Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#10553 - 22/10/2001 00:36 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Podsumowanie typów na weekend:
Marsylia - Lille 0-0 (ŹLE)
Kopenhaga - Lyngby 4-1 (DOBRZE)

W sumie:
-200zł + 142zł = -58zł

W sumie wyszło na minus, ale to tylko dlatego że Marsylię podałem ad hoc a to jak trafnie zauważył Arth kończy się zazwyczaj wtopą. W realu zagrałem Brugge w dublu z Kopenhagą, ale mam pytanie czy mam tu podawać mecze o obojętnie jakim kursie czy tylko powyżej np. 1,6 ?

Następny umieszczę dziś albo jutro

Do góry
Bonus: Unibet
#10554 - 22/10/2001 00:39 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

Tfu źle policzyłem
Stan konta jest +142zł
Natomiast bilans wynosi -58zł
Przypominam że zacząłem z kontem +200zł:
200zł - 400zł (kupony) + 342zł (Kopenhaga) = 142zł

Do góry
#10555 - 22/10/2001 00:44 Re: PREM typy
Anonymous
Unregistered

prem moze nie jestem tu starym bywalcem ale mysle ze twoje typy z czasem mogą nabrac wagi dla innych typerów którzy na razie nie wykazuja zadnego zainteresowania mnie zaciekawil twój temat i juz jestem ciekawy co propononujesz na poniedziałek?

Do góry
#10556 - 22/10/2001 20:43 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

TYP NA PONIEDZIAŁEK:

OEREBRO - AIK SZTOKHOLM 2 @2,60
Rozgrywki: I liga szwedzka
Bukmacher: Totomix
Termin meczu: 22.10 - czyli dziś
Stawka tradycyjnie 200zł

ARGUMENTACJA:
Oerebro zapewniło sobie już utrzymanie i nie ma już o co grać, ten mecz jest dla nich o przysłowiową "pietruszkę", AIK walczy natomiast o puchary i musi ten mecz wygrać gdyż przy sprzyjającym układzie innych gier (przypominam iż dziś jest dokończenie przedostatniej kolejki) może być nawet wicemistrzem. Ponadto gospodarze osłabieni brakiem Poulsena (rozgrywający)i napastnika rodem z Afryki.
Swoją drogą za tydzień w lidze szwedzkiej szykuje się DUŻY PRZEKRĘT o którym na pewno napiszę

Do góry
#10557 - 22/10/2001 20:52 Re: PREM typy
Salvador Offline
enthusiast

Meldunek: 24/08/2001
Prem pozwoliłem sobie skorzystać z Twojego typu Kopenhaga. Dzieki serdeczne i trzymam kciuki.
Pozdrawiam
Salvador

Do góry
#10558 - 22/10/2001 21:19 Re: PREM typy
Anonymous
Unregistered

Perm ja rowniez namawiam do kontynlowania tego co Zaczales. Faktycznie argumentacje jak zauwazyl ktos wczesniej (sorki nie pamietam ksywy) sa dobre i sadze, ze moze byc tylko lepiej. A co do meczow z niskimi kursami to tez Mozesz nimi grac. A ze zysk wtedy maly to trzeba ich zagrac wiecej, a wiecej meczow to wieksze ryzyko wpadki. I tak wszystko bedzie widoczne na Twoim koncie

Do góry
#10559 - 22/10/2001 23:03 Re: PREM typy
Morpheus Offline
member

Meldunek: 21/09/2001
boro-sunder draw
nie chce mi sie teraz nic pisac i argumentowac bo zjadlem wlasnie obiad
mozecie to uznac za wielce putative wynik
redards esp for Prem

Do góry
#10560 - 23/10/2001 00:57 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

Morpheus tu sie nie podaje typów
Swoją drogą AIK wszedł
Choć w realu niepotrzebnie go łączyłem i mam dziś wielką wtopę to ciesze sie ze tu podaje w miare dobre typy

KONTO: 142zł-200zł+468zł = 410zł
BILANS: +210zł
CZYLI już jestem na + i zwiększyłem stan konta z 200 do 410 zł

Do góry
#10561 - 23/10/2001 17:57 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

Nie wiem czy podam typ na dziś, bo Ligi Mistrzów nie opłaca się grać, chyba że wybiorę coś z Division 1.
Pozdrowienia

Do góry
#10562 - 23/10/2001 20:47 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

OTO TYPY NA WTOREK DZIEŃ 23.10
Liga Mistrzów jest nieobliczalna więc jej nie gram zgodnie z moją zasadą i podam typy na division1

OTO ONE (dziś znalazłem godne uwagi 2 meczyki, a nie jeden jak wcześniej)

PRESTON NORTH END - SHEFFIELD UNITED 1 @1,90
Rozgrywki: I liga angielska
Preston w ubiegłym roku spisywał się rewelacyjnie, dotarł do finału baraży, gdzie poległ Boltonowi, który w tym roku robi furorę w Premiership. Preston (w którym ubiegły rok prawie cały przesiedział na ławce Paweł Abbott kupiony z ŁKS) w tym sezonie w pierwszych kolejkach prezentował się tragicznie. Szefostwo klubu musiało zadziałać obniżeniem pensji piłkarzy, a to zmusiło ich do lepszej gry. Odrodzony Preston objawił się po zwycięstwie nad ówczesnym liderem Norwich City aż 4-0!
Potem był przegrany mecz z Crewe na wyjezdzie. Nastepne dwa mecze na wyjazdach byly jednak bardzo udane i Preston na pewno przystąpi do meczu z United w dobrych nastrojach.
Jego rywale z Sheffield przez wiele lat pozostawali w cieniu innego klubu Sheffield, czyli zespołu Sheffield Wednesday. Popularne sowy grały na boiskach Premiership gdy United balansowali między I a II division, utrzymywali sie jednak w I lidze, dzięki stabilności, bo to jest największa zaleta Sheffield United - gra stabilnie. Jak wygra jeden mecz, wygrywa kolejne, jak przegra mecz przegrywa zazwyczaj następne. Warto dodać że United grają lepiej na własnym stadionie (podobnie jak Preston).
W Preston zagra najmocniejszy skład, przy czym trzeba obiektywnie stwierdzic ze nie ma tu postaci wybitnych, które można byłoby nazwać gwiazdami, Preston to zgrany kolektyw. Taktyka Sheffield ustawiana jest natomiast na duet napastników Suffo-D'Jaffo.
W ubiegłym roku lepiej grał Suffo. W tym D'Jaffo. Francuz wyrabia sobie w I divison dobrą markę i już ponoć czekają na niego w kolejce kluby z Premiership. Żeby jednak ten duet mógł sprawnie funkcjonować musi być potrzebny jakiś podający. Był nim Rob Kozluk który perfekcyjnie umiał dograć piłkę na głowę D'Jaffo. Niestety Kozluk odniósł groźną kontuzję i nie zagra przez rok! Ponadto kontuzję ma jeden z obrońców, jego miejsce zajmie ledwo kupiony Gus Uhlenbeek
a nie jest on jeszcze zgrany z drużyną. Bez Kozluka, na cudzym stadionie przy coraz lepszej grze gospodarzy dzisiejszego meczu Sheffield jest skazany na porażkę.

NORWICH CITY - PORTSMOUTH 1 @ 1,80
Norwich to typowy zespół środka tabeli, na początku lat 90 popularne Kanarki grały jednak w Premiership. Ten sezon nie wskazywał niczego nowego. Odeszło paru piłkarzy, przyszedł jeden. Zdawało by się, że zespół został osłabiony, a jednak...
Ten jeden pozyskany to Marc Libbra, który przyszedł do Norwich z Wimbledonu "za jedyne" 525 tys. funtów, a ta suma na pewno nie może wzbudzać zachwytu. Pierwsze mecze (przedsezonowe) dawały opinię że Francuz jest przetrenowany, nie będzie mógł grać 90 minut, tymczasem... Libbra wywindował swój zespół na 1 miejsce dzięki swom trafieniom. Teraz Norwich spadł na 7 miejsce ale jest to wynikiem słabszej postawy na wyjazdach. U siebie Norwich ma bilans 5-0-0! Wiem że kiedyś musi przyjść ten "pierwszy raz" ale u siebie Norwich ogrywa swoich przeciwników do 0 i nie sądze aby Portsmouth był w stanie strzelić więcej niż 1 gola w tym meczu.
Wszystko jest jednak możliwe, a Portsmouth ma zdecydowanie lepszą pomoc dowodzoną przez weterana europejskich boisk - Prosineckiego. Portsmouth w ubiegłym sezonie nie wykazał się niczym szczególnym, po prostu uciułał tyle punktów ile potrzebował do utrzymania. W tym sezonie Portsmouth to już inna drużyna.
Ten mecz może być twardy. Moga posypać się czerwone kartoniki, bowiem obie drużyny grają zdecydowanie. Pozostaje kwestia czy Prosinecki przypomni sobie jak asystował na mundialu bo od tego zależy w dużej mierze postawa Stockport. Ja jednak myślę że Norwich dopisze sobie po tym meczu 3 pkt, a decydujące trafienia zdobędzie Libbra który naprawde zachwyca swoją grą - stwierdzam jednak
PEWNIEJSZY JEST PRESTON
Decyzja należy do ciebie...

Do góry
#10563 - 27/10/2001 00:02 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

PODUMOWANIE:
Kupony: -400zł
Wygrane: +344zł
Konto: 410zł - 400zł + 344zł = 352zł
Bilans: 210zł + 142zł - 200zł = 152zł

Wiem że mecz za chwilkę, ale nie miałem dostępu do kompa więc dopiero teraz:
RODA KERKRADE - NEC NIJMEGEN 1 @1,90
Roda to zespół w małego nastawionego na przemysł miasta. Miasteczko zamieszkuje niespełna 20.000, a jednym z najbardziej widocznych obiektów miasta, jest położony na górce supernowoczesny obiekt Limburgparkstadion. Jego budowę zakończono dopiero w tym roku (sam na nim byłem i powtórzę to jeszcze raz, iż ten obiekt "ma w sobie coś"). Ale do rzeczy. Po ubiegłorocznym awansie do pucharów piłkarze Rody JC spoczęli jakby na laurach byli długo czerwoną latarnią ligi. Czym było to spowodowane nie wiadomo? W tym czasie rywal Rody - Nijmegen jak typowy przeciętniak "ciułał" punkty, które potem mogą się przydac do spokojnego bytu. Warto tu jednak zaznaczyć nienajlepszą postawę na wyjazdach ekipy z Nijmegen. Roda grała zatrważająco źle i wtedy nastąpiła zmiana trenera. A nowy coach jaky ręką odjął wszystkie zmartwienia. Roda zaczęła przypominać tę Rodę z ubiegłego roku, zaczęła wygrywać zarówno w lidze jak i w pucharach (Holandii i Uefa - tutaj wysoko - 4-1 na Limburgparkstadion z Maccabi Tel Aviv)
Nijemgen jest klubem środka tabeli, a Roda mimo iż zajmuje miejsce przedostatnie, gra teraz znakomicie i może być tylko lepiej. Myślę że Roda znów będzie chciała się liczyć w walce o pierwszą 5-tkę. A żeby tak było trzeba wygrywać. A akurat zwycięstwo z drużyną NEC Nijmegen jest wielce prawdopodobne. RODA WYGRA przy dopingu fantastycznych fanów z Kerkade.

Do góry
#10564 - 27/10/2001 19:05 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

Niestety Roda zawiodła...
PRAGNE ZAUWAŻYĆ ŻE TYPY KTÓRE MI NIE WESZŁY BYŁY REMISAMI !!!
NIE ZDARZYŁO SIĘ JESZCZE TAK BYM DAŁ NA GOSPODARZA A WYGRAŁ GOŚĆ, ALBO ODWROTNIE!

TYPY NA DZIŚ (DZIŚ PROPONUJĘ DWA KUPONY):
I KUPON:

SC HEERENVEEN - DE GRAAFSCHAP DOETINCHEM 1 @1,65
Heerenveen to drużyna która usadowiła się parę lat temu w holenderskiej czołówce. Regularnie występuje w europejskich pucharach, próbując nawet sił w LM. Drużyna Heerenveen gra na dobrym poziomie, jest w czołówce tabeli, a w środku tego tygodnia rozgromiła LIDERA!!! Ajax Amsterdam aż 5-1!!! Dzisiaj zadanie jest łatwiejsze bowiem De Graafschap gra słabo i nie będzie w stanie zagrozić gospodarzom tego meczu. U siebie Graafschap mógłby powalczyć o punkt, na wyjeździe - bez szans.

HIBERNIAN - FC DUNDEE 1 @1,75
Gospodarze tego meczu grają lepiej u siebie aniżeli na wyjeździe. Są drużyną poukładaną, dobrze zgraną. W tym roku Hibernian występował w pucharze UEFA (odpadł po rywalizacji z liderem I ligi greckiej - AEKiem Ateny). Dundee FC gra tradycyjnie słabiej niż Dundee United. Teraz Dundee kupiło dwóch doświadczonych zawodników. Przyszli gruziński weteran Temur Kecbaja oraz znakomity obrońca rodem z Chin Fan Zhiyi, który bardzo dobrze spisywał się w angielskim Crystal Palace. Nowi przebywają w klubie od 2 dni i muszą się zgrać, a na to trzeba czasu. W przyszłości ich doświadczenie pewnie zaprocentuje, ale Hibs jest zgrany i wygra!

RWD MOLENBEEK - LA LOUVIEROISE 1 @ 1,80
La Louviere to drużyna grająca... katastrofalnie.
Porażki 0-4 to norma w wykonaniu gości. Osatnio czerwona latarnia Jupiler League wygrała jednak ze Standardem Liege! I to aż 3-1! Ale to zwycięstwo było spowodowane nie znakomitą grą Luwierczyków, lecz kontuzjami Liege. Molenbeek jest także słabą drużyną, ale przyszedł do drużyny nowy trener - Emilio Ferreira. W Molenbeek już po cichu liczą na pierwszą 8-kę, bowiem Molenbeek mimo porażki w inauguracji Ferreiry na stanowisku trenera, wygrał dwa mecze i to w świetnym stylu (gra była na wysokim poziomie). Dobra passa Ferreiry i jego podopiecznych nie skończy się dziś. Dziś Molenbeek wygra różnicą dwóch bramek.

II kupon:
GBA - EENDRACHT AALST 1 @ 2,00
Aalst zaczął sezon fantastycznie - długo pozostawał bez porażki, ale potem zaczęły się schody, czyli mecze z Brugge, Anderlechtem itp., itd. Aalst zaczął przegrywać, ponieważ średnia wieku tego zespołu wynosi... 22,7! Zawodnicy sa niedoświadczeni i teraz to widać. Germinal jest doświadczony i zbierze żniwo w tym meczu! A Aalst musi się jeszcze dużo i długo uczyć.

AZ ALKMAAR - FORTUNA SITTARD 1 @ 1,60
Rewelacja! Uwaga! Fortuna Sittard bez 13 kontuzjowanych zawodników!!! Alkmaar u siebie gra dużo lepiej (3-2-1) niż na wyjeździe (0-1-3). Alkmaar pokona "FC SZPITAL"!!!

Do góry
#10565 - 02/11/2001 00:38 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

wyjeżdżam na weekend, ale oto typy:
GENK-LIEGE 1
AALST-GHENT 2
VIBORG-LYNGBY 1
POSTAWCIE TO! ZAUFAJCIE MI!
nie mam czasu na argumentację - trust me!

Do góry
#10566 - 02/11/2001 00:39 Re: PREM typy
Prem Offline
Carpal Tunnel

SITTARD-HEERENVEEN 2
Drużyny przeciwko którym stawiam mają straszne kłopoty kadrowe!!!!

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2