Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#16607 - 26/02/2002 21:25 Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
Bonus: Unibet
#16608 - 28/02/2002 23:40 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Szninkiel_ Offline
enthusiast

Meldunek: 29/11/2001
Oto mój przegląd wybranych meczy jakie czekają nas w sobotniej kolejce Bundesligi.

Dlaczego zamieszczam je tutaj, a nie w SPD?
Moje typowania (różnych lig) opieram na metodzie stosowanej przez R2,(patrz wyżej) oraz dodatkowo na własnych pomysłach (przeciętna długość trwania serii poszczególnych zespołów tej samej klasy). Ta metoda klasyfikuje mecze wedłud serii, a nie przynależności do lig.

Poniższy przegląd jest tylko pewnego rodzaju zapowiedzia moich i mam nadzieje waszych dalszych analiz.
Postaram się podać jeszcze zapowiedzi innych lig, oraz moje ostateczne typy (ale to dopiero w sobotę).

Freiburg - Leverkusen 2
Leverkusen pozostaje bez zwycięstwa n wyjeździe od 6 meczy, w zespołach walczących o mistrzostwo (Niemiec, Francji i Angli) jest to najdłuższa taka seria w tym sezonie.

Cottbus - Schalke 1
Schalke jest już od trzech meczy bez porażki na wyjeździe (w tej klasie zespołów w lidze niemieckiej panuje zadziwijąca zbieżność, maksymalnie te zespoły pozostają bez porażki przez 3 mecze), dodatkowo Cottbus dostał ostatnio ogromne lanie, a jak wiadomo takie zespoły w następnym meczu wychodzą ze skóry aby zatrzeć niekorzystne wrażenie.

Stuttgart - Bayern X
Obydwa zespoły długo bez remisów, Sttutgart od 4 (u siebie, jest to rekordowy okres w tym sezoniw), Bayern od 10 (na wyjeździe). Rekordowość serii Stuttgartu + remisowy charakter tej drużyny + zbieżność "potrzeb" rywali czyni remis w tej potyczce wielce prawdopodobny.

Z innch serii

Fc Koln bez zwycięstwa u sibie od 9 meczy, co też jest prawie rekordowym wyczynem (tylko Bolton pozostawało bez zwycięstwa u siebie przez 10 meczy), natomiast takie serie z reguły trwają do 6 meczy. Z tym, że jeżeli nie znajdę nic co potwierdzi ich chęć przełamania złej passy raczej ich odpuszczę.

Jest też Hansa z serią 8 meczy bez remisu na wyjeździe. Ja jednak ją odpuszczam, ponieważ ich obecny stosunek meczy wyjazdowych 3-1-7, jest bardzo podobny do zeszłorocznego 4-2-11

Pozdrawiam
Krytyka mile widziana, ale tylko ta konstruktywna.

Do góry
#16609 - 01/03/2002 01:10 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16610 - 02/03/2002 07:27 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16611 - 02/03/2002 15:30 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Pawka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/08/2001
Panowie wg mnie źle kombinujecie, bo nie bierzecie np pod uwage kartek a co za tym idzie zawieszeń zawodników. W Cottbus dla przykładu 2 czerwone kartki w meczu z Bayernem czyli 2 podstawowych obrońców nie zagra. A poza tym nie da sie matematycznie i statystycznie wyliczyć wyniku. Mam 3 letnie doświadczenia w zakładach bukmacherskich i ponad 10 letnie w zakładach piłkarskich i powiem wam tyle zostawcie matematyke w spokoju bo wam nic to nie da.
Pozdrawiam Pawka z Kielc.

Do góry
#16612 - 02/03/2002 16:08 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Szninkiel_ Offline
enthusiast

Meldunek: 29/11/2001
Pawka
Dzięki za uwagi, ale to co powiedziałeś jest dla nas oczywiste, ta matematyka jak wspominałem to tylko podstawa, jeden z czynników branych pod uwagę w analizie.
Liczby nie są w stanie opisać życia, mogą natomiast pokazać pewne prawidłowości, które zwiększają naszą wiedzę o sprawie, a każda informacja jest ważna bo zmniejsza ryzyka, nawet jeżeli tylko o 0.1%.

Miałem zrobić jeszcze analizę pozostałych lig, ale prawdę mówiąc ja też nie znalazłem tam nic godnego uwagi.

Ostatecznie zdecydowałem się grać.

Freiburg - Leverkusen 2
Powody - seria Leverkusen, którą przedstawiłem wcześniej a także pozywytyne oceny (oprócz obrońcy Lucio) po porażce w LM z Arsenalem.

Koln - Hertha 2
Opisywałem wcześniej serię Koziołków, jednak jako że nie znalzałem żadnych pozytywnych wieści z obozu gospodarzy, którym dodatkowo doszły kolejne kontuzje, także nie pozostaje mi nic innego jak postawić przeciwnie - na będących na fali Berlińczyków.

TSV - Hansa 1
Hansa jest dość długo już bez remisu na wyjeździe, ale TSV jest na tyle mocne u siebie oraz tak dobrze radziło sobie z Hansą w przeszłości, że tym razem powinno być tak samo.
Duże szanse wydaje się mieć także OVER 2.5

oraz

Stuttgart - Bayern x
Za małą stawkę, jednak pokuszę się na remis, seria raz, a pozatym forma Bayernu jest wciąż daleka od optimum, 6:0 z Cottbus nic nie śwadczy co potwierdził ostatnie wymęczone zwycięstwo z Boavistą.

Co do meczu
Cottbus - Schalke
to poszczególne czynniki są tak sprzeczne, że jedynym słusznym wyjściem jest odpuszczenie tego meczu.

Pozdrawiam
Kursów ani buka nie podaję, bo dla mnie ważny jest mecze i szansa trafienia wyniku. Co do reszty to nikt nie potrzebuje rady.
I tak najczęściej jest to STS na rogu, tuż koło budki z piwem.

Do góry
#16613 - 02/03/2002 17:09 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16614 - 03/03/2002 03:09 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16615 - 03/03/2002 15:47 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16616 - 03/03/2002 18:31 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16617 - 04/03/2002 00:25 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16618 - 05/03/2002 00:11 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16619 - 05/03/2002 05:18 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16620 - 05/03/2002 06:28 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Namawiam wszystkich do sciagania skoroszytu Roberta, bo naprawde warto.
Poniedzialkowy mecz Roda-Vitesse mysle, ze sprawdzenie serii obu druzyn Rody bez porazki u siebie i Vitesse bez zwyciestwa na wyjezdzie pomoglby kazdemu podjac ostatecxzna decyzje w zagraniu na gosci.
iwo:

Do góry
#16621 - 05/03/2002 06:31 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał unforgiven:
[qb]Namawiam wszystkich do sciagania skoroszytu Roberta, bo naprawde warto.
Poniedzialkowy mecz Roda-Vitesse mysle, ze sprawdzenie serii obu druzyn Rody bez porazki u siebie i Vitesse bez zwyciestwa na wyjezdzie pomoglby kazdemu podjac ostatecxzna decyzje w zagraniu na gosci.
iwo: [/qb][/QUOTE]P.S. Link do Gamenbookers czeka!!!
Klikac i zapisywac sie !
I wygrywac np.na obstawianiu Under/Over w czym plik rowniez pomaga sie zdecydowac dzieki danym w nim zawartym.

Do góry
#16622 - 05/03/2002 16:03 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16623 - 05/03/2002 18:31 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16624 - 06/03/2002 07:15 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16625 - 07/03/2002 06:02 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
Anonymous
Unregistered

Do góry
#16626 - 07/03/2002 16:15 Re: Skoroszyt Roberta i aktualizacje
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
hmmmm... ciężka sprawa, ale postaram się coś napisać - być może niepotrzebnie, ale może...

[QUOTE]Oryginalnie wysłał R2O3B4E5:
Powoli [...] dochodze do wniosku , ze moj skoroszyt nie jest wam wcale potrzebny[...]. Spotykam sie z calkowita biernoscia i co gorsza z bezwstydnym wykorzystywaniem mojej pracy (patrz 518 pobran).[/QUOTE]więc tak - pobrać to i ja sobie pobrałem ów skoroszyt i... skasowałem go...
myślę że nie tylko ja jeden - 518 pobrań może oznaczać że 'bezwstydnie' wykorzystuje twoją pracę może 5 osób a może 517 - podejrzewam że nigdy wiedzieć nie będziesz...

komentarze, krytyka - fakt, to źle, jeżeli nie ma dyskusji i możesz się zaczopować w 'martwym punkcie', a co za tym idzie dalej nie rozwijać - fakt - ci, co korzystają powinni wymieniać z tobą wnioski...

[QUOTE] Od dzisiaj aktualizowany skoroszyt bedzie wysylany tylko tym osobom , ktore zaloza konto w Gamebookers klikajac na moj banner na stronie lub wyraza chec wspolpracy( i pozniej zaloza konto).[/QUOTE]natomiast tu mogę się uśmiać - żeby oczekiwać jakiegoś zysku w tym co robisz - musisz wyrobić sobie markę
marki nie wyrabia się przez 3-4 miesiące, myślę że raczej 3-4 lata

w tym momencie twojej 'kampanii' możesz liczyć na klikanie, ale nie możesz wymagać

chyba wielu z nas zgubiła chęć szybkiego zysku na obstawianiu - otóż taka chęć może zgubic nie tylko przy obstawianiu
teraz zbliżasz się do marki - 'naciągacz' (może niechcąco, ale niestety)

taka postawa: klikajcie albo spadajcie - zgubiła już wiele internetowych przedsięwzieć, to już jest niestety sprawa psychologii - jeżeli musisz zapłacić (nawet poprzez zapisanie się do gb - w końcu musisz wpłacić pierwszy depozyt ), wybierasz raczej nie korzystać z produktu niż kiedy możesz zapłacić

[QUOTE] Malo z was w ogole zdaje sobie sprawe ile czasu zajmuje aktualizacja tego skoroszytu. [/QUOTE]ja sobie zdaję - i co?
płaci się za efekty nie za wysiłek, niestety
efekty masz - ale za szybko przystąpiłeś do ataku, imho

[QUOTE]Ja nic wam na sile wciskac nie bede i kazdy kto uzna moj skoroszyt za przydatny , prosze o napisanie do mnie maila lub wyslanie prywatnej wiadomosci przez forum. Jako , ze nie jestescie w stanie dac cos od siebie, sprawy musialy obrac taki wlasnie bieg. Przyznam bez ogrodek , ze wlasnie dokladnie takiej postawy sie po was spodziewalem ( obserwujac te forum od dluzszego czasu).[/QUOTE]hmmm...
chyba nic nie wiesz o marketingu?
jeżeli spodziewałeś się porażki, dlaczego wybrałeś taką grupę potencjalnych klientów?
niestety to ty sprzedając (a będę uparcie mówił 'sprzedając' bo o to ci chodzi - bez żadnych ani negatywnych ani pozytywnych konotacji) swój produkt musisz się dostosować do klientów, a nie klienci do ciebie
chyba że jesteś monopolistą - a na twoje nieszczęście nie jesteś

[QUOTE]Zanim cos napiszecie pamietajcie , ze JA MOGE ale NIC NIE MUSZE, hehe.[/QUOTE]jestem w o tyle dobrej sytuacji że nie zależy mi na twoich typach, więc mam nadzieję że nie będzie konsekwencji, nie wiem tylko z czego się śmiejesz
twoi 'klienci' też MOGĄ, nic nie muszą

ps. nie odbierz tego jako atak, ale nie lubię 'cwaniactwa' typu 'dostajesz pierwszy towar za darmo a potem płać'

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >