#1045632 - 14/03/2007 16:41
Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III)
[Re: drfocus]
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
drfocus ja o Grzelaku nic nie pisalem  zreszta Grzelak jest kontuzjowany. Cikawy jestem tylko gdyby Legia grala z Leczna/Widzewem a BOT z Cracovia/Groclinem co by ludzie teraz pisali. Ja takiego kursu na Legie napewno nie opuszcze bo wedlug mnie ich wygrana jest bardziej prawdopodobna nic wygrana Korony w Poznaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1045950 - 14/03/2007 18:18
[Re: drfocus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Sobol Nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do wniosku, że pałam nienawiścią do jakiejś drużyny. Myślisz pewnie, ze jak ktos jest z innego miasta, to już nie lubi Legii. Ja jestem z Gdańska i nic nie mam do Legii, ani do Arki. Do tej drugiej "z definicji" powinienem. Też widziałem Legię w wielu meczach, ale to co teraz grają, to woła o pomstę do nieba. Przecież to nie idzie o samą walkę, ale o grę w piłkę, a ja tego nie widzę. Tajemnica Bełchatowa polega na tym, że im gra sprawia przyjemność. Legioniści się meczą, oni wychodzą nas boiska spięci, pod presją. Jeśli GKS zagra to co do tej pory i nie "napręży się" na Legie, to wygra ten mecz z łatwością P.S. Bramka Sikory obciąża konto Fabiańskiego, poza tym przekonacie się niebawem, że Fabian też jest pod formą
|
Do góry
|
|
|
|
#1047928 - 15/03/2007 14:39
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Legia obecnie jest w tragicznej formie. Mecz z Groclinem można określic mianem żenady. Drużyna jest bez ataku. Nawet jeśli stwarza sobie jakieś sytuacje pod bramką rywala, to w tragiczny sposób je marnuje. Młodzi napastnicy Korzym i Janczyk mają talent, jednak wyraźnie widac, że nie potrafią sobie poradzic z co raz większą presją. O Włodarczyku nie chce mi się nawet wspominac, bo tego piłkarza już dawno nie powinno byc w tym klubie. Tragicznie prezentuje się lewa strona. Zarówno Edson, jak i Roger zapomnieli chyba na czym polega gra w piłkę. Edson jest tak wolny, że po włączeniu się do akecji ofensywnej, nie potrafi później nadążyc za ewentualną kontrą. Środek pomocy to też tragedia. Surma jedynie skupia się na odbiorze piłki, pożytku w ataku nie ma z niego żadnego. Jedynym, który się stara jest Radovic, jednak sam nie jest w stanie nic zdziałac. Obrona niby pewna, jednak w każdym meczu rozdaje przynajmniej jeden prezent rywalowi.
W meczu z Groclinem Legia grała tak, jakby nie mieli nakreślonej żadnej taktyki, bo trudno taką nazwac bezmyślne długie gorne podania, ktore w 95% przypadkow padaly lupem rywali. Wdowczyk sprawia wrazenie czlowieka, ktory nie potrafi analizowac aktualnej sytuacji na boisku. Nie potrafi nic zmienic w trakcie gry. Jego dzialania ograniczaja sie jedynie do zmian zawodnikow, najczesciej rowniez malo udanych. Z Groclinem w przerwie zostal zmieniony Korzym, pomimo tego, ze byl bardziej aktywny niz Janczyk.
W meczu z Belchatowem nie wroze Legii niczego dobrego. Przy bardzo duzym szczesciu moga pokusic sie o remis, jednak najprawdopodobniej "wojskowych" czeka kolejna porazka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1047960 - 15/03/2007 15:10
[Re: Robak1984]
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
Ja juz sie nie bede wypowiadal w tym temacie. Widze tylko w meczu z Groclinem ... w meczu z Groclinem ..... w meczu piatkowym.
A co ma mecz z Groclinem do meczu z Belchatowem ??? Ile razy tak bylo ze druzyna dostawala kubel zimnej wody i zaczynala grac. Nikt nie wspomina meczu z Cracovia tam tez grali slabo bez taktyki ? nie liczac 3-4 stuprocentowych sytuacji i braku szczescia to byla zenada ?
