#1649527 - 06/10/2007 00:47
Stare, dobre gry komputerowe!
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Otworzyłem ten temat żeby pogadać o starych grach np. z C64, Amigi czy ST oraz o możliwościach uruchomienia ich na pecetach używając emulatory.
Czy są jakieś stare gry, do których tęsknicie i chcielibyście wrócić?
Na mojej top-liście są:
Elite - przełomowa gra na C64, która później trafiła na Amigę, ST, PC, nawet na NES. Jesteś handlarzem kosmicznym i wozisz towar między planetami. Możesz wybrać także rolę pirata i napadać na inne statki żeby przejąć ich towar, lub łowcy nagród żeby eliminować piratów, którzy są poszukiwani i na których ciąży nagroda. Świetna gra, mówi się o Elite 4 w wersji online co było by hitem. Bardzo podobna gra do tej to Freelancer wydany przez Microsoft Games.
Sundog - wyszła tylko na ST, ale podobna do tej wyżej i świetnie skonstruowana. Możesz się poruszać po własnym statku, po planetach na których lądujesz. Rewelacja jak na swoje czasy.
Dungeon Master - klasyka w stylu RPG, dostępna dziś w wersji na Windows dzięki dwóm pasjonatom! Co tu więcej mówić, jedna z lepszych gier tego typu i megahit z czasów Amigi/ST.
|
Do góry
|
|
|
|
#1649696 - 06/10/2007 01:36
Re: Stare, dobre gry komputerowe!
[Re: Tom182]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Tetris (Pegasus) - Niezapomniane klocki - zwykłe, proste, niesamowicie grywalne. Kiedyś całą rodzinką w to tłukliśmy non-stop. Stary zawsze z matką przegrywał i się odgrażał, że następnym razem wygra... Warte te pogróżki były tyle co wiara w uczciwość w samoobronie. Rugby Boss (C64) - Pierwszy manager czegokolwiek w jaki grałem. Charakterystyczną cechą było to, że na namalowanym boisku do gry w rugby jeździł taki pasek oznaczający miejsce znajdowania się piłki. Ile ja się przy tym nabluzgałem... wredna była to gierka. Settlers , Civilization (Amiga) - to oczywiście klasyki. O ile na cywilizację nie da się dziś patrzeć (grafika), to w settlersów chętnie z bratem grywam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1649749 - 06/10/2007 01:52
[Re: raiders_]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/09/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1649755 - 06/10/2007 01:54
[Re: Conrad]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2006
|
Elite - przełomowa gra na C64, która później trafiła na Amigę, ST, PC, nawet na NES. Jesteś handlarzem kosmicznym i wozisz towar między planetami. Możesz wybrać także rolę pirata i napadać na inne statki żeby przejąć ich towar, lub łowcy nagród żeby eliminować piratów, którzy są poszukiwani i na których ciąży nagroda. Świetna gra, mówi się o Elite 4 w wersji online co było by hitem.
Conrad, a slyszales/grales w EVE ONLINE ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1649769 - 06/10/2007 02:01
[Re: Warka]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
ZX Spectrum - Knight Lore !!!, Saboteur XE - Boulder Dash, River Raid  Amiga - Lemingi, Shadow of the beast, North@South oj było tego trochę
|
Do góry
|
|
|
|
#1650071 - 06/10/2007 03:14
[Re: kobo]
|
stranger
Meldunek: 27/08/2007
|
AMIGA STRZELANKI CHODZONE-Chaos Engine,Cannon Fodder,Warzone,Alien Bred 1,2 ,Gauntlet 1,2 itp
STRZELANINY-Hybris,Sviv,Apidya,Uridium 2,Desert Strike,Xenon 2,Banshee,
PLATFORMOWE-Chuck Rock 1,2 ,Prehistorik,Lionheart,Gods,Alladin,Zool 1,2 ,Robocop,Shadow of the Beast 1,2, 3, B.C Kid,Myth itp
MAME 32 1943-strzelanka Bomb Jack- cudowna zrecznosciowka Commando-klasyka wsrod strzelanin Galaga-j.w Gauntlet(seria)-cudowna gra przy ktorej spedzilem setki godzin Kung Fu Master-platformowa karate Moon Patrol-klasyka Rastan-wspaniala platformowka typu "bij zabij" Time Pilot-typowa salonowa strzelanka z lat 80-tych
To byly cudowne czasy ktore juz nigdy nie powroca, no moze tylko za pomoca emulatorow...
|
Do góry
|
|
|
|
#1650127 - 06/10/2007 03:28
[Re: lupus]
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1650183 - 06/10/2007 03:44
[Re: lupus]
|
enthusiast
Meldunek: 16/06/2005
|
atari: River Raid- mysliwiec przelatujacy nad rzeka, moglem grac w to calymi tygodnami od rana do wieczora
Boulderdash- niezapomniana wyprawa po diamenty na ktorych ulozone byly kamienie
World Karate Champion- klasyka wszelkich bijatyk, pamietne bonusy pomiedzy lewelami, gdzie trzeba bylo rozbijac cegly-crash-test dla joystickow!!!!!
Moon Patrol- kazdy zna ta gre chocby z pamietnych SALONOW GIER !!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1650197 - 06/10/2007 03:47
[Re: szumek13]
|
|
River Raid i RR2 można dzisiaj grać na PSP.  Jeśli chodzi o Boulderdash to super gierka była i co ciekawe ma niedługo przejść "odnowę biologiczną" i pojawić się ponownie na półkach sklepowych!  Co do gier karate to przełomem była chyba gra Yie ar Kung Fu czy coś takiego. Moon Patrol w salonach... oj pamiętam te czasy. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650208 - 06/10/2007 03:50
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1650225 - 06/10/2007 03:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Grał ktoś może kiedyś w ten Dungeon Master na ST/Amiga/PC? Ja spędziłem ładne dzisiąt godzin, na drugiej części czyli Chaos Strikes Back też 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650593 - 06/10/2007 06:32
[Re: gryzonko]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/12/2004
|
C64 Huges Soccer (chyba tak to się pisało) - piłka nożna, w dzieciństwie grałem w to dniami i nocami Montezuma - też świetna gierka, pamiętam konkursy z kumplami Nato assalut - ekran jest podzilony na dwie części w poziomie, gra polegała na wyścigach, biegniesz żołnierzem przez tor przeszkód (ojj kilka joysticków na tej grze połamałem) River Raid  F18 Hornet - symulator, lecisz myśliwcem jeszcze kilka było, tylko teraz nie pamiętam, to były czasy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650617 - 06/10/2007 06:59
[Re: wluczykij&]
|
enthusiast
Meldunek: 25/06/2005
|
River Raid - zadna gra juz nie bedzie taka sama....ech.... To byly czasy, godziny spedzone przy klawiaturze, tylko po to, aby stracic kolejny balon, samolot, helikopter, czy czolg... To byla jedyna gra, ktora 'skradla' mi polowe mojego zycia  A dla tych, ktorzy nie wiedza o czym mowie: http://www.gryzonie.pl/staregierki/stare_gry_27.htmsciagamy i probujemy naszych sil w dzisiejszych czasach gier 3D. Sadzisz, ze gry nie stanowia juz wyzwania? Sprawdz River Raid i zobacz jak bardzo sie mylisz 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650624 - 06/10/2007 07:07
[Re: Luksi]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Luksi  gdy za komunijną kasę kupiłem sobie grę telewizyjną (nie miałem nigdy ani atari ani comodore czy pegasus) łoiłem w samolocika całą dobę  nie pamiętałem nazwy gry. normalnie łezka w oku 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650626 - 06/10/2007 07:07
[Re: Luksi]
|
podwórkowy attaché
Meldunek: 23/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1650647 - 06/10/2007 07:33
[Re: SVENSK]
|
|
Grał ktoś może kiedyś w ten Dungeon Master na ST/Amiga/PC? Conrad "katowalem" w Dungeon Master w 1990 lub 1991 roku na Amidze 500-tyle nieprzespanych nocy przy niej spedzilem.Pamietam ze ukonczylem ja cala -bylo jak pamietam 14 poziomow...wspaniala gierka... Nie wiem czy wiecie Panowie, ale jakiś pasjonat programista za zgodą producentów przerobił wszystko by działało w Windows i to bez instalowania (odpalasz bezpośrednio z pliku, tak więc możesz nawet na pendrivie trzymać): http://dmweb.free.fr/files/CSBwin100_PC_DM.zipLegalnie, w całości, tylko nie odpowiadam za 30 godzin straconego czasu... ale jakże mile spędzonego. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650667 - 06/10/2007 08:02
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Lotus, jedyna samochodówka.  niesamowita gra potraflem przegrac cale tygodnie, niestety spalila mi sie dyskietka pewnego dnia i tyle z grania oj byly to piekna czasy, kupe lat temu 
|
Do góry
|
|
|
|
#1650986 - 06/10/2007 17:48
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
ojojoj w cholere tego bylo  pierwsze lemingi, to byla pierwsza gra, jaka kiedykolwiek mialem. na Amige  a potem to: prince of persia - suuuper, przeszedlem cale z kumplem, a wtedy przejsc gierke to nie bylo to co dzis. Byla godzina czasu na gre i zadnych savow. A poziomow 12 czy 14... prehistoric - j.w. super frog - j.w. orpocz tego jedna z lepszych gier w jakie w zyciu gralem. Ahhh. soccer kid - naprawde fajna chaos enginearabian nightbyla tez taka gra co sie jezdzilo dzipem lub latalo helikopterem i strzelalo. Dalo sie grac na dwoch jeden na dole drugi na gorze zapomnialem nazwy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1651065 - 06/10/2007 18:23
[Re: shane]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/10/2003
|
Centurion, Prince of Persia, Wizardry 7, Wolfenstein 3D i wiele, wiele innych.
|
Do góry
|
|
|
|
#1651524 - 06/10/2007 21:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/09/2003
|
Dizzy o o tym zapomnialem shit gralem w to jzu na PC, ale przeszedlem wszystkie przygodowki z tej serii. Kocham je
|
Do góry
|
|
|
|
#1652087 - 07/10/2007 00:31
[Re: micha$]
|
old hand
Meldunek: 02/01/2003
|
Ze starych gier, pierwsze na pegasusa - kontra, mario, dizzy, robin hood albo ultimatle stunt man (czy jakos tak) ktorej nigdy nie przeszedlem  Pamietam byla tez seria o takich ludzikach co sie naparzaly w kazdym sporcie - pilka nozna, hokej, kosz - takie same postacie. Pamieta ktos nazwe bo wyleciala z glowy? Pozniej mialem takie nintendo i mario 3 co po zlapaniu np. listka zamienial sie w szopa, kwiatka cisnal ogniem albo mogl zdobyc stroj szopa. No a w miedzyczasie automaty i najlepsza gra - metal slug. Tyle kasy poszlo w to pudlo... ale wszystkie wpisy moje w salonie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1652389 - 07/10/2007 01:59
[Re: Rancorn]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Danny - Goal3  ze złotej 5 bodajże, razem z micro machines Na złotej piątce nie było Goala 3:) Dla mnie to Kapitan Jastrząb, czy też Tsubasa jak kto woli. Grałem w to na Pegazusie. Podjarka była niesamowita z tych wszystkich super strzałów, odkrywania nowych postaci itd. Fajowo rozwiązane było też sejwowanie. Trzeba było przepisać kilkadziesiąt japońskich literek do zeszyciku, w cholerę dokładnie,co do najmniejszego ogonka,by później chcąc kontynuować zabawę od tego samego momentu, powtórzyć te same znaczki, co już takie proste nie było,bo należało je odnaleźć na wielkiej tablicy :)Kilka ładnych kartek zapisałem:) Z kolegą lubiłem również pograć w Tanki. Bardzo miodna gierka w multiplayerze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1652401 - 07/10/2007 02:06
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
Lotus, jedyna samochodówka.  niesamowita gra potraflem przegrac cale tygodnie, niestety spalila mi sie dyskietka pewnego dnia i tyle z grania oj byly to piekna czasy, kupe lat temu noooo raczej ja jeszcze napiepszałem w stunts czy jakoś tak 
|
Do góry
|
|
|
|
#1652738 - 07/10/2007 03:29
[Re: Wahi]
|
stranger
Meldunek: 27/08/2007
|
ojojoj w cholere tego bylo  pierwsze lemingi, to byla pierwsza gra, jaka kiedykolwiek mialem. na Amige  a potem to: prince of persia - suuuper, przeszedlem cale z kumplem, a wtedy przejsc gierke to nie bylo to co dzis. Byla godzina czasu na gre i zadnych savow. A poziomow 12 czy 14... prehistoric - j.w. super frog - j.w. orpocz tego jedna z lepszych gier w jakie w zyciu gralem. Ahhh. soccer kid - naprawde fajna chaos enginearabian nightbyla tez taka gra co sie jezdzilo dzipem lub latalo helikopterem i strzelalo. Dalo sie grac na dwoch jeden na dole drugi na gorze zapomnialem nazwy. Wahi,ta gra ktora jedzilo sie jeepem lub latalo helikopterem byl stary dobry SWIV-klasyka wsrod strzelanek.Oto 2 screeny z tej wspanialej gry... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1652778 - 07/10/2007 03:52
[Re: -Adrian-]
|
old hand
Meldunek: 02/01/2003
|
[quote=-Adrian Dla mnie to Kapitan Jastrząb, czy też Tsubasa jak kto woli. Grałem w to na Pegazusie. Podjarka była niesamowita z tych wszystkich super strzałów, odkrywania nowych postaci itd. Fajowo rozwiązane było też sejwowanie. Trzeba było przepisać kilkadziesiąt japońskich literek do zeszyciku, w cholerę dokładnie,co do najmniejszego ogonka,by później chcąc kontynuować zabawę od tego samego momentu, powtórzyć te same znaczki, co już takie proste nie było,bo należało je odnaleźć na wielkiej tablicy :)Kilka ładnych kartek zapisałem:) Z kolegą lubiłem również pograć w Tanki. Bardzo miodna gierka w multiplayerze. [/quote] Ta gierke tez pamietam  w chinskiej wersji najlepiej to nie wylaczac wogole pegasusa bo po literkach to ni ch.... a w angielskiej czy tam amerykanskiej to gralem dotad az juz levele im nie rosly i chyba nie bylo miejsca z ktorego bym nie strzelil bramki, siatka pekala co raz. Na zlotej 5 byl ten ultimatle stunt man, 1 i 2 cavemana, dizzy i mikromachines, a goal3 byl na zlotej 4.
|
Do góry
|
|
|
|
#1652900 - 07/10/2007 05:02
[Re: rcsade]
|
|
Była jeszcze jedan gierka,było się w niej królem i podbijało inne tereny (startowało się w turniejach rycerskich itp... miodzio..) Chyba chodzi o Defender of the Crown, cudo nawet pod względem graficznym jak wyszło na Amigę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1652960 - 07/10/2007 05:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Deluxe Ski Jump Ale tez takie ze slaba grafika To byla dopiero grywalnosc 
|
Do góry
|
|
|
|
#1656079 - 08/10/2007 04:31
[Re: Eriksson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2004
|
Najlżejsza wersja SWOS jest pod emulatorem gens. Całość emulator i roms z grą = 670kB http://rapidshare.com/files/60958286/sensionline.exe.htmlWszystkie oryginalne wersje z lat 93-98 pracują pod DOSem i na XP wynikają z tego powodu problemy przy wyjściu z gry lub problemy z dźwiękiem. Jest jeszcze ulepszona wersja Sensible Soccer z 2006 roku firmy Codemasters (86 MB i działa bezpośrednio pod XP). Grafika już nie ta sama, to znaczy nowsza 
|
Do góry
|
|
|
|
#1663006 - 10/10/2007 22:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2004
|
- rozpakowujesz i instalujesz (najlepiej zostaw oryginalne c:\emu\wgens) - uruchamiasz gens.exe (aby na emulatorze zagrać w konkretną grę potrzeba "rom" z tą grą) - wybór klawiszy do grania: w okienku głównym wybierasz OPTION-JOYPADS- naciskasz redefinite keys przy PLAYER 1 i wybierasz konfigurację kierunków (tu wiadomo), klawisz startu (najlepiej "1"), odpowiednik dla klawiszy A,B,C,X,Y,Z (tutaj jak tobie wygodnie może być "A,S,D,Z,X,C", klawisz mode "M" - przy tak ustawionych klawiszach "A"-wykop,lob ,"S"-strzał(siła w zależności jak długo trzymasz klawisz), "D"-wślizg,podanie. - wgranie "rom-u": w okienku głównym wybierasz FILE-OPEN ROM-w nowym okienku z katalogu "romz" wybierasz "Sensible Soccer - International Edition (E) [!]" - pełny ekran "ALT" + "ENTER" - grasz
|
Do góry
|
|
|
|
#1663645 - 11/10/2007 00:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2005
|
http://rapidshare.com/files/56322294/swostp_v105.exeOPIS Sensible Soccer to seria gier komputerowych, zręcznościowo-managerskich symulatorów rozgrywek piłki nożnej. Stworzona została przez Sensible Software i wydana na komputery Amiga i Atari ST w 1992. Mecze rozgrywa się boisku na które jest widok z lotu ptaka. Skład zespołów można edytować. Ponadto grę cechuje nieskomplikowany interfejs, a także obsługa. SWOS Total Pack to - jak sama nazwa wskazuje - paczka z grą Sensible World of Soccer 96/97. Co nam daje taka paczka w stosunku do podstawowej wersji Sensibli? Jak powszechnie wiadomo, z samym (czystym) SWOSem istnieje wiele problemów nie tylko z dźwiękiem w grze, ale nawet z samym jej uruchomieniem! Na nowszym sprzęcie po prostu ta klasyczna gra nie lubi działać. Można było podejmować próby ujarzmiania DosBoxa, jednak niewielu się udało ustawić go idealnie dla tej gry. Choć warto, wielu się zraziło. SWOS Total Pack łączy w sobie poczciwe Sensible oraz DosBoxa z kilkoma najlepszymi ustawieniami do wyboru. Sensible przy takim połączeniu chodzą cudownie, miodnie - nie tracimy nic z uroku grania nawet na najlepszym sprzęcie Wink Prócz tego Total Pack oferuje nam: - wybór bazy piłkarzy (7 do wyboru), - wybór grafiki (4), - wybór dźwięku (5), - robienie screenów i nagrywanie filmów (jak w DosBoxie). Istnieje możliwość ręcznego dodawania własnych, nowych baz piłkarzy, grafik, komentarzy, a nawet innych wersji gry (np. 95/96, ECE...). W wersji 1.05 zostało poprawione kilka drażniących błędów. Między innymi nie ma problemów z karierą w niektórych klubach/krajach. Dodano możliwość gry joystickiem oraz zmieniono skróty klawiaturowe dla robienia screenów i nagrywania filmów na bardziej intuicyjne i łatwiejsze do wduszenia Wink Ponadto oryginalna grafika została poprawiona na faktycznie oryginalną - w wersji 1.04 widzieliśmy inne bramki, inne tła w menu i kilka innych innych grafik. UWAGA! To nie jest update poprzedniej wersji! Jeśli zainstalujesz SWOS Total Pack 1.05 w tym samym miejscu, co wersję 1.04, stracisz WSZYSTKIE dotychczasowe ustawienia. Jeśli do wcześniejszej wersji instalowałeś SWOS Total Pack - Multimedia Update, to będziesz musiał zainstalować go jeszcze raz. Nie stracisz natomiast żadnych save'ów, hilów, replay'ów, screenshotów czy nagrań video. Wymagania: - komputer Wink Zasada jest prosta: nie działa Ci SWOS Total Pack - będzie Ci działał oryginalny SWOS. Nie działa Ci SWOS? Sięgaj po SWOS Total Pack. - Windows XP lub Vista (w ekstremalnych i niewyjaśnionych przypadkach może nie działać)  zasysać Contra ruuuuullleeeezzzzz 
|
Do góry
|
|
|
|
#2402906 - 08/06/2008 05:23
[Re: mihal]
|
addict
Meldunek: 21/08/2007
|
Microprose Soccer- pierwsza piłka. Pamiętam, że Brazylia była najlepsza. Halówkową odmianę też trzaskałem, jakieś amerykańskie teamy- Kansas, St Paul itp. Decathlon- gierka, która powodowała, że niemal co tydzień lutowałem joysticki. Microprose Soccer to bylo cos niepowtarzalnego na moim c64, zajebista gra, Brazylia najlepsza faktycznie a Oman najslabszy, uwielbialem w to grac, a te wslizgi gdy padal deszcz mistrzostwo swiata  z C64 lubilem jeszcze GP Manager, Defender of the Crown, Bubble Bobble, Archon. Z innych platform to juz Civilization, Colonization, Duke Nuken 3d, Diablo, Fallout.
|
Do góry
|
|
|
|
#3118282 - 08/05/2009 06:36
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
DSJ wcale taka stara gra nie jest  przynajmniej w porownaniu z Sensible Soccer
|
Do góry
|
|
|
|
#3119613 - 08/05/2009 23:44
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Tetris (Pegasus) - Niezapomniane klocki - zwykłe, proste, niesamowicie grywalne. Kiedyś całą rodzinką w to tłukliśmy non-stop. Stary zawsze z matką przegrywał i się odgrażał, że następnym razem wygra... Warte te pogróżki były tyle co wiara w uczciwość w samoobronie. Rugby Boss (C64) - Pierwszy manager czegokolwiek w jaki grałem. Charakterystyczną cechą było to, że na namalowanym boisku do gry w rugby jeździł taki pasek oznaczający miejsce znajdowania się piłki. Ile ja się przy tym nabluzgałem... wredna była to gierka. Settlers , Civilization (Amiga) - to oczywiście klasyki. O ile na cywilizację nie da się dziś patrzeć (grafika), to w settlersów chętnie z bratem grywam Settlersi miały naprawdę piekną grafike jak na Amige, później kiedy przesiadłem się wreszcie na PC i zobaczyłem Settlersów 2 to myśąłem że to jakieś commodore albo coś. Wstrętna grafika, tylko 1 i na amige !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3182727 - 04/06/2009 03:18
[Re: mini-cab_driver]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Szukałem kiedyś gry z amigi pt "Wings" Była to gra osadzona w I wojnie światowej, latało się dwupłatowcem w armii francuskiej i lało Niemców  Prawie symulator  Kojarzy ktoś? A może ktoś ma toto ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3183221 - 04/06/2009 06:26
[Re: [T]-error]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/12/2005
|
-error]Szukałem kiedyś gry z amigi pt "Wings" Była to gra osadzona w I wojnie światowej, latało się dwupłatowcem w armii francuskiej i lało Niemców  Prawie symulator  Kojarzy ktoś? A może ktoś ma toto ? znalazlem tylko takie cos http://free-game-downloads.mosw.com/abandonware/amiga/games_w/wings.htmlale to platne gowno:/ gierka naprawde fajna jak na tamte czasy
|
Do góry
|
|
|
|
#3196271 - 10/06/2009 06:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3206431 - 14/06/2009 07:33
[Re: Logan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2006
|
przegladnąłem temat i łezka w oku się zakręciła, znalazłem fajna stronke z tytułami na amigę więc wrzucam http://images.google.com/imgres?imgurl=http://hobring.esero.net/pics/screenshots/second_samurai_aga_001.png&imgrefurl=http://hobring.esero.net/gamesscreens_sz.htm&usg=__GSmSyOIQcW_RLRN4oO_6ZTzfTvQ=&h=284&w=360&sz=15&hl=pl&start=39&um=1&tbnid=QKmWvvqhNRQYoM:&tbnh=95&tbnw=121&prev=/images%3Fq%3Dsamurai%2Bamiga%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26client%3Dopera%26rls%3Dpl%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1 polecam przejrzenie wtajemniczonym, sam przypomniałem/odnalazłem sporo gier. Swoja drogą pamięta ktoś polską przygodówkę (coś ze skautem  )?
|
Do góry
|
|
|
|
#3206504 - 14/06/2009 10:00
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/01/2009
|
-error]Szukałem kiedyś gry z amigi pt "Wings" Była to gra osadzona w I wojnie światowej, latało się dwupłatowcem w armii francuskiej i lało Niemców  Prawie symulator  Kojarzy ktoś? A może ktoś ma toto ? http://www.emulacja.net/gry/gatunek/simulation/2.html
|
Do góry
|
|
|
|
#3237611 - 27/06/2009 22:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3238771 - 28/06/2009 03:20
[Re: nOcnY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
stad mozna sciagnac pare gierek  http://www.squakenet.com/abandonwarering/site.asp?idgame=873&idsite=56&url=http://www.xtcabandonware.com/game.php?id=97 Ja lubiłem A-train, canon fodder,North asnd south też była świetna:)
|
Do góry
|
|
|
|
#3243531 - 30/06/2009 08:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3244961 - 01/07/2009 01:45
|
member
Meldunek: 30/04/2007
|
-error]Że też wspomnę Frontier Chodzi o kontynuację Elite - latanie w kosmosie i handlowanie lub bycie piratem/bounty hunterem? Zapewne. Pamiętam jak w Gamblerze Frontierowi poświęcono cały dział - ta gra była niezwykle popularna, choć mnie nigdy aż tak nie pociągała. Ja miło wspominam grę w Pirates!, Cywilizację, SWOS...rany, jak te gry wciągały. Na Swosie rozwaliłem kilka joyów. Wings uważam za absolutnie kultową - akcja, scenariusz, muzyka = niesamowity klimat.
|
Do góry
|
|
|
|
#3245001 - 01/07/2009 02:26
[Re: greg456]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Tu jest spora top lista gier na Amigę - http://www.ppa.pl/strefa/games/games.php#wszechczasowZ tych co grałem i mnie wciągnęły - SWOS, Superfrog, The Settlers, Cannon Fodder, Mortal Kombat, Lotus, North & South, Lemmings, Turrican, Street Fighter, Golden Axe, Prehistorik, Kajko i Kokosz, Aladdin, Fire Force, Sim City, Test Drive, Micro Machines, Supaplex, Sierra Soccer, Lethal Weapon, Brutal Football, Alcatraz, Lothar Mattheus.
|
Do góry
|
|
|
|
#3274740 - 17/07/2009 04:21
[Re: kolbi]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/01/2004
|
MAME ROM "Die hard" mozna znalezc w ciagu 5 sec.
|
Do góry
|
|
|
|
#3277326 - 18/07/2009 19:12
[Re: pescar]
|
member
Meldunek: 06/10/2003
|
F/A 18 Hornet Interceptor Wings of Fury!!!!! Cannon Fodder SWOS Civilization Settlers Galaga Desert/Jungle Strike Moje ulubione!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|