Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#16554 - 05/03/2002 20:40 Re: NBA - dwa pomysly na wygraną
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Ja również bardzo często stosuje typy zaczerpnięte z TipGola. Ogólnie mówiąc nie wychodzi mi to źle. Najpierw sam wybieram sobie mecze to znaczy analiza ,odpowiedni dobór na kupon następnie szukam potwierdzenia moich analiz na stronie tipgola. Często słyszałem od innych iż TipGol się nie zna ustalając procentowe szanse na NBA że robi to czasami nawet parę dni przed meczem ale ja jednak nie do końca zgadzam się z tym . Goście ustalający porcentowe szanse moim zdniem mają szalenie duże doświadzczenie w tym co robią .Owszem może czasami nie zważają na takie rzeczy jak kontuzje itp ale koleś który siedzi już przy tym parę lat i codziennie to ustala siłą rzeczy musi mieć doświadczenie w tym co robi.
Dobrze iż znalazł się ktoś taki jak WK który podlicza to i później nam powie jak to wychodzi na przestrzeni dłuższego okresu. Nie wiem jak z innymi dyscyplianami ale z NBA na pewno nie jest źle.

Do góry
Bonus: Unibet
#16555 - 05/03/2002 21:44 Re: NBA - dwa pomysly na wygraną
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK:
Analizowalem zaleznosci pomiedzy roznymi parametrami i zauwazylem duze korelacje miedzy kursami na 1 i 2 a wynikiem U/O linia-wynik. Zaleznosc nie jest bardzo wyrazna ale wg mnie duzo wyrazniejsza niz powinna byc.[/QUOTE]współczynniki korelacji między k1 a w-l:
0,0882
między k2 a w-l: -0,0780
dla n=457

nie wnioskuj na podstawie tak małej próby - prawie zawsze będą to błędne wnioski - można zrobić test istotności, nie? (choć szczerze mówiąc, sam zapomniałem, co to...)

[QUOTE][...]
Niestety nie mam wiecej danych ale licze na Wasza pomoc.
[/QUOTE]dane na tip-exie

jak chcesz mogę ci przysłać te linie, które mam - choć nie ma ich zbyt wiele

Do góry
#16556 - 06/03/2002 14:08 Re: NBA - dwa pomysly na wygraną
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil:
Oryginalnie wysłał WK:
[QB][QUOTE]Analizowalem zaleznosci pomiedzy roznymi parametrami i zauwazylem duze korelacje miedzy kursami na 1 i 2 a wynikiem U/O linia-wynik. Zaleznosc nie jest bardzo wyrazna ale wg mnie duzo wyrazniejsza niz powinna byc
współczynniki
korelacji między k1 a w-l:
0,0882
między k2 a w-l: -0,0780
dla n=457

nie wnioskuj na podstawie tak małej próby - prawie zawsze będą to błędne wnioski - można zrobić test istotności, nie? (choć szczerze mówiąc, sam zapomniałem, co to...)
[/QUOTE]Pisalem kilka razy, ze na razie mam za malo meczow zeby uogolniac to co wychodzi. Jednak wniosek sluszny, ze korelacja jest za duza i teraz powinno zaczac wchodzic odwrotnie, zeby zrobila sie "chmurka" i przy wyzszym kursie.
Tylko ,ze znowu dla dwoch kolejnych wysokich 1 wszedl Under

Chetnie zobaczylbym wykresy dla wiekszej ilosci danych.

Musze doczytac o tych testach. Wiem, ze jest cos takiego ale jaki kiedy stosowac itp. to zawsze musze sprawdzac. Za kilka dni cos bede wiedzial.

[QUOTE][...]
Niestety nie mam wiecej danych ale licze na Wasza pomoc.
dane na tip-exie

jak chcesz mogę ci przysłać te linie, które mam - choć nie ma ich zbyt wiele
[/QUOTE]Jesli mozesz to przyslij dla tych wynikow o ktorych piszesz. A ja zrobie wykresy i moze cos z tego wyjdzie.

Na tip-ex-ie jakos nie moge znalezc :-( Gdzie to dokladnie jest?

Wojtek
wkubissa@pw.plock.pl

Do góry
#16557 - 06/03/2002 16:10 Re: NBA - dwa pomysly na wygraną
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK:
Na tip-ex-ie jakos nie moge znalezc :-( Gdzie to dokladnie jest?
[/QUOTE]Żeby znaleźć archiwalne kursy na tip-ex wejdź w menu2 i w okienko po prawej stronie (week) wpisz numer tygodnia z jakiego ciebie interesują w formacie WW YYYY.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2