Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#16913 - 19/03/2002 17:16 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

Meldunek: 01/11/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo:
[QB][QUOTE]
no niestety informacje (wszelkiego radzaju kryteria druzyny kursy) albo na szczescie i gra kasa jakby nie patrzec idzie sie zawsze droga[/QUOTE]Toro jakiego uzywasz translatora ??!

a co biega??? dlaczego pytasz???

Do góry
Bonus: Unibet
#16914 - 19/03/2002 17:30 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał toro:
a co biega??? dlaczego pytasz??? [/QUOTE]Przeciez cos musi "wypluwac" takie zdania jak pare twoich wiadomosci powyzej. Nie da sie tego bez jakiegos toro-decodera zrozumiec

Do góry
#16915 - 19/03/2002 18:32 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
o! dzięki Ufo - moja wrodzona uprzejmość (lekko to głupie jednak) nie pozwalała mi na to, ale teraz zachęcony podobnym widzeniem wszechświata przez, było nie było, nieziemców też się wtrącę:

może przeczytajcie (nie tylko toro, choć wątpię żeby jeszcze ktoś z bełkoczących odwiedzał ten temat) czasem to, co wysyłacie - przed wysłaniem
niektórzy mówią że Ulissess to fajna książka - ja niestety akceptuję tylko mój własny strumień świadomości i tak jest z większością z nas, nie-masochistów literackich - na twoje posty toro nie jestem w stanie chyba odpowiedzieć...
telepatia też jest mi obca...

żeby było jaśniej - nie wyrażasz się w sposób zrozumiały, jednym słowem bełkoczesz...

z tego co zrozumiałem:
jak oceniam ważność? odnosząc do średniej bramek/punktów zdobywanych/traconych przez zespół - jeżeli zespół traci średnio o 10% mniej bramek niż średnia ligowa to każda zdobyta na nim bramka jest warta 10% więcej niż normalnie - to w dużym uproszczeniu
jeżeli chodzi o Massey'a to na jego stronie wszystko jest, skuteczność ma gorszą niż bukmacherzy, ale nie sprawdzałem tego w odniesieniu do kursów - ma lepszą niż ja (odrobinę) ale ja biorę jeszcze pod uwagę kursy (choć np. wczoraj ocenialiśmy identycznie) i biorąc pod uwagę pewne kryteria jestem lepszy od buków (przynajmniej w nba i przynajmniej do tej pory)

to tyle
popracuj nad spójnością wypowiedzi

Do góry
#16916 - 19/03/2002 21:58 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

przyznam sie literatura i wypowiedzi nie sa moja mocna strona ok zajmuje sie liczbami nie wypowiedziami i daremna gatka
wiec prosze konkrety ILE wedlug was jest warta bramka w tym przykladzie ??
druzyna 1 3/5 z 3 pierwszymi zespolami
druzyna 2 5/3 z 3 ostatnimi druzynami
kto jest lepszy pod tym wzgledem i o ile
srednio to se mozesz ......
diabel tkwi w szczegolach
nie kumacie powtorze ile jak dlaczego

Do góry
#16917 - 19/03/2002 22:09 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

mysle ze nie bedziesz w stanie odpowiedziec a wiesz dlaczego bo lubie konkrety dlaczego jak ile no moze ile jestes na ++ to odpowiesz ale reszta to pewnie tak skomplikowane z kilka plytek pare mega oczywiscie nie masz czasu i podajesz tylko typy to jest normalka znam tylko pare osob z ktorymi mozna cos podzialac dlaczego mialo by byc inaczej spoko tak musi byc i tyle

Do góry
#16918 - 19/03/2002 23:34 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
hi_res evil2 Offline
old hand

przyznam sie literatura i wypowiedzi nie sa moja mocna strona ok zajmuje sie liczbami nie wypowiedziami i daremna gatka[/QUOTE]hmmm... nie kopiemy leżącego? nie kopiemy
6761646B61206368796261206368636961B3659C20727A6563

[QUOTE]
wiec prosze konkrety ILE wedlug was jest warta bramka w tym przykladzie ??
druzyna 1 3/5 z 3 pierwszymi zespolami
druzyna 2 5/3 z 3 ostatnimi druzynami
[/QUOTE]myślę ze gdzieś oooo... tyle będzie!
sorry kolego - co żeś się uparł z tymi 5/3 i 3/5? dostałes jakąś pracę domową czy jak?

