#1062776 - 20/03/2007 20:04
Re: Dzień wagarowicza - Wasze opinie
[Re: Izajasza53]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Ja tam ide do szkoły bo od poniedziałku nie byłem a tydzień temu ze 3dni. Więc nie obchodze święta  No moze jak nikogo nie będzie, a jak będzie to wypije się z 0.5L w szkole z tej okazji... Alkohol w szkole - moim zdaniem szczyt głupoty. Ja chyba nigdy w dzień wagarowicza nie byłem w szkole, co najwyżej pod szkołą. No chyba, że to podstawówka była.
|
Do góry
|
|
|
|
#1062798 - 20/03/2007 20:06
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2005
|
Ja nie zapomnę jednego z "wyjść" w gimnazjum.
Na pierwszą lekcję wszyscy poszli grzeczniutko. Ale jak tylko zabrzmiał dzwonek, wszyscy w długą. I mówiąc wszyscy, mowię prawie dosłownie. Bylo 5 klas w moim roczniku, w każdej po 30 osób, a na wagary poszło jakieś 140 z 150. Większość z nas poszła do pobliskiego lasu. Jest on całkiem spory, więc wyszło tak, że się podzieliliśmy na grupki po około 20 osób. Jak dyrekcja zauważyła, że zostało tylko koło 5 osob na lekcjach, to wezwali policję. Oczywiście jakiś społeczniak powiedzial, że widział jak kilkadziesiąt osób wchodzi do lasu, więc za nami weszło jakieś 5-6 3-osobowych patroli. No i w lesie zaczęła się prawdziwa zabawa. Ktoś rzucil hasło "Pały idą", to my wszyscy w nogi. Uciekaliśmy przed nimi dobre 45 minut. Po karzakach, zbiegaliśmy (a w zasadzie skakaliśmy) ze skarp, chowaliśmy się w jakiś dziurach, ktoś wlazł na drzewo i się schował między galęziami. Ogólnie beka niesamowita (choć wtedy trochę inaczej na to patrzyliśmy). Do dziś jak się spotykamy z kumplami z gimnazjum to to wspominamy...
|
Do góry
|
|
|
|
#1063043 - 20/03/2007 20:52
[Re: odgdog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
teraz niektórzy dzień wagarowicza obchodzą 120 razy w roku troche to zabrzmi perwersyjnie ale.. wyciągnąłes mi to z ust..:] sam to praktykowałem w 3 klasie liceum najbardziej bo w czwartej nie było z czego zwiewać taka pokojowa atmosfera była..:] a studia... hmmmm wieczne wagary:] nie chcesz nie idziesz chcesz idziesz :]
|
Do góry
|
|
|
|
#1063275 - 20/03/2007 22:43
[Re: connor]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Wiadomo ... jutro 1. dzień wiosny, tzw. dzień wagarowicza. Co się z tym wiąże w wielu szkołach? U mnie w gumnazium jutro idziemy palic kukle dyrektora nad rzeka, wieczorem sparing ze znienawidzaona 2B, zapowiada sie interesujaco Cieniaki:P My kitramy z ziomalami gimbusa i jedziemy w gory, byla obczajka i zawsze w srody podjezdza zatankowany na full wiec bedzie git 
|
Do góry
|
|
|
|
#1063610 - 21/03/2007 07:48
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
wow pamietam zajebisty dzien najbardziej utkwil mi w pamieci 21 marca z gimnazjum jak wywalilem 2 nalewki  i ledwo doszedlem do domu wtedy po raz pierwszy mialem KACA ZABOJCE  wtedy przed rodzicami mialem leki ale teraz jak najbardziej sie z tego ciesze i milo wspominam  hehe
|
Do góry
|
|
|
|
#1064651 - 21/03/2007 15:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Ja tam lekko jednak 5broawrów w szkole 8osób z klasy no cuż niby w najelpeszej szkole jestem w szkole. Ale fajnie wypić na lekcji  Czy to było na lekcji języka polskiego?
|
Do góry
|
|
|
|
#1066685 - 21/03/2007 21:31
[Re: haven]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Ja tam spier.liłem i waliłem browary od rana I co? Myślisz, że taki kozak jesteś jak "walisz" browary od rana?
|
Do góry
|
|
|
|
#1066794 - 21/03/2007 22:07
[Re: Rancorn]
|
Carpal Tunnel
|
I co? Myślisz, że taki kozak jesteś jak "walisz" browary od rana?
A Ty co, myślisz że taki inteligent jesteś jak w "Jare święto" palisz Marzannę ? Już za stary jestem aby ją palić. Dawniej paliłem, a teraz ten przywilej zostawiam młodym. Nigdy nie zastanawiałem się nad tym czy jestem inteligentem czy nie jestem. A poszanowanie i kultywowanie naszych tradycji to obowiązek każdego prawdziwego Polaka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1066821 - 21/03/2007 22:15
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
polska szlachta piła od dawien dawna  choć nie w szkole /żenada/ Myślę, że tą tradycję będziemy kontynuować do końca świata i o jeden dzień dłużej  Odnośnie picia w szkole, to już lekkie przegięcie. Jak już ktoś się mocno uprze, to lepiej pójść na jakieś jeziorko lub parku za miastem. Trochę szacunku wypadałoby mieć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1066831 - 21/03/2007 22:23
|
Carpal Tunnel
|
polska szlachta piła od dawien dawna  Tak. Nie ma lepszego i bardziej polskiego napoju niż miód  A mi nie chodzi o to żeby krytykować picie alkoholu. Po prostu jest to nieprzyzwoite jak małolaty chwalą się przed innymi że "spier.liłem" i "waliłem browary". Zakompleksieni smarkacze w taki sposób się wypowiadają.
|
Do góry
|
|
|
|
#1066865 - 21/03/2007 22:40
[Re: Igor]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Podpisuje się pod tym co wyżej napisal th0mas Nic w tym mądrego - pić w szkole alkohol. Nigdy w liceum nie piłem alkoholu i z tego sie ciesze. Raz przy 18-tce kolegi bym chyba za to ze szkoły wyleciał  Nie wypiłem i dobrze sie skonczyło 
|
Do góry
|
|
|
|
#1066894 - 21/03/2007 22:51
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Nie wiem po co od razu oceniacie jakieś zachowanie. Niech każdy robi jak uważa i to on poniesie tego konsekwencje. Ja w liceum często piłem w szkole, choć jak pamiętam w dzień wiosny piliśmy zawsze gdzie indziej zazwyczaj na sympatycznym ognisku. Jakoś specjalnie nie mam wyrzutów z tego powodu, zresztą młodość ma swoje prawa (mam na myśli wyrzuty związane z piciem). Nie mówię, że to jest ekstra i super, bo wali mnie to co dla kogo jest fajne. Robiliśmy to, bo sprawiało nam to przyjemność i milej spędzało się czas. Wiem, że to nie było zbyt mądre... ale... właśnie gdybym miał zawsze postępować mądrze to chyba bym nie wytrzymał na tej planecie. A dzisiejszy dzień spędziłem na uczelni na ćwiczeniach i z pierwszym dniem wiosny nie miał on nic tak naprawdę wspólnego... trochę to smutne z jednej strony, ale co tam... Jak zrobi się ciepło to sobie odbiję 
|
Do góry
|
|
|
|
#1066909 - 21/03/2007 22:58
[Re: kamasss]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Kamsss nikt tutaj nie krytykuje samego faktu picia alkoholu, bo pewnie każdy z nas przechodził w czasach liceum taki "epizod"  Ale chwalenie się tym, że wypiło się na terenie szkoły parę browarów albo pół litra jest po prostu szczeniackim zachowaniem. Oczywiście, ten, kto to zrobił sam poniesie ewentualne konsekwencje ale nie znaczy to wcale, że trzeba takie zachowania tolerować i akceptować. Pić też trzeba z głową. pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#1067027 - 21/03/2007 23:25
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Szewczenko... kamasss tak w ramach ścisłości... Wiem, że nikt nie krytykuje faktu picia alkoholu , bo to byłby dopiero absurd... co do chwalenia się takim zachowaniem to mam podobne zdanie do Ciebie... Z następną częścią Twojej wypowiedzi też się zgadzam  wszystkiego nie można tolerować. W poprzednim swoim poście napisałem, że po co od razu oceniać czyjeś zachowanie. Chyba trochę przesadziłem i poniosło mnie, bo jest to też nie zgodne z moim codziennym zachowaniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1067104 - 21/03/2007 23:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
dzien jak codzien  oprocz tego, ze bylem tylko na absenie - grupa sie ladnie dogadala i z cwiczen sie poszlo  ale pelna kultura wczoraj poszedl mail, ze nas nei bedzie ;d
|
Do góry
|
|
|
|
#1067435 - 22/03/2007 15:27
[Re: th0mas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/12/2004
|
A osoby któe kozaczą piciem w szkole mam nadzieję, że poniosą bardzo surowe konsekwencje.
ten jaki spoleczniak , co ty sie tak spinasz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1068799 - 23/03/2007 02:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Ja sobie kulturalnie w szkole wypiłem a nie się chowałem po jakiś lasach! No i sam sobie przeczysz  'kulturalnie sobie w szkole wypiłem'  dobry joke... kulturalnie pić alkohol w szkole... to ciekawe.. Czyli przejawem kultury jest dla Ciebie spożycie piwka w szkole  spoko... można i tak, ale nie nazywaj tego kulturą, ciekawy jestem czy Twoi rodzice też by powiedzieli dyrowi, gdyby ten Cię przyciął, że sobie kulturalnie w szkole synek popijał, a nie jak inne łobuzy w lesie... Osobiście byłem w szkole na pierwszych trzech lekcjach, później na jakimś przedstawieniu na auli, a następnie wio do lasu, na Łysą Górę (zajebisty klimat), uczcić ten fajny, bądź co bądź, dzień. Tradycja to tradycja, ale żeby w szkole pić i otwarcie o tym mówić? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1069091 - 23/03/2007 03:04
|
old hand
Meldunek: 25/10/2006
|
tak chlopaki ale ja pamietam pare lat temu w liceum 4 klasa( jeszcze taka byla  ) wchodzimy w maju hehe, nie byl to dzien wagarowicza heh po winku do na polski,juz po piwku w parku po kolege hehe. babka z polaka od roku bo przyszla jak bylem w 3 ogolnie ujmijmy to krotko spoko, sam wiek i uroda jej nie pozwalaly na bycie nie spoko heh (p.s 25 latek :P) Usiedlismy w ostatniej ze my tylko na chwile, po czym ona do nas z tekstem jak macie sie nudzic to idzcie sobie na cos dobrego. My do nie jej ze winek nie lubimy, ona to kupcie sobie te drozsze sa lepsze. i wyszlismy juz razem z lekcji. Ogolenie to malo smieszne jak sie pisze jeszcze teraz po johnym ale jak ktos tam byl i widzial nas w realu to byloby o wiele smieszniej:) Odrazu pisze ze my tylko bylismy po piwku nie nawalenie. I tyle ide pic:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1069437 - 23/03/2007 04:11
[Re: Bzyku]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Sphinx , idź się kulturalnie napij 5 browarów w kościele, a w przyszłości w pracy. na wszystko jest miejsce i czas. rany julek, powiedz jeszcze je że miałeś z tego przyjemność  zajebisty klimat, piękne widoki, w ogóle super! gdzie to piłeś? w klasie? w kiblu? w kantorku z wuefistami? i jeszcze 5? do jakiej szkoły chodzisz? dobrze pamiętam, że zbierałeś podpisy dla ojca z samoobrony?
|
Do góry
|
|
|
|
#1069532 - 23/03/2007 04:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
No wlasnie. Mnie tez bardzo ciekawi gdzie mozna wypic w szkole piwka. W kibelku? W krzakach na boisku? I co? Fajnie? Bajerka jest, dupeczki sa... Kazdy z nas byl w szkole sredniej, a dla mnie to jeden z najlepszych okresow zycia bo klase mialem naprawde fajna, a wiele smiesznych sytuacji sie przez te 3 lata przytrafilo. Tylko nie wiem co Wy z tym alkoholem. Do czego to Wam? Chcecie sie pokazac przed kims, ze pijecie w szkole? Chociaz nie wiem kto do jakiej szkolt chodzil... To uczcniowie tworza poziom. Ja w swoim LO na takie cos bym sobie nie pozwolil.  (to moje zdanie)
|
Do góry
|
|
|
|
#1069685 - 23/03/2007 04:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
a ja tam nie wierze, że żaden z was nie ma na sumieniu żadnego tego typu grzeszku, ja w liceum tylko raz, kumpel miał 18stkę i przyniósł 0,5 i trzymając za 'pazuchą' każdemu do ubeczka po kielonie i tyle, akcja działa się około 10m od drzwi pokoju nauczycielskiego, ale nie żebym się wychwalał i był z tego dumny  hehe... każdy załapał się na kielicha i tyle, więcej takich akcji nie było, bo chodziłem z porządnymi ludźmi do klasy, zresztą mnie się takie akcje nie trzymały ...w gimnazjum miałem 100% frekwencji  ...w liceum trochę gorzej, bo chorowałem ..wiec wagarowicz ze mnie żaden 
|
Do góry
|
|
|
|
#1070671 - 23/03/2007 08:50
[Re: loipop]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Degustator napojow alkoholowych tez pije w pracy i co ?
To nie jest tak, ze on ma poczuc smak i wypluc? Slyszalem o takim przypadku ze jakis chlopiec szukal innego, znalazl go w kosciele i tam zaczal bic Picie w szkole? Jakos jak sobie te dwie powyzsze sytuacje wyobraze to mam ochote lamac kosci  Aczkolwiek, w jakim celu szczyle pija w szkole, aby zaimponowac innym, dowartosciowanie, aby odczuli mocniej ten efekt musza w sumie sie tez pochwalic. Z tego co pamietam z podstawowki to wlasnie najwieksze cwaniaczki z czasow szkolnych to wlasnie zyciowi loserzy w zyciu doroslym.
|
Do góry
|
|
|
|
#1070698 - 23/03/2007 09:05
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Z tego co pamietam z podstawowki to wlasnie najwieksze cwaniaczki z czasow szkolnych to wlasnie zyciowi loserzy w zyciu doroslym. Trafne spostrzeżenie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1071097 - 23/03/2007 18:21
[Re: loipop]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
prawilni beda mowic ze alkohol zly w szkole bo nie mieli odwagi aka byli popychadlami aka poprostu nie chcieli
Odwage mialem, popychadlem nie bylem tylko po co mi to? Jakie sa plusy picia w szkole? Ja tego nie rozumiem.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|