#16657 - 01/03/2002 03:46
Co sądzisz o funkcji 'Aktywni Użytkownicy'?
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Wraz z aktualizacją oprogramowania forum UBB do wersji 6.2.1 uruchomiona została funkcja "Aktywni Użytkownicy," pozwalająca zobaczyć kto obecnie przebywa na forum. Proszę drogich użytkowników o wyrażenie swoich opinii na temat tej nowej funkcji. System jest tak ustawiony by każdy mógł zagłosować raz. Wyniki będą dopiero widoczne po zagłosowaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#16658 - 01/03/2002 03:59
Re: Co sądzisz o funkcji 'Aktywni Użytkownicy'?
|
|
Vote Now: Zagłosuj terazResults: WynikiPrzypominam, że oprócz wzięcia udziału w sondzie można też wysyłać odpowiedzi w tym temacie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#16661 - 01/03/2002 04:24
|
old hand
Meldunek: 09/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Co do 'aktywnych uczestników, to ta funkcja jeszcze dzisiaj znajdzie się na dole ekranu. Ona rzeczywiście nie jest aż taka przydatna i będąc na górze strony tylko rozprasza.[/qb][/QUOTE]wlasnie mialem to zaproponowac! - przy rozdzielczosci 800x600, a taka mam niestety w pracy :-((, lista uzytkownikow zajmuje prawie caly ekran
|
Do góry
|
|
|
|
#16663 - 03/03/2002 02:40
|
old hand
Meldunek: 24/03/2001
|
Witam Wg mnie funkcja aktywnych uzytkownikow jest beznadziejna.
|
Do góry
|
|
|
|
#16664 - 03/03/2002 03:00
|
veteran
Meldunek: 19/09/2001
|
Według mnie funkcja jest super. Nie spodziewałem się, że na forum mamy tylu gości.
|
Do góry
|
|
|
|
#16665 - 03/03/2002 03:07
|
old hand
Meldunek: 09/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb]Według mnie funkcja jest super. Nie spodziewałem się, że na forum mamy tylu gości.[/qb][/QUOTE]to nie zawsze musza byc goscie - jak wlaczysz sobie "ukryj przed innymi" - to mimo iz bedziesz zalogowany to bedziesz w puli gosci
|
Do góry
|
|
|
|
#16667 - 03/03/2002 04:52
|
|
Zobaczę co się z tym dzieje. Ogólnie jeśli chcesz powrócić na pierwszą stronę forum to najlepiej jest kliknąć na link "Forum Dyskusyjne" znajdujący się właśnie na stronie forum po prawej od tekstu " Witaj, xeo [ tu możesz się wylogować ]." Przy pierwszym wejściu na forum polecam też kliknięcię na link (na lewej ramce menu główne) prawym przyciskiem myszy i wybranie opcji "Otwórz w nowym oknie." Od razu poczujesz się jak byś kupił monitor większy o dwa cale. 
|
Do góry
|
|
|
|
#16669 - 03/03/2002 06:11
|
journeyman
Meldunek: 24/01/2002
|
hej, funkcja jak funkcja..
..ale mnie denerwuje cos innego.. nie wiem tylko, po czyjej stronie lezy wina, ale z innymi stronami nie mam takie problemu - czasem, gdy chce wejsc na forum (chodzi tylko o forum, strona laduje sie normalnie), zawiesza mi sie moj IE. Srednio mam tak 1, 2 razy na dzien.
3mcie sie
|
Do góry
|
|
|
|
#16671 - 03/03/2002 14:44
|
veteran
Meldunek: 14/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał nonpler: [qb]hej, funkcja jak funkcja..
..ale mnie denerwuje cos innego.. nie wiem tylko, po czyjej stronie lezy wina, ale z innymi stronami nie mam takie problemu - czasem, gdy chce wejsc na forum (chodzi tylko o forum, strona laduje sie normalnie), zawiesza mi sie moj IE. Srednio mam tak 1, 2 razy na dzien.
3mcie sie[/qb][/QUOTE]A myslalem ze jestem jedynym, ktoremu sie tak dzieje. Mnie sie tak zdarza zawsze jak klikne na "forum dyskusyjne" w menu po lewej stronie. Mam IE 5.50 i Windows Millenium. CO ciekawe problem ten pojawil sie niespodziewanie jakies 2-3 tygodni temu. Wydaje mi sie, ze problem zniknie jesli wylaczysz opcje tymczasowych plikow internetowych, bo jak ja usune z tego folderu wszystko co dytyczy forum, to zaladuje mi sie normalnie a potem znowu sie wiesza. Jak sie zawiesi, to wystarczy ze poczekam jakies 20 sekund i sie zaladuje ale jest to troche denerwujace
|
Do góry
|
|
|
|
#16672 - 03/03/2002 15:52
|
veteran
Meldunek: 23/03/2001
|
Tysio też byłem skazany na Windows ME - to naprawdę fatalny system operacyjny. Miałem coś podobnego jak ty , ale bardzo rzadko - może kika razy w miesiącu ? Obecnie mam XP i jestem bardzo zadowolony - jeszcze nic się nigy nie zawiesiło. Nie mówiąc już o tym, że mimo 512mb ram ME przy 16 otwartych oknach IE wieszał się , a w XP otwarłem ponad 50 (więcej mi się nie chciało) i nie zauważyłem zwolnienia pracy kompa. No ale odbiegłem trochę od tematu  - jeżeli chodzi o funkcję aktywnych użytkowników podoba mi się.
|
Do góry
|
|
|
|
#16674 - 03/03/2002 19:17
|
old hand
Meldunek: 30/04/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał nonpler: [qb] ..ale mnie denerwuje cos innego.. nie wiem tylko, po czyjej stronie lezy wina, ale z innymi stronami nie mam takie problemu - czasem, gdy chce wejsc na forum (chodzi tylko o forum, strona laduje sie normalnie), zawiesza mi sie moj IE. Srednio mam tak 1, 2 razy na dzien.
3mcie sie[/qb][/QUOTE]Ja tez mam to samo. Zaczelo sie od ostatniego uaktualniania oprogramowania forum. Mam IE 5.5 i Win 98 SE
|
Do góry
|
|
|
|
#16675 - 03/03/2002 19:27
|
journeyman
Meldunek: 24/01/2002
|
hej, pracuje pod W98, ale to zawieszanie forum jest serio nieco dziwne "A myslalem ze jestem jedynym, ktoremu sie tak dzieje. Mnie sie tak zdarza zawsze jak klikne na "forum dyskusyjne" w menu po lewej stronie. Mam IE 5.50 i Windows Millenium. CO ciekawe problem ten pojawil sie niespodziewanie jakies 2-3 tygodni temu. Wydaje mi sie, ze problem zniknie jesli wylaczysz opcje tymczasowych plikow internetowych, bo jak ja usune z tego folderu wszystko co dytyczy forum, to zaladuje mi sie normalnie a potem znowu sie wiesza. Jak sie zawiesi, to wystarczy ze poczekam jakies 20 sekund i sie zaladuje ale jest to troche denerwujace " Np. teraz tez mi sie zawiesil IE, wszedlem na forum dopiero przez link w Asian Handicaps, a to wszystko sprawia ze jeszcze mniej rozumie o co w tym chodzi ?!:-) Oba linki maja dokladnie ten sam adres.. ps. Tysio, markii, moze to wszystko troche bez sensu, jednak gdy zawisniecie nastepnym razem, sprobujcie tez wejsc najpierw do Asian Hand. a ztamtego linka dopiero tu. 3mcie sie;) --- przed sek sprawdzilem - link na stronie glownej, tak jak po lewej rowniez wiesza mi IE - pozostaje przez Asian.H. , badz wpisaniu adresu Forum w odzielnym oknie, ale wtedy 3eba sie zawsze logowac, badz co badz, jak to zostalo powiedziane, taka sytuacja jest nieco meczaca..;(
|
Do góry
|
|
|
|
|
|