[QUOTE]diabel tkwi w szczegolach [/QUOTE]diabeł to tkwi wszędzie

[QUOTE]nie kumacie powtorze ile jak dlaczego[/QUOTE]po co? gdzie? komu? za co? czy na pewno 2 razy? i czemu tak krótko?

hmmm... a prosiłem czytać zanim wyślesz - ja też lubię liczby ale porozumiewać się hexami nie potrafię

[QUOTE]
mysle ze nie bedziesz w stanie odpowiedziec a wiesz dlaczego bo lubie konkrety
[/QUOTE]dlatego że lubisz konkrety ja nie jestem w stanie odpowiedzieć?
hmmm... ten tego - no fakt!
trafiłes w dziesiątkę!
bingo!
wygrałeś!

------------

przepraszam wszystkich niezainteresowanych - ten wątek i tak nic nie wnosił - a teraz to go można spokojnie spuścić do kibla
przepraszam raz jeszcze ale musiałem dać upust swojej szczenięcej naturze - w końcu w każdym z nas powinno zostać trochę dziecka, nie?

z mojej strony EOT
amen

Do góry
#16919 - 19/03/2002 23:55 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

widze ze sie nie pomylilem
znam o procz takich prac jak bramki ze 100 takich problemow w ktorych potrzeba konkretow ale widze ze to nie ma sensu w tym temacie
mam nadzieje sie mylic moze ktos podejmie wezwanie chocby z bramki ale coz watpie
wielkie slowa jak co do czego to lipa z tego
moje ulubiony ile i jak znow wkurza ludzi
wporzadeku
neurony wielkie teorie konkretniej prosze
powodzonka zycze i wiekszej konkretyzacji wszelakich skomplikowanych teorii najlepiej w $$$$$$ i sytemach

wniosla i to duzo
LATWO O TEORIE TRUDNIEJ O KONKRETY NIESTETY
tak mozna podsumowac ten watek

Do góry
#16920 - 20/03/2002 00:49 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
hi_res evil2 Offline
old hand

dobra misiu, będę konsekwentny w swojej niekonsekwencji i wracam choć nieładnie tu pachnie

konkrety mówisz (a właściwie krzyczysz, nie wiedzieć po co) - to ja się zapytam - co konkretnie rozumiesz pod pojęciem słaby zespół? co rozumiesz pod pojęciem silny? jak wyglądały te twoje mecze? dwa razy 1:0 i raz 3:3 czy 5:0, 0:1 i 0:2?

żądasz histerycznie konkretów - których ja ci nie chcę dać, bo nie ma jedynie słusznej drogi - a rozwiązanie które stosuję sam - podałem, czytać chyba umiesz, choć nic na tym świecie nie jest pewne
jeżeli masz lepsze, misiu, podziel się nim, a nie krzycz zranionym głosem: "WIEDZIAŁEM!"
twoje ulubione 'ile i jak' tym razem nie wkurza nikogo - wkurza to że nie słyszysz na nie odpowiedzi innych niż dokładny wynik
ja mówię o metodologii a ty byś chciał wiedzieć kto jutro wygra
jeżeli mogę wnioskować z twojej dzikiej euforii to twierdzisz że znalazłeś złoty środek chyba - wiesz jak ważyć bramki/punkty/cokolwiek - fajnie, nie przeczę, że tak może być - podziel się tym, powtórzę
ale powtórzę też, że to ledwie podstawa - bez tego nie ruszysz dalej - mylisz początek drogi z jej końcem - rozwiązanie z zagadką

jeszcze przeglądając ten wątek - zauważyłem że pytasz w czym mój problem i może będziesz mógł pomóc - dobra okej, wiesz jak zaimplementować funkcję błędu cross-entropy w NeuroSolutions? podpowiem, że

[CODE]{
int i;
NSFloat cost=0.0f;
for (i=0; i costDerivative[i] = output[i] - desired[i];
cost += (NSFloat)(-desired[i]*(log((double) output[i])));
} return cost;
}[/CODE]nie działa
ha?

drugim moim problemem jest niedostatek statystyk, ale jakbyś je miał to podaj linka w temacie w którym się o nie pytałem, ha?