Niech kazdy gra co uwaza. W niedziele wieczorem porozmawiamy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1047969 - 15/03/2007 15:19
[Re: Robak1984]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
Lech - Korona Mimo, że wszyscy w Pyrlandii spodziewali się innego startu rundy wiosennej to i tak trener Smuda nie ma na pieńku z władzami klubu i kibicami, jakby się tego spodziewano. Władze "wspierają" trenera słowami , iż pozwolą mu wypełnić swój kontrakt. Myślę, że to jest bardzo ważne dla Smudy jak i jego drużyny, która widocznie czuje w nogach jeszcze zmęczenie po okresie przygotowawczym. Na początku spotkania z Zagłębiem po 10 min byłem przekonany, że Kolejorz wygra to spotkanie, lecz po 20 min cała ekipa gospodarzy jakby "siadła", to trochę absurdalne, że zawodowi piłkarze po 20 min by nie mieli siły, ale tak to wyglądało. Trener Smuda oznajmił, że na sobotni mecz wystawi najsilniejszy skład Lechitów i uważa że "trzeba otworzyć worek z bramkami". Można więc liczyć na bardzo ofensywną grę gospodarzy co za tym idzie over 2,5. Moim zdaniem Smuda powinien głównie poukładać grę z tyłu, ponieważ w meczu z Zagłębiem lechici "nie potrafili" wznowić gry od bramki, niektóre naprawdę "szczeniackie" błędy i straty. To co momentami wyprawiał Kotor wołało o pomstę... Liczę w końcu na pierwsze zwycięstwo Kolejorza, a także overowy wynik. pozdr 
|
Do góry
|
|
|
|
#1048111 - 15/03/2007 17:05
[Re: MR.FREESTYLE]
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2001
|
i jeszcze ciekawostka: Piłkarze Lecha i Kolportera zagrają w strojach retro  W sportowych strojach "retro" z lat 20-tych ubiegłego stulecia zagrają piłkarze Lecha Poznań i Kolportera Korony Kielce w najbliższym meczu ligowym. W sobotę poznański klub będzie świętować 85. urodziny. Dla Lecha mecz z Kolporterem Koroną to nie tylko gra o ligowe punkty. "To będzie ukoronowanie obchodów 85-lecia istnienia klubu. Obie drużyny na boisku wystąpią w strojach, w których piłkarze grali w latach 20-tych ubiegłego stulecia. "Na stroje retro zgodzili się także piłkarze Korony Kielce. Nie będą na nich umieszczone loga sponsorów" - podkreślił Michał Lipczyński, dyrektor marketingu Lecha. Nietypowe koszulki, wiązane sznurkiem na dekolcie, kibice będą mogli zakupić przed meczem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1048118 - 15/03/2007 17:08
[Re: MR.FREESTYLE]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Arka GdyniaVSPogoń Szczecin Typ: Arka Gdynia W sobotnim meczu czekają nas "Wielkie Derby Morza". W ostatnich latach nie mogliśmy poznać zwycięscy. Ciągle padały remisy i tym samym nie poznaliśmy rozstrzygnięcia tej rywalizacji. W nadchodzącej meczu w końcu ta sytuacji powinna zmienić się. Faworytem będzie gdyńska Arka, która gra świetnie na stracie nowej rundy. Zespół Wojciecha Stawowego pokazuje, że nie ma respektu dla rywali. Co prawda "Śledzie" zdobyli tylko jeden punkt w ostatnich dwóch kolejkach, ale jak ważny. Arka wywiozła go z Krakowa po remisie (2:2) z krakowską Wisłą. Tego nikt nie spodziewał