Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#1043352 - 13/03/2007 19:04 Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III)
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004

Pogoń na sprzedaż, wiceprezesi zawieszeni

Tak w skrócie można określić dzisiejsze obrady Rady Nadzorczej Pogoni Szczecin. Zarówno Krzysztof Waszak jak i Marek Pawlak zostali zawieszeni z funkcji wiceprezesów klubu.
Drugą znaczącą uchwałą rady była zgoda na sprzedaż akcji Pogoni zagranicznemu inwestorowi.

źródło: http://www.ligowiec.net

Czyli... burdelu w Pogoni ciąg dalszy ;\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1043428 - 13/03/2007 19:17 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Bzyku]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Pogoń zbytnio mnie nie interesuje, bo niczego do polskiej piłki nie wnosi.
Z bukmacherskiego punktu widzenia, to zwyciestwo Arki jest bardzo prawdopodobne, choć zdaje się, że w czwartek mogą zapaść bardzo niekorzystne informacje dla tej drużyny
No i nie wiadomo jak Arka sobie poradzi na... doch frontach, bo podejmuje i Pogoń i Łęczną
Tak przynajmniej wynika z wklejonego terminarza, he, he

Ja zacznę od ostatniego meczu, który jest megahitem kolejki
Legia ponoć wciąż walczy o mistrza, a wyjeżdża do lidera

GKS Bełchatów - Legia
W ekstraklasie Legia przegrała już pięć razy.
Pojawiają się głosy, że Wdowczyk nie ma kim grać, bo piłkarzom brakuje ambicji lub umiejętności
Ale czyja to wina ?
Z Quattary chciano zrobić "murzyna" i gra on teraz w II Bundeslidze
Legia oddała Jarzębowskiego i jest on dziś kluczowym graczem... lidera z Bełchatowa !
Djokovic wzmocnił... Koronę.
Wdowczyk oddał za darmo Chmiesta, którego gole zapewniły Odrze utrzymanie, a transfer do Bragi zasilił budżet Wodzisławian o blisko milion za wypożyczenie !
Oddano Chmiesta, a zostawiono Włodarczyka ( sic! )
Kupiono także Grzelaka, który w pierwszej lidze strzelił raptem 6 goli
Wcześniej kupiono wyrzuconego za picie Burkhardta za 650 tysięcy euro !
Młodzi nie dostali szansy ( Smoliński, Zjawiński ), w rozwoju cofnęli się Korzym i Janczyk.
Roger i Edson grają gorzej niż w poprzednim sezonie
Totalnie zawodzą Surma, Burkhardt i Vukovic, a mający ich zastąpić "wirtuoz" Junior nawet nie zaistniał w zespole !
Podobnie jak wcześniej Gottwald, Elton, Hugo i paru innych
Bronowicki nie wybija się ponad przeciętność, a jedynym zawodnikiem, który nie zawodzi to Radovic.
Taktyka Legii jest uboga - nic nie stracić i liczyć, że coś wpadnie
Wykonanie tej prymitywnej taktyki i tak przerasta zespół !
Wystarczy zamknąć Legii skrzydła ( co nie jest trudne ) i stołeczni nie istnieją, bo Surma i Vukovic to masakra, jeszcze gorzej wypada Burkhardt.
Legii brakuje wiary i determinacji, czyli tych czynników, dzięki którym zdominowała ligę rok temu
W Bełchatowie Legia będzie walczyć, chcąc się zrehabilitować...
Ale tak już było z Szachtarem i Austrią, te mecze miały przynieść nową jakość po serii wpadek
Pamiętamy, jak to się skończyło...
GKS Bełchatów ma w swoich szeregach takich graczy jak Fąfara, Pietrasiak, Garguła, Strąk, Wróbel, Ujek, Nowak
GKS Bełchatów ma nie tylko graczy, którzy są w wybornej formie.
GKS Bełchatów to przede wszystkim świetnie rozumiejący się zespół
Dowodzi nim Orest Lenczyk
Czy dzisiejsza Legia ma tyle atutów ?
GKS Bełchatów - Legia 1

Do góry
#1043459 - 13/03/2007 19:23 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Sobol Offline
old hand

Meldunek: 02/03/2007
Surma i Vuko zawodza ? nie bede komentowal i nie zgadzam sie z typem.

Do góry
#1043579 - 13/03/2007 19:43 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Arka-Pogoń

Tak na szybkiego 2 zdania

sredni kurs na Arke 1,6-1,7 troszke malo , ale profesja poki co placi 2,0 i to jest atrakcyjny kurs na to spotkanie , znajac zycie w piatek,sobote bedzie 1,5 co bedzie calkowicie nieoplacalne , lepiej zagrac wtedy UNDERKA

Blizsze informacje na temat Arki w sobote rano

Do góry
#1044339 - 13/03/2007 21:54 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Domingos]
buster Offline
addict

Meldunek: 16/08/2005
Unibet

Orange Ekstraklasa: Następny trener Legii Warszawa
Kto będzie następnym trenerem Legii Warszawa?
Wypłaty tylko w przypadku zwycięzców. Inni na żądanie. Zakłady nieważne jeśli D. Wdowczyk pozostanie trenerem do 15 kwietnia 2007.

Urban, J 1.75
Stawowy, W 2.25
Trzeciak, M 4.00
Kasperczak, H 5.00
Zieliński, J 25.00
Tarasiewicz, R 25.00
Engel, J 50.00
Jabłoński, M 50.00
Boniek, Z 100.00

jakies propozycje?

media piszą o Stawowym i Urbanie

ja bym postawił na Trzeciaka - w polskich klubach funkcja dyrektora sportowego to czesto taka poczekalnia do zajęcia miejsca obecnego trenera

Inni na żądanie - więc mozna Unibetowi kogos jeszcze zaproponować \:\)

Do góry
#1044358 - 13/03/2007 21:56 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: buster]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004

ps. sorki \:D

A co ma piernik do wiatraka. Takich bez sensów już dawno nie czytałem. Może jednak porozmawiamy o lidze?.

Edited by Ignorator (14/03/2007 13:12)

Do góry
#1045117 - 14/03/2007 10:20 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: bolo_lacznik]
MarcoviaMarki Offline
old hand

Meldunek: 11/07/2003

Co do trenera to są duże szanse na zmianę trenera. Ja bym stawiał na Urbana albo Trzeciaka. Obecnie Legia to przedsiębiorstwo nastawione na zarobki, a nie na wyniki. W dodatku zarządzane na wzór PZPN'u. Właściciele klubu nie ma pojęcia o sporcie, traktują klub jak inwestycje. Kupują piłkarzy po to, żeby ich wypromować i sprzedać z zyskiem. Jak widać robią to nieudolnie. Urban i Trzeciak znają się na marketingu i dlatego mają największe szanse. Stawowy i Kasperczak są niepokorni, a tego działacze nie lubią.

Jeszcze odnośnie meczu Legii w Bełchatowie to podobnie jak większość stołecznych kibiców, nie widzę tam szans na jakiś choćby punkcik. Atmosfera w klubie niemiła. Wiosenne mecze to nie wpadki ale aktualna forma Legii. Fabiański będzie miał sporo roboty w Bełchatowie. Dlatego zastanawiam się nad zagraniem na gospodarzy i under 2.5 Dokładny wynik to 1:0, 2:0.

Edited by Ignorator (14/03/2007 13:11)

Do góry
#1045142 - 14/03/2007 10:39 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: MarcoviaMarki]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
ja też podzielam zdanie rene i MarcoviaMarki, mimo że do meczu GKS Bełchatów - Legie jeszcze kilka dni to ja już zagrałem na zwycięstwo gospodarzy. Naprawdę zastanawia mnie fakt czemu buki wystawiły kursy w granicach 2.30-2.40 na wygraną gospodarzy.

Bełchatów co widać po wynikach doskonale przygotowany jest do rundy, przynajmniej w tymmomencie. Wygrywa kazdy mecz, czy to w lidze czy w PE Ekstraklasy i to wyraźnie, nie tracąc przy tym bramek. Ja już przed meczem z Dyskobolią pisałem, że Legia nie ma napastnika, który by mógł wziąsć na barki ciężar zdobywania goli. Nigdy nie zrozumiem czemu w takiej drużynie jak Legia wciąż gra Włodarczyk?? A Jańczyk, fakt to dobry zawodnik ale on powinien grac przy jakimś doświadczonym napastniku a nie w parze z Korzymem. Może tym młodym piłkarzom wyjść kilka meczy, ale MP Legii niestety nie dadzą.
Co do trenera Wdowczyka to juz w Kielcach kibice uważali, że jest medialny ale poprostu jest słaby. Własciwie jedyne co potrafi to stałe fragmenty, tak to porażka. Ale pojawia się w mediach, jest elokwentny to go media lubią.
A Bełchatów?? Sam mnie zaskakuje, naprawdę jak się ich ogląda to wydaje się, że gra w piłke sprawia im przyjemnośc. Ostatnio rezerwy Bełchatowo rozbiły rezerwy Legii 3:0. W niedziele, także nie widzę szans aby Legia cos ugrała na boisku lidera.

A i mam pytanie do Sobola?? Jeśli się nie zgadzasz z typem to może byś uzasadnił swoją wypowiedź i odwiódł nas od grania na GKS Bełchatów!!

Do góry
#1045161 - 14/03/2007 10:52 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
xiqq Offline
addict

Meldunek: 24/09/2006
sobol jest chyba z wawy:D

Temat Orange Ekstraklasa nie jest miejscem na zabawy detektywistyczne a na konkretną rozmowe o naszej piłce.

Edited by Ignorator (14/03/2007 13:10)

Do góry
#1045163 - 14/03/2007 10:54 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
pycio26 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2005
Ja biorę kurs na Zagłębie z Cracovią w profie z pocałowaniem w rękę!!

- Zagłębie gra naprawdę bardzo dobry futbol. Szybkie, składne akcje i stałe fragmenty gry są na prawdę bardzo groźne. Zawodnicy grają bez żadnych kompleksów (kiwki itp) i pressing jaki stosują gracze Zagłębia już na połowie rywala jest bardzo skuteczny.

- Cracovia zdobyła już 4 pkt w tej rundzie, ale jej gra zdecydowanie na te pkty nie zasługuje, bardzo wiele błędów w obronie, które z wielkim szczęściem i trudem łatał Cabaj.

Tak więc Zagłębie pokona po raz pierwszy Cabaja w tej rundzie, który mimo swojej dobrej postawy miał bardzo wiele szczęścia w meczach z Legią i Odrą.
Nie rozumiem skąd takie kursy ?!

Cracovia - Zagłębie 2 po kursie 2.5

Do góry
#1045193 - 14/03/2007 11:12 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: pycio26]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Widzę, żę granie Bełchatowa staje się typową "masówką" ale podobnie jak przedmówcy nie widzę innego rozwiązaania. Jeżeli nie damy się omamić nazwie "Legia", to nie widzę żadnych argumentów przemawiających na korzyść stołecznych. Bełchatów gra naprawdę ciekawą i przede wszystkim skuteczną piłkę. Kibice już zdążyli zapomnieć o Matusiaku i mają nowych idoli. Kurs w granicach 2.30-2.40 warto grać już dzisiaj, bo do weekendu zdąży spaść \:\)

Cracovia - Zagłębie
Ciekawe czy podstawowi piłkarze Cracovii zdążą się wykurować na mecz z Zagłębiem ? Nawet jeżeli im się to uda, to na pewno nie będą w stanie wytrzymać trudów całego spotkania, dlatego podobnie jak Pycio zagram na ekipę z Lubina.

Do góry
#1045281 - 14/03/2007 12:29 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Szewa]
Sobol Offline
old hand

Co gra takiego Belchatow? Ogladalem mecz Widzewa i gdyby np Aleksander wykorzystal setke to nie wiadomo jakby mecz sie potoczyl. Wedlug mnie Legia ma bardziej wartosciowych zawodnikow i oni wreszcie zaczna grac a kiedy bedzie odpowiedniejszy moment?

Przez wielu sa skresleni , graja z liderem.

PS xigg jestem z Kielc ale uwazam ze warto grac na Legie. I ja napewno to zrobie.

Do góry
#1045493 - 14/03/2007 15:09 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
rene Offline
Pooh-Bah

Sobol
Problemem Widzewa było to, że nie wykorzystali sytuacji.
Jeszcze raz piszę - nie wykorzystali.
Dwie takie sytuacje mieli w całym meczu. GKS tych sytuacji miał znacznie wiecej i WYKORZYSTAŁ trzy.
Co by było, gdyby...
Czy to ważne?
Było 3:0 i taki wynik poszedł w świat.

Jeśli nie widziasz, "co takiego gra Bełchatów" to nie będę ci tłumaczył, bo już to pisalem i powtarzać się nie zamierzam.

O.K.
Piszesz, że Legia ma bardziej wartościowych zawodników.
Mógłbyś ich chociaż wymienić, bo moim zdanie w chwili obecnej tylko Radovic gra dobrze. Reszta to masakra. Nawet Fabiański gra słabiej, o czym świadczy gol Sikory. Fabian był źle ustawiony

Do góry
#1045494 - 14/03/2007 15:09 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
A ja wam powiem jedno, jako kibic Widzewa mam jasno okreslony stosunek do Legii i chyba kazdy wie jaki:)))
Chcialbym zeby Belchatow rozbil Legie jak tylko sie da ale uwazam ze Legia tego nie przegra i w poniedzialek bedzie wielki placz obstawiajacych!!!!
To ze nie lubie (delikatnie mowiac) Legii nie oznacza ze nie moge byc obiektywny.
Bylem teraz w niedziele na meczu i uwazam ze Belchatow nie jest tak silny jak sie kazdemu wydaje a wygrac 3-0 ze slabym Widzewem, ktory jakby nie patrzec mial trzy setki:(( i 6-0 z jeszcze slabsza Leczna to zaden wyznacznik
Widzialem mecze wszystkich druzyn w naszej ekstraklasie i uwazam ze najlepiej w tej chwili gra Zaglebie Lubin, doskonala taktyka, wysmienicie ulozony zespol + indywidualne wyszkolenie zawodnikow

Gks B.- Legia typ.x2 7/10

Do góry
#1045505 - 14/03/2007 15:19 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Sobol Offline
old hand

Originally Posted By: rene
Sobol
Problemem Widzewa było to, że nie wykorzystali sytuacji.
Jeszcze raz piszę - nie wykorzystali.
Dwie takie sytuacje mieli w całym meczu. GKS tych sytuacji miał znacznie wiecej i WYKORZYSTAŁ trzy.
Co by było, gdyby...
Czy to ważne?
Było 3:0 i taki wynik poszedł w świat.

Jeśli nie widziasz, "co takiego gra Bełchatów" to nie będę ci tłumaczył, bo już to pisalem i powtarzać się nie zamierzam.

O.K.
Piszesz, że Legia ma bardziej wartościowych zawodników.
Mógłbyś ich chociaż wymienić, bo moim zdanie w chwili obecnej tylko Radovic gra dobrze. Reszta to masakra. Nawet Fabiański gra słabiej, o czym świadczy gol Sikory. Fabian był źle ustawiony
Chlopie ja zauwazylem ze Ty palasz nienawiscia do niektorych druzyn i na sile probujesz na tym forum jakie one nie sa slabe. Legie nie raz widzialem na zywo i wiem na co ich stac. Wystarczy ze zagraja mecz podobny do tego z Cracovia ,tylko poprawia skutecznosc i o wynik jestem spokojny.

Co do Fabianskiego nie bede komentowal. Sadzisz ze bramkarz ma przez 90 minut stac przywiazany do lini bramkowej gdy akcja jest na 30-40 metrze? Wyszedl Sikorze strzal "fuks" zycia i tyle. Fabian nie ponosi winy przy tej bramce

Do góry
#1045518 - 14/03/2007 15:35 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Oj Sobol, po pierwsze nazwiska nie grają, może i są wartościowymi zawodnikami, ale taki Grzelak np. jest bez formy.

Mówisz o strzale życia Sikory, a ja Ci przypomne akcje gdzie ten sam zawodnik nie strzlil bramki z metra do pustej!!!! Legia grała przeciętnie jesienią i co zrobiła zimą?? Kupiła za straszne pieniądze Grzelaka, który w barwach stołecznych jeszcze nie strzelił bramiki.

Ja też nie wierze, ze GKS będzie tak grał całą runde, ale na dzień dzisisjeszy są przygotowani wyśmienicie a co najwazniejsze skuteczni. Jedynie co mogę się nie zgodzić do tego co piszę rene to do Fabianskiego, który jest chyba najlepszym zawodnikiem Legii w tym momencie.

Aha i wątpie czy znowu będzie taki pęd na granie na Bełchatów, gdyż dalej mnóstwo osób gra na Legie bo to Legia.
Sobol Tobie się dziwie tym bardziej, gdyż napewno pamiętasz, że Wdowczyk wcale nie osiągal takich super wyników w Kielcach i kibice nie dokońca byli zachwyceni postawą Koronki. Jak odszedł z Kielc nie pamiętam, aby ktoś za nim płakał!!

Do góry
#1045537 - 14/03/2007 15:50 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
panowie co za głupoty wypisujecie o wdowczyku i jego pracy w kielcach , wyciągnął ich z 3 ligi do 2 potem wzmocnił , na jesień
wyniki były super tylko legia mu numer wykręciła i zanim kontrakt rozwiązał a wcale w kielcach nie było to łatwe , został
na lodzie,zostawił w kielcach zespół wieczorkowi gotowy do awansu , także tamten nic nie musiał robic zeby nie popsuc niczego.takby kielce grały , ale w picipolo w miechowie .
a co do legii faktycznie gra słabo , natomiast panowie zapominacie o jednej sprawie : bełchatów jesień miał super , ale na wiosnę jeszcze się nie zmierzył poza cieńką łęczną grającą w 9
i słabym widzewem z jakąś mocniejszą drużyną, takze wszystko przed nimi i dopiero mecz z legią i innymi drużynami ze szpicy pokaze co gks bot jest wart
natomiast zwalniac trenera po 2-4 kolejkach to totalny debilizm
kompletny brak profesjinalizmu

Do góry
#1045553 - 14/03/2007 16:05 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: crossmen]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Wdowczyk w Kielcach w pierwszym sezonie przegrał awans z Cracovią, potem fakt awansował do 2 ligi, ale z takim składem i budżetem to prawie każdy by awansował. I cięzko mi to mówić, ale sam jestem ciekaw ile meczy na 3 froncie nie do końca było czystych!! W 3 lidze budżet Kielczan był chyba 2 razy większy niż drugiej drużyny!! Jeśli chodzi o przygotowanie do awnasu do ekstraklasy to zostawiając Korone po jesieni zostawil ją z tego co pamiętam na 3 miejscu, które to dawało "tylko" baraże. Budżet klubu Korona także z tego co pamiętam miała największy w II lidze. I to dopiero wiosną pod wodzą Wieczorka Korona przeskoczyła Arke i Bełchatów i na kolejkę przed końcem zapewniła sobie awans i 1 miejsce i to na boisku właśnie w Bełchatowie wygrywając 2-1.
Fakt może GKS nie grał z jakimis potentatami ale oba mecze bez problemu wygrał i ma 6 pkt. A czy znów Legia grała z jakimiś wyśmienitymi ekipami?? Nie!! Grała z drużynami ze środka tabeli zdobywając tylko 1 punkt i nie potrafiąc strzlić bramki!!

Do góry
#1045571 - 14/03/2007 16:15 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
crossmen Offline
old hand

co do wdowczyka - zostaniemy przy swoich zdaniach -
co do legii zgoda - jest słaba jak na razie - ale mówię decydujące będą mecze między drużynami z czołówki tzw o 6 pkt
i wtedy wyjdzie , która ekipa jest mocna a która nie . a nie po 2 kolejkach - już gks bot mistrzem - trochę trzeżwości w ocenie.
pozdro

Do góry
#1045579 - 14/03/2007 16:18 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: crossmen]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

crossmen, ale ja uważam, że GKS mistrzem nie będzie bo formę złapali za wcześnie i już w kwietniu i Maju będą gubili punkty i mistrzem będzie........... Korona \:\)

Do góry
#1045610 - 14/03/2007 16:31 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
crossmen Offline
old hand

możesz nie wierzyc , ale to samo mi się przewija przez głowę .
choc walka będzie do końca i chyba w tym sezonie czysta bo pod lupą proroków z wrocka

Do góry
#1045632 - 14/03/2007 16:41 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
Sobol Offline
old hand

drfocus ja o Grzelaku nic nie pisalem ;\) zreszta Grzelak jest kontuzjowany.

Cikawy jestem tylko gdyby Legia grala z Leczna/Widzewem a BOT z Cracovia/Groclinem co by ludzie teraz pisali.
Ja takiego kursu na Legie napewno nie opuszcze bo wedlug mnie ich wygrana jest bardziej prawdopodobna nic wygrana Korony w Poznaniu.

Do góry
#1045645 - 14/03/2007 16:46 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
crossmen Offline
old hand

po wtopie z groclinem , jest szansa się odkuc - też się skuszę na x2 albo draw no bet - czekam do samego końca kursy powinny wzrosnąc jeszcze

Do góry
#1045950 - 14/03/2007 18:18 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
rene Offline
Pooh-Bah

Sobol
Nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do wniosku, że pałam nienawiścią do jakiejś drużyny.
Myślisz pewnie, ze jak ktos jest z innego miasta, to już nie lubi Legii. Ja jestem z Gdańska i nic nie mam do Legii, ani do Arki. Do tej drugiej "z definicji" powinienem.
Też widziałem Legię w wielu meczach, ale to co teraz grają, to woła o pomstę do nieba. Przecież to nie idzie o samą walkę, ale o grę w piłkę, a ja tego nie widzę. Tajemnica Bełchatowa polega na tym, że im gra sprawia przyjemność. Legioniści się meczą, oni wychodzą nas boiska spięci, pod presją.
Jeśli GKS zagra to co do tej pory i nie "napręży się" na Legie, to wygra ten mecz z łatwością
P.S.
Bramka Sikory obciąża konto Fabiańskiego, poza tym przekonacie się niebawem, że Fabian też jest pod formą

Do góry
#1047928 - 15/03/2007 14:39 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Legia obecnie jest w tragicznej formie. Mecz z Groclinem można określic mianem żenady. Drużyna jest bez ataku. Nawet jeśli stwarza sobie jakieś sytuacje pod bramką rywala, to w tragiczny sposób je marnuje. Młodzi napastnicy Korzym i Janczyk mają talent, jednak wyraźnie widac, że nie potrafią sobie poradzic z co raz większą presją. O Włodarczyku nie chce mi się nawet wspominac, bo tego piłkarza już dawno nie powinno byc w tym klubie. Tragicznie prezentuje się lewa strona. Zarówno Edson, jak i Roger zapomnieli chyba na czym polega gra w piłkę. Edson jest tak wolny, że po włączeniu się do akecji ofensywnej, nie potrafi później nadążyc za ewentualną kontrą. Środek pomocy to też tragedia. Surma jedynie skupia się na odbiorze piłki, pożytku w ataku nie ma z niego żadnego. Jedynym, który się stara jest Radovic, jednak sam nie jest w stanie nic zdziałac. Obrona niby pewna, jednak w każdym meczu rozdaje przynajmniej jeden prezent rywalowi.

W meczu z Groclinem Legia grała tak, jakby nie mieli nakreślonej żadnej taktyki, bo trudno taką nazwac bezmyślne długie gorne podania, ktore w 95% przypadkow padaly lupem rywali. Wdowczyk sprawia wrazenie czlowieka, ktory nie potrafi analizowac aktualnej sytuacji na boisku. Nie potrafi nic zmienic w trakcie gry. Jego dzialania ograniczaja sie jedynie do zmian zawodnikow, najczesciej rowniez malo udanych. Z Groclinem w przerwie zostal zmieniony Korzym, pomimo tego, ze byl bardziej aktywny niz Janczyk.

W meczu z Belchatowem nie wroze Legii niczego dobrego. Przy bardzo duzym szczesciu moga pokusic sie o remis, jednak najprawdopodobniej "wojskowych" czeka kolejna porazka.

Do góry
#1047960 - 15/03/2007 15:10 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Robak1984]
Sobol Offline
old hand

Ja juz sie nie bede wypowiadal w tym temacie. Widze tylko w meczu z Groclinem ... w meczu z Groclinem ..... w meczu piatkowym.

A co ma mecz z Groclinem do meczu z Belchatowem ???
Ile razy tak bylo ze druzyna dostawala kubel zimnej wody i zaczynala grac. Nikt nie wspomina meczu z Cracovia tam tez grali slabo bez taktyki ? nie liczac 3-4 stuprocentowych sytuacji i braku szczescia to byla zenada ?

Niech kazdy gra co uwaza. W niedziele wieczorem porozmawiamy.

Do góry
#1047969 - 15/03/2007 15:19 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Robak1984]
pycio26 Offline
Carpal Tunnel

Lech - Korona

Mimo, że wszyscy w Pyrlandii spodziewali się innego startu rundy wiosennej to i tak trener Smuda nie ma na pieńku z władzami klubu i kibicami, jakby się tego spodziewano. Władze "wspierają" trenera słowami , iż pozwolą mu wypełnić swój kontrakt. Myślę, że to jest bardzo ważne dla Smudy jak i jego drużyny, która widocznie czuje w nogach jeszcze zmęczenie po okresie przygotowawczym. Na początku spotkania z Zagłębiem po 10 min byłem przekonany, że Kolejorz wygra to spotkanie, lecz po 20 min cała ekipa gospodarzy jakby "siadła", to trochę absurdalne, że zawodowi piłkarze po 20 min by nie mieli siły, ale tak to wyglądało. Trener Smuda oznajmił, że na sobotni mecz wystawi najsilniejszy skład Lechitów i uważa że "trzeba otworzyć worek z bramkami". Można więc liczyć na bardzo ofensywną grę gospodarzy co za tym idzie over 2,5. Moim zdaniem Smuda powinien głównie poukładać grę z tyłu, ponieważ w meczu z Zagłębiem lechici "nie potrafili" wznowić gry od bramki, niektóre naprawdę "szczeniackie" błędy i straty. To co momentami wyprawiał Kotor wołało o pomstę...
Liczę w końcu na pierwsze zwycięstwo Kolejorza, a także overowy wynik.

pozdr \:\)

Do góry
#1048098 - 15/03/2007 17:00 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: pycio26]
MR.FREESTYLE Offline
enthusiast

Meldunek: 30/10/2001
Ja bym nie postawił teraz na over 2.50 w meczu Lecha. Z tego co widziałem w ostatnich meczach to cała ofensywa Kolejorza oparta jest na...Piotrze Reissie. Niestety, ten zazwyczaj w 2poł. meczu robi się czerwony na twarzy i nie ma co liczyć na szybkie starty do piłek w jego wykonaniu. Co chce powiedzieć? Otóż to że drużyna która na "emerycie" Reissie opiera cały swój atak nie będzie strzelała dużo bramek. Jego koledzy (np.Zakrzewski, Zająć) też jakoś nie grzeszą skutecznością. Mylślę że w meczu Lech - Korona w weekend podobnie jak we wtorek w Pucharze Polski padnie mało bramek.

Do góry
#1048111 - 15/03/2007 17:05 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: MR.FREESTYLE]
MR.FREESTYLE Offline
enthusiast

Meldunek: 30/10/2001
i jeszcze ciekawostka:

Piłkarze Lecha i Kolportera zagrają w strojach retro

W sportowych strojach "retro" z lat 20-tych ubiegłego stulecia zagrają piłkarze Lecha Poznań i Kolportera Korony Kielce w najbliższym meczu ligowym. W sobotę poznański klub będzie świętować 85. urodziny.

Dla Lecha mecz z Kolporterem Koroną to nie tylko gra o ligowe punkty. "To będzie ukoronowanie obchodów 85-lecia istnienia klubu. Obie drużyny na boisku wystąpią w strojach, w których piłkarze grali w latach 20-tych ubiegłego stulecia. "Na stroje retro zgodzili się także piłkarze Korony Kielce. Nie będą na nich umieszczone loga sponsorów" - podkreślił Michał Lipczyński, dyrektor marketingu Lecha. Nietypowe koszulki, wiązane sznurkiem na dekolcie, kibice będą mogli zakupić przed meczem.

Do góry
#1048118 - 15/03/2007 17:08 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: MR.FREESTYLE]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Arka Gdynia
VS
Pogoń Szczecin
Typ: Arka Gdynia

W sobotnim meczu czekają nas "Wielkie Derby Morza". W ostatnich latach nie mogliśmy poznać zwycięscy. Ciągle padały remisy i tym samym nie poznaliśmy rozstrzygnięcia tej rywalizacji. W nadchodzącej meczu w końcu ta sytuacji powinna zmienić się. Faworytem będzie gdyńska Arka, która gra świetnie na stracie nowej rundy. Zespół Wojciecha Stawowego pokazuje, że nie ma respektu dla rywali. Co prawda "Śledzie" zdobyli tylko jeden punkt w ostatnich dwóch kolejkach, ale jak ważny. Arka wywiozła go z Krakowa po remisie (2:2) z krakowską Wisłą. Tego nikt nie spodziewał się. W końcu "Biała Gwiazda" wygrywała już (2:0). Jednak Gdynianie potrafili wyrównać stan rywalizacji i ponad 20 latach wywieźli punkty z pod Wawelu. Tym samym widzimy, że trener Wojciech Stawowy robi kawał dobrej roboty w Gdyni. Z resztą o tym szkoleniowcu można mówić tylko w samych superlatywach. Najpierw świetnie pracował w z młodzieżą Wisły Kraków, z którą zdobyło mistrzostwo polski juniorów. Potem przeprowadził Cracovię od trzeciej do pierwszej ligi a teraz robi kawał dobrej roboty z Arką. "Żółto-niebiescy" pod wodzą Stawowego grają futbol na tak. Do tego szkoleniowiec potrafi zaskoczyć swoich rywali nie konwencjonalnym ustawieniem swojej jedenastki. Tak właśnie było w Krakowie. Radosław Wróblewski wystąpił jako wysunięty napastnik a w obronie zagrał Krzysztof Przytuła, który stworzył parę z Pawłem Weinarem. Trzeba przyznać, że takie ustawienie okazało się sukcesem. Co prawda na początku meczu para stoperów Przytuła-Weinar nie popisała się, ale z minuty na minutę prezentowali się coraz lepiej. Niestety podczas ostatniej konfrontacji kontuzji nabawił się Damian Nawrocik. Jednak trener Wojciecha Stawowy ma godnych zmienników i brak Damiana nie powinien być większym problemem. Martwi tylko w przypadku Arki mecz w ćwierćfinale Pucharu Polski. W środku tygodnia podopieczni Wojciecha Stawowego rozegrali właśnie spotkanie z Wisłą Płock. Oby ten mecz nie odbił się na formie "żółto-niebieskich". Jednak goście ze Szczecina w ostatnim czasie mają poważne problemy. Wystarczy spojrzeć na ostatni mecz z Górnikiem. "Portowcy" byli nawet faworytem tej konfrontacji. Pomimo tego zdobyli tylko jeden punkt po bardzo słabym spotkaniu. Brazylijczycy, którzy mieli być lepsi od swoich poprzedników pokazują praktycznie to samo. Wystarczy tylko spojrzeć na środkowych obrońców, którzy potrafią dać takie prezenty swoim przeciwnikom, że szok. Najpierw w meczu z ŁKS-em wysoki obrońca Pogoni dał wyskoczyć Arifoviciowi, który zdobył bramkę. Z kolei w meczu z Górnikiem obrońca Pogoni wywrócił się. Na szczęście sytuacji nie był wstanie wykorzystać Moskal. Co gorsza w klubie coraz głośniej jest o konfliktach. Przed meczem z Górnikiem Amaral rzucił się z pięściami na trenera Libora Palę. To pokazuje, że nadal w Pogoni jest daleko od normalności. Wszyscy już mają dosyć sytuacji w Szczecinie. Zespół nie przypomina drużyny tylko jakiś dziwny mix. Składający się z dziewięciu Brazylijczyków, dwóch Polaków i jednego Czecha na ławce rezerwowej. Czy coś takiego może funkcjonować bardzo dobrze?. Moim zdaniem nie. Oby opamiętanie w Szczecinie przyszło jak najszybciej, bo kibice już dawno odwrócili się od klubu pokazując swoje stanowisko. Faworytem tej konfrontacji będzie Arka Gdynia, która powinna udowodnić swoją świetną dyspozycję i wygrać z "Portowcami".

Wisła Płock
VS
Wisła Kraków
Typ: Wisła Kraków

Kolejne derbowe spotkanie w tej kolejce. Tym razem w Płocku dojdzie do spotkania dwóch wiślackich imienniczek. Niestety dla Płocka nowa runda jest bardzo nieudana. W dwóch spotkaniach ligowych podopieczni Josefa Csaplara zdobyli tylko jeden punkt. Nawet w ćwierćfinale Pucharu Polski z Arką Gdynia nie potrafili wygrać. Skąd tak słaba forma popularnych "Nafciarzy"?. Odpowiedź może być tylko jedna: obrońca słowacki Petr Lerant. Przez błędy tego piłkarza Wisła straciła cenne punkty. Nawet jak zespół gra dobrze i potrafi nie źle zagrozić swoim przeciwnikom to wtedy nasz ulubiony Słowak potrafi sprezentować piłkę gościom i ci wywożą punkty z Płocka. Doszło już nawet do tego, że po spotkaniu z Koroną Kielce piłkarze Wisły chcieli pobić swojego kolegę. Padły bardzo nie cenzuralne słowa w kierunku tego obrońcy i próby linczu. Na szczęście Słowaka obronił drugi trener Bogdan Pisz. Jednak sytuacja w drużynie jest daleka od normy. Niestety nasz pechowiec Lerant w środku tygodnia znowu nie popisał się i sprezentował gościom z Gdyni karnego, którego w 86 minucie wykorzystał Janusz Dziedzic. Tym samym Lenart zrobił krok milowy do awansu Arki w tych rozgrywkach, aż strach pomyśleć, co tym razem koledzy chcieli zrobić z Petrem. Sytuacja może wydawać się śmieszna, ale to wstyd, aby taki piłkarz grał w naszej lidze. Jeśli nasz ukochany Lenart zagra z Wisłą Kraków to "Biała Gwiazda" już dzisiaj może sobie zapisywać trzy oczka na koncie. Trzeba przyznać, że podopiecznym Adama Nawałki komplet w Płocku jest bardzo potrzebny. Bo wpadce z Arką i stracie dwóch punktów lider z Bełchatowa zwiększył przewagę nad Wisłą. Świetnie zdają sobie z tego sprawę piłkarze. Konrad Gołoś nawet po pechowym remisie powiedział, że: "Wisła nie straci już punktów do końca rundy". Bardziej wstrzemięźliwy od kolegi był powracający do zdrowia Jakub Błaszczykowski, który podkreślił, że trzeba skoncentrować się na najbliższym rywalu a nie myśleć co będzie za miesiąc. Dobrą wiadomością dla kibiców jest już powrót do pełni zdrowia Jakub Błaszczykowskiego, który zagrał w meczu sparingowym z Trzebinią. Także po kontuzji wraca Cleber. Jednak na razie nie można spodziewać się jego występu w Płocku. Trener Adam Nawałka postawi na sprawdzoną już parę stoperów Głowacki-Kokoszka. Faworytem tego meczu będzie krakowska Wisła, która prezentuje się na początku rundy bardzo dobrze. Remis z Arką był wpadką przy pracy. Jak podkreślili zawodnicy strata dwóch bramek z Arką była spowodowana złą organizacją gry. Krakowianie nie dopuszczają do siebie innego wyniku w Płocku niż wygranej.