Do góry
#16921 - 20/03/2002 14:38 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

konkrety mówisz (a właściwie krzyczysz, nie wiedzieć po co) - to ja się zapytam - co konkretnie rozumiesz pod pojęciem słaby zespół? co rozumiesz pod pojęciem silny? jak wyglądały te twoje mecze? dwa razy 1:0 i raz 3:3 czy 5:0, 0:1 i 0:2?

jesli smierdzi zawsze mozna skonczyc i tyle
krzycze haha dobre dobre,po co odpowiedz jest prosta myslalem ze cos uda sie rozwiazac
oto przykladowe zalozenia :
jest 10 zespolow od 1 do 10
poczatek sezonu (dla ulatwienia)
bierzemy ostatni okres poniewaz chodzi o zasade
sytulacja druzyna A wyglada nastepujaco
A(5/3)
z zespolem 8 wynik 2:0
9 1:2
10 2:1
B (3/5)
z zespole 1 wynik 2:1
2 1:1
3 0:3
pytanie : kto o ile jest lepszy w tym elemencie jak to mozna zrobic i dlaczego??
jak ty to widzisz ??

Do góry
#16922 - 20/03/2002 14:58 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[qb]pytanie : kto o ile jest lepszy w tym elemencie jak to mozna zrobic i dlaczego??
jak ty to widzisz ??[/qb][/QUOTE]Odpowiedz:
Oczywiscie ze zespol A jest lepszy. Stalo sie tak dlatego, ze do klubu przyszedl bogaty sponsor. Zakupiono Rio Ferdinanda, Beckhama i van Nistelrooya. Trenerem druzyny zostal Fergusson. Druzyna B borykala sie natomiast z trudnosciami finansowymi. Musieli sprzedac kilku zawodnikow z pierwszego skladu. Trener wpadl w alkoholizm, a dyrektor klubu zostal przylapany na handlu narkotykami...
uke: Czy ta rozmowa ma sens?

Do góry
#16923 - 20/03/2002 16:30 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
hi_res evil2 Offline
old hand

hej kejsper - czy ja ci rzygam na podłogę?
no weź nie rób chlewu

a co do pytania - czy coś ma sens czy nie jest czysto subiektywnym odczuciem
a jak widać ma ona sens nawet dla ciebie skoro się wtrąciłeś

Do góry
#16924 - 20/03/2002 16:53 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
hi_res evil2 Offline
old hand

to ja się jeszcze masochistycznie pobawię

[...]pytanie : kto o ile jest lepszy w tym elemencie jak to mozna zrobic i dlaczego??
jak ty to widzisz ??
[/QUOTE]w tej chwili nie można nic zrobić bo podałeś za mało konkretów

wciąż nie wiadomo czy zespół 10. to kompletny outsider i strzelił przez cały sezon 2 (słownie: dwie) bramki, tracąc 67, podczas gdy zespoły z miejsc 8. i 9. mają ledwie 4 punkty straty do pierwszej piątki
czy tak naprawdę cała ta trójka to już spadkowicze bo 7. zespół ma nad nimi 10 punktów przewagi

tak że nie jestem w stanie ci odpowiedzieć, niestety - miejsca w tabeli nie dość że nic mi nie mówią, to dodatkowo nie mają żadnego wpływu na grę (wyjąwszy koniec ligi - wtedy i tylko wtedy możesz się bawić w nadawanie znaczenia miejscom w tabeli)

a niestety twoje założenie że jest to początek sezonu dodatkowo wszystko pieprzy - sprawdź sobie tabelę premierleague po pierwszych pięciu meczach...