się. W końcu "Biała Gwiazda" wygrywała już (2:0). Jednak Gdynianie potrafili wyrównać stan rywalizacji i ponad 20 latach wywieźli punkty z pod Wawelu. Tym samym widzimy, że trener Wojciech Stawowy robi kawał dobrej roboty w Gdyni. Z resztą o tym szkoleniowcu można mówić tylko w samych superlatywach. Najpierw świetnie pracował w z młodzieżą Wisły Kraków, z którą zdobyło mistrzostwo polski juniorów. Potem przeprowadził Cracovię od trzeciej do pierwszej ligi a teraz robi kawał dobrej roboty z Arką. "Żółto-niebiescy" pod wodzą Stawowego grają futbol na tak. Do tego szkoleniowiec potrafi zaskoczyć swoich rywali nie konwencjonalnym ustawieniem swojej jedenastki. Tak właśnie było w Krakowie. Radosław Wróblewski wystąpił jako wysunięty napastnik a w obronie zagrał Krzysztof Przytuła, który stworzył parę z Pawłem Weinarem. Trzeba przyznać, że takie ustawienie okazało się sukcesem. Co prawda na początku meczu para stoperów Przytuła-Weinar nie popisała się, ale z minuty na minutę prezentowali się coraz lepiej. Niestety podczas ostatniej konfrontacji kontuzji nabawił się Damian Nawrocik. Jednak trener Wojciecha Stawowy ma godnych zmienników i brak Damiana nie powinien być większym problemem. Martwi tylko w przypadku Arki mecz w ćwierćfinale Pucharu Polski. W środku tygodnia podopieczni Wojciecha Stawowego rozegrali właśnie spotkanie z Wisłą Płock. Oby ten mecz nie odbił się na formie "żółto-niebieskich". Jednak goście ze Szczecina w ostatnim czasie mają poważne problemy. Wystarczy spojrzeć na ostatni mecz z Górnikiem. "Portowcy" byli nawet faworytem tej konfrontacji. Pomimo tego zdobyli tylko jeden punkt po bardzo słabym spotkaniu. Brazylijczycy, którzy mieli być lepsi od swoich poprzedników pokazują praktycznie to samo. Wystarczy tylko spojrzeć na środkowych obrońców, którzy potrafią dać takie prezenty swoim przeciwnikom, że szok. Najpierw w meczu z ŁKS-em wysoki obrońca Pogoni dał wyskoczyć Arifoviciowi, który zdobył bramkę. Z kolei w meczu z Górnikiem obrońca Pogoni wywrócił się. Na szczęście sytuacji nie był wstanie wykorzystać Moskal. Co gorsza w klubie coraz głośniej jest o konfliktach. Przed meczem z Górnikiem Amaral rzucił się z pięściami na trenera Libora Palę. To pokazuje, że nadal w Pogoni jest daleko od normalności. Wszyscy już mają dosyć sytuacji w Szczecinie. Zespół nie przypomina drużyny tylko jakiś dziwny mix. Składający się z dziewięciu Brazylijczyków, dwóch Polaków i jednego Czecha na ławce rezerwowej. Czy coś takiego może funkcjonować bardzo dobrze?. Moim zdaniem nie. Oby opamiętanie w Szczecinie przyszło jak najszybciej, bo kibice już dawno odwrócili się od klubu pokazując swoje stanowisko. Faworytem tej konfrontacji będzie Arka Gdynia, która powinna udowodnić swoją świetną dyspozycję i wygrać z "Portowcami". Wisła PłockVSWisła Kraków Typ: Wisła Kraków Kolejne derbowe spotkanie w tej kolejce. Tym razem w Płocku dojdzie do spotkania dwóch wiślackich imienniczek. Niestety dla Płocka nowa runda jest bardzo nieudana. W dwóch spotkaniach ligowych podopieczni Josefa Csaplara zdobyli tylko jeden punkt. Nawet w ćwierćfinale Pucharu Polski z Arką Gdynia nie potrafili wygrać. Skąd tak słaba forma popularnych "Nafciarzy"?. Odpowiedź może być tylko jedna: obrońca słowacki Petr Lerant. Przez błędy tego piłkarza Wisła straciła cenne punkty. Nawet jak zespół gra dobrze i potrafi nie źle zagrozić swoim przeciwnikom to wtedy nasz ulubiony Słowak potrafi sprezentować piłkę gościom i ci wywożą punkty z Płocka. Doszło już nawet do tego, że po spotkaniu z Koroną Kielce piłkarze Wisły chcieli pobić swojego kolegę. Padły bardzo nie cenzuralne słowa w kierunku tego obrońcy i próby linczu. Na szczęście Słowaka obronił drugi trener Bogdan Pisz. Jednak sytuacja w drużynie jest daleka od normy. Niestety nasz pechowiec Lerant w środku tygodnia znowu nie popisał się i sprezentował gościom z Gdyni karnego, którego w 86 minucie wykorzystał Janusz Dziedzic. Tym samym Lenart zrobił krok milowy do awansu Arki w tych rozgrywkach, aż strach pomyśleć, co tym razem koledzy chcieli zrobić z Petrem. Sytuacja może wydawać się śmieszna, ale to wstyd, aby taki piłkarz grał w naszej lidze. Jeśli nasz ukochany Lenart zagra z Wisłą Kraków to "Biała Gwiazda" już dzisiaj może sobie zapisywać trzy oczka na koncie. Trzeba przyznać, że podopiecznym Adama Nawałki komplet w Płocku jest bardzo potrzebny. Bo wpadce z Arką i stracie dwóch punktów lider z Bełchatowa zwiększył przewagę nad Wisłą. Świetnie zdają sobie z tego sprawę piłkarze. Konrad Gołoś nawet po pechowym remisie powiedział, że: "Wisła nie straci już punktów do końca rundy". Bardziej wstrzemięźliwy od kolegi był powracający do zdrowia Jakub Błaszczykowski, który podkreślił, że trzeba skoncentrować się na najbliższym rywalu a nie myśleć co będzie za miesiąc. Dobrą wiadomością dla kibiców jest już powrót do pełni zdrowia Jakub Błaszczykowskiego, który zagrał w meczu sparingowym z Trzebinią. Także po kontuzji wraca Cleber. Jednak na razie nie można spodziewać się jego występu w Płocku. Trener Adam Nawałka postawi na sprawdzoną już parę stoperów Głowacki-Kokoszka. Faworytem tego meczu będzie krakowska Wisła, która prezentuje się na początku rundy bardzo dobrze. Remis z Arką był wpadką przy pracy. Jak podkreślili zawodnicy strata dwóch bramek z Arką była spowodowana złą organizacją gry. Krakowianie nie dopuszczają do siebie innego wyniku w Płocku niż wygranej. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1048257 - 15/03/2007 18:08
[Re: Ignorator]
|
Pooh-Bah
|
Z tymi derbami to lekka przesada. Szczególnie z Wielkimi Derby Morza. W Trójmieście są "derby" jak Lechia gra z Arką, ale do tego raczej nie dojdzie, bo Arka zostanie zdegradowana, a Lechia wejdzie :-)
Odnosząc sie do typów, to podzielam zdanie Ignoratora co do meczu Arka - Pogoń. Każdy inny winik jak zwycięstwo Arki będzie dla mnie niespodzianką większego kalibru niż remis Wisła - arka w poprzedniej kolejce. A kto się niespodziwał remisu w Krakowie, to się nie spodziewał. Byli tacy, co postawili na remis, ale także na dokładny wynik 2:2 !
W tych "derbach" Wisły to już nie byłbym taki pewien zwycięstwa Białej Gwiazdy. Pamietać trzeba, że Wisła ( ta z Krakowa ) odniosła dopiero pierwsze zwycięstwo na wyjeździe ze słabiutkim i przestraszonym Górnikiem. Poza tym krakusy to są mocne, ale najczęściej w gębie, co widać było w zeszłym sezonie. Trzeba sobie powiedzieć jasno, że w grodzie Kraka nie ma teraz zespołu na miarę tego, który sięgał po mistrzostwo, choc parę nazwisk jeszcze zostało. Płock postawi Wiśle wyższe warunki niż Zabrze, a ten pechowiec Lerant nie będzie robić wiecznie prezentów Trzeba też wziąć pod uwagę konflikt na linii Nawałka - Cleber Oficjalna wersja jest taka, że Cleber jest jeszcze nieprzygotowany ( czy jakoś tak ), a w rzeczywistości odmówił on gry na boku obrony. Widać, że Nawałka faworyzuje niektórych graczy. w tym przypadku powinien posadzić na ławce Głowackiego, albo jego przesunąć na bok, a nie Clebera
|
Do góry
|
|
|
|
#1048488 - 15/03/2007 18:57
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Ja natomiast biore 1.8 na Wisłe(krakowską) z pocałowaniem ręki.Mobilizacji przy Reymonta nie brakuje,strata punktów w sobote będzie stanowiła jasny wniosek:o mistrzostwo w tym sezonie walczą inni.Tej myśli nikt w Krakowie nie dopuszcza by tak wcześnie Biała Gwiazda miała pozegnać sie walką o prymat.Odnośnie meczu z Arką to wg mnie przyczyną takiego wyniku a nie innego był ewidentny brak koncentracji zawodników i być może lekkie zlekceważenie rywala.Do skłądu wracją Kuba Błaszczykowski i Cleber(choć prawdopodbnie nie wyjdą od 1 minuty).O jakimkolwiek konflikcie tego drugiego z trenerem nie ma mowy.Po prostu póki co duet Kokoszka i Głowacki spisuje się całkiem nieźle to nie ma sensu zastępowaniem któregoś z nich ledwie co wyleczonym Cleberem,a że Stolar prochu juz nie wymyśli to padł pomysł przesunięcia tam Brazylijczyka. Osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji by zawodnik decydował na jakiej pozycji występuje, Nawałka pewnie myśli podobnie więc ewentualna odmowa wyjścia na lewą strone boiska przez Clebera,zakończyła by sie drastycznymi sankcjami. Zresztą trener Wisły może do soboty jeszcze namieszać w składzie A Płock jaki jest każdy widzi,jak dla mnie róznica umiejętności piłkarzy obu drużyn jest na tyle duża że w połaczeniu z motywacją i koncentracją piłkarzy z Krakowa powinna dać spokojne zwycięstwo gościom.
Natomiast w moc Bełchatowa wciąz nie wierze,uwierze dopiero po zwycięstwie w niedziele.Mogą sobie ogrywac Łęczną,mogą Widzew,ale dopiero zwycięstwo nad Legią da znak całej piłkarskiej Polsce:"bójcie sie nas,jedziemy po mistrza".A że Legia gra tragicznie? cała runde nie będzie przegrywac to oczywiste,bo to wciąz są dobrzy piłkarze,wciaz mistrzowie Polski,a Wdowczyk wciąż jest dobrym trenerem.Jak znajde X2 za 1.65-1.7 to gram
Jeśli żaden z tych typów nie wejdzie,to spokojnie będzie można mówić o zmianie warty w polskiej lidze
|
Do góry
|
|
|
|
#1049984 - 16/03/2007 09:06
[Re: Dreju]
|
Pooh-Bah
|
ŁKS - Widzew Mecze pomiędzy tymi drużynami rządzą się swoimi prawami - miejsce w tabeli, forma, itp. schodzą na dalszy plan. Jesienią Widzew wygrał 2:1, choć faworytem był ŁKS Warto zauważyć, że konfrontacje są szczęśliwe dla Widzewa, szczególnie w ostatnich latach. ŁKS wygrał derby Łodzi po raz ostatni 3 marca 1997 roku Na własnym boisku ŁKS nie wygrał od 1992 roku ! Faworytem najbliższego spotkania derbowego jest ŁKS. Choćby z racji miejsca w tabeli, atutu własnego boiska i niezwykle udanej inauguracji na wiosnę ŁKS wygrał w Pogonią i Łęczną, Widzew zremisowal z Groclinem i przegrał z GKS Bełchatów. Pierwszą rzeczą, która rzuca mi się w oczy, jest to, iż Widzew miał znacznie trudniejszych rywali. GKS to lider ekstraklasy, który zamiata wszystko co popadnie. W tym meczu Łodzianie stworzyli sobie kilka dogodnych sytuacji strzeleckich. Remis z Groclinem na wyjeździe to duży sukces Widzewa, bo Groclin ograł później Legię. Uważam, że derby będą meczem walki i pod tym względem lepszym zespołem są goście, którzy zawsze słynęli z charakteru. Atutem ŁKS-u będzie doświadczenie, zwłaszcza z defensywie. ŁKS liczy na 3 punkty, ale wątpię, czy tak się stanie. Według mnie dziś obie drużyny podzielą się punktami Przewidywane składy: Wyparło - Ceric, Hajto, Kłos, Marciniak, Madej, Leszczyński, Wilk, Magiera, Kmiecik, Arifovic Fabiniak - Nowak, Rzeźniczak, Stawarczyk, Wawrzyniak, Budka, Kłos, Juszkiewicz, Kuklis, Aleksander, Bogunovic Mój typ: X Nie wolno poddawać i reklamować stron www.
Edited by Ignorator (16/03/2007 09:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#1050196 - 16/03/2007 11:35
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
W drużynie Cracovii była infekcja. Sam trener Majewski zastanawia się czy jego piłkarze będą mieli sił na całe 90 minut. Bardzo prawdopodobne że spuchną w drugiej połowie. Nie zagrają wszyscy, niektórzy z tych którzy wyjdą będą nie do końca wyleczeni. Zabraknie Wiśniewskiego i bocznych pomocników Craxy. W tej sytuacji bardzo zasadnym wydaje się typ na Zagłębie. Oglądałem mecz Cracovia-Legia gdzie krakusy byli w pełnym składzie i szczerze mówiąc nie zachwycili mnie specjalnie. Jeżeli Zagłębie zagra dobrze flankami a ma kim tam pograć to przy brakach Cracovii może to być kluczem do zwycięstwa. Z innych spotkań gram Legie Warszawa. Wszystkie spekulacje dotyczace słabej formy Legionistów i nie wiadomo jakiego fenomenu Bełchatowa można włożyć między bajki. Śmiem twierdzić, że ten mecz już na początku rundy będzie batalią o Mistrzostwo. Dopiero ten mecz pokaże na co stać Bełchatów. Alergie Lenczyka na Legie wszyscy znamy ale boisko zweryfikuje jego kunszt trenerski, którego ja oceniam na lata 70-te poprzedniego stulecia. Wszyscy się napinają począwszy własnie od Lenczyka po Jarzębowskiego, którego niegdyś Legia się pozbyła. Wyniku z PE nie biore pod uwagę bo to był bardziej jak sparing niż mecz o ważne 3 punkty. Nawet przyjmując że spotykają się 2 równorzędne drużyny to ja 3.05 biorę z miłą chęcią i jestem co do tego typu bardzo pewny. Z innych spotkań miło wygląda Arka, Grociln i Wisła Kraków. Płock wystarczyło mi obejrzeć w jednym skrócie i wiem że skończą oni na ostatnim miejscu w lidze i polecą z hukiem. Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#1050223 - 16/03/2007 11:58
[Re: quincy]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
A wedlug mnie Belchatow to wygra Sa w gazie , stwarzaja sobie duzo sytuacji strzeleckich , sporo z tego wykorzystuja ( nie potrzebuja jak Wlodarczyk 5 sytuacji zeby zdobyc 1 gola). Graja z polotem na 1-2 kontakty i na wolnych , malo zwrotnych obroncow Legii ( ale dobrze sie ustawiajacych to nie neguje ) bedzie to skutkowalo. Zagrozenie jest zarowno z gry jak i ze stalych fragmentow. Legia gra archaicznie, za wolno , niektorzy zawodnicy sa trzymani na placu po to zeby ich wartosc marketingowa nie spadala ( Edson, Roger ). Przeciez Kielbowicz naprawde wyglada lepiej niz Edson teraz. Jedyne zagrozenie grozi wlasciwie ze strony mlodych zawodnikow jak Janczyk czy Radovic. Mowienie o slabej formie Legii tez jest nie na wyrost jesli w TAK WAZNYM meczu jak z Grcolinem U SIEBIE oddaja wg PRZEGLADU SPORTWOEGO 6 strzalow w tym 3 celne a wg TYLKO PILKI 9 z tego 3 celne podczas gdy takie zespoly jak Korona czy Belchatow po kilkanascie czesto dobrze ponad 20cia.
Belchatow - Legia 1 2,30 4,5/10 Belchatow (- 1,5) - Legia 1 4,70 1,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1050385 - 16/03/2007 14:18
[Re: wHiTe_StAr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Po raz pierwszy od kilku lat wiele osób w Łodzi mówi ze najlepszym rozstrzygnieciem w dzisiejszym meczu derbowym byłby remis staram sie nie grać spotkać z udziałem Widzewa ale dzisiaj delikatnie x a to pokazuje jacy są kibice Widzewa http://www.widzewiak.pl/news/comment.php?news=9847
|
Do góry
|
|
|
|
#1050519 - 16/03/2007 15:34
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Witam, Już swoje na temat meczu GKS Bełchatów - Legia powiedziałem, a jeden fakt tylko mnie jeszcze utwierdził w tym, że w Legii źle się dzieje, skoro możemy przeczytać jakoby Piotr W. miał wyjść w 1 skąłdzie w niedzielnym meczu. Powodzenia. Natomiast dzisiaj odbywa się mecz na który czeka cała Łódź a mianowicie ŁKS Łódź - Widzew Łódź . Jak każdy wie derby rządzą się swoimi prawami, także i tu będzie podobnie i pierwsze co mi się nasuwa to że tu będzie remis!! Kości bądą trzeszczały, komplet publiczności i wspaniały "kulturalny" doping  . Takie mecze aż chce się oglądać. Patząc na tabele i ostatnie wyniki oraz, że mecz odbywa się na boisku gospodarzy to powinna być dośc pewna 1, jednak jak już ktoś chyba napisał ŁKS nie potrafi grać u siebie z Widzewem. W obu drużynach nie ma jakiś wielkich gwiazd tak więc to będzie mecz walki i dlatego zagram skromnie m.in na remis Mój typ: X kurs 3.20 HT/FT - X/X kurs 4.80 Teraz kilka słów na temat mojej drużynki: Lech Poznań - Korona Kielce Mecz, który odbędzie się na 85-lecie ekipy kolejorza co zapewne spowoduje że na stadionie pojawi się komplet publiczności i będzie wspaniała oprawa z której właśnie Lech słynie. Piłkarze obu drużyn wystąpią w strojach retro, które mozna zobaczyć na oficjalnych stronach klubów. Przeciwnikiem Lecha będzie ekipa kieleckiej Korony, która jak powiedział prezes Tkaczuk, bardzo się cieszy, że bedzie mogła uczestniczyć w takim widowisku, ale niestety za wszelką cene będzie chciała troszkę popsuć impreze wygrywając na boisku. Patrząc na ostatnie mecze tych drużyn wydaje się, że to jednak Korona jest faworytem. Kielczanie mozna powiedzieć, że grają troszkę ineczej niż zna ich cała Polska gdzie zdobywali mnóstwo bramek ale także sporo tracąc. Co prawda dalej gra bardzo ofensywnie, ale teraz już wielką wagę przywiązuje do obrony. W doskonałej formie są Mielcarz i Hernani nie mówiąc już o Golańskim. Ostatnie 3 pojedynki do wygrane po 1-0 w lidze z Arką i Wisłą P. oraz w PP właśnie z Lechem P. natomiast w PE pokoanli Widzew 4-0 oraz Cracovie 2-1. Także złocisto-krwiści na wiosne nie stracili jeszcze punktu w żadnych rozgrywkach!! Z drugiej strony Lechici, którzy w lidze przegrali z Zagłębiem 2-0 u siebie oraz zremisowali z Płockiem 1-1 oraz przegrali z Koroną 0-1. Jak widać obrona Lecha spisuje się jak na jesieni czyli w każdym meczu traci bramkę, natomiast ofensywa już nie przypomina tej z przed kilku miesięcy. Kibice z Poznania mówią, że piłkarze są zajechani po przygotowaniach zimowych, natomiast trener Smuda mówił, ze muszą minąć 3 mecze i Lech będzie grał wspaniale!! Jeśli chodzi o osłabienia to w drużynie kieleckiej wciąż nie gra Gajtkowski, a w Lechu tylko Wojtowiak i Kwionto są kontuzjowani. Ja licze na doskonałe widowisko i że po 3 underach tych druzyn wreszcie będzie over Typ over 2,5 gola aha i popieram typ na Arke 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|