#1144662 - 17/04/2007 06:41
Re: Tiesto...
[Re: Randall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Ps. najlepsza nuta Tiesto jak dla mnie to Love comes again.Andain - Beautifull things natomiast...świetny wokal.
|
Do góry
|
|
|
|
#1144666 - 17/04/2007 06:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Ps. najlepsza nuta Tiesto jak dla mnie to Love comes again.Andain - Beautifull things natomiast...świetny wokal. swietny, swietny, ale niestety tego brakowalo we Wroclawiu Wszystkie hiciorki byly, tego akurat nie, oby nastepnym razem to zapuscil i cala hala bedzie spiewala refren, jestem tego pewny 
|
Do góry
|
|
|
|
#1144668 - 17/04/2007 06:53
|
Carpal Tunnel
|
nie jego utwory, wiekszosc to przerobki, ale pokazcie mi DJ-a, ktory zrobi taki remix na konsolecie? Chyba nie widziałeś Eddie Halliwella w akcji i tego co ten koleś robi stojąc za dekami.  niestety nie mialem przyjemnosci. Moze sie uda tego faceta wysluchac w przyszlosci. Ale bez przesady, Tiesto poki co to krol, tak szybko nie znajdziemy zastepcy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1144722 - 17/04/2007 14:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
nie jego utwory, wiekszosc to przerobki, ale pokazcie mi DJ-a, ktory zrobi taki remix na konsolecie? Chyba nie widziałeś Eddie Halliwella w akcji i tego co ten koleś robi stojąc za dekami. Dla mnie rewelacją był Michael Burian na summeroflove ! co ten gość wyprawiał za konsoletą i jaką nutkę puszczał to miazga !  Też jeden z lepszych setów jaki kiedykolwiek słyszałem live zagrał Marco V. na SW w Hali (może dlatego ,że byłem zawiedziony występem Above & Beyond i ATB ,a on mi po prostu zrobił mega "bajzel" w głowie  )
|
Do góry
|
|
|
|
#1144732 - 17/04/2007 14:35
[Re: gnacik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Hm a jakiej on jest narodowosc(pseudonim sceniczny zalatuje wlochem  ) Ile trwal koncert, i czy byl na hali czy na otwartym terenie? Fanem techno etc nie jestem, generalnie wole ciezkie brzmienia, ale jestem otwarty na inne gatunki i jak cos wpadnie mi w ucho to poslucham  Tak samo nie trawie calego polskiego hip hipu, ale starego Kalibra poslucham  Britney od biedy tez Tiesto jest holendrem, naprawde nazywa sie Tijs Vervest (albo jaks tak  ) i jest jednym z najlepszych didżejów na swiecie, gra kawalki tranceowe, chociaz niektore z nich podchodza pod techno. Jegoo najlepsze numery moim skromnym zdaniem to: Beautiful Things, Andain, Traffic, Adagio for Strings, In My Memory, Olympic Flame, Just Be, Love Comes Again, The Love We Lost i wiele wiele innych, jak choćby cala seria In Search of Sunrise czy wydania z serii Magik... marzano od kiedy Beautiful Things jest jego utworem ??? Adiago for Strings tez nie ejst jego utworem, tylko Samuela Brabera, Testo to tylko zmixował, tak samo z Beautiful Things chodizlo mi dokladnie o to co napisal gnacik, wiele z utworow ktore gra Tiesto na swoich koncertach nie jest jego autorstwa, wiekszosc to poprostu remixy ale za te remixy wlasnie ocha go tak wiele ludzi na calym wielkim swiecie... co do Red Hotów to jesli bede akurat w Polsce to tez sie na to pisze, po Tiesto to moj drugi ulubiony wykonawca (niezly rozrzut co  ) takze mozemy zorganizowac wspolnie jakis wypad kto tam jest chetny...
|
Do góry
|
|
|
|
#1144804 - 17/04/2007 15:48
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Hm a jakiej on jest narodowosc(pseudonim sceniczny zalatuje wlochem  ) Ile trwal koncert, i czy byl na hali czy na otwartym terenie? Fanem techno etc nie jestem, generalnie wole ciezkie brzmienia, ale jestem otwarty na inne gatunki i jak cos wpadnie mi w ucho to poslucham  Tak samo nie trawie calego polskiego hip hipu, ale starego Kalibra poslucham  Britney od biedy tez Tiesto jest holendrem, naprawde nazywa sie Tijs Vervest (albo jaks tak  ) i jest jednym z najlepszych didżejów na swiecie, gra kawalki tranceowe, chociaz niektore z nich podchodza pod techno. Jegoo najlepsze numery moim skromnym zdaniem to: Beautiful Things, Andain, Traffic, Adagio for Strings, In My Memory, Olympic Flame, Just Be, Love Comes Again, The Love We Lost i wiele wiele innych, jak choćby cala seria In Search of Sunrise czy wydania z serii Magik... marzano od kiedy Beautiful Things jest jego utworem ??? Adiago for Strings tez nie ejst jego utworem, tylko Samuela Brabera, Testo to tylko zmixował, tak samo z Beautiful Things chodizlo mi dokladnie o to co napisal gnacik, wiele z utworow ktore gra Tiesto na swoich koncertach nie jest jego autorstwa, wiekszosc to poprostu remixy ale za te remixy wlasnie ocha go tak wiele ludzi na calym wielkim swiecie... co do Red Hotów to jesli bede akurat w Polsce to tez sie na to pisze, po Tiesto to moj drugi ulubiony wykonawca (niezly rozrzut co  ) takze mozemy zorganizowac wspolnie jakis wypad kto tam jest chetny... podczas ubiegłorocznego beach party w pewnym momencie weszła na scene orkiestra symfoniczna, wszyscy w smokingach, ludzie zdziwieni, cisza, ale ok... zaczynają grac cos tam, po chwili dało rade poznać że to własnie Adiago For Strings trochę tak pograli, aż w pewnym momencie doszedł jeszcze DJ (niestety nie był to Tiesto we własnej osobie) ...a w momencie tego wielkiego bum! na publicznośc poleciały akie małe kawłeczki jakiegoś papieru czy cos  ogólnie super efekt wyszedł, w tym roku liczę an coś podobnego 
|
Do góry
|
|
|
|
#1145476 - 17/04/2007 19:48
[Re: panKa$a]
|
Carpal Tunnel
|
Też jeden z lepszych setów jaki kiedykolwiek słyszałem live zagrał Marco V. na SW w Hali (może dlatego ,że byłem zawiedziony występem Above & Beyond i ATB ,a on mi po prostu zrobił mega "bajzel" w głowie  ) To było piękne  To mixowanie video z dżwiękiem  Jego wejście i potem to charakterystyczne dla Marco ciężkie brzmienie  Szkoda, że na jego secie nie miałem już za dużo sił, aby potańczyć, ale za to mogłem sobie usiąść pod samym dachem hali i uważnie obserwować całe to przedstawienie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1145529 - 17/04/2007 19:56
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
|
Prawda jest taka ze Tiesto sie skonczyl dobre pare lat temu. Wspomniany remix do Southern Sun czy taki Flight 643 to byly konkretne transowe utwory. To co ten pan prezentuje obecnie to jest wielka porażka - czy to Just Be czy Love comes again czy Adagio - wszystko brzmi tak samo papkowato i mdle. O Dance4Life nawet nie wspominam bo dla mnie to jest kompromitacja. Nie wiem co tam jeszcze wspolnego z trancem? To ze Tiestucha wybierali #1 w rankingu DJ Mag o niczym wiecej nie swiadczy jak tylko o wielkiej popularnosci - w koncu pop trance jest ostatnio popularny. Armin zreszta niewiele lepszy, chociaz czasami jeszcze mu sie zdarzy zagrac dobrego transowego seta.
Co do imprez to juz 2 maja w Spodku Trance Connection gdzie bedzie miedzy innymi Sean Tyas, John O'Callaghan i Marco V czyli na pewno nie bedzie slodkiego pierdzenia tylko mocne trancowe granie - zapraszam. Jeszcze lepiej zapowiada sie Creamfields 7 lipca we Wroclawiu. Lineup jest przekuwrakozacki: Eddie Halliwell (polecam posluchac audycji tego goscia na Radio 1), Kyau & Albert, Ronski Speed, Stoneface & Terminal, Menno de Jong, Christopher Lawrence, Adam Sheridan - NO COMMENTS. Co do Tiesto to on jakoś nigdy nie przypadł mi do gustu jako dj.Mimo to lubię Love comes again.Ale to jego ostatnie dzieło dance4life  Tragedia...Na creamfields chciałem jechać, ale imprezka jest chyba kilka kilometrów poza Wrockiem i potem nieciekawie by było z powrotem stamtąd do samego Wrocka.Tak btw.dj, którego uwielbiam i słyszałem ją już kilka razy na żywo...Carla Roca.Ta kobieta jest świetna.Fajne ciężkie brzmienia.Natomiast Eddie Halliwell to wschodząca gwiazda sceny techno.
|
Do góry
|
|
|
|
#1147642 - 18/04/2007 04:53
[Re: Maciek]
|
Carpal Tunnel
|
Wychowany na Nalewce
Flight 643 otóż to ,co pierwsze najlepsze ,mayday 97,98 to było coś ,teraz to DNO wszystko z tych techniawek . bez jaj, jakie DNO? panie radze odwiedzic pare koncertow, jak nie w Polsce to w Holandii, byc na zywo, wsluchac sie w to, a nie przesluchac pare albumow na mp3 albo mp4 i gadac takie glupoty...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|