Opcje tematu
#13069 - 12/11/2001 23:42 SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Vicente Offline
addict

Meldunek: 25/08/2001
Sądzę że I etap budowy, jak i zarówno jego wizja powinny zawierać sie w nowym temacie. Powielam więc post nadany wcześniej pod tematem "Kto w to wchodzi?"

Witam wszystkich!!!!!
Na wstępie pragnę powiedzieć że bardzo ciesze sie z powodu iz wysunięta przeze mnie nazwa tego "przedsięwzięcia" najprawdopodobniej sie przyjmnie. No coz zadanie w tej chwili jakie stoi przede Mario_B aby scementować to wszystko i nadac temu prawidłowy "tor" rozwoju jest naprawde trudnym wyzwaniem. Dlatego też zwracam sie do wszystkich o to bysmy razem wspolnymi pomyslami wprowadzili w koncu urzeczywistnienie naszego planu, a tym samym pomogli "Marianowi". W glownej mierze rozchodzi mi sie tutaj o wyglad (postac) tego wszystkiego. Ponizej zamieszczam moje "jak ja to widze":
1) wydaje mi się że kazda dziedzina powinna miec osobny temat w ktorym na poczatku nazwy powinno zawierac sie nazwe - to "logo" swiadczace o tym iz jest to jeden z tematow SPOLDZIELNI np. "SPD-Liga szkocka"

2) aby nie rozdrabniac nie potrzebnie tematow proponuje do danego panstwa przyporzadkowac cala hierarchie rozgrywek ligowych tam obowiazujacych np. "SPD-Liga angielska" gdzie wlasnie pod ta nazwa kryly by sie wszelakie klasy rozgrywkowe obowiazujace w danym panstwie, czyli Primiera Div., 1Div, 2Div...etc.

3) aby panował porządek w danych tematach dobrze by było aby ktoś je na początku nadzorował(do chwili az wszystko rozwinie sie samo w dobrym kierunku) i sprawował tym samym pieczę nad ich początkowym rozwinięciem; tutaj sugeruje aby znalazly sie osoby, które poprzez podanie do publicznej wiadomości swojego maila, zebrałaby zgłoszenia od ośób które w danej dziedzinie chciałyby zaistnieć i mialyby wiele ciekawgo do powiedzenia; na swojej osobie podaje Wam PRZYKLAD:

OD CHWILI OBECNEJ OSOBISCIE ZGLASZAM SIE DO POCZATKOWEGO NADZOROWANIA I ZEBRANIA KOMPETENTNEJ(!!!) EKIPY DO TEMATU (KTORY SWEGO CZASU ZRESZTA SAM ZALOZYLEM) O NAZWIE "Euroliga 2000/2001"
PODAJE MOJ MAIL Vicente @ poczta.onet.pl
I OD TEJ PORY OCZEKUJE ZGLOSZEN OD OSOB MAJACYCH CHECI, ZAPAL I PRZEDE WSZYSTKIM DOBRZE "CZUJACYCH" TEN TEMAT DO ZGLASZANIA SIE DO MOJEJ OSOBY.

Oczywiscie przypominam wszystkim o bardzo istotnym punkcie jaki wystosował w swym poscie powyżej "hpc", mianowicie pisze tu o punkcie nr 3, który brzmi :"3. Każda propozycja potwierdzona 3-5 zdaniowym komentarzem-analizą."
I naprawde niech zgłaszają sie do SPOLDZIELNI naprawde osoby ktore w miare czuja sie na silach i sadza ze ich komentarz moze w duzej mierze przyczynic sie do powodzenia wyzwania jakim jest niewatpliwie założenie SPÓŁDZIELNI.

4) po zebraniu ekipy, niech dany temat zakłada osoba która zadeklarowała się do zebrania chetnych w danej dzidzinie

No cóż PANOWIE czas już najwyższy chyba zacząć. Dlatego uważam wstępny etep budowy SPOLDZIELNI za rozpoczety. Jednoczesnie pragne aby kazdy kto zadeklaruje sie nad poczatkowym sprawowaniem (zebraniem ludzi) budowy damgo tematu poinformował na koniec ze udalo mu sie zebrac np. tylu i tylu ludzi i zaczynaja swoja dzialalnosci od tej, czy innej kolejki.

Zycze powodzenia i gleboko wierze ze SPOLDZIELNIA okaze sie pomyslem trafionym i dochodowym.

DRZYJCIE BOOKI

P.S.
Napiszcie co sadzicie o mojej "wizji" SPOLDZIELNI, czy może być? Nie mniej jednak przypominam o zgłaszaniu się do mnie osób - speców od Euroligi (ZAROWNO MESKIEJ JAK I DAMSKIEJ - NIE BEDZIEMY TEGO ROZKLADAC NIEPOTRZEBNIE)

Do góry
Bonus: Unibet
#13070 - 13/11/2001 00:17 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
denis Offline

Meldunek: 14/01/2001
Nie, będzie już totalny syf z tematami. Tamat na każdą ligę, chore.

Powinny być dwa tematy. Roboczy gdzie osoby by omawiały swoje przemyślenia i głowny gdzie były by już konkretne typy z komentarzem.

To moje zdanie.

Druga sprawa, Ludzie używajcie opcji Send New Private Message (koperta i dwóch ludzików), a nie róbcie takiego zamieszania jak umawianie się na czata poprzez forum (dzisiejszy dialog malami i juan_carlos.

Bez urazy że padliście jako przykład.

Cześć

Do góry
#13071 - 13/11/2001 00:47 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Veron Offline
addict

Meldunek: 19/10/2001
Moim zdaniem wprowadzenie kazdej ligi; rozgrywki w osobnym temacie rzeczywiscie bardzo by utrudnilo korzystanie z tego forum. Moim zdaniem powinny byc zalozony po prostu osobny dzial forum (tak jak np. Sports Insider lub Świat Bukmacherstwa) oczywiscie moglby sie nazywac Spoldzielnia. Tam mozna by juz wtedy spokojnie zakladac tematy do kazdych rozgrywek. Mysle ze od strony technicznej jest to mozliwe do zrealizowania....
Wtedy Sports Insider nie byloby zasmiecane; a liczne tpoici spoldzielnie nikomu by nie mogly przeszkadzac...

Do góry
#13072 - 13/11/2001 01:28 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
pletwal Offline
member

Meldunek: 11/02/2001
Veron zgadzam sie z Toba! Powinien byc nowy dzial SPOLDZIELNIA!!!
Ja swoja droga moge prowadzic Polska Lige Koszykowki! jezeli nie ma sprzeciwu
Jezeli mozna to ja rowniez zaczynam zbierac chetnych do tego dzialu!
Chociaz do Euroligi tez bym mogl pare slow napisac ale bardziej czuje sie w PLK!
Czyli juz kolejny temat moglby byc
Co wy na to!?
Pozdrawiam! papa

Do góry
#13073 - 13/11/2001 01:45 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Vicente Offline
addict

Jeżeli jest to technicznie możliwe (tutaj proszę o głos Conrada) to jak najbardziej zgadzam się z Tobą - Veron. Pisząc to powyżej nie brałem pod wgląd takiej możliwości, a to chyba najlepsze rozwiązanie. Z pewnością Sport Insider nie byłby wtedy tak obciążony. Co na to inni?

Do góry
#13074 - 13/11/2001 02:24 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
TytusTheRed Offline
addict

Meldunek: 12/08/2001
Wlasnie o to chodzi- nowy dzial bylby idealnym rozwiazaniem, a mysle ze nie jest to skomplikowane technicznie. Wprowadziloby to pewien porzadek bo aktualnie jest maly balagan.

Do góry
#13075 - 13/11/2001 03:02 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Mario_B Offline
journeyman

Meldunek: 14/06/2001
Prosze prosze 3 dni nieobecnosci a tu takie zmiany
Najgorzej jest cos rozruszac ale do dziela
wg moich planow spoldzielnia miala sie zajmowac nie tylko tymi najbardziej popularnymi ligami jak anglia hiszpania niemcy czy wlochy niewykorzystanych pozostaje kilkadziesiat lig ktore posiadaja niezle kursy (a o to w tym wszystkim chodzi) belgijska1 2 holenderska1 2 francuska1 2 turecka jak rowniez poludniowoamerykanskie!
Chcialem aby w forum "Sport insider" zalozyc temat spoldzielnia ktory to temat mialby podtematy odpowiadajace konkretnym ligom.
Oczywiscie w kazdej lidze typ + krotki opis
Problem polega na tym ze zakladajac temat spoldzielnia w "sport insider" nie mozna zakladac podtematow tylko odpowiedzi a to juz powoduje balagan.

Mam wiec pytanie do Conrada bo jak wszyscy to wiedza na forum mecz.pl nie jest uzywany link TYPY
wiec jezeli byloby to mozliwe (za ogolna aprobata oczywiscie) "otrzymać go w użytkowanie"
Czekam na odpowiedź
Pozdrawiam

Do góry
#13076 - 13/11/2001 11:54 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Veron Offline
addict

Mario: pomysł z tym zeby uzytkowac dzial Typy nie jest zly..ale mam pytanie jak bedziemy mogli tam pisac nasze opinie typy itd...??? Przeciez do tego bedzie nam potrzbne forum wiec tak czy siak i tak bedzie chyba musial byc zalozony nowy dzial; a link Typy moze byc jedynie bezposrednim odnosnikiem do niego...??? Chyba ze sie myle to wyprowadzciez mnie z bledu...

Do góry
#13077 - 13/11/2001 22:44 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Anonymous
Unregistered

Jestem za społdzielnią. Pomysł jest bardzo dobry

Do góry
#13078 - 13/11/2001 22:52 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
pletwal Offline
member

Meldunek: 11/02/2001
Kurde widze ze cos sie w tej Spoldzielni nie kreci!!!!!!!!!!!!!
Mysle ze jak sie zlapie Conrada i zalorzy nowy rozdzial to sie rozkreci! Czyli Conradzie zrob pierwszy krok! Czekamy!!!!!!!

Do góry
#13079 - 14/11/2001 01:24 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Veron Offline
addict

popieram pletwala i jego prosbe o okreslenie stanowiska Conrada w sprawie mozliwosci otworzenia nowego dzialu... Tymczasem panowie zeby nie marnowac czasu i miejsca na Sports Insider moze przniesmy sie do dzialu To i Owo, ktory dzis przegladalem i jest prawie pusty; wiec nikomu bysmy tam nie przeszkadzali...Tam mozna by sie zorganizowac; podzielic ustalic zasady i gdy tylko utworzony zostanie dzial mozemy ruszac pelna para. Potrzebny jest tez ktos kto bedzie rzadzil; ja co prawda pisze na tym forum niedlugo ale troche juz je czytalem i co nieco o nim wiem. Najlepiej byloby gdyby przejal wladze Mario_B pomyslodawca ale chyba rzdko tu bywa. Ze swojej strony prponowalbym hpc; BlueX; Szakala; Vicente;Conrad nie wiem panowie...ale ktos rzdzic musi . Co wy na to? Ktos taki jest potrzbny bo musi to nadzorowac inaczej powstanie balagan...Co wy na te pomysly?

Do góry
#13080 - 14/11/2001 02:10 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Vicente Offline
addict

Veron absolutnie się z Tobą zgadzam tylko nieco martwi mnie fakt, że w sumie tacy doświadczeni typerzy jak: Szakal, hpc, BlueX etc. oraz sam admin Conrad nie dają jak na razie znać, choć jest raczej pewne że to czytają. Panowie tak jak napisał Veron przenieśmy się z tą dyskusją do "To i Owo" (a może nazwę tą właśnie zastąopić hasłem SPÓŁDZIELNIA i tam zaczniemy działalność).

ZACZNIJCIE ZAJMOWAĆ SWOJE STANOWISKA CO DO TEGO TEMATU ZAKŁADAMY TO CZY NIE?

Również sądzę że ktoś powinnien na początku tym pokierować na samej górze, określić to wszystko itd. Apeluję tutaj np. do Conrada, bądź hpc, bo osobiście chyba z braku czasu temu nie podołam (co innego w zebraniu ludzi do mojej drużyny obejmującej KOSZ-to bardzo chętnie)

POST TEN KIERUJE JEDNOCZESNIE DO SPORTS INIDERA JAK ROWNIEZ DO TO I OWO. Z JEDNYM SIE ZEGNAM CO DO TEGO TEMATU Z DRUGIM SIE WITAM.

PANOWIE CZAS UCIEK A MY NADAL JESTEŚMY W LESIE...

Do góry
#13081 - 14/11/2001 04:40 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
BlueX Offline
addict

Meldunek: 28/07/2001
Witam

Owszem, czytam wszystko co kazdy tu wysyla, no ale przyznaje, ze zaczyna to juz irytowac. A dlaczego ? Bardzo proste, gdyz ciagle wszystko stoi w miejscu. Caly czas sie mowi o tym jak "SPOLDZIELNIA" ma dzialac, o wizji tego przedsiewziecia. OK, bardzo dobrze, ze kazdy wysuwa swoje propozycje no ale ile to bedzie jeszcze trwac ?

Moim zdaniem umieszczenie spoldzielni w dziale "TO I OWO" to zly pomysl. Ktos kto po raz pierwszy wejdzie na strone mecz.pl , to rzecz jasna wejdzie w rubryke "Sport i bukmacherzy" i kliknie w "SPORTS INISDER" lub "SWIAT BUKMACHERSTWA". Tam ten ktos bedzie szukal analiz i prognoz zawodow sportowych. Skad ta osoba bedzie miala wiedziec o tym, ze "SPOLDZIELNIA" miesci sie w dziale "INNE" w rubryce "TO I OWO".

Mam dwie propozycje, i na jedna z nich mozna byloby sie zdecydowac:
1. Moderator powinien utworzyc dzial dla nas, nazwiemy go sobie jak chcemy i tam bedziemy prowadzic spoldzielnie.
2. Mozna zakotwiczyc w rubryce "SWIAT BUKMACHERSTWA". W niej byloby miejsce dla nas, chcacych zarobic na sporcie i traktujacych to wszystko bardzo powaznie. W tytule jest uzyte slowo "bukmacherstwo" wiec dla nas byloby to dobre miejsce. Nie byloby miejsca w tym dziale dla ludzi ktorzy chca sie bawic w takie bzdury jak np. "TYPY NA TYDZIEN" , "WYNIKI TT Z TEGO TYGODNIA" czy "PLAY-OFF JESIEN 2001". Te powyzsze trzy rubryki nikomu korzysci nie przynosza, sa typowo dla zabawy. Takze proponowalbym: zadnychj takich zabaw jesli nasze miejsce byloby w "SWIECIE BUKMACHERSTWA".
Jezeli znalezlibysmy sie w tym dziale to moderator musialby takze zmienic opis danego dzialu, ktory jest umiejscowiony pod kazda z rubryk. Przede wszystkim musialby byc wlasnie zmieniony opis "SWIATU BUKMACHERSTWA".

Wysunalem dwa projekty, wolalbym ten pierwszy czyli utworzenie przez moderatora nowego miejsca dla nas. Ale rowniez nie mam nic przeciwko temu drugiemu projektowi.

NAJWAZNIEJSZA SPRAWA : kazdy gotowy wspoldzialac niech sie zaoferuje co bedzie opisywal i zeby kazdy typ swoj uzasadnial chocby krotkim wyjasnieniem dlaczego taki typ. W moim przypadku bedzie to LIGA ANGIELSKA.
Najlepiej byloby, aby do kazdej rozpoczetej rubryki regularnie pisywaly minimum 3-4 osoby. To byloby bardzo wskazane, gdyz w przypadku jakby jakas osoba nie mogla opisac informacji z danej ligi to zawsze byloby te kilka innych osob ktore zamieszcza informacje. Ja nie zawsze w obecnym sezonie przedstawialem swoje prognozy odnosnie meczy z Anglii gdyz niejednokrotnie brakowalo mi czasu z powodu napietego dnia.

Bardzo waznym jest aby nie robic sobie wyrzutow za nietrafione mecze, zadnego wypominania sobie zlych typow. Przeciez wiadomym byloby, ze kazdy uczestnik "SPOLDZIELNI" chce sobie i innym pomoc.
Sport, a szczegolnie pilka nozna to bardzo nieprzewidywalne sprawy. Podam pewien przyklad: dzisiaj odbyly sie dwa mecze w Anglii. Niestety nie mialem czasu opisac w poniedzialek co o nich mysle. Jednym z meczy byl WIGAN - STOKE z Division Two. Gdybym to opisywal to bym proponowal postawic na Stoke, ze wzgledu na forme, pozycje w tabeli itp. Wynik meczu jednak wprowadzil mnie w oslupienie : 6-1 dla WIGAN.
Dlatego mowie do wszystkich : ZADNEGO WYPOMINANIA NIETRAFIONYCH MECZY I ZADNYCH KLOTNI.

Pytaliscie kto mialby nadzorowac. Dzieki za propozycje lecz ja niestety nie podolalbym temu zadaniu ze wzgledu na brak czasu. Pisalbym jedynie o lidze angielskiej.

Prosba do moderatora : utworz dla nas dzial.
Albo zmien opis rubryki "SWIAT BUKMACHERSTWA".

Rozpisalem sie sporo, a sam na wstepie napisalem o tym, ze jest to irytujace ze ciagle tylko propozycje i nic poza tym. Przedstawilem Wam jednak co o tym mysle. Teraz nie bede juz zabieral glosu tylko czekam na rozpoczecie dzialalnosci.

Niech buki przestana w koncu zyc z naszych pieniedzy !

Pozdrawiam

Do góry
#13082 - 14/11/2001 04:48 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Vicente Offline
addict

BlueX twoja wizja jest ciekawa i naprawdę godna uwagi, jak co to opowiedziałbym się za nią. Teraz trzeba czekać na głosy od innych no i oczywiście od samego MODERATORA. Tylko ile znowu to potrwa...????

Do góry
#13083 - 14/11/2001 17:21 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Vicente, czekam na propozycję jeśli chodzi o osobę, która chce to poprowadzić. Tak samo jak np. Tabela Typerów (ta obecna), która nie była moją inicjatywą i ja ją nie prowadzę.

Przejrzałem propozycje dotyczące lokalizacji Spółdzielni i mam nową propozycję, zaczerpniętą z zagranicznego forum z wieloletnim doświadczeniem.

Ja przeprowadzę Talelę Typerów i Playoff w nowy dział o Konkursach. To uwolni w dużej mierze Sports Insider, który jest najbardziej popularnym forum i gdzie Spółdzielnia powinna zająć swoje miejsce.

Do góry
#13084 - 14/11/2001 20:13 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
macgaj Offline
addict

Meldunek: 07/04/2001
Jak powstanie taka spółdzielni(może w końcu) to zobowiązuje się do podania przynajmniej 2 typów z dobrym kursem co tydzień.Jak już wcześniej powiedziałem będzie to liga Szkocka I,II,III,IV,
Mam jeszcze pytanko : "co jeżeli skuteczność danego typera będzie 0% trafień i jak ten problem rozwiązać" ? Wiadomo że ludzie nie będą grali na początku typów żadnej osoby,dopiero gdy gdy ktoś osiągnie 50-70%(więcej chyba się nie da) to może kogoś te typy zainteresują.Proponuje zacząć już teraz całą reforme,im wcześniej tym lepiej i szybciej będzie można się zorientować kogo typy grać a kogo ... grać przeciwnie
Pozdro !

Do góry
#13085 - 14/11/2001 20:21 Re: SPÓŁDZIELNIA-wizje, komentarze, I etap budowy...
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Nie wiem jak wy ale to wszystko przypomina mi stan kiedy TT umarlo i trzeba bylo postawic ja na nogi. Kazdy duzo gadal i czekal az w koncu ktos zbierze do kupy i pokaze jak to ma wygladac. Nie wiem jak wy ale ja startuje w piatek po poludniu. Temat bedzie nazywal sie Bundesliga Corner i bedzie zalozony w temacie Sports Insider. Tylko to czego najbardziej oczekuje to aktywnosci ze strony innych uczestnikow. Jezli bedzie podobnie jak w temacie Bundesliga to odrazu po pierwszym tygodniu mnie tam nie bedzie. I to co mowi BlueX zadnego ganiania za mecze - nikt do obstawienia nie zmusza a i chyba kazdy ma wlasny rozum.

Do góry