Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1707359 - 23/10/2007 15:26 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: moonlight]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Originally Posted By: moonlight

Lord, w skrócie wygląda to tak, że zakładając konto u buka akceptujesz jego przepisy, w których jest napisane, że tak naprawdę w praktyce może z Twoim kontem zrobić wszystko, czyli również zlimitować Twoje stawki, wygrane , itp. Skoro Ty się na to zgodziłeś to dlaczego masz pretensję po takim fakcie ?
Wg mnie jest to walka z wiatrakami.

Ale mi chodzi o to zeby w zapisach licencyjnych ustanowic zakaz umieszczania przez buki w regulaminie klauzuli ograniczajacych prawa niektorych konsumentow, godzacych w ich prawa jako klienta - jakie mam wyjscie jesli akceptacja takiego regulaminu jest konieczna do zalozenia konta - bardzo chetnie bym sobie zastrzegl ze nie zgadzam sie z tym paragrafem i chce zeby mnie on nie obowiazywal tylko wtedy nie zaloza mi konta
Jako ze bede mial chwile czasu to podlubie troche w federacjach konsumenta i postaram sie dowiedziec co i jak w maksymalnie duzej ilosci instytucji - mysle ze jak by dobrze uargumentowac ograniczanie praw konsumenta i dyskryminacje przez takie zapisy no i co tu gadac OSZUKIWANIE ludzi ze mozna u bukow normalnie grac to mozna by ich troszku pozaginac
Ja wcale nie mam pretensji po fakcie mi chodzi o to zeby odgornie zakazac bukom tego co opisalem a jak najbardziej moze to zrobic organ licencyjny i wtedy nikt nie bedzie tych pretensji mial

Do góry
Bonus: Unibet
#1708143 - 23/10/2007 21:59 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Igor]
jaja Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/04/2003

tomikopi1 - Ty jesteś specem w grze na under/over.Jeżeli z oferty wybierzesz 2 mecze o kursach 1,80,to otrzymasz AKO 3,24 Nie uwierzę,że nie trafisz takiego kuponu raz na 5 - 6 wysłań.Wszystko zależy tylko od umiejętnego stawkowania i zachowania dyscypliny.Wysyłasz 1 kupon,ale raz na 1-2 dni.Jeżeli np dziś nie trafiłeś,to odpoczynek.Nie wysyłasz drugiego! Po trafieniu,wracasz do stawki początkowej. Grając w ten sposób,musisz osiągnąć zyski.Zagraj tak w swoim temacie,efekty Cię zadziwią.Nie odbierz tego w ten sposób,że Cię pouczam.Wiem,że jesteś świetnym Typerem ,wiele razy" podkradałem " Twoje typy :).Pozdrówka./Jaja/

Do góry
#1708267 - 23/10/2007 22:51 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: jaja]
tomikopi1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2002
Gdybyście mogli spojrzeć na mój temat.
Link http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=705219&page=0&fpart=1
gdzie zrobiłem błąd, na początku chyba nieźle mi szło.
Prowadziłem temat całe 2 miesiące bez podniecania, tak mi się wydaje.

Przeanalizujcie go, i napiszcie tutaj czego się trzymać,
jak grać, jakich błędów nie popełniać.
Coś może odnośnie stawkowania itd.

Pozdrawiam wszystkich
TomiKopi

P.S. JAJA dzięki za miłe słowa, jako jedyny tutaj widzę,
że odwiedzałeś mój temat i wiesz nawet co lubię grać \:\)

Do góry
#1708526 - 24/10/2007 00:13 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: tomikopi1]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
tomikopi1 przejrzałem twój temat rzeczywiście było dobrze. Pytasz co dalej robić?. Odpowiedź jest prosta każdy gracz uczy się na swoich błędach. Ja przez dwa lata analizowałem co dla mnie jest dobre a co nie \:\) . Statystyki odpowiedziały mi same: ekstraklasa i premiership. Te dwie ligi cudnownie uzupełniają mi się. Przykładowo w jednym miesiący miałem +5 pozytywnych trafień na ekstraklasę a tylko 1 na premiership. W kolejnym było na odwrót. Dla mnie najważniejsze sprawy jakie musisz zrobić wypunktuje:

1. Widzę, że prowadzisz statsy w excelu a więc koniecznie zobaczyć jakie ligi dały tobie zysk i graj je \:\) .
2. Każde stawkowanie jest dobre jak masz dobry okres gry. Jednak musi one być przemyślane i dla mnie nie większe niż 20% twojego budżetu. Oczywiście miałem typy gdzie grałem 43% kiedy miałem olbrzymie przekonanie. Był taki przypadek nie dawno temu. Jesetm za to ganiony, ale jakie emocje po meczu \:\)
3. W prowadzonym temacie na mecz.pl nie poddawaj stawek. Takie informacje mogą wiedzieć tylko najbliżsi tobie ludzie. Stawkowanie dla publiki (1-10J).
4. Kiedy już zdecydujesz się na granie jakiś dyscypliny nie zrób błędu i nie graj czegoś na czym nie znasz się. Słusznie napisał tomo, że to prowadzi do agonii. Swojego czasu z Tomkiem postanowiliśmy sprawdzić jak wchodzą "fixy" z zagranicznych for i naszego \:\) . Generalnie szkoda naszego czasu i zdrowia powiem krótko \:\) . Jeśli chcesz zobaczyć jak odejście wpływa na grę proponuje wejść do mojego tematu. Trzy rundy miałem w plecy, bo kombinowałem \:\) .
5. Najważniejszy moim zdaniem jest plan gry. Oczywiście nic odkrywczego, ale taka jest prawda. To w nim mamy stawkowanie, ligi jakie gramy i jakie aspekty są ważne przy okazji jakiegoś meczu. Tą ostatnia kwestię buduje się latami. Dla mnie priorytetm są konfilkty w zespole. Stąd też typ w tej kolejce na Jagiellonię Białystok. Podejrzewałem, że skonfliktowane Zagłębie zagra przeciw Michniewiczowi. Ja był do końca nie wiemy, ale grunt, że do przodu. Z kolei w meczu ŁKS-Górnik postawiłem, że obydwie nie strzelą. Ten typ wziął się z mizerii jaką prezentują "ełkaesiacy" w przodzie. Do tego kontuzja Arifovicia. Właśnie drugą ważną kwestią są braki kadrowe w poszczególnych zespołach to one nie raz pokazują nam fajn e typy.

To chyba tyle \:\) musisz patrzeć generalnie na swoją grę i na historię tego co było. To w statystykach kryje się sukces, które procentuje w przyłości.

A rene uwierz mi lub nie , ale dla mnie pisanie jest priorytetem a obstawianie tylko dodatkiem.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1708544 - 24/10/2007 00:19 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Ignorator]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
hm...czy można być na plusie grając tenis? gdzie byle rzecz decyduje o obrazie całego spotkania? niedyspozycja dnia danego zawodnika w sportach drużynowych może być skutecznie zneutralizowana przez resztę drużyny, tudzież trener może przeprowadzić zmianę najsłabszego jej elementu. a co w tenisie? wystarczy, że taki penisista albo penisistka ma mendy w nosie via dzisiaj pan Mahut, albo pani Krajicek, która oddała rywalce wygrany mecz i całe nasze godziny analiz i misternie ułożony plan na rozpracowanie danego spotkania bierze w łeb. trzeba ucziwie przyznać, że tenis to najbardziej dziwkarski sport do grania - pan Ferrer mając praktycznie pewny udział w Mastersie odpuszcza sobie mecze które powinien wygrać w dwóch setach , pan Andriejew nie pojechał do swojego kraju na turniej, tylko do Lyonu bo tam mógł się skompromitować w pierwszej rundzie i spokojnie wrócić do ojczyzny. jestem zdania że w dłuższym okresie czasu na tenisie nia da się być do przodu, mając wiedzę tzw szarego człowieku. nie tyle wiedzę teoretyczną, która pozwoli realnie ocenić szanse zawodników, ale wiedzę poniekąd tajemną, którą operują buki. a bredzenie pana Nadala że nie ma ustawianych spotkań ...cóż...ja też wierzyłem że Polsce odbędzie się euro2012:D

Do góry
#1708596 - 24/10/2007 00:31 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Sturmwind]
minotauro Offline
enthusiast

Meldunek: 07/02/2007
"Jednak musi one być przemyślane i dla mnie nie większe niż 20% twojego budżetu" - chyba niż 2% ;-)

Do góry
#1708637 - 24/10/2007 00:45 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Sturmwind]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: Kuba80
hm...czy można być na plusie grając tenis? gdzie byle rzecz decyduje o obrazie całego spotkania? niedyspozycja dnia danego zawodnika w sportach drużynowych może być skutecznie zneutralizowana przez resztę drużyny, tudzież trener może przeprowadzić zmianę najsłabszego jej elementu. a co w tenisie? wystarczy, że taki penisista albo penisistka ma mendy w nosie via dzisiaj pan Mahut, albo pani Krajicek, która oddała rywalce wygrany mecz i całe nasze godziny analiz i misternie ułożony plan na rozpracowanie danego spotkania bierze w łeb. trzeba ucziwie przyznać, że tenis to najbardziej dziwkarski sport do grania - pan Ferrer mając praktycznie pewny udział w Mastersie odpuszcza sobie mecze które powinien wygrać w dwóch setach , pan Andriejew nie pojechał do swojego kraju na turniej, tylko do Lyonu bo tam mógł się skompromitować w pierwszej rundzie i spokojnie wrócić do ojczyzny. jestem zdania że w dłuższym okresie czasu na tenisie nia da się być do przodu, mając wiedzę tzw szarego człowieku. nie tyle wiedzę teoretyczną, która pozwoli realnie ocenić szanse zawodników, ale wiedzę poniekąd tajemną, którą operują buki. a bredzenie pana Nadala że nie ma ustawianych spotkań ...cóż...ja też wierzyłem że Polsce odbędzie się euro2012:D

Widzę, że masz pretensje do garbatego, że mu się krzywe dzieci urodziły.
Skoro twierdzisz, ze tenis jest sportem niezbyt ciężkich obyczajów i nie da sie na nim zarobic, to po prostu nie graj.

Trzeba pamietać, że o wyniku spotkania w każdej dyscyplinie decyduja różne czynniki, których nigdy nie można przewidzieć.
Czasem są one racjonalne, czasem nie.

Najczęściej jest tak, że gra się na faworytów
Jeśli oni wygrywają to jest OK, jeśli przegrywają to wyzywa się ich od najgorszych
Tymczasem przegrane też trzeba wkalkulować w całość gry, bo wszystkiego trafiać nie można
Nie ma co obrażać się na zawodnika / drużynę, szukać ustawki, tylko konsekwentnie grać swoje

Do góry
#1708766 - 24/10/2007 01:28 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: rene]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Jak dla mnie to tenis jest sportem, w którym można wyszukać bardzo dużą ilość valuebetów.I to nie od święta, ale praktycznie kilka razy w każdym tygodniu.I właśnie za to lubię tą dyscyplinę obstawiać i głównie na niej się koncentruję.Do tego oglądanie masy spotkań \:\) Emocje bezcenne \:\)

Do góry
#1709491 - 24/10/2007 03:26 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: rene]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
Originally Posted By: rene

Widzę, że masz pretensje do garbatego, że mu się krzywe dzieci urodziły.
Skoro twierdzisz, ze tenis jest sportem niezbyt ciężkich obyczajów i nie da sie na nim zarobic, to po prostu nie graj.

Trzeba pamietać, że o wyniku spotkania w każdej dyscyplinie decyduja różne czynniki, których nigdy nie można przewidzieć.
Czasem są one racjonalne, czasem nie.

Najczęściej jest tak, że gra się na faworytów
Jeśli oni wygrywają to jest OK, jeśli przegrywają to wyzywa się ich od najgorszych
Tymczasem przegrane też trzeba wkalkulować w całość gry, bo wszystkiego trafiać nie można
Nie ma co obrażać się na zawodnika / drużynę, szukać ustawki, tylko konsekwentnie grać swoje

nie twierdze ze ich gralem, ruszylem jedynie krajicek - pisze tylko ze to perfidne swinie \:\) pomysl sobie co by bylo z takim gosciem co by np w druzynie rugby olał mecz a druzyna by zapieprzala...mysle ze by przez tydzien na dupsku nie usiadl

Do góry
#1710112 - 24/10/2007 04:46 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Sturmwind]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
pomysl sobie co by bylo z takim gosciem co by np w druzynie rugby olał mecz a druzyna by zapieprzala...mysle ze by przez tydzien na dupsku nie usiadl

moim zdaniem wałki sa wszędzie gdzie mamy do czynienia z gigantycznymi pieniedzmi, czy to tenis, nozna czy nawet wymienione przez Ciebie rugby wałki były, sa i beda... jakbys sie skupił na wyszukaniu a potem na obstawianiu zdarzen z dyscypliny krystalicznie czystej to by Ci został ewentualnie "szcesliwy numerek" w lotto , a i to niewiadomo jak do konca funkcjonuje ;\) moim zdaniem trzeba tego typu rzeczy wkalkulowac w swoja gre u buków i albo takie miny starac sie omijac albo na nich zarabiac... na to drugie pozwoli sobie pewnie tylko jakis mały promilek grających, reszcie pozostaje pierwsza opcja... dlatego tak trudno w długim przedziale czasu byc w bukmacherce na plus i tylko jakis ułamkowy procencik graczy generuje z tego zyski... dlamnie to czysta zabawa i zwikszenie emocji przy ogladaniu meczu w tv, a jak cos kapnie to traktuje to jako premie, jesli chodzi o generowanie stałych - comiesięcznych - zysków z zakładów na przestrzeni lat to powiem tyle - ZAPOMNIJCIE !!!

Do góry
#1710659 - 24/10/2007 15:36 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Sturmwind]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

tez sie sklaniam ku stwierdzeniu ze na tenisie podobnie jak na sportach amerykanskich nie da sie zarabiac na dluzsza mete. Przyczyny jak wspomniano - rezyserowanie spotkan w celu dorabiania przez zawodnikow na gieldach zakladow, przeladowany kalendarz - zawodnik czy zawodniczka wymysli sobie ze przegra z taka Radwanska wygrany mecz (Bartoli) i sprawi sobie wyborny prezent urodzinowy a juz w nastepnym tygodniu ma do wyboru do koloru ofert przyjazdu na turnieje i takie przekrety pozostaja niestety bezkarne. W pilce jest to jednak nieco inaczej - chocby wspomniale Zaglebie przegrywa, w druzynie jest akcja przeciwko trenerowi to ma to jakies skutki - Michniewicz wylatuje, prezes pewnie razem z nim a druzyna nie ma szans na mistrza czy puchary i nowe wladze moga przykrecic kurek z pieniedzmi i zweryfikowac plany budowy stdionu - najblizsza szansa osiagniecia czegos pod wzgledem sportowym najwczesniej za rok - zeszly sezon Bayern przegrywa kilka meczow i cala Europa sie smieje ze z takim skladem gra tylko w UEFA - za marne wyniki zaplacili wysoka cene - w tenisie tego nie ma
Rozmawialem ze znajomym kilku tenisistow slowackich i mowia oni wprost ze zawodnik za przyjazd na turniej dostaje startowe kilkaset-2500 dolarow i z tego musi oplacic: bilety lotnicze, hotel, trenera, sprzet-oczywiscie nie ci najlepsi, masazyste - nie ma szans bez dodatkowego zrodla dochodu i sobie dorabiaja
Ale potrafia miec swoj 'honor' czasem - swego czasu Jiri Vanek przed jednym z turniejow polecil calej swojej rodzinie stawiac na swoja porazke jako ze mial zamiar odpasc w pierwszej rundzie - cala rodzina obstawila ale 'pech' sprawil ze wyjatkowo dobrze sie tam poczul i mial jedna z nielicznych szans zajsc wysoko i...zaszedl do finalu. Po turnieju oddal z wlasnej kieszeni oddal pieniadze wszystkim znajomym, tym ktorzy sie nacieli. Tak ze jakis tam nawet kodeks honorowy maja.
W sportach indywidualnych latwiej zwalic na wiatr, psychike, niedyspozycje lub udawac idiote jak to robi Safin, Juzny, Tursunow - wachlarz mozliwosci nieograniczony - w sportach druzynowych, gdzie porazka kosztuje takich jaj nie ma

Do góry
#1710698 - 24/10/2007 17:24 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowych [Re: jarkow]
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Originally Posted By: jarkow
Myślę, że ten, kto zapanuje nad swoją zachłannością i zachowa żelazną dyscyplinę w gospodarowaniu budżetem ma szanse by być "na plusie" nawet w długim okresie czasu.

Trudno się z tym nie zgodzić. Jest jeszcze kilka innych warunków na osiągnięcie sukcesu, o których napisali inni i pewnie jeszcze napiszą.

Natomiast między bajki proponuję włożyć większość opowieści o znajomych, którzy są "zarobieni". Oczywiście statystycznie spośród chwalących się sukcesami znajdzie się kilku faktycznie "zarobionych", ale osobiście znam pana, który głosząc "wszem i wobec" jakie to osiąga zyski, dyskretnie skorzystał z usług Providenta - myślę że większość tych "znajomych" ma takie "sukcesy".

Inna sprawa, że dla niektórych typowanie (nawet za pieniądze) to hobby jak każde inne, z tym, że granica między hobby, a hazardem w tym przypadku jest dosyć płynna ... ;\)

Do góry
#1710725 - 24/10/2007 18:05 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Lord Devastator]
vicek Offline
addict

Meldunek: 04/03/2003
Originally Posted By: Lord Devastator

tez sie sklaniam ku stwierdzeniu ze na tenisie podobnie jak na sportach amerykanskich nie da sie zarabiac na dluzsza mete. Przyczyny jak wspomniano - rezyserowanie spotkan w celu dorabiania przez zawodnikow na gieldach zakladow, przeladowany kalendarz - zawodnik czy zawodniczka wymysli sobie ze przegra z taka Radwanska wygrany mecz (Bartoli) i sprawi sobie wyborny prezent urodzinowy a juz w nastepnym tygodniu ma do wyboru do koloru ofert przyjazdu na turnieje i takie przekrety pozostaja niestety bezkarne. W pilce jest to jednak nieco inaczej - chocby wspomniale Zaglebie przegrywa, w druzynie jest akcja przeciwko trenerowi to ma to jakies skutki - Michniewicz wylatuje, prezes pewnie razem z nim a druzyna nie ma szans na mistrza czy puchary i nowe wladze moga przykrecic kurek z pieniedzmi i zweryfikowac plany budowy stdionu - najblizsza szansa osiagniecia czegos pod wzgledem sportowym najwczesniej za rok - zeszly sezon Bayern przegrywa kilka meczow i cala Europa sie smieje ze z takim skladem gra tylko w UEFA - za marne wyniki zaplacili wysoka cene - w tenisie tego nie ma
Rozmawialem ze znajomym kilku tenisistow slowackich i mowia oni wprost ze zawodnik za przyjazd na turniej dostaje startowe kilkaset-2500 dolarow i z tego musi oplacic: bilety lotnicze, hotel, trenera, sprzet-oczywiscie nie ci najlepsi, masazyste - nie ma szans bez dodatkowego zrodla dochodu i sobie dorabiaja
Ale potrafia miec swoj 'honor' czasem - swego czasu Jiri Vanek przed jednym z turniejow polecil calej swojej rodzinie stawiac na swoja porazke jako ze mial zamiar odpasc w pierwszej rundzie - cala rodzina obstawila ale 'pech' sprawil ze wyjatkowo dobrze sie tam poczul i mial jedna z nielicznych szans zajsc wysoko i...zaszedl do finalu. Po turnieju oddal z wlasnej kieszeni oddal pieniadze wszystkim znajomym, tym ktorzy sie nacieli. Tak ze jakis tam nawet kodeks honorowy maja.
W sportach indywidualnych latwiej zwalic na wiatr, psychike, niedyspozycje lub udawac idiote jak to robi Safin, Juzny, Tursunow - wachlarz mozliwosci nieograniczony - w sportach druzynowych, gdzie porazka kosztuje takich jaj nie ma

Ja właśnie twierdzę, że na tenisie można zarobić najwięcej, bo jest sportem mało przewidywalnym i najtrudniej oszacować odpowiednie kursy na zawodników. Tam gdzie najtrudniej ustalić kursy tam jest największe pole do popisu dla fachowców. Moim zdaniem najlepiej grać tenis na żywo zakładajac się z innymi na betfair. Dlaczego ? Dlatego, że właśnie wielu nie bierze pod uwagę, że nie zawsze wygrywają faworyci oraz wielu wpada w pułapkę - w tenisie można powiedzieć, że jest po meczu dopiero kiedy ten faktycznie się skończy. Niestety wielu tego nie zauważa i po wygranym pierwszym secie przez faworyta kursy na niego są zazwyczaj maksymalnie zaniżone. Można to wykorzystać grając wtedy przeciwko faworytom. Oczywiście mówię o sytuacji gdy walka w kolejnych gemach zaczyna się nieco wyrównywać. W drugiej części sezonu w tenisie dochodzi istotny czynnik - zmęczenie zawodników. Jest to istotne szczególnie w przypadku kobiecych rozgrywek, a kursy tego nie uwzgledniają. Tak jest w przypadku na przykład Bartoli, która zazwyczaj od drugiego seta zaczyna już odczuwać problemy kondycyjne i coraz ciężej porusza się po korcie. To właśnie najlepszy moment by grać na jej przegraną po bardzo wysokich kursach. To samo mozna powiedzieć o Jankovic i Ivanovic, które po olbrzymiej dawce gier w tym roku mają coraz większe problemy z kondycją. Sam grałem za niemało po kursach 25-50 na Zi Yan kiedy grała z Jankovic, bo widziałem Serbkę w poprzednim turnieju i byłem przekonany, że może mieć problemy z kondycją tym bardziej, że Chinka toczyła z nią wyrównaną walkę w drugim secie, a kursy zupełnie tego nie uwzględniały. Można było przewidzieć, że jeśli Jankovic przegra seta to przegra również mecz, a kursy w okolicach 25 w takim momencie to prawdziwy skarb. Takich sytuacji jest naprawdę sporo. W tenisie stosunkowo często wchodzą wysokie kursy. Można grać przeciwko zawodnikom, którzy mają problemy z psychiką - taki Calleri niejednokrotnie przegrywa wygrane mecze. Można również zarobić grając przeciwko nazwiskom tzn. obstawiając przeciwko znanym zawodnikom, którzy są bez formy (obecnie Mauresmo, Ljubicic, Baghdatis). Często spotykana jest również sytuacja, kiedy po wygranym przez zawodnika pierwszym secie w drugim obaj zawodnicy idą łeb w łeb, a nawet przeciwnik zaczyna osiągać lekką przewagę, a kursy na niego wynoszą w okolicach 5. W takiej sytuacji trzeba sobie uzmysłowić, że jeśli dojdzie do trzeciego seta to faworytem w takiej sytuacji zazwyczaj jest zwycięzca drugiego (choć to zależy od sytuacji) więc kursy powyżej 4 zazwyczaj prezentują wartość. Inną korzystną dla zarobienia pieniędzy jest sytuacja w której dochodzi do nadzwyczaj zaciętego trzysetowego pojedynku w którym jeden z zawodników wydawał się być przed meczem dość wyraźnym faworytem. W tej sytuacji w końcówce trzeciego seta (szczególnie jeśli faworyt prowadzi na przykład 5-4 i przeciwnik serwuje) kurs na faworyta jest znacznie zaniżony i można stawiać na jego przegraną. Jest naprawdę sporo okaji do zarobienia na tenisie (grając tenis na żywo) i nikt mi nie wmówi, że na tenisie nie mozna zarobić. Gram w ten sposób od 3 miesięcy i wprawdzie jest to zbyt krótki okres czasu by wyciągać jakieś dalekoidące wnioski jednak jak dotąd efekty są więcej niż zadowalające, bo przy stosunkowo małych wkładach budżetu zyski są wysokie.

Do góry
#1710730 - 24/10/2007 18:08 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003

tez sie sklaniam ku stwierdzeniu ze na tenisie podobnie jak na sportach amerykanskich nie da sie zarabiac na dluzsza mete.
Skoro zawodnik może zarabiać to Ty też. Nie wiem dlaczego zawsze jest założenie, że ustawiony mecz to przegrana. No chyba że.. bezmyślnie gramy zawsze faworyta.

Do góry
#1710832 - 24/10/2007 19:21 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: z o ® r o]
Mixer8899 Offline
member

Meldunek: 28/01/2007
tenis \:\) ja chce sobie kupić czapeczke Labadze \:\)

Do góry
#1710843 - 24/10/2007 19:26 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Mixer8899]
deresz Offline
enthusiast

Meldunek: 22/10/2007
vicku layowcy predzej czy pozniej marnie konacza \:\(

Do góry
#1710874 - 24/10/2007 19:42 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: deresz]
vicek Offline
addict

Originally Posted By: deresz
vicku layowcy predzej czy pozniej marnie konacza \:\(

w jakim sensie ?
Ja nie mówię o grze przeciwko faworytom w każdym meczu i bez znajomości tematu. Chodzi mi głównie o obserwację meczu (w telewizji lub w na zwykłym livescorze) i podejmowanie decyzji, które wydają się uzasadnione. Do tego niezbędna jest jednak pewna znajomość tenisa i zgadzam się, że jeśli ktoś będzie grał przeciwko faworytom w każdym meczu wielkiego zysku raczej nie wygeneruje. Gra na niespodzianki jest lepsza z psychologicznego punktu widzenia z tego względu, że nawet jeśli nie będzie ona skuteczna to pieniądze będą w wolniejszym tempie ubywać i zanim straci się zbyt dużo jest czas na wyciągniecie odpowiednich wniosków podczas gdy gra na faworytów zazwyczaj pociąga za sobą każdorazowo większe uszczerbki na koncie w przypadku niepowodzeń.
Oczywiście nie ma recepty w rodzaju - gram niespodzianki i wygrywam. Wszystko zależy od odpowiedniego doboru stawek oraz obserwacji meczów, bezmyślna gra według schematu raczej wiele dobrego nie przyniesie i w tym sensie zgadzam się, że może się to marnie skończyć.

Do góry
#1711030 - 24/10/2007 20:53 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: z o ® r o]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: z o R r o

tez sie sklaniam ku stwierdzeniu ze na tenisie podobnie jak na sportach amerykanskich nie da sie zarabiac na dluzsza mete.
Skoro zawodnik może zarabiać to Ty też. Nie wiem dlaczego zawsze jest założenie, że ustawiony mecz to przegrana. No chyba że.. bezmyślnie gramy zawsze faworyta.

Jedna mala roznica - zawodnik wie bardzo dobrze czy i kiedy zaczna sie u niego 'problemy z glowa' w czasie meczu a my mozemy tylko strzelac i je zakladac. Gralem 6 do 8 razy przeciwko JAnkovic takze w tych mniej znanych turniejach po US open i młotkogłowa wygrywala nawet w nic nie znaczacych turniejach ryzykujac kontuzje - wielokrotnie dziwilem sie na jakich srodkach ona jedzie ze ma taka kondycje (wygrala wiecej meczow w sezonie niz Federer w zeszlym) az w koncu odpuscilem no i oczywiscie posypalo sie zdrowko - z takich ostatnich nowinek wczoraj widzac padake Federera w 2 secie skusilem sie do grania przeciwko niemu po kursie 17.5 ale jakos dziwnym trafem nie zaszlo to co mowi vicek ( zawsze tak jest ;\) ), podobnie porazka KArlovica jakos tez nie zaszla - zmeczenie i 'kontuzja' tez nie daly o sobie znac i pojechal gospodarza jak bura suke, niewazne ze gospodarza - jakos nie gralem 'na faworyta' a wynik wiadomy - tymczasem z pilki po normalnych analizach siadlo 6 na 7 singielkow z Championship i LM

Do góry
#1711139 - 24/10/2007 21:41 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: Lord Devastator]
vicek Offline
addict

Każdy w jednych dziedzinach czuje się lepiej, a w innych gorzej. Chodzi o to żeby znaleźć swoją mocną stronę i wyspecjalizować się w niej. Ja zyski potrafię generować grająć tenis na żywo, sporty zimowe na żywo oraz snooker na żywo. Piłką nożną interesuję się od 1990 roku, a mimo tego nigdy nie potrafiłem uzyskac z typowania piłki satysfakcjonujących mnie zysków.
Wydaje mi się, że nie ma co ciągnąć kilku srok za ogon - trzeba wyspecjalizować się w określonej dziedzinie, bo typowanie wszystkich dyscyplin nie ma większego sensu. Zanim dojdzie się do sytuacji w której na typowaniu można co najmniej wychodzić na zero w długim okresie czasu należy grać konsekwentnie i rozumieć, że nie da się codziennie generować zysków. Trzeba czekać na okazję, a nie grać "masówkę" żeby się tylko odegrać, bo w taki sposób możemy doczekać się jedynie bankructwa.
Dobrze by było żeby poczatkujacy gracz robił sobie bilans zysków i strat z podziałem na konretne dyscypliny/ligi. Co więcej można robić bilans z podziałem na kursy żeby sprawdzić czy potrafimy przewidzieć niespodzianki czy też lepiej nam wychodzi gra na faworytów. Dopiero jeśli znajdziemy jakąś dziedzinę w której w dłuższym okresie czasu potrafimy generować zyski opłaca się wyspecjalizować w tej dziedzinie i zacząć grać za nieco większe pieniądze. Generalnie bez konsekwencji w grze (dobór stawek, taktyka) niczego się nie osiągnie.

Do góry
#1760722 - 09/11/2007 05:55 Re: Twierdzę, że nie da się zarabiać z miesiąca na miesiąc na zakładach sportowy [Re: vicek]
Lawyer Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2003
A co myślicie o stronce którą prowadzi Beri, konkretny zysk przez kilka kolejnych lat.

Do góry
Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >