|  
| 
| 
| 
| #160905 - 16/12/2004 06:59    Re: Odp. |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  23/12/2003
 | 
No cóż po raz kolejny niestety przyznaję się do porażki, hmm porażki (skoro trafiłem wczoraj 4/5)- tak porażki a nawet klęski - swojej i sportu. Porażki do której skusiłem takich ludzi jak Brokstar i BeniToo   Tobie Romanie Giertychu gratuluję - gratuluję ci jesteś naprawdę dobry w tym co robisz - coraz lepszy - pięknie tropisz oczustwa, wałki itp    - masz przyszłość, byle cię wcześniej buki nie usunęli. Ale sport nie ma być ciągłymi wałkami, ale jest - jak w polityce żądzi tu kasa. Tak my też gramy dla kasy dlatego jest jak jest. Pozdrawiam   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160906 - 16/12/2004 07:43  Re: Odp. |  
|   Inwestor

Meldunek:  07/12/2004
 | 
Podsumowanie wczorajszego dnia. Trafiłem wygraną Ulkeru, w Moskwie jak widać wałka nie było, ale było blisko remisu nawet bez wałka skoro w 39minucie był remis..Potwierdziło się to o czym mówiłem że czynnik psychologiczny, swiadomosc przewagi kadrowej, powoduje osłabienie motywacji do gry, przyjmuje sie postawę "i tak wygramy"  wiec granie na handicap (-18) bylo samobójstwem. Nie bede tu wymienial o kogo chodzi ale pare osob wczoraj na tym wtopiło. Dzis czekamy na Prokom, ale kto posluchał sie mnie i zagral wersje dla ostroznych (z handicapami dodatnimi) w systemie 2z3 lub "4" to juz nie przegrał bo 2 typy weszly (na 2 mecze rozegrane). Pozdrawiam Roman Giertych    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160907 - 16/12/2004 08:14  Re: Odp. |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  21/11/2004
 | 
Quote:czy chcesz przez to powiedziec ze tym forum zarzadzaja buki???? bo tak to zrozumialem jezeli jestem w bledzie to mnie wyprowadz z niego.pozdrawiam
 No cóż po raz kolejny niestety przyznaję się do porażki, hmm porażki (skoro trafiłem wczoraj 4/5)- tak porażki a nawet klęski - swojej i sportu.
 Porażki do której skusiłem takich ludzi jak Brokstar i BeniToo
  Tobie Romanie Giertychu gratuluję - gratuluję ci jesteś naprawdę dobry w tym co robisz - coraz lepszy - pięknie tropisz oczustwa, wałki itp
  - masz przyszłość, byle cię wcześniej buki nie usunęli. Ale sport nie ma być ciągłymi wałkami, ale jest - jak w polityce żądzi tu kasa. Tak my też gramy dla kasy dlatego jest jak jest. Pozdrawiam

|  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160909 - 16/12/2004 09:04  Re: Odp. |  
|   addict

Meldunek:  15/02/2004
 | 
A ja znowu idę za kilkanaście minut popełnić bukamcherskie harakiri. Bo gram dubla Cibona z Maccabi. Dlaczego Cibona? Ten zespół jest dużo mocniejszy od Partizana, bardziej doświadczony. Jak każdy zespół bałkański dysponują świetnymi rzucającymi za 3 pkt. i do tego dość solidnych graczy podkoszowych. Zapewne ktoś z pary Vrankovic, Zizic będzie wyznaczony do pilnowania Masiulisa. Sopot bez Jamisona(mała strata, gdyż ten zawodnik ewidentnie jest bez formy - prawdopodobne rozwiązanie kontraktu), oraz z chorymi ale zapewne będącymi w stanie grać Nemethem i Wójcikiem. Ten mecz będzie bardziej "fizyczny" niż "techniczy" i takie dolegliwości mogą wyjść bokiem. Co do Maccabi to piekielnie mocna machina Żydowska z dużym naciskiem na występy w swojej hali. Brak Duenasa będzie bardzo odczuwalny ponieważ nie jest to może gracz wybitny w ataku ale w jego przypadku chodzi o zapewnienie bezpieczeństwa na desce. Weterani w osobach Bodirogi i Fucki nie grają już tak skutecznie jak kilka lat temu a w Barcelonia za dużo jest na ich głowie. Tylko dobra skuteczność obwodowa da zwycięstwo gościom ale to tylko przy poziomie 52-58 % (lub więcej oczywiście   ).
 P.S. Co do zaczepek personalnych Pana R.G2 to mam je w bardzo głębokim poważaniu. Widzę też, że Twój kupon Euroligowy zależy od Sopotu ponieważ zagrałeś w Profku a tam nie ma wariantów HC+/-. Mógłbym dalej pisać ale chyba mi się nie chce. Ahh te wałki, taka szansa a durni ruscy go nie zrobili. Totalnie głupi oni są.
 pozdrawiam brokstar
 Edited by brokstar (16/12/2004 09:07)
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160910 - 16/12/2004 09:26  Re: Odp. |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  18/11/2004
 | 
Na dzis wiec Cibona z handi(skoro potwierdza brokstar i amkwish to trzeba grac:)),ale Maccabi troche sie boje,biorac jeszcze pod uwage ostatnio slabsza forme.Drugi mecz to treviso z Unicaja.Wlosi u siebie wygraja,tylko pytanie czy przelamia handi.Unicaja w lidze gra dosc dobrze na wyjezdzie,ale to sredniak europejski.Treviso wraz z Zydami,CSKA to czolowka.Juz i tak troche Wlosi potracili pkt.Nie uwazacie ze Uleb jest duzo pewniejszy do obstawiania? Duze zroznicowanie poziomow,a w Eurolidze wyrownane zespoly |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160911 - 16/12/2004 09:27  Re: Odp. |  
|   veteran

Meldunek:  06/05/2004
 | 
wiem ze napisze bez uzasadniena iwogle, ale wydaje mi sie ze na dzis taki tripelek bedzie odpowiedni (fakt ze dosc niskie kursy ) maccabi+cibona+siena   zobaczymy, zycze wyskich wygranych wszystkim |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160913 - 16/12/2004 10:19  Re: Odp. |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  23/12/2003
 | 
Benetton zmienił skład co nie wyjdzie im na dobre przynajmniej w tym roku - uważam że można zagrać handi na Unicaje. Garba będzie wychodził ze skury by się pokazać z jak najlepszej strony. Efes powinien złamać linie (ale tu najlepszym szpecem będzie kolega z komisji śledczej    - powinien się wypowiedzeć czy coś tu niemiło pachnie   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160914 - 16/12/2004 10:25  Re: Odp. |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  03/06/2004
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160915 - 16/12/2004 12:09  Re: Odp. |  
|   old hand

Meldunek:  12/12/2003
 | 
 Maccabi - Barcelona  1 9/10 Jak potrafi zagrac Maccabi wszyscy wiedza .Polot ,fantazja i nieszablonowe akcje.Gra Barcy to zupelnie skrajny przypadek.Graja tak nudna koszykowke ze mozna przy tym zasnac.Napisze  o jednej rzeczy na ktora zdaje sie niewielu zwraca uwage.Izrael wbrew swojemu polozeniu geograficznemu nie wiedziec czemu na sile zostal "doklejony' pod europejskie rozgrywki .Z czym to sie wiaze ? Ano z tym ze wszystkie europejskie zespoly wybierajace sie na mecze do Izraela musza odbyc meczaca podroz ze o zmianie klimatu nie wspomne.Pomijajac oczywista klase gospodarzy mysle ze ma to spory wplyw na zwyciestwa Maccabi u siebie.Dosc powiedziec ze ostatnia porazke na wlasnym parkiecie poniesli jeszcze w poprzedniej edycji EL ze Skipperem jakies 10 miesiecy temu.
 Dobra, teraz powazniej.O oslabieniach katalonczykow koledzy juz wpominali .Maccabi juz na 99%  z Vujcicem i raczej nie obawial bym sie o jego dyspozycje po kontuzji nogi ktora wykluczyla go z meczu w lublianie.To nie byla jakas bardzo powazna kontuzja skoro byl z zespolem w Lublianie i wyszedl nawet w dresie na prezentacje.Gdyby bylo inaczej na pewno zostal by w domu.W tym meczu niespodzianki nie bedzie.

Adecco Asvel vs. Zalgiris Kaunas  2 7/10
 Widzialem dwa mecze Asvelu.Powiem tylko tyle ze jest to najgorsza ekipa z tych ktore mialem okazje ogladac w akcji.Niby zmienil sie trener wymienili kilku zawodnikow a graja taka sama padake jak w ubieglym sezonie .Indywidualne popisy  malo ustawionych akcji tak jakby grali bez trenera albo spotkali sie ze soba pierwszy raz na parkiecie.Bardzo przecietna ekipa.
 W Zalgirisie coraz wiecej zaczyna wnosic do gry weteran Pack.Widac wyraznie coraz lepsze zrozumienie z kolegami z zespolu.Beard,Salenga,Ginevicius czy Timinskas sa indywidualnie duzo lepszymi zawodnikami niz ich odpowiednicy po stronie Asvelu . W sumie jako zespol prezentuja sie jeszcze bardziej korzystnie.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160917 - 16/12/2004 12:58  Re: Odp. |  
|   enthusiast

Meldunek:  18/11/2004
 | 
Nie ma bata Maccabi musi dziś wygrać i koniec ." i kropka"  Może kilka słów uzasadniena (chociaż inni też już sporo mądrych wniosków wyciągnęli): 1) Maccabi po porażce...... zresztą wynikającej  z olania przeciwnika i daję słowo, że Jachwe (i pewnie nie tylko on    ) w niebie by się przewracał gdyby przegrali drugi raz pod rząd; 2) Własna hala w Tel Awiwie to prawdziwa mekka dla kibiców i rzecz jasna graczy. Zydki traktują Maccabi jako ich wizytówkę dla resztę świata. Nigdy nie byłem na ich meczu ale po transmisjach w TV mogę powiedziec że jest to połączenie włoskiej pasji futbolem z bałkańskim zaangażowaniem kibiców w to co dzieje się na parkiecie. 3) Prestiż ... Mecz z Barcą to taki mały sprawdzian przed Final Four. Silna hiszpańska drużyna z charakterem. Prezesi Maccabi nie po to dają miliony zielonych, żeby taki meczyk przegać.  A co przemawia za ewentualną porażką ? hmmm Chyba to, że Barca to co miała w tym roku do przegrania to już przegrała. Głupia wpadka u siebie z Żalgirisem ostro skomplikowała im sytuację. A zwycięstwo nad taką drużyną zmyło by w dużym stopniu tę plamę. Ale jak to zrobić? Lepiej żeby ich trener nic nie wymyślił...   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160918 - 16/12/2004 14:27  Re: Odp. |  
|   enthusiast

Meldunek:  25/11/2004
 | 
Potraktujcie poniższe z przymrużeniem oka, gdyż znawcą kosza ja nie jestem, ale od kilku dni "czuję", że Prokom wygra. Ot lamerskie przeczucie. |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160919 - 16/12/2004 16:02  Re: Odp. |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  13/01/2004
 | 
Quote:
 Potraktujcie poniższe z przymrużeniem oka, gdyż znawcą kosza ja nie jestem, ale od kilku dni "czuję", że Prokom wygra. Ot lamerskie przeczucie.

Ja mialem takowe na poprzedni mecz i rzeczywiście Prokom wygrał.
 Z tym ,że....Twoje Klawiatura sie nie liczy,a moje było fachowe:-)))))

Dzis Cibona -hc !!!

Sorka,pozartowac tez czasem trzeba,bo Euroligi na poważnie nie da się typować:P

Pozdrawiam

amkwish
 Edited by amkwish (16/12/2004 17:55)
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160920 - 16/12/2004 16:35  Re: Odp. |  
|   addict

Meldunek:  15/02/2004
 | 
Quote:
 Maccabi - Barcelona  1 9/10
 Jak potrafi zagrac Maccabi wszyscy wiedza .Polot ,fantazja i nieszablonowe akcje.Gra Barcy to zupelnie skrajny przypadek.Graja tak nudna koszykowke ze mozna przy tym zasnac.Napisze  o jednej rzeczy na ktora zdaje sie niewielu zwraca uwage.Izrael wbrew swojemu polozeniu geograficznemu nie wiedziec czemu na sile zostal "doklejony' pod europejskie rozgrywki .Z czym to sie wiaze ? Ano z tym ze wszystkie europejskie zespoly wybierajace sie na mecze do Izraela musza odbyc meczaca podroz ze o zmianie klimatu nie wspomne.Pomijajac oczywista klase gospodarzy mysle ze ma to spory wplyw na zwyciestwa Maccabi u siebie.Dosc powiedziec ze ostatnia porazke na wlasnym parkiecie poniesli jeszcze w poprzedniej edycji EL ze Skipperem jakies 10 miesiecy temu.
 Dobra, teraz powazniej.O oslabieniach katalonczykow koledzy juz wpominali .Maccabi juz na 99%  z Vujcicem i raczej nie obawial bym sie o jego dyspozycje po kontuzji nogi ktora wykluczyla go z meczu w lublianie.To nie byla jakas bardzo powazna kontuzja skoro byl z zespolem w Lublianie i wyszedl nawet w dresie na prezentacje.Gdyby bylo inaczej na pewno zostal by w domu.W tym meczu niespodzianki nie bedzie.

Adecco Asvel vs. Zalgiris Kaunas  2 7/10
 Widzialem dwa mecze Asvelu.Powiem tylko tyle ze jest to najgorsza ekipa z tych ktore mialem okazje ogladac w akcji.Niby zmienil sie trener wymienili kilku zawodnikow a graja taka sama padake jak w ubieglym sezonie .Indywidualne popisy  malo ustawionych akcji tak jakby grali bez trenera albo spotkali sie ze soba pierwszy raz na parkiecie.Bardzo przecietna ekipa.
 W Zalgirisie coraz wiecej zaczyna wnosic do gry weteran Pack.Widac wyraznie coraz lepsze zrozumienie z kolegami z zespolu.Beard,Salenga,Ginevicius czy Timinskas sa indywidualnie duzo lepszymi zawodnikami niz ich odpowiednicy po stronie Asvelu . W sumie jako zespol prezentuja sie jeszcze bardziej korzystnie.

Oj Bynio Bynio zacząłeś nadawać na podobnych falach co ja i Sebkoś. Więc niestety lada dzień niektórzy zaczną na Ciebie jechać :P. A tak już na poważnie to dość ciekawe spostrzeżenie co do tych podróży i klimatu. Nie jest to ironiczna uwaga w żadnym wypadku.

Masz rację Amkwish w tym sezonie Eligi nie da się typować na poważnie. Może przed typami trzeba sobie podrażnić gardło :P. Dobra koniec głupotami. Za 3 godziny festwial koszykówki na najwyższym możliwym poziomie w Europie.

pozdrawiam brokstar
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160922 - 16/12/2004 18:01  Re: Odp. |  
|   Pooh-Bah

Meldunek:  31/08/2002
 | 
Quote:
 Podsumowanie wczorajszego dnia.

Trafiłem wygraną Ulkeru, w Moskwie jak widać wałka nie było, ale było blisko remisu nawet bez wałka skoro w 39minucie był remis..Potwierdziło się to o czym mówiłem że czynnik psychologiczny, swiadomosc przewagi kadrowej, powoduje osłabienie motywacji do gry, przyjmuje sie postawę "i tak wygramy"  wiec granie na handicap (-18) bylo samobójstwem. Nie bede tu wymienial o kogo chodzi ale pare osob wczoraj na tym wtopiło. Dzis czekamy na Prokom, ale kto posluchał sie mnie i zagral wersje dla ostroznych (z handicapami dodatnimi) w systemie 2z3 lub "4" to juz nie przegrał bo 2 typy weszly (na 2 mecze rozegrane).

Pozdrawiam
 Roman Giertych

Romek, qrwa, ale Ty fachowo piszesz!!ja pierdole...muszę uważniej śledzic Twoją działalność na forum...
 Qrwa ale z Ciebie spec...nie ma co pierdolić>>>ROMEK jest OK...
 a tak już poza tym wszystkim z wszystkimi zgadzam się z wami ...
 Macabi powinno rozjechać Hiszpanów...z Ivanowskim czy nie przy słabej koncentracji Żydków w końcówce powinno być jakieś 15-20 pkt...
 ps.Jeszcze jedno:Roman,TY chyba wszystko wiesz
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160923 - 16/12/2004 19:11  Re: Odp. |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  13/01/2004
 | 
 Romek, qrwa, ale Ty fachowo piszesz!!ja pierdole...muszę uważniej śledzic Twoją działalność na forum...

Panowie,chcecie czy nie chcecie ale posty Giertycha sa utrzymane w tonie i w formie,jaka chciałoby się widzieć u wszystkich userów.

Mozna mieć o Nim różne zdania,ale jednego (na razie i mysle,że bedzie tak nadal) nie mozna Mu zarzucić - ten user z całą pewnościa nie robi tu obory.

Jest oczywiście(podobnie jak Norman100 na "stadionie")postacią kontrowersyjna ,jednak uważam,że Jego obecnośc w oczywisty sposób wzbogaca ten temat.

A dla tego ostatniego będzie zdecydowanie lepiej ,gdy dyskusja "Giertych kontra Reszta" zamieni się w dialog wszystkich userów,bez ostracyzmu i wytykania palcem kogokolwiek.

Sam przepraszam Giertycha za zbyt dosadne sformułowania w moim poscie,mea culpa

Pozdrawiam

amk-mod
  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #160924 - 16/12/2004 21:13  Re: Odp. |  
|   veteran

Meldunek:  06/05/2004
 | 
Quote:
 wiem ze napisze bez uzasadniena iwogle, ale wydaje mi sie ze na dzis taki tripelek bedzie odpowiedni (fakt ze dosc niskie kursy )
 maccabi+cibona+siena

zobaczymy,
 zycze wyskich wygranych wszystkim

w ostatbneij chwili dorzucilem Treviso i Efes i wsio jest na plusie

|  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |