładnie musiał uśmiechać. Wypada również powiedzieć o tym rodzico, żeby nie zapłacili tego mandatu dla świętego spokoju. Aha, nigdy nie mów komornikowi, że nie zapłacisz tego mandatu - zawsze powtarzaj, że jak tylko będziesz miał kasę, to pierwsze co zrobisz, to zapłacisz mandat, a potem rób swoje - dzieki temu wizyty będą rzadkie i krótkie, poza tym trzeba być miłym dla innych, nawet dla komornika

Pozdrawiam;
Maverick

dzięki Ja jednak wolę dać te 50zł (drugie da kumpel) i po pierwsze nie mówić o niczym starym a po drugie nie tłumaczyć sie przed komornikiem za taką śmieszną kwotę.
Tylko nie wiem co z tymi kwitami bo dostałem 3.Jeden konkretny mandat z danymi moimi i tej pały co mnie spisywała i dwa identyczne z tym że djeden dla mnie a drugi dla poczty na których nic nie jest napisane oprócz kwoty do zapłacenia i są tam wolne kratki w imieniu adresie,peselu i nie wiem czy sam je wypełniać czy je babka na poczcie wypełni?

Do góry
#101675 - 08/05/2005 09:32 Re: Mandaty :D
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Kurcze Omen, nie lepiej było pójść do knajpy, np. do Malibu Grill blisko Ciebie? Za pięć dych to trochę by było tego browara.

P.S. Czy jest gdzieś lokal na Kabatach gdzie pokazują mecze na plazmach? Kiedyś przesłyszałem taką gadkę, ale nie znam takiego lokalu. Przydałby się też lokal gdzie fajkę wodną by podawali...

Do góry
#101676 - 08/05/2005 10:10 Re: Mandaty :D
omen_kabaty Offline
addict

Quote:

Kurcze Omen, nie lepiej było pójść do knajpy, np. do Malibu Grill blisko Ciebie? Za pięć dych to trochę by było tego browara.

P.S. Czy jest gdzieś lokal na Kabatach gdzie pokazują mecze na plazmach? Kiedyś przesłyszałem taką gadkę, ale nie znam takiego lokalu. Przydałby się też lokal gdzie fajkę wodną by podawali...

No w Malibu brovar za 4 zł to by sie człowiek napił i nawszamał. a po ile jest wszama z grilla?.Ja to wczoraj z Matrixa wracałem i Offside ale tam biednie było no i jak wracałem to mnie na KEN-ie cupneli z browarem. no ale co tam niedawno 50zł w pokera wygrałem to zapłacę.Ja na kabatach baru gdzie mecz można obejrzeć nie widziałem a szkoda...

Do góry
#101677 - 15/06/2005 01:18 Re: Mandaty :D
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Quote:

dzisiaj wyjalem ze skrzynki dwie koperty z PKP a konkretnie z Biura Przejazdow Bezbiletowych z Gniezna juz sam fakt ze byly to dwie koperty mnie zdziwil albowiem spodziewalem sie jednej

otwieram pierwsza... wezwanie do zaplaty bla bla bla za przejazd na trasie Warszawa Centralna - Sosnowiec Główny. ok tutaj sie wszystko zgadza

otwieram druga... a tam wezwanie do zaplaty za przejazd tego samego dnia na trasie Warszawa Wschodnia - Warszawa Centralna na kwote 117 PLN oczywiscie w ogole na takiej trasie tego dnia nie jechalem, wiec albo maja juz tam taki kompletny burdel albo ktos chce na mnie zrobic walek (kanar??)

teraz tylko zastanawiam sie czy ich olac czy napisac piekne odwolanie bo mam wielka ochote ich zmieszac z blotem

coz w koncu ich olałem bo nie chcialo mi sie pisac, no i po pol roku doczekalem sie wyroku z sadu grodzkiego od razu hurtem za oba kredytowe naraz - zgrabna sumka 350 PLN Przy okazji wyjasnilo sie kto na mnie zrobil wała z tym drugim kredytowym za trase na ktorej w ogole nie jechalem - okazal sie to wymieniony z imienia i nazwiska jakis kutas z Renomy. Oczywiscie na tym kredycie "z wałkiem" nie ma w ogole mojego podpisu a na dodatek jest przekrecona nazwa mojej ulicy - jak widac sad ma to w dupie i pewnie nawet sie nie zapoznal dokladnie z materialem "dowodowym" skoro nie przeszkodzilo mu to w zasadzeniu na mnie nakazu zaplaty.

Chciałbym wiec wniesc sprzeciw do sadu, ale nie za bardzo wiem jak Czy przypadkiem przed oddaniem sprawy do sadu PKP nie powinno wyslac mi wezwania do zaplaty listem poleconym? Czy ktos z was wnosil kiedys sprzeciw i orientuje sie moze jak to dziala.. jakies formularze itp?? Ewentualnie czy z taka sprawa mozna sie udac po porade prawna - obilo mi sie o uszy, iz kazdemu obywatelowi przysluguje iles tam czasu rocznie darmowej porady prawnej w Urzedzie Miasta bodajze Biednemu zawsze wiatr w oczy

Do góry
#101678 - 15/06/2005 07:44 Re: Mandaty :D
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
podobno w szczecinie dają mandaty za przeklinanie

Do góry
#101679 - 15/06/2005 08:06 Re: Mandaty :D
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Quote:

Chciałbym wiec wniesc sprzeciw do sadu, ale nie za bardzo wiem jak Czy przypadkiem przed oddaniem sprawy do sadu PKP nie powinno wyslac mi wezwania do zaplaty listem poleconym? Czy ktos z was wnosil kiedys sprzeciw i orientuje sie moze jak to dziala.. jakies formularze itp?? Ewentualnie czy z taka sprawa mozna sie udac po porade prawna - obilo mi sie o uszy, iz kazdemu obywatelowi przysluguje iles tam czasu rocznie darmowej porady prawnej w Urzedzie Miasta bodajze Biednemu zawsze wiatr w oczy

Porade prawna o ile sie orientuje to mozna uzyskać w Urzędzie Pracy jeśli jesteś zarejestrowany jako osoba bezrobotna .Ja kiedyś chciałem wnieśc sprzeciw ale jak mi dali formularze do wypełnienia to zwątpiłem i ostatecznie zrezygnowałem !!
Nastepnym razem nie czekaj aż Ci przyjdzie wezwanie z Sądu tylko pisz do nich pisma !!!
Ja ostatnio tak robie i przynosi to nawet wymierne korzyści

Do góry
#101680 - 15/06/2005 08:45 Re: Mandaty :D
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
Quote:

Wiesz z nakazmi to jest tak, że ma to na celu jak najszybsza egzekucję długów (ta instytucja jst wprowadzona z kilku powodów). I po jednym przypadku nie możesz mówić że prawo jest złe. Jeżeli jest to nakaz w postepowaniu nakazowym to masz 2 tygodnie od dostareczenia Tobie pozwu na wniesienie zarzutów. Ile minęło czasu od kiedy dostałes pozew? Jeżeli był wniesiony na formularzu, to Ty też musisz wnieść zarzuty na formularzu. Jak chcesz,żebym trochę Ci pomógł to napisz na privie. Jednak z góry zaznaczam, że jestem tylko studentem, mam niewielkie obycie z praktyką (ale zawsze jakieś) i nie biorę odpowiedzialności za efekty moich działań. pzdr

Do góry
#101681 - 26/06/2005 11:03 Re: Mandaty :D
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Fuck.Życie jest okrutne Wiecie jak to jest kiedy opowiada się wszystkim jak to mi sie to jeszcze nie przytrafiło.Ja mialem tak.Caly czas gadalem, ze jeszcze nic nie mialem zlamanego.No i jak na zlosc miesiac temu zlamalem palca podczas bojki Teraz palec krzywy jak cholera i nie chce sie wyprostowac. A wczoraj oczywiscie musialem dostac mandat za picie.A zawsze mowilem, ze ja jeszcze nie dostalem mandatu.Takze na kazdego przyjdzie czas Ciekawe kiedy dostane mandat za przekroczenie predkosci, albo cos innego Chyba lepiej nie zapeszac i nic nie mowic.
A wczoraj panowie policjanci schowali sie w jakiejs uliczce i mnie z kolesiem wolali przez ten swoj megafon czy co tam oni maja Dostalem na szczescie "tylko" 20 zł, ale musze zaplacic, bo by mi pozniej z odpisu odciagneli Fuck!!!

Do góry
#101682 - 15/08/2006 19:39 Re: Mandaty :D
Randall Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ja ostatnio dostałem Pierd*** nie płacę.Pieprzeni frajerzy.Wydaje mi się, że nie zasłużyłem Cwaniaczki nawet nie dały się ugadać, a jako, że nie chciałem przyjąć mandatu to straszyli mnie komendą.Byłem w drodze na imprezę, a więc nie chciałem stracić całej nocy na posterunku i przyjąłem mandat.Może kiedyś ściągną to ze mnie.Ciekawe Bandytów by scigali, a nie biednych ludzi męczą

Do góry
#101683 - 15/08/2006 21:28 Re: Mandaty :D
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
a ile Ci wlepili?

Do góry
#101684 - 15/08/2006 21:35 Re: Mandaty :D
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Quote:

W Gdyni też

Może kiedyś ściągną to ze mnie.Ciekawe Bandytów by scigali, a nie biednych ludzi męczą

Mi ściągneli ze zwrotu z podatku

Ps: Jak Cię następnym razem złapią Kamel to wal do mnie

Do góry
#101685 - 15/08/2006 21:50 Re: Mandaty :D
Randall Offline
Carpal Tunnel

Najmniejszą karę wg. taryfikatora, czyli 50zł.W tym roku najprawdopodobniej nie będę miał żadnego dochodu, a więc ze zwrotu mogą sobie ściągać Popieprzony przepis.Rozumiem w biały dzień w obecności ludzi lub dzieci, ale to było na całkowitym odludziu w nocy.Nawet upomnienia nie dało się ugadać z frajerami.

Do góry
#101686 - 15/08/2006 21:51 Re: Mandaty :D
Randall Offline
Carpal Tunnel

A mam takie pytanie.Czy komornik za mandaty może mi się wbić na konto bankowe i ściągnac nalężność?

Do góry
#101687 - 15/08/2006 22:35 Re: Mandaty :D
speedo99 Offline
old hand

Meldunek: 28/07/2002
Co do mandatow to u nas trwa akcja dzielnych panow z policji pt "dawajmy mandaty wlascicielom psow bez kaganca". Z tego co slyszalem to wynosza one od 200 do 500 zl.
I tak jak to bywa w zyciu ide z kumplem i naszymi psami łąkami dookola dzielnicy a tu z daleka nas panowie policjanci zauwazyli.
Myslimy sobie "drogi nie znaja, mokradel tu kupa... nie przyjda". Ale co to dla nich, patrzymy, ida w nasza strone. No to my przyspieszamy kroku, oni oczywiscie tez, przy tym bedac 200 m za nami machaja do nas ze mamy stac. Mowimy "placimy czy uciekamy ?" "uciekamy )" wiec w dluga po sciezce na dzielnice. Policjanci desperacko zaczeli biec za nami, tyle tylko ze nie tutejsi byli totez postanowili zrobic sobie skrot. Obracamy sie z kumplem a Ci sie wycofuja..... stojac w jednym z naszych podmoklych bagienek
Zabawa, zabawa ale swoja droga to co do czego zaczynaja sie przyczepiac to kpina.

Do góry
#101688 - 15/08/2006 22:49 Re: Mandaty :D
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
i tak ajwiększym wrogiem człowieka sa fotoradary, z nimi nawet nie ponegocjujesz

Do góry
#101689 - 15/08/2006 22:53 Re: Mandaty :D
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
A ja mam od lutego mandat za picie w miejscu publicznym(kulturalnie browarek jeden z kumplem) 100zl norma :/ Zasrance, nie placilem od tamtej pory nic mi nie przyszlo, i nie zaplace, niech sie wala

Do góry
Strona 3 z 18 < 1 2 3 4 5 ... 17 18 >

Moderator:  Biszop, rafal08