-------------------
odkładając emocje na bok - po prostu myślę że są to niedostateczne dane - i tak naprawdę nic się nie da z nimi zrobić - to znaczy próbować możesz, ale wyniki będą mizerne
możesz próbować przyporządkować wagi dla drużyn od 1. do 10. - niech każda bramka (patrzmy na razie tylko na bramki nie na zwycięstwa czy punkty) z 1. będzie warta 1.2, a z 10. 0.8 (stracone odwrotnie)
wtedy
zespół A:
1,8:0
0,8:2,3
1,6:1,2
-------
4,2:3,5

zespół B:
2,4:0,8
1,2:0,8
0:2,7
-------
3,6:4,3

dalej zespół B jest gorszy - ale już nie tak bardzo

jeżeli jednak rozszerzyć wagi do, powiedzmy, 1.5 i 0.5 to wtedy zespół B jest lepszy bo ma stosunek bramkowy 4,4:3,3 podczas gdy zespół A 3,1:4,3

tak samo można ważyć zwycięstwa, punkty, cokolwiek...

podejrzewam, że wiesz, które wagi są lepsze? ja sądzę że żadne z powodów o których wyżej - miejsce w tabeli nie mówi NIC poza szansami na awans/spadek (a to i tak dopiero od pewnego zaawansowania rozgrywek)

można się jeszcze pobawić i wag między miejsca w tabeli nie rozdzielać liniowo, tylko na przykład sigmoidalnie - ale w to już, jak chcesz, pobaw się sam...

Do góry
#16925 - 20/03/2002 18:14 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil:
[qb]hej kejsper - czy ja ci rzygam na podłogę?
no weź nie rób chlewu
[/qb][/QUOTE]Sorry mam ostatnio problemy z zoladkiem
I tak jakos juz przywyklem ze jak cos mi nie smakuje to po prostu HAFT

[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil:
[qb]a co do pytania - czy coś ma sens czy nie jest czysto subiektywnym odczuciem
a jak widać ma ona sens nawet dla ciebie skoro się wtrąciłeś [/qb][/QUOTE]Moim zdaniem sport jest malo przewidywalny...
Mozecie brac pod uwage rozne czynniki, ale nie mozecie nigdy wziac wszystkiego (np. zawodnik zle wstal z lozka, albo rezerwowy slabo sie rozgrzal, albo dostal dzien wczesniej walkiem do ciasta od zony...)
Nie bedac przez 24h z zawodnikami z druzyn grajacych ze soba tracimy wiele informacji. Ale nawet one nie sa w stanie powiedziec kto wygra (np. mokra murawa, bramkarz pomimo doskonalej dyspozycji nie mogl wiedziec tego ze akurat podczas tego strzalu pilka zatrzyma sie w kaluzy...)
Nigdy w 100% nie wytypujecie wszystkiego...

Jednak mysle, ze jesli wezmiecie wiecej czynnikow pod uwage szanse wasze sie zwiekszaja...

Do góry
#16926 - 20/03/2002 20:46 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kejsper:
[qb]Nie bedac przez 24h z zawodnikami z druzyn grajacych ze soba tracimy wiele informacji. Ale nawet one nie sa w stanie powiedziec kto wygra (np. mokra murawa, bramkarz pomimo doskonalej dyspozycji nie mogl wiedziec tego ze akurat podczas tego strzalu pilka zatrzyma sie w kaluzy...)
[/qb][/QUOTE]Pełna zgoda, tyle że przed tym samym problemem stoją buki. Tu nie chodzi o to aby w 100% wytypować wszystko, czy też aby obliczone szanse były idealnie dokładne - tylko o to, aby zrobić to lepiej (i to o tyle lepiej aby przeskoczyć margines zysku) niż to robią buki. Granie u buków wbrew pozorom nie polega na tym, aby wytypować wyniki jakie padną (bo właśnie to jest niemożliwe) tylko o to aby obstawiać te zdarzenia gdzie szanse na wygraną są większe niż wskazuje na to kurs.

Do góry
#16927 - 20/03/2002 23:38 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kejsper:
[qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał toro:
[qb]pytanie : kto o ile jest lepszy w tym elemencie jak to mozna zrobic i dlaczego??
jak ty to widzisz ??[/qb][/QUOTE]Odpowiedz:
Oczywiscie ze zespol A jest lepszy. Stalo sie tak dlatego, ze do klubu przyszedl bogaty sponsor. Zakupiono Rio Ferdinanda, Beckhama i van Nistelrooya. Trenerem druzyny zostal Fergusson. Druzyna B borykala sie natomiast z trudnosciami finansowymi. Musieli sprzedac kilku zawodnikow z pierwszego skladu. Trener wpadl w alkoholizm, a dyrektor klubu zostal przylapany na handlu narkotykami...

kasper to jest model to oznacza ze dodatkowych informacji nie ma a dodajemy tylko te ktore moga okazac sie pomocne
dodatki dodajemy na bierzaco ale nie o tym teraz rozmawiamy

Do góry
#16928 - 20/03/2002 23:48 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał uQ$:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Kejsper:
[qb]Nie bedac przez 24h z zawodnikami z druzyn grajacych ze soba tracimy wiele informacji. Ale nawet one nie sa w stanie powiedziec kto wygra (np. mokra murawa, bramkarz pomimo doskonalej dyspozycji nie mogl wiedziec tego ze akurat podczas tego strzalu pilka zatrzyma sie w kaluzy...)
[/qb][/QUOTE]Pełna zgoda, tyle że przed tym samym problemem stoją buki. Tu nie chodzi o to aby w 100% wytypować wszystko, czy też aby obliczone szanse były idealnie dokładne - tylko o to, aby zrobić to lepiej (i to o tyle lepiej aby przeskoczyć margines zysku) niż to robią buki. Granie u buków wbrew pozorom nie polega na tym, aby wytypować wyniki jakie padną (bo właśnie to jest niemożliwe) tylko o to aby obstawiać te zdarzenia gdzie szanse na wygraną są większe niż wskazuje na to kurs.[/qb][/QUOTE]Powiem tak niestety to i to jest wazne poziom na swiecie sie wyrownuje wiec liczy sie kurs i szanse na wygrana ale sam kurs to nie wszystko pytanie czy to jest realne czy wlezie ale grajac na sam kurs przy takich tendencjach jak dzis powinno dac dobry efekt
jest sie do przodu malo jest slabeuszy no coraz mniej

Do góry
#16929 - 21/03/2002 03:39 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
toro Offline
old hand

chodzi o to by zwiekszyc swoje sznase na tyle by zyskiwac wiecej informacje daja taka mozliwosc "darmowa" oczywiscie w cudzyslowiu
pomecze jeszcze troche przedluzajac zabawe
dodatkowe dane
druzyny od zaszlego sezony nie zmienily swojego poziomy nie stalo sie nic pozytywnego ani negatywnego wprowadzam np takie dane :
1 10/1 zdobyte/stracone
2 9/2
3 8/4
4 7/3 wynik druzyny A
5 6/5
6 5/5 wynik druzyny b
7 4/6
8 3/7
9 2/5
10 1/7 tak zakonczyl sie poprzedni sezon ktory trwal przykladowo 10 kolejek
wspolczyniki oceny 1 do 0.5 dobre tez tak robie oczywiscie dla kazdej ligi inny i zmiany o zmiany np takie jak kajspra

Do góry
#16930 - 15/11/2003 04:52 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
ziz99 Offline
enthusiast

Meldunek: 26/06/2003
Buki w gruncie rzeczy oszukuja z kursami, bo 1,4 w jednym przpadku nijak sie ma do innego 1,4 (nie wliczajac kontuzji, transferow itp.). Do tego 1,4 w piłce nożnej, a np. 1,4 w tenisie to już całkiem inna bajka.
Firmy bukamcherskie przede wszystkim mało biorą pod uwagę formę drużyn i tu można sporo zarobić. Ale jakiś algorytm, analizujący dotychczasowe wyniki i generujacy wskazanie na ktorąś drużynę jest chyba jak najbardziej wykonalny. Osobiście pracuje na excelu i wykorzystuje, go do różnych obliczeń. Niestety w tym przypadku weryfikacja jakieś hipotezy trwa dość długo i wymaga dużo czasu i cierpliwość. Siedze mocno w piłce nożnej, hokeju, a nieco mniej w ręcznej, koszu i tenisie. Właściwie "na czuja" w pn idzie mi lepiej niż dobrze, ale boję się tak grać na dłuższą metę, bo kiedyś może to zawieść. Dlatego szukam rownań matematycznych opisujących szanse poszczególnych drużyn, ale moja wiedza w zakresie obróbki i szybkiego wykorzystywania danych podanych na stronie ( np. www.soccerway.com) jest ograniczona.

Pozdrawiam, ziz99

Do góry
#16931 - 15/11/2003 20:28 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
pitrusus Offline
enthusiast

Meldunek: 17/10/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ziz99:
[qb]
Firmy bukamcherskie przede wszystkim mało biorą pod uwagę formę drużyn i tu można sporo zarobić. [/qb][/QUOTE]I tu Się mylisz biorą. Podam Ci na przykładzie
Ma sie rozegrac spotkanie 21.01 pomiedzy silni-partacze
buk a wystawia (5.01) swoja oferte z kusrami :1.45 3.6 6.4 1.04 2.31
buk b wystawia (14.01)
1.62 3.45 4.65 1.1 1.99
buk c wystawia 19.01
2.08 3.05 3.15 1.24 1.56
w tym samy czasie potwirdza sie informacja o brakach w zespole silnych i co sie dzieje??
buk a i b zmienia kursy na 2.68 2.82 2.53 1.37 1.33
3 godz przed spotkaniem buk c zmnienia 3.15 3.05 2.08 1.56 1.24

widziś buki zmnieniaja kursy ( tak jak podałem w tym przykładzie to sie bardzo rzadko zdarza) jak sa pewni co do składu tzn. miał grac igor k i mietek z ale niegra to szanse przeciwnej druzyny wzrastaja. W ten sposób buki zabezpieczają sie przed ewentualnymi stratami.

Ja te kursy narazie badam(czytaj testuje na sucho) i musze przyznac, ze to daje skutek(typy , ktore nie wchodza to najczesciej konczace sie wynikiem bezbramkowym. na 10 typ 8 wchodzi czasem 7 (te co nie wchoddzą to sa najczesciej błedy w obliczeniach - moich) tendencja skutecznosci jest narazie stała .
kto szybciej zareaguje na sprawdzona informacje jak nie buki, przecierz chca miec miejsze straty.
Trzeba uwazac z tymi kursami aby nie przecholowac tzn uwazac na druzyny takzwane "markowe" co duza wiekszosc obstawiajacych stawia na nie-tam idzie duzy kapital i kurs leci a to jest tylko podpucha.

To wszystko jest w powijakach.
P.S. Mam taki problem:
TO są kursu
2.08 3.05 3.15 1.24 1.56
chcem je zamienic na;
2,08 3,05 3,15 1,24 1,56
nie zmieniajac recznie przzecinka. mam mnustwo takich kursow(dziennie) i chodzi o ich przetwozenie kazytam z excela, ale moze byc kazdy inny program, ktory jest latwo dostepny.

Pamietajcie sport jest sportem
iwo:

Do góry
#16932 - 15/11/2003 21:40 Re: sieci neuronowe? czy ktoś jeszcze się w to bawi?
Set Fisher Offline
old hand

Meldunek: 28/12/2000
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ziz99:
[qb]Buki w gruncie rzeczy oszukuja z kursami, bo 1,4 w jednym przpadku nijak sie ma do innego 1,4 (nie wliczajac kontuzji, transferow itp.). Do tego 1,4 w piłce nożnej, a np. 1,4 w tenisie to już całkiem inna bajka.
Pozdrawiam, ziz99[/qb][/QUOTE]Dość ciekawa teoria, oświeć mnie proszę jaka jest różnica między 1,40 w piłce a 1,40 w tenisie ? Przyznam szczerze nie znam tej bajki :rolleyes: .

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >