Po roku przerwy chetnie wezmę udział w nowej edycji. Widzę że mój pomysł, czyli +1 pkt za bilans 7-0 ciągle funkcjonuje

.
Wracam natomiast, bo chyba najlepszy czas ku temu, do jeszcze jednego pomysłu:
"
SUPER TYP" z kursem >2.00. Proponuję aby był to typ tylko dla chętnych (nieobowiązkowy). Każdemu przysługiwałby jeden taki typ w tygodniu, ale za trafienie +2 pkt., nietrafienie - 2pkt.
SUPER TYPEM mógłby być tylko typ na wynik meczu (1 lub 2), bez set betting, handicaps, etc.
Czy rozliczać to na podstawie tabeli dodatkowej, czy na bierząco to już pozostawiam do dyskusji.
Jeśli problemem z zaakceptowaniem tego pomysłu będzie czasochłonność obliczeń, to sam mogę prowadzić dodatkową tabelę dla SUPER TYP-ów.
Dodatkowo proponuję do listy buków dodać bet365.com - maja bogatą ofertę na handicapy i na wytypowanie zwycięzcy turnieju (inne kursy pozaniżane).
Jeśli konkurs ma ruszyć od września to od razu poszukuję osoby, która poda typy za mnie w pierwszych 2 tygodniach - urlop.
Z całym szacunkiem, ale nie podoba mi się pierwszy z pomysłów THOMa [QUOTE] 1) W ostatnim tygodniu (lub 2) osoby, które walczą o podium nie mogą podawać tych samych typów w celu "blokowania" rywala."
[/QUOTE]Jesli ktoś nie gra fair-play, to cóż trudno mu zabraniać obierania taktyki takiej jakiej chce....
Poza tym trzeba by przygotować definicję osoby walczącej o podium co może okazać się trudne - spojrzałem na tabele konkursu z 5.07 i jeśli podium to 3 pierwsze miejsca, to o podium nie walczył tylko Exp, każdy z pozostałych graczy
miał jeszcze szansę wskoczyc na pudło (gregov 43 pkt, Tyler 36 pkt., i jesli Tyler trafiłby 7-0 + 1, a Gregov 0-7 to... wiem czysta teoria, ale jednak)
pozdrawiam