Pozdrawiam

Do góry
#1048257 - 15/03/2007 18:08 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Ignorator]
rene Offline
Pooh-Bah

Z tymi derbami to lekka przesada. Szczególnie z Wielkimi Derby Morza. W Trójmieście są "derby" jak Lechia gra z Arką, ale do tego raczej nie dojdzie, bo Arka zostanie zdegradowana, a Lechia wejdzie :-)

Odnosząc sie do typów, to podzielam zdanie Ignoratora co do meczu Arka - Pogoń. Każdy inny winik jak zwycięstwo Arki będzie dla mnie niespodzianką większego kalibru niż remis Wisła - arka w poprzedniej kolejce. A kto się niespodziwał remisu w Krakowie, to się nie spodziewał. Byli tacy, co postawili na remis, ale także na dokładny wynik 2:2 !

W tych "derbach" Wisły to już nie byłbym taki pewien zwycięstwa Białej Gwiazdy. Pamietać trzeba, że Wisła ( ta z Krakowa ) odniosła dopiero pierwsze zwycięstwo na wyjeździe ze słabiutkim i przestraszonym Górnikiem.
Poza tym krakusy to są mocne, ale najczęściej w gębie, co widać było w zeszłym sezonie. Trzeba sobie powiedzieć jasno, że w grodzie Kraka nie ma teraz zespołu na miarę tego, który sięgał po mistrzostwo, choc parę nazwisk jeszcze zostało.
Płock postawi Wiśle wyższe warunki niż Zabrze, a ten pechowiec Lerant nie będzie robić wiecznie prezentów
Trzeba też wziąć pod uwagę konflikt na linii Nawałka - Cleber
Oficjalna wersja jest taka, że Cleber jest jeszcze nieprzygotowany ( czy jakoś tak ), a w rzeczywistości odmówił on gry na boku obrony. Widać, że Nawałka faworyzuje niektórych graczy. w tym przypadku powinien posadzić na ławce Głowackiego, albo jego przesunąć na bok, a nie Clebera

Do góry
#1048488 - 15/03/2007 18:57 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Ja natomiast biore 1.8 na Wisłe(krakowską) z pocałowaniem ręki.Mobilizacji przy Reymonta nie brakuje,strata punktów w sobote będzie stanowiła jasny wniosek:o mistrzostwo w tym sezonie walczą inni.Tej myśli nikt w Krakowie nie dopuszcza by tak wcześnie Biała Gwiazda miała pozegnać sie walką o prymat.Odnośnie meczu z Arką to wg mnie przyczyną takiego wyniku a nie innego był ewidentny brak koncentracji zawodników i być może lekkie zlekceważenie rywala.Do skłądu wracją Kuba Błaszczykowski i Cleber(choć prawdopodbnie nie wyjdą od 1 minuty).O jakimkolwiek konflikcie tego drugiego z trenerem nie ma mowy.Po prostu póki co duet Kokoszka i Głowacki spisuje się całkiem nieźle to nie ma sensu zastępowaniem któregoś z nich ledwie co wyleczonym Cleberem,a że Stolar prochu juz nie wymyśli to padł pomysł przesunięcia tam Brazylijczyka.
Osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji by zawodnik decydował na jakiej pozycji występuje, Nawałka pewnie myśli podobnie więc ewentualna odmowa wyjścia na lewą strone boiska przez Clebera,zakończyła by sie drastycznymi sankcjami.
Zresztą trener Wisły może do soboty jeszcze namieszać w składzie
A Płock jaki jest każdy widzi,jak dla mnie róznica umiejętności piłkarzy obu drużyn jest na tyle duża że w połaczeniu z motywacją i koncentracją piłkarzy z Krakowa powinna dać spokojne zwycięstwo gościom.

Natomiast w moc Bełchatowa wciąz nie wierze,uwierze dopiero po zwycięstwie w niedziele.Mogą sobie ogrywac Łęczną,mogą Widzew,ale dopiero zwycięstwo nad Legią da znak całej piłkarskiej Polsce:"bójcie sie nas,jedziemy po mistrza".A że Legia gra tragicznie? cała runde nie będzie przegrywac to oczywiste,bo to wciąz są dobrzy piłkarze,wciaz mistrzowie Polski,a Wdowczyk wciąż jest dobrym trenerem.Jak znajde X2 za 1.65-1.7 to gram

Jeśli żaden z tych typów nie wejdzie,to spokojnie będzie można mówić o zmianie warty w polskiej lidze

Do góry
#1049549 - 15/03/2007 22:22 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Dreju Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/03/2007
Ja również proponowałbym wybrać do postawienia na 1 w meczu Arka - Pogoń.

Stawowy widać ma pomysł na to jak ma grać jego zespół i to było widać na wiosnę. Przede wszystkim potrafią naprawdę nieźle przyspieszyć grę, oskrzydlić rywala. To powinno wystarczyć na słabiutką moim zdaniem Pogoń, a kurs ciekawy i kusi

Do góry
#1049984 - 16/03/2007 09:06 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Dreju]
rene Offline
Pooh-Bah

ŁKS - Widzew
Mecze pomiędzy tymi drużynami rządzą się swoimi prawami - miejsce w tabeli, forma, itp. schodzą na dalszy plan.
Jesienią Widzew wygrał 2:1, choć faworytem był ŁKS
Warto zauważyć, że konfrontacje są szczęśliwe dla Widzewa, szczególnie w ostatnich latach.
ŁKS wygrał derby Łodzi po raz ostatni 3 marca 1997 roku
Na własnym boisku ŁKS nie wygrał od 1992 roku !
Faworytem najbliższego spotkania derbowego jest ŁKS.
Choćby z racji miejsca w tabeli, atutu własnego boiska i niezwykle udanej inauguracji na wiosnę
ŁKS wygrał w Pogonią i Łęczną, Widzew zremisowal z Groclinem i przegrał z GKS Bełchatów.
Pierwszą rzeczą, która rzuca mi się w oczy, jest to, iż Widzew miał znacznie trudniejszych rywali.
GKS to lider ekstraklasy, który zamiata wszystko co popadnie.
W tym meczu Łodzianie stworzyli sobie kilka dogodnych sytuacji strzeleckich.
Remis z Groclinem na wyjeździe to duży sukces Widzewa, bo Groclin ograł później Legię.
Uważam, że derby będą meczem walki i pod tym względem lepszym zespołem są goście, którzy zawsze słynęli z charakteru.
Atutem ŁKS-u będzie doświadczenie, zwłaszcza z defensywie.
ŁKS liczy na 3 punkty, ale wątpię, czy tak się stanie.
Według mnie dziś obie drużyny podzielą się punktami
Przewidywane składy:
Wyparło - Ceric, Hajto, Kłos, Marciniak, Madej, Leszczyński, Wilk, Magiera, Kmiecik, Arifovic
Fabiniak - Nowak, Rzeźniczak, Stawarczyk, Wawrzyniak, Budka, Kłos, Juszkiewicz, Kuklis, Aleksander, Bogunovic
Mój typ: X
Nie wolno poddawać i reklamować stron www.

Edited by Ignorator (16/03/2007 09:52)

Do góry
#1050196 - 16/03/2007 11:35 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
W drużynie Cracovii była infekcja. Sam trener Majewski zastanawia się czy jego piłkarze będą mieli sił na całe 90 minut. Bardzo prawdopodobne że spuchną w drugiej połowie. Nie zagrają wszyscy, niektórzy z tych którzy wyjdą będą nie do końca wyleczeni. Zabraknie Wiśniewskiego i bocznych pomocników Craxy. W tej sytuacji bardzo zasadnym wydaje się typ na Zagłębie. Oglądałem mecz Cracovia-Legia gdzie krakusy byli w pełnym składzie i szczerze mówiąc nie zachwycili mnie specjalnie. Jeżeli Zagłębie zagra dobrze flankami a ma kim tam pograć to przy brakach Cracovii może to być kluczem do zwycięstwa.

Z innych spotkań gram Legie Warszawa. Wszystkie spekulacje dotyczace słabej formy Legionistów i nie wiadomo jakiego fenomenu Bełchatowa można włożyć między bajki. Śmiem twierdzić, że ten mecz już na początku rundy będzie batalią o Mistrzostwo. Dopiero ten mecz pokaże na co stać Bełchatów. Alergie Lenczyka na Legie wszyscy znamy ale boisko zweryfikuje jego kunszt trenerski, którego ja oceniam na lata 70-te poprzedniego stulecia. Wszyscy się napinają począwszy własnie od Lenczyka po Jarzębowskiego, którego niegdyś Legia się pozbyła. Wyniku z PE nie biore pod uwagę bo to był bardziej jak sparing niż mecz o ważne 3 punkty. Nawet przyjmując że spotykają się 2 równorzędne drużyny to ja 3.05 biorę z miłą chęcią i jestem co do tego typu bardzo pewny.

Z innych spotkań miło wygląda Arka, Grociln i Wisła Kraków. Płock wystarczyło mi obejrzeć w jednym skrócie i wiem że skończą oni na ostatnim miejscu w lidze i polecą z hukiem.

Pozdro

Do góry
#1050222 - 16/03/2007 11:57 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: quincy]
thepilator Offline
veteran

Meldunek: 28/12/2004
Zapowiada sie bardzo ciekawa kolejka Orange Ekstraklasy. Dziwią mnie tak wysokie kursy na wygrana Bełchatowa, naprawde graja bardzo dobrą piłke i jeśli wygrają ten mecz to bardzo przybliżą sie do tytułu mistrza polski. Legia gra bardzo słabo, piłkarzą brakuje motywacji i chęci do gry, co spowodowane jest konfliktem z trenerem Wdowczykiem. Ostatnie 3 mecze Legii:
09/03/2007 Legia Warszawa vs. Groclin Dyskobolia L - 0:1
06/03/2007 GKS Belchatow vs. Legia Warszaw L - 3:0
02/03/2007 Cracovia Krakow vs. Legia Warszawa D - 0:0
nie sądze zeby Legia której aktualne wyniki nie są spowodowane jakimiś wpadkami lecz kiepską formą potrafiła zmobilizować sie wystarczająco aby wygrać ten mecz. Bełchatów jest doskonale przygotowany do tej rundy ostatnie 3 mecze zakończyły sie wysokimi wygranymi:
11/03/2007 Widzew Lodz vs. GKS Belchatow W - 0:3
06/03/2007 GKS Belchatow vs. Legia Warszaw W - 3:0 w tym meczu brały udział rezerwy obu drużyn
02/03/2007 GKS Belchatow vs. Gornik Leczna W - 6:0
Czyzby szykowala sie zmiana warty w polskiej pilce?? mam nadzieje ze tak i ten mecz mnie w tym utwierdzi Smile

Gks Belchatow 2.25 stawka 10/10

Do góry
#1050223 - 16/03/2007 11:58 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: quincy]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
A wedlug mnie Belchatow to wygra
Sa w gazie , stwarzaja sobie duzo sytuacji strzeleckich , sporo z tego wykorzystuja ( nie potrzebuja jak Wlodarczyk 5 sytuacji zeby zdobyc 1 gola). Graja z polotem na 1-2 kontakty i na wolnych , malo zwrotnych obroncow Legii ( ale dobrze sie ustawiajacych to nie neguje ) bedzie to skutkowalo. Zagrozenie jest zarowno z gry jak i ze stalych fragmentow. Legia gra archaicznie, za wolno , niektorzy zawodnicy sa trzymani na placu po to zeby ich wartosc marketingowa nie spadala ( Edson, Roger ). Przeciez Kielbowicz naprawde wyglada lepiej niz Edson teraz. Jedyne zagrozenie grozi wlasciwie ze strony mlodych zawodnikow jak Janczyk czy Radovic. Mowienie o slabej formie Legii tez jest nie na wyrost jesli w TAK WAZNYM meczu jak z Grcolinem U SIEBIE oddaja wg PRZEGLADU SPORTWOEGO 6 strzalow w tym 3 celne a wg TYLKO PILKI 9 z tego 3 celne podczas gdy takie zespoly jak Korona czy Belchatow po kilkanascie czesto dobrze ponad 20cia.

Belchatow - Legia 1 2,30 4,5/10
Belchatow (- 1,5) - Legia 1 4,70 1,5/10

Do góry
#1050225 - 16/03/2007 11:59 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: quincy]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Coraz bardziej podoba mi sie opcja grania na Lubinian.Jak wiadomo w Cracovii epidemia,z tego powodu raczej napewno nie zagrają Pawlusiński,Nowak,Olszewski,Szwajdych i Mateusz Jeleń.Wciąż wykluczony wsytęp Skrzyńskiego,prawdopodbnie zagra Karwan który po meczu w Radomiakiem ma rozbita głowę i założono mu cztery klamry.Przeziębiony jest także Marcin Cabaj,ale tutaj akurat trener chyba nie ma wyboru,musi wybrac zdrowszego bramkarza i prawdopodobnie to własnie on zajmie miejsce w bramce.
Wszystkie te ewentualne absencje będą sie rozstrzygały do ostanich minut przed meczem.Majewski twierdzi że będzie wybierał tylko piłkarzy którzy są gotowi na 100%.Moim zdaniem troszke to wątpliwe...
Dla Zagłębia walczącego o najwyższe cele,remis z tak osłabioną Cracovią będzie porażką.Jednak teren przy Kałuży nie jest najłatwiejszy,więc dla mnie optymalnym wyjściem jest opcja Zagłębia DNB po 1.66 w Sportingbet

Do góry
#1050385 - 16/03/2007 14:18 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: wHiTe_StAr]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Po raz pierwszy od kilku lat wiele osób w Łodzi mówi ze najlepszym rozstrzygnieciem w dzisiejszym meczu derbowym byłby remis
staram sie nie grać spotkać z udziałem Widzewa ale dzisiaj delikatnie x
a to pokazuje jacy są kibice Widzewa
http://www.widzewiak.pl/news/comment.php?news=9847

Do góry
#1050519 - 16/03/2007 15:34 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: blackjack]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Witam,

Już swoje na temat meczu GKS Bełchatów - Legia powiedziałem, a jeden fakt tylko mnie jeszcze utwierdził w tym, że w Legii źle się dzieje, skoro możemy przeczytać jakoby Piotr W. miał wyjść w 1 skąłdzie w niedzielnym meczu. Powodzenia.

Natomiast dzisiaj odbywa się mecz na który czeka cała Łódź a mianowicie ŁKS Łódź - Widzew Łódź . Jak każdy wie derby rządzą się swoimi prawami, także i tu będzie podobnie i pierwsze co mi się nasuwa to że tu będzie remis!! Kości bądą trzeszczały, komplet publiczności i wspaniały "kulturalny" doping \:D . Takie mecze aż chce się oglądać. Patząc na tabele i ostatnie wyniki oraz, że mecz odbywa się na boisku gospodarzy to powinna być dośc pewna 1, jednak jak już ktoś chyba napisał ŁKS nie potrafi grać u siebie z Widzewem. W obu drużynach nie ma jakiś wielkich gwiazd tak więc to będzie mecz walki i dlatego zagram skromnie m.in na remis

Mój typ:
X kurs 3.20
HT/FT - X/X kurs 4.80

Teraz kilka słów na temat mojej drużynki:
Lech Poznań - Korona Kielce
Mecz, który odbędzie się na 85-lecie ekipy kolejorza co zapewne spowoduje że na stadionie pojawi się komplet publiczności i będzie wspaniała oprawa z której właśnie Lech słynie. Piłkarze obu drużyn wystąpią w strojach retro, które mozna zobaczyć na oficjalnych stronach klubów. Przeciwnikiem Lecha będzie ekipa kieleckiej Korony, która jak powiedział prezes Tkaczuk, bardzo się cieszy, że bedzie mogła uczestniczyć w takim widowisku, ale niestety za wszelką cene będzie chciała troszkę popsuć impreze wygrywając na boisku. Patrząc na ostatnie mecze tych drużyn wydaje się, że to jednak Korona jest faworytem. Kielczanie mozna powiedzieć, że grają troszkę ineczej niż zna ich cała Polska gdzie zdobywali mnóstwo bramek ale także sporo tracąc. Co prawda dalej gra bardzo ofensywnie, ale teraz już wielką wagę przywiązuje do obrony. W doskonałej formie są Mielcarz i Hernani nie mówiąc już o Golańskim. Ostatnie 3 pojedynki do wygrane po 1-0 w lidze z Arką i Wisłą P. oraz w PP właśnie z Lechem P. natomiast w PE pokoanli Widzew 4-0 oraz Cracovie 2-1. Także złocisto-krwiści na wiosne nie stracili jeszcze punktu w żadnych rozgrywkach!! Z drugiej strony Lechici, którzy w lidze przegrali z Zagłębiem 2-0 u siebie oraz zremisowali z Płockiem 1-1 oraz przegrali z Koroną 0-1. Jak widać obrona Lecha spisuje się jak na jesieni czyli w każdym meczu traci bramkę, natomiast ofensywa już nie przypomina tej z przed kilku miesięcy. Kibice z Poznania mówią, że piłkarze są zajechani po przygotowaniach zimowych, natomiast trener Smuda mówił, ze muszą minąć 3 mecze i Lech będzie grał wspaniale!!
Jeśli chodzi o osłabienia to w drużynie kieleckiej wciąż nie gra Gajtkowski, a w Lechu tylko Wojtowiak i Kwionto są kontuzjowani.
Ja licze na doskonałe widowisko i że po 3 underach tych druzyn wreszcie będzie over

Typ
over 2,5 gola

aha i popieram typ na Arke \:\)

Do góry
#1050534 - 16/03/2007 15:43 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
Sobol Offline
old hand

Quote:

Już swoje na temat meczu GKS Bełchatów - Legia powiedziałem, a jeden fakt tylko mnie jeszcze utwierdził w tym, że w Legii źle się dzieje, skoro możemy przeczytać jakoby Piotr W. miał wyjść w 1 skąłdzie w niedzielnym meczu

Fakt czytasz ? \:\) Czy inne czystosportowe czasopismo? Ciekawy jestem gdzie taka informacje znalazles ;\)

No nie ta wiadomość jest na jednym z polskich portali. Sobol naprawdę zachowuj się. Nie wiem dlaczego próbujesz zaczepiać innych użytkowników. Pomyśl dwa razy za nim coś napiszesz!

Edited by Ignorator (16/03/2007 15:51)

Do góry
#1050637 - 16/03/2007 16:25 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Spoko Ignorator odpowiem mu. Wyczytałem w Gazecie Wyborczej oraz w Sporcie

Do góry
#1050672 - 16/03/2007 16:47 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
Sobol Offline
old hand

Ingorator:

Nigdzie nie pojawilo sie takie info jedynie Wyborcza cos skrobnela ze moze czas dac szanse Włodarczykowi i tyle ale nikt z Legii nigdzie nie podal / nie napisal ze Wlodarczyk ma zarac w 1 skladzie.

Piotr Włodarczyk powinien grać w podstawowym składzie Legii. Tak uważają eksperci "Gazety", \:D

Pomylslalem 2 razy zanim napisalem tego posta.

Proonuje innym tez to czasem zrobic bo widze kolko wzajemnej adoracji.

Do góry
#1050675 - 16/03/2007 16:48 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
Sobol Offline
old hand

Do góry
#1051043 - 16/03/2007 18:49 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Sobol]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Arka-Pogoń

Arka po wtorkowym wystepie w pucharze wrocila z dlugiej wycieczki (wczesniej Krakow) do Gdyni i w koncu rozegra 5 kolejnych spotkan u siebie,do tego mogli sie nareszcie przywitac z prezesem M

W druzynie nie ma kontuzji ,pauzuje za kartki Kowalski ale to jest plus dla zespolu gdyz na swoja nominalna strone wroci obronca Sokolowski ,ktoremu ciezko wrzucalo sie z lewej strony, a na lewej obronie zagra Kalousek (bardzo szybki z dobrym dryblingiem)
Tak wiec o wspomaganie skrzydel mozna byc spokojnym .

Trener Stawowy troszke przemeblowal sklad i w obronie wystapi boski \:D Sobieraj i Przytula ,ktory byl juz sprawdzany na tej pozycji i wygladalo to dobrze.
W pomocy Mazurkiewicz, ktory zagra defensywnego pomocnika oraz Lawa i Moskalewicz, w ataku Wroblewski ,Wachowicz,Dziedzic .
Ustawienie mocno ofensywne i tak naprawde nie ma kto bronic ale na Pogon powinno to wystarczyc , to Arka bedzie atakowac .

Wyjsciowa 11 Arki

Witkowski-Sokolowski,Sobieraj,Przytula,Kalousek-Mazurkiewicz,Lawa,Moskalewicz,Wroblewski,Wachowicz,Dziedzic

Komplet publicznosci ,zapowiadane ochlodzenie i deszcz powinno wystarczec na brazyliane ,jedynie mozna sie obawiac Ediego i Majdana

Arka 1
under 2,5

Do góry
#1052209 - 17/03/2007 00:44 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Domingos]
rene Offline
Pooh-Bah

Ja myślę, że o meczu w Belchatowie zostało już dużo napisane
Dziwi mnie natomiast to, że tak małe jest zainteresowanie meczem Lech - Korona, które zapowiada się pasjonująco.

Poznańska Lokomotywa na razie stoi na stacji i pot z niej spływa.
Dwa mecze i skromny punkcie z Wisłą, tyle tylko, że nie tą z Krakowa, a z Płocka
Kiepściutko, bo Kolejorz miał "pójść za całość" i włączyć się do walki o mistrza. Nie on jeden \:D
Korona punktów nie gubi i wobec słabszej postawy Legii i Wisły Kraków wydaje się jednym z najpoważniejszych kandydatów do końcowego triumfu, jeśli nie najpoważniejszym.
Złocisto-krwiści starają się grać ofensywną i szybką piłkę, choć nie zawsze im to jeszcze wychodzi. Wydaje się, że poprawili grę w obronie, choć trudno stwierdzić to jednoznacznie, bo przeciwników nie mieli z najwyższej półki, a parę razy im się upiekło ( że nie stracili bramki )
Atutem Korony jest szeroka kadra. Można powiedzieć, iż trener Wieczorek ma po dwóch równorzędnych zawodników praktycznie na każdą pozycję. Jest to także wadą, bo Wieczorek nie zawsze z tych puzzli potrafi złożyć właściwy zespół.
To w jakiejś części odbija się na płynności, a w dalszej kolejności odbije się na atmosferze, bo złocisto-krwiści nie sięgają po nieopierzonych młokosów, ale po graczy, którzy cos tam już osiągnęli i ławy nikt na dłuższą metę grzać nie będzie chciał. Ja na domiar tego dostrzegam brak konsekwencji w budowie zespołu, czasem dobre ogniwa zastępuje się gorszymi.
Korona rownież ma kłopoty ze skutecznością, bo sytuacji stwarza dużo, gorzej z ich wykończeniem, bądź nawet z dograniem ostatniej piłki.
Patrząc chłodnym okiem na zespół, można odnieść wrażenie, że drużyna jest wiecznie w budowie, że Wieczorkowi wciąż coś nie pasuje, wciąż coś nie trybi, stąd nieustanne poszukiwania i zmiany.
Korona na razie nie straciła bramki, ale też nie strzeliła ich dużo ( 2 x 1:0 ) a jest to zespół o inklinacjach ofensywnych.
Lech z całą pewnością nie gra tego co potrafi, zwłaszcza u siebie. Lechici zablokowali się po remisie w Płocku, który należy uznać za porażkę. Zgubione na starcie punkty oznaczają praktycznie to, że droga Kolejorza do europejskich pucharów wiedzie poprzez Puchar Polski. Nie znaczy to, że Lech odpuści ligę, bo Smuda i piłkarze muszą pokazać, iż są na dobrej drodze, że potrafią wygrywać z najlepszymi.
Mecz z Koroną jest takim spotkaniem i jestem pewnien, że Kolejorz nie będzie juz taki spięty, jak w meczu z Groclinem i pokaże, na co go stać. A stać go na wiele, a już na pewno na pokonanie Korony
Mój typ: 1

Do góry
#1052925 - 17/03/2007 09:55 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Lech - Korona

Dodam tylko,ze bedzie to mecz uwieczajacy 85-lecie Kolejorza i oba zespoly zagraja w strojach retro! Atmosfera jak zwykle na trybunach bankowa! Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: Lech za wszelka cene chcialby dostac sie do europejskich pucharow,a po dwoch wiosennych meczach wydaje sie,ze jedyna droga do tego prowadzi juz przez PP. A w PP jak wiadomo Lech gra z Korona, ktora takze pragnie pucharow,a w lidze sa w znakomitej sytuacji by to osiagnac,wiec kto wie czy Lech nie odda kolejnych cennych punktow Koronie w zamian za awans w PP. To sa tylko domysly i moze okaza sie bezpodstawne,ale warto sie zastanowic. Jako fan Kolejorza uwazam,ze atmosfera zwiazana z obchodami 85-lecia klubu wraz z dopingiem sprawi,iz Lech sie przelamie i wygra, sprawiajac sobie lekka przewage psychologiczna przed rewanzem w PP. Dla mnie no bet,ale jesli juz cos stawiac to na Poznan \:\)
(z taka publika dadza rade).

Pozdrawiam

Do góry
#1052954 - 17/03/2007 10:18 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: ryzy9]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Lech - Korona

Tak na szybko kilka slow o tym meczu. Kazdy wie ze Lech obchodzi 85-lecie, napewno bedzie ciazyla na pilkarzach wieksza chec wygrania takiego meczu, mnostwo ludzi na trybunach chcacych zobaczyc duzo bramek. Obie dryzuny jeszcze w tym sezonie nie zanotowaly overa w meczach ligowych, choc potencjal ofensywny obu druzyn jest spory. W Koronie nadal brak Gajtkowskiego ktory nawet nie pojechal do Poznania. Korona w czasie meczu stwarza sobie duzo sytuacji bramkowych jednak jak narazie wygrywa swoje mecze minimalnie 1:0.... Typ bardziej na zakonczenie serii underow

Lech - Korona
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80 STS, 2.13 10Bet

Do góry
#1052973 - 17/03/2007 10:34 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: ryzy9]
pycio26 Offline
Carpal Tunnel

Górnik Zabrze - Górnik Łęczna

Śmiem twierdzić, że to spotkanie będzie jednym z najsłabszych widowisk tej kolejki i myślę, że to nikogo nie zdziwi. Obie drużyny nie zdobyły jeszcze bramki w rundzie wiosennej i nie wydaje mi się, że dzisiaj kibice zobaczą koncert bramek. W historii spotkań pomiędzy Górnikami nie padł jeszcze wynik remisowy i intuicja podpowiada mi, że po dzisiejszym meczu przerwie się ta passa "anty remisowa". Zabrze z nowym-starym trenerem Motyką, który ma coś do udowodnienia zarówno sobie, kibicom jak i władzą klubu. Ale nie oszukujmy się, że zmiana trenera od razu da pkty gospodarzom. Zawodnicy z Zabrza od 14 października 2006 roku nie wygrali meczu na swoim terenie, a piłkarze z Łęcznej nie wygrali jeszcze meczu na obcym terenie od początku sezonu.

typ:

Underowy remis nie będzie dla mnie żadną niespodzianką \:p

Do góry
#1053262 - 17/03/2007 13:41 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: pycio26]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Wisła Płock- Wisła Kraków 2

O tym meczu już chyba wszystko zostało napisane ;\) Wisła (Kraków) napewno chce walczyć o mistrza, wynik z Arką uznaję jedynie jako wypadek przy pracy, strzelać bramki "Krakowianie" napewno potrafią, co pokazali w poprzednich spotkaniach, dzisiejszy mecz muszą (nie lubie za bardzo tego słowa) wygrać, by myśleć jeszcze bardziej realnie o mistrzowstwie kraju, a jestem niemal pewnien, że wciąż o tym myślą \:\) Sytuacja w tabeli nie jest aż tak zła, "czarny koń" Bełchatów, owszem uciekła na te kilka (7) punktów, ale już do drugiej w tabeli- Korony Kielce tracą tylko cztery punkty, tuż przd nimi ŁKS z dwoma pkt. przewagi, i dzisiaj Wisła Kraków wygrywając wskakuje przed właśnie ŁKS, myślę, że determinacja i wola walki, a także umiejętnośći i dobra postawa trenera przyniosą w tym spotkaniu zwycięstwo, a co za tym idzie trzy ważne punkty.

Do góry
#1053264 - 17/03/2007 13:42 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: pycio26]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

w Cracovii kolejna absencja,mimo tego co napisałem Karwan jednak nie zagra.jego też dopadła grypa.Działacze z Kałuży w akcie depseracj wysłali pismo w którym proszą o przesunięcie meczu,z góry wiadomo chyba jaka będzie odpowiedź Ekstraklasy S.A
Jedyna rzecz jaka sie obawiam to mobilizacja obu drużyn,zazwyczaj takie masowe absencje mobilizują jeszcze bardziej pozostałych zawodników.Ma też nadzieje że Zagłebie nie zlekceaży zbytnio rywala,chociaż oni zapewne zdają sobie sprawe że łatwych meczów nie ma i że z Lubinem rywale grają na 110% swoich możliwości.Wszystko jak zwykle zwefyfikuje boisko

Do góry
#1055855 - 18/03/2007 11:36 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: wHiTe_StAr]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

[b]Belchatów - Legia[b/]

Mecz prawdy dla obu druzyn. Dla Belchatowa bo wkoncu swoje umiejetnosci sprawdza z przynajmniej na papierze silna druzyna. Dla Legii bo to mecz ktory pokaze nam czy tak naprawde Legia bedzie sie liczyla jeszcze w walce o mistrza. W Legii juz mowi sie o nastepcy Wdowczyka, przegrana stolecznej druzyny w tym meczu moze oznaczac dymisje trenera. Napewno ten mecz bedzie dla Legii sporym wyzwaniem i tylko wygrana choc na chwile uciszy rozgoryczonych kibicow i zarzad, dzis oczekuje w tym meczu ofensywnej pilki, Belchatow u siebie nie bedzie sie bronil, a do skladu Legii wraca Szalachowski i Junior co napewno troche wzmocni sile razenie Wojskowych. Licze w tym meczu na duzo bramek

Belchatow - Legia
Typ: over 2.5
Kurs: 1.85 STS, 2.14 Pinnacle

Do góry
#1055862 - 18/03/2007 11:39 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Dziabor]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

dodam jeszcze ze typ tak jak i typ overa w meczu Lech - Korona bardziej na przelamanie, choc Belchatow zanotowalo w dwoch meczach overy i to na zero z tylu, tak Legia od kilku spotkan same undery, mysle ze Legia dzis strzeli bramke!

Do góry
#1057255 - 18/03/2007 19:58 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Dziabor]
rene Offline
Pooh-Bah

Najciekawsze w dzisiejszym meczu GKS Bełchatów - Legia było to, że bramki dla lidera strzelali:
- niechciany w Legii Tomasz Jarzębowski
- niechciany w Wiśle Rafał Boguski
Bramka Jarzębowskiego - STADIONY ŚWIATA, najładniejsza bramka kolejki !

Zwycięstwo GKS Bełchatów cieszy, bo gra tam mnóstwo młodych POLSKICH chłopaków i to jak gra !

A w Legii i Wiśle wciąż "magia" tych samych nazwisk:
Burkhardt, Surma ( sam odbiór to za mało w dzisiejszej piłce ), Włodarczyk, Stolarczyk, Głowacki, Zieńczuk, Dawidowski
Oprócz tego kupuje się tam piąty sort zagranicznych grajków:
Alcantara, Dick, Balde, Junior, Thwaite, Burns, Paulista, Penksa, Chiacu, Svitlica czy nawet Cantoro

Edson, Roger zagrali jeden sezon, a teraz MASAKRA PANOWIE :-)

I tacy mają reprezentować Polskę w pucharach ?
Wolę chłopaków z Bełchatowa, Lubina czy Korony !

Zmiana warty - bo już chyba nikt nie ma wątpliwości -cieszy
No i 4 trafne typy:
Zwycięstwo Arki
Remis w derbach Łodzi
Zwycięsto Lecha
Zwycięstwo GKS Bełchatów

No i przestroga by ni grać na Białą Gwiazdę
( szkoda, że nie zagrałem przeciw )

Do góry
#1057290 - 18/03/2007 20:09 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
Kibickrk Offline
journeyman

Meldunek: 12/01/2007
Popieram rene Twoją wypowiedź. To co Wisła zagrała to śmiech na sali. Porażka. Bełchatów mistrz!!!!!!!!! Aż miło popatrzeć jak grają te młode chłopaki. Play beautiful! Jest czym oko nacieszyć. Zmiana warty, niech Wiślacy i Legioniści uczą się od tych chłopaków jak powinno się grać. A swoją drogą A bramkarz Gksu pierwsza klasa. A w Wiśle dalej same gwiazdeczki. Najlepiej opłacani, dużo reprezentantów Polski, a to co grają to po prostu żenada. BEŁCHATÓW GOL BEŁCHATÓW GOL GOL GOL GOL. W końcu zwyciężył futbol! \:\)

Do góry
#1057374 - 18/03/2007 20:36 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: Kibickrk]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
No niestety dla mnie kibica Wisly niestety to co gra obecnie BELCHATOW w stosunku do WISLY i LEGII to przepasc. Piekna pilka na 2 kontakty, swietnie bite stale fragmenty to jest super. Wisla niestety moze teraz liczyc tylko na przeblyski talentu Blaszczykowskiego i Brozka .
Prawde mowiac dzis w meczu z Legia to i tak Belchatow do 30 minuty gral strzasnie przestraszony i bylo to najslabsze 30 minut w tym seoznie nie w swoim stylu, a ilosc strat Straka to na 3 mecze moznaby obdzielic ale potem to juz poszlo.
Cieszy to ze o sile zespolu stanowia Polacy ale do tego trzeba miec super trenera jak Lenczyk

Do góry
#1057419 - 18/03/2007 20:48 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: vonseb]
rene Offline
Pooh-Bah

Faktycznie, Strąk dziś był prawie najsłabszy na boisku, gdyby nie Hugo
Ale myślę, że to wypadek przy pracy.

Mnie cieszy to, że jest kilka zespołów, co liczą się w walce i mistrzostwo i puchary.
To tylko moze podnieść poziom ligi i być może wkrótce nie będziemy się wstydzić za nasze drużyny w pucharach
Dzisiejszy mecz, a także ten w Poznaniu stały na wysokim poziomie i lepiej się to oglada niz ligę szkocką, którą raczy nas Polsat

Myślę, że Legia i Wisła jeszcze pokażą trochę dobrej piłki i trochę namieszają.
Fajnie by było, bo mi jako kibicowi zależy na tym, by ogladać fajne i emocjonujace mecze.
Kibicuję GKS w tym sezonie, bo imponują i grają naprawdę fajną piłkę

Tak sobie myślę, że tak Kuba Błaszczykowski, bez wątpienia najlepszy gracz Wisły, jeszcze dwa lata temu biegał gdzieś w IV lidze. A dziś?

A takich chłopaków jest więcej
Tylko trzeba wypuścić ich na boisko i dać im grać

Do góry
#1058027 - 19/03/2007 09:49 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: rene]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Brawo rene za typki, dla mnie też był bardzo udany weekend w naszej pomarańczy jeśli chodzi o bukmacherke (zresztą każdy widzi kto co analizuje)

Ale chciałem tylko napisać, żeby co poniektórzy czasem posypali głowe popiołem, szanuje każdą konstruktywną wypowiedź i biore pod uwagę wiele zdań i żeby golic buków nie ma co się napinać.

P.S. Dzięki redaktorzy Gazety Wyborczej, macie u mnie piwko ;\)

Do góry
#1140422 - 15/04/2007 19:38 Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III) [Re: drfocus]
Misiu Offline
stranger

Meldunek: 15/04/2007
tylko ze Belchatow Gra teraz z Cracovia W Krakowie

Pomyliłeś tematy. W tym była opisywana 18 kolejka.

Edited by Ignorator (15/04/2007 23:40)

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro