Opcje tematu
#16652 - 28/02/2002 19:14 Konkurs "Wygraj Lige" w Gazecie Wyborczej
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Czy ktos z Was bierze udzial w tym konkursie? Sam chcialem wystartowac ale nie bardzo mam pojecie jak sie do tego zabrac. Jesli ktos ma doswiadczenie jak wybierac druzyne, zeby byla szansa na wygrana to prosze o podzielenie sie swoimi typami.

JEsli cos wygram to nagroda pol na pol ;-)

O konkursie najwiecej bylo w dodatku
sportowym ale ma byc tez na stronie:

http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=574337&dzial=010498

Wojtek

Do góry
Bonus: Unibet
#16653 - 28/02/2002 22:10 Re: Konkurs "Wygraj Lige" w Gazecie Wyborczej
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK:
[qb]Czy ktos z Was bierze udzial w tym konkursie? Sam chcialem wystartowac ale nie bardzo mam pojecie jak sie do tego zabrac. Jesli ktos ma doswiadczenie jak wybierac druzyne, zeby byla szansa na wygrana to prosze o podzielenie sie swoimi typami.

JEsli cos wygram to nagroda pol na pol ;-)

O konkursie najwiecej bylo w dodatku
sportowym ale ma byc tez na stronie:

http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=574337&dzial=010498

Wojtek[/qb][/QUOTE] Bralem udzial w 2 pierwszych edycjach, kiedy to ogolocilismy kioski w Sz-nie z GW. Niestety mimo ponad 120 druzyn opartych na najlepszych teoretycznie i jak sie okazalo praktycznie obronach, nie wystarczylo to do zajecia najwyzszych miejsc... Duzo czasu i gdyby nie arkusze w excelu to przy podliczaniu mozna by bylo "zwariowac". Nie polecam.

Natomiast wieksze szanse i duzo lepsza zabawa byla na futbol.pl. Bardziej elastyczne zasady, no i brak wypisywania kuponow.

PS. Jesli chcesz zagrac w GW to najwazniejsza jest obrona. Musi tracic malo bramek (najlepiej z 1 zespolu) reszta to czysty przypadek. Lepiej postawic na male niespodzianki w skladzie, bo inaczej trudno liczyc na przeskoczenie np. 300 tys innych druzyn.

Do góry
#16654 - 01/03/2002 00:04 Re: Konkurs "Wygraj Lige" w Gazecie Wyborczej
terminator Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2001
Brałem udziałw podobnych konkursach na futbol.pl i na interii. Kiedy zgłosiłem po 10 drużyn do każdej zabawy zauważyłem że to wszystko pochłania mi strasznie dużo czasu co mnie potem troszkę zniechęciło. Ale warto w to grać ze względu na nagrody.
Moja taktyka opiearała sięna dobrych obrońcach. Przeważnie ustawiałem zespoły 3-4-3, bo wiadomo że im więcej goli strzelą napastnicy tym więcej punktów. Bramkarzy mialem dwóch ale zawsze najlepszych i z drużyn które tracą mało goli. Trzeba też zwracać uwagę na zawodników którzy lubią łapać kartki. Takich lepiej nie kupować.
Zeby odnieść sukces w takiej zabawie trzeba być na bieżąco ze skłądami wszystkich drużyn, liczbą kartek itp. Jak wspomnialem to zajmuje sporo czasu i jednak wolę grać u buków.

Do góry
#16655 - 01/03/2002 02:50 Re: Konkurs "Wygraj Lige" w Gazecie Wyborczej
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Dobrym pomysłem byłoby założenie po prostu drużyny 'mecz.pl' na którymś z tych konkursów. Wtedy pod przywództwem liderów z np. Playoff moglibyśmy wspólnie decydować o wyborze drużyny. A jeśli byśmy wygrali znaczną nagrodę... no to możemy pomyśleć o wynajęciu całego hotel na wakację!

Do góry
#16656 - 01/03/2002 15:21 Re: Konkurs "Wygraj Lige" w Gazecie Wyborczej
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Dobrym pomysłem byłoby założenie po prostu drużyny 'mecz.pl' na którymś z tych konkursów. Wtedy pod przywództwem liderów z np. Playoff moglibyśmy wspólnie decydować o wyborze drużyny. A jeśli byśmy wygrali znaczną nagrodę... no to możemy pomyśleć o wynajęciu całego hotel na wakację! [/qb][/QUOTE]Ja myslalem zeby zrobic w ten sposob:

Podstawowy sklad ustalic wspolnie tutaj a potem dolozyc kilku zawodnikow na zasadzie np. kombinacja 4z8 (tych 8 tez wybrac wspolnie) i jak sie znajdzie sporo chetnych to mozna wyslac duzo kuponow i miec dosc duze szanse.

Tylko nie wiem, czy juz nie jest za pozno?

Wojtek

Do góry