#135100 - 05/08/2004 18:30
Re: Tenis - Konkurs X edycja - Zapisy
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Zgłaszam swoją obecność panie Komendancie  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#135102 - 05/08/2004 20:14
|
addict
Meldunek: 28/12/2003
|
Zgłaszam Się  iwo: Ja mam taką propozycje, bo to jest troszke bez sensu jak np. ktoś trafi kurs 2.20, a ktoś 1.50 i ma tyle samo punktów czyli 1. Warto by dodać pewne urozmaicenie np. 1.30 do 1.80 punktów 1 1.80 do 2.30 punktów 2 2.30 do .... punktów 3 i odpowiednio typ nie trafiony to: 1.30 do 1.80 punktów -1 1.80 do 2.30 punktów -2 2.30 do .... punktów -3 Ja jestem za tym aby wpisowe wynosiło 30 zł, ponieważ tak jak ceny biletów na mecz im tansze to więcej ludzi i lepsza rywalizacja. Aha i jakby było mnóstwo ludzi to najlepiej nagrodzić pierwszą 5.
|
Do góry
|
|
|
|
#135104 - 05/08/2004 20:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/07/2003
|
gsm - wszystko co napisales jest do dyskusji, jak bedzie THOM to zdecyduje, wydaje mi sie, ze jesli mialo by byc 5 osob nagrodzonych wpisowe wtedy musialo by wynosic min. 50 PLN - i ja jestem za wlasnie takim wpisowym... pzdr.  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#135105 - 05/08/2004 21:43
|
addict
|
A gdzie mam wpłacic kasiurke i do kiedy ?
|
Do góry
|
|
|
|
#135106 - 06/08/2004 03:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Ja jestem za wpisowym 100 zl co do regul..7 typow kursy od 1.45 + 1 typ dodatkowy z kursem powyzej 2.0 jesli ktos chce to go gra i jesli trafia to ma + 2 jesli nie trafia ma -2 decyzja nalezy do gracza , nie ma obowiazku podawania dodatkowego typu.Zaczynamy od 1 wrzesnia wplaty do konca sierpnia , taka jest moja propozycja (krotko i zwiezle  , a co do stawki to czas najwyzszy Panowie grac o wyzsze wygrane takie jest moje zdanie Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#135107 - 06/08/2004 03:37
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kuba81: [qb]Ja jestem za wpisowym 100 zl co do regul..7 typow kursy od 1.45 + 1 typ dodatkowy z kursem powyzej 2.0 jesli ktos chce to go gra i jesli trafia to ma + 2 jesli nie trafia ma -2 decyzja nalezy do gracza , nie ma obowiazku podawania dodatkowego typu.Zaczynamy od 1 wrzesnia wplaty do konca sierpnia , taka jest moja propozycja (krotko i zwiezle  , a co do stawki to czas najwyzszy Panowie grac o wyzsze wygrane takie jest moje zdanie Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Kuba81 ale ty chyba pomyliłes miejsce nie jesteś tu sam a jak chcesz być sam to sobie stwórz swój konkurs i swoje reguły. Jak chcesz prze****ć 100 zł to zagrają w ruletke, bo tak naprawde ten konkurs to nie zabawa tu grają najlepsi i raczej nie masz szans, wiec proponujacie zagrać w czerwone  uke:
|
Do góry
|
|
|
|
#135108 - 06/08/2004 04:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
qrwa gsm wez ty lepiej z daleka od tego konkursu jesli masz takie bzdury pisac, sam sobie zaprzeczasz, piszesz ze konkurs to nie zabawa a tu nagle najezdzasz na kube ze jest za wpisowym 100 zl.... pomysl troche :eek:
p.s. pomysl kuby mi sie w sumie podoba z tym kursem powyzej 2, na 1 rzut oka rowniez propozycja gsma odnosnie pkt. wydala sie ciekawa, co do wpisowego to jestem za 50 zl, jednak rowniez i za 30 zl bym zostal jesli mialo by byc wiecej osob, wracajac jeszcze raz do forumly konkursu, to naprawde ciezko tu wszystkich zadowolic, fak faktem sam bilans typow moze malo ciekawy, no ale to taki typ konkursu i mi to odpowiada.... nie wiem czy chcialbym zmiany na bilanse itd. bo to juz inna gra jest, trzeba patrzec na przeciwnikow, wybierac kursy wyzsze.... a to sie odbic moze na %. kwestia jeszcze do obgadania termin 1 wrzesien wtedy moze byc, do tego czasu wplaty pozdraiwma
|
Do góry
|
|
|
|
#135109 - 06/08/2004 14:54
|
Carpal Tunnel
|
Gsm skoro zaczynasz uczestnictwo w konkursie od najezdzania na mnie to laskawie odpusc sobie ten konkurs jesli nie umiesz po ludzku rozmawiac to po pierwsze , po drugie wlasnie o to chodzi ze to nie bedzie zabawa gdy bedzie wysokie wpisowe bo wlasnie 30 zl wpisowego to byla zabawa wiec laskawie przeczytaj a przede wszystkim zrozum kogos posta zanim zaczniesz na kogos najezdzac bo twoj post byl mocno dziecinny na 9 edycji bralem udzial w 7 i ty akurat nie oceniaj moich szans bo raz wygralem a 2 lub 3 razy bylem na podium w tym konkursie wiec laskawie pozostaw dla siebie ocenianie moich szans a swoje dziecinne gadki przenies do innego dzialu bo juz nie raz pokazywales swoja dziecinade ale nie bede sie odzywal dopoki ktos nie zacznie na mnie najezdzac bo na to akurat nie pozwole sobie) wiem jak to dziala troszke lepiej od ciebie i jesli masz tu zamiar jakas klotnie wywolywac to laskawie zmien dzial albo chociaz temat bo ja w dziecinade nie mam zamiaru sie tutaj bawic.Ja na pisalem ze wpisowe 100 zl to moja propozycja ty mozesz napisac ze twoja propozcyja to 30 zl i nikt cie tu nie zjebie tak jak ty mnie bo kazda kwestia jest do omowienia , zaczales uczestnictwo(a wlasciwie jeszcze nie zaczales) od pokazania co potrafisz , jesli tak maja wygladac twoje posty w konkursie to ja dziekuje za taki konkurs.Im wyzsze wpisowe tym bardziej konczy sie zabawa pomysl troche....To tak samo jak z emocjami im wieksza stawka tym wieksze emocje a jesli jeszcze tego nie zauwazyles to juz twoj problem a nie moj
Pozdrawiam , widze ze stara ekipa nadal twardo sie trzyma brakuje jeszcze paru osob ale mysle ze to kwestia czasu...
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#135110 - 06/08/2004 15:19
|
old hand
Meldunek: 24/10/2002
|
Witam wszystkich, Jako, że jest to jubileuszowa X edycja, poprostu nie wypada jej odpuścić, ostatnio juz nie mogłem zagrać, z braku czasu, ale teraz spróbuje ponownie. Myślę, że wpisowe 50zł jest wyborem optymalnym, z zastrzeżeniem,że pieniądze muszą wpłynać przed rozpoczęciem konkursu, aby uniknąć wszelkich niestety czasami obecnych sytuacji z wycofaniem się po pierwszym lub pierwszych tygodniach gry. Odnośnie punktacji. Myślę, że 7 typów kursy od 1,45 w górę plus jeden tygodniowo, lub jeden dziennie lub np: 3 tygodniowo ( do ustalenia) kurs powyżej 2,5, kurs powyżej 2 jest za niski i łatwiej go trafić niż kurs 2,5, poprostu czasami z samego rana są źle oszacowane kursy przez bukmacherów i ktoś mógłby skorzystać, a tak jak będzie powyżej 2,5 to trafienie takiego typu już nie będzie po części dziełem szczęśliwego zbiegu okoliczności, a raczej wiedzą i analizą na dany temat. Typy te ( dodatkowe od 2,5 w górę) moga być punktowane np: plus 2, za nietrafienie - 2. W przypadku trafienia kompletu, czyli 7 po 1,45 i jeden za 2,5 punktacja tygodniowa według mnie powinna wyglądać następująco: 7 + 1- bonus za 7 typów po 1,45 + 2 + 1 - bonus za trafienie typu powyżej 2,5, z tym, że drugi bonus w postaci jednego punktu może być przyznany tylko w momencie uzyskania tzw. maxa. Razem w przypadku maxa punkty tygodnia to 11 (7+1+2+1). Co myślicie o tych propozycjach? Teraz mała uwaga do membera o nicku gsm: jeżeli masz tak się zachowywać, jak uczyniłeś to w tym temacie pare postów wyżej, to poprostu brak Ci kultury i wyczucia i lepiej zacznij zachowywać się odpowiednio, czyli szanuj ludzi, albo się nie zmieniaj i opuść ten konkurs. Pozdrawiam , Pooggoo  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#135111 - 06/08/2004 16:18
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kuba81: [qb]Gsm skoro zaczynasz uczestnictwo w konkursie od najezdzania na mnie to laskawie odpusc sobie ten konkurs jesli nie umiesz po ludzku rozmawiac to po pierwsze , po drugie wlasnie o to chodzi ze to nie bedzie zabawa gdy bedzie wysokie wpisowe bo wlasnie 30 zl wpisowego to byla zabawa wiec laskawie przeczytaj a przede wszystkim zrozum kogos posta zanim zaczniesz na kogos najezdzac bo twoj post byl mocno dziecinny na 9 edycji bralem udzial w 7 i ty akurat nie oceniaj moich szans bo raz wygralem a 2 lub 3 razy bylem na podium w tym konkursie wiec laskawie pozostaw dla siebie ocenianie moich szans a swoje dziecinne gadki przenies do innego dzialu bo juz nie raz pokazywales swoja dziecinade ale nie bede sie odzywal dopoki ktos nie zacznie na mnie najezdzac bo na to akurat nie pozwole sobie) wiem jak to dziala troszke lepiej od ciebie i jesli masz tu zamiar jakas klotnie wywolywac to laskawie zmien dzial albo chociaz temat bo ja w dziecinade nie mam zamiaru sie tutaj bawic.Ja na pisalem ze wpisowe 100 zl to moja propozycja ty mozesz napisac ze twoja propozcyja to 30 zl i nikt cie tu nie zjebie tak jak ty mnie bo kazda kwestia jest do omowienia , zaczales uczestnictwo(a wlasciwie jeszcze nie zaczales) od pokazania co potrafisz , jesli tak maja wygladac twoje posty w konkursie to ja dziekuje za taki konkurs.Im wyzsze wpisowe tym bardziej konczy sie zabawa pomysl troche....To tak samo jak z emocjami im wieksza stawka tym wieksze emocje a jesli jeszcze tego nie zauwazyles to juz twoj problem a nie moj Pozdrawiam , widze ze stara ekipa nadal twardo sie trzyma brakuje jeszcze paru osob ale mysle ze to kwestia czasu... Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]100 % Inteligencji  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#135112 - 06/08/2004 19:26
|
veteran
Meldunek: 08/07/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#135113 - 06/08/2004 22:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Ja tez jestem w X edycji - of course Wpisowe 50 zl - kasa oczywscie przed. Termin poczatkowy - koniec sierpnia np 30.08. - poczatek US Open Regulamin - ja bym prpopnowal wybranie, ktorejs z tych wersji (niekombinowanie z roznymi mutacjami): 1. 7 typow w tygodniu - liczymy zysk 2. Dodanie do ostatnie granej formuly instytucji underdoga - 7 typow po kursie min. 1,45 i dodatkowo opcjonalny 1 underdog po kursie min 2,3 (traf 2 pkt/ nietraf. -1 pkt) + 1 pkt za trafienie wszystkich typow bed doga /+2 z dogiem Tylko 2 razy dany typ sie moze powtorzyc chyba zeby gralo nas ponad 15 osob wtedy 3 razy
|
Do góry
|
|
|
|
#135114 - 06/08/2004 23:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Dziś krótko z braku czasu 1) 50 zł wpisowego wydaje mi się odpowiednią kwotą (będzie większa pula), bo za 100 zł obawiam się, że będzie nas trochę mniej 2) gsm - wyluzuj trochę 3) co do reszty wypowiem się we wtorek lub środę ponieważ obecnie jestem strasznie zalatany W środę przeczytam wszystkie propozycje jakie do tej pory będą podane i wszytko ustalimy 4) początek konkursu raczej początek września - 1 tydzień - tak było wcześniej ustalane - wpłaty do rozpoczęcia konkursu z 2 tygodniowym wyprzedzeniem. Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#135115 - 06/08/2004 23:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał vonseb: [qb]Ja tez jestem w X edycji - of course Wpisowe 50 zl - kasa oczywscie przed. Termin poczatkowy - koniec sierpnia np 30.08. - poczatek US Open Regulamin - ja bym prpopnowal wybranie, ktorejs z tych wersji (niekombinowanie z roznymi mutacjami): 1. 7 typow w tygodniu - liczymy zysk 2. Dodanie do ostatnie granej formuly instytucji underdoga - 7 typow po kursie min. 1,45 i dodatkowo opcjonalny 1 underdog po kursie min 2,3 (traf 2 pkt/ nietraf. -1 pkt) + 1 pkt za trafienie wszystkich typow bed doga /+2 z dogiem Tylko 2 razy dany typ sie moze powtorzyc chyba zeby gralo nas ponad 15 osob wtedy 3 razy[/qb][/QUOTE]zgadzam sie, i wybieram punkt nr. 2 wg. mnie to najlepsze rozwiazanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#135116 - 06/08/2004 23:27
|
Carpal Tunnel
|
ok niech bedzie 50 zl takze jestem za underdogami a wiec opcja numer 2  Miejmy nadzieje ze uzbiera sie przyzwoita suma do podzialu. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#135118 - 07/08/2004 17:51
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
moze byc 50 pln. a co do regulaminu konkursu to pkt. 2 vonseba jest bardzo interesujacy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|