Strona 11 z 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#1760215 - 09/11/2007 04:32 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Fro_Lech]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
A gdzie ja pisalem o utrzymaniu QC w takiej lub innej formie? \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1760299 - 09/11/2007 04:44 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Originally Posted By: lupus

tacy jestescie niedowartosciowani? ;\)
Otoz dawanie pochwal za post, typ prowadzi do sytuacji, w ktorej kumpel bedzie dawal kumplowi.
Pomijam juz, ze to kolejna okazja do multikonciarzy na wykazanie sie ;]

Na forach zachodnich jest to na porzadku dziennym - podziekowanie za typ, jakby nie bylo za wykonana prace. Na forum zamknietym obowiazkiem jest podawanie typow, ale w zamian otrzymujesz typy innych userow. Co ktos ma z podawania typow tutaj? Nic, ewentualnie zjebke.
Tematy ligowe zabila tez zbytnia sterylnosc. Proponowalbym zluzowac poslady i pojsc w strone tematow jako nie tylko typow z analiza, ale tez miejsca szerokiej, luznej dyskusji, polemiki (wtedy 1 temat na 1 kolejke) - moze bylby to jakis impuls do rozruszania tego wszystkiego.

Rankingi, konkursy czy ch... wie co niech sobie beda, ale nie w dzialach tematycznych!! Watpie czy ktos to przeglada poza uczestnikami, a powoduje to odplyw ludzi z tematow z analizami (vide US Sports, Kort).

Istota QC jest dla mnie niezrozumiala (poza nabijaniem liczby odslon = $$$$), od tego sa livescore'y zeby sledzic sobie wynik jak kogos to podnieca. Zrozumialbym, gdyby wykorzystywali to gracze live - powiedzmy ktos ma mozliwosc ogladac jakis mecz i zdaje relacje z przebiegu gry innym.

Do góry
#1760314 - 09/11/2007 04:45 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005

Marzy Ci sie niewiadomo co, zeby codzienie bylo po kilka stron analiz w kazdym dziale tematycznym, analizy do typow w PP, a sam miales problem podliczyc glupie statystyki w temacie, bo Ci sie nie chcialo.

W steku tych urojeń i kłamstw rzuciło mi się to w oczy \:\)

Ja powiedziałem, że odejdę z peff jak Fro zrobi statsy i dopiero po długich negocjacjach ostatecznie sie na nie zgodziłem ;\)

W nagromie tych pytań ja mam jedno.

Kiedy chociaż raz napiszesz jednego pozytywnego posta ;\)

Do góry
#1760332 - 09/11/2007 04:48 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: PioKing]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Jak przyjda moje koszulki.

A co do Twojego posta, priv, bo mowimy o czym innym ;\)

Do góry
#1760430 - 09/11/2007 05:01 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: cobra]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
@rene

dzieki za odpo-, coz, ja pp prowadze tylko i wylacznie dla zlapania dystansu do samego siebie, ale... przemawia do mnie o czym napisales, przemysle co z tym zrobic ;-)

uklony,

--
pzdr.bcn1899 *nie masz cwaniaka nad warszawiaka...*

Do góry
#1760830 - 09/11/2007 06:26 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: bcn1899]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Panowie, 90% użytkowników piszącym w tym temacie zależy na tym samym, a mimo to się nie potrafimy porozumieć. Problem nie leży w tym, że TiO istnieje, bo myślę, że miejsce na dyskusje takie, jakie są tutaj prowadzone również powinny być, ale teraz niech każdy, kto pisze odpowie sobie na pytanie: Po co publicznie pisze analizy specjalnie po to, aby wkleić je na forum? Przecież to wszystko można sobie w głowie przemyśleć. Jeżeli ja wklejam swoją analizę, to po to, aby wyrobić sobie markę, znaleźć ludzi, którzy nad danym typem będą mieli ochotę dyskutować, a przez to ja pomagam samemu sobie - dopiero opinia innych typerów, których cenię wartościuje mój typ.
Przykład dzisiejszy: typowałem zwycięstwo Spartaka i Szczypior napisał, że się zgadza z moim typem, podał także swoje argumenty. Ktoś inny napisał, żeby uważać, bo Spartak w weekend walczy o Mistrza Rosji. I konfrontując te argumenty ze swoimi mogę zdecydować, czy rzeczywiście opłaca mi się zagrać typ, który sobie założyłem. Przed rokiem sporo osób psioczyło na Emroda - że niby słabe wyniki, a Oskara bodajże dostał (albo bardzo wysoko był). Ale prawda jest taka, że nieważne było, czy trafi 5 czerwca 3/8 czy 7/8 typów - ważne było, że jego opinia była dla mnie wartościowa, bo czasem nawet w dwóch zdaniach potrafił zatrzymać mnie przy typie, który uważałem za pewny. Czasem on miał rację, czasem ja, ale suma sumarum trochę kasy dzięki niemu ocalało od pożarcia przez bukmachera.

Lupus, Rene (i inni, których w tym momencie z nicka nie pamiętam) - piszecie, że dla Was nie ma znaczenia liczba postów - za stare byki na tym forum jesteście, żebyście brali coś takiego, jako element główny przy ocenie, ale spójrzcie obiektywnie - przychodzi "świeżak" na forum i na co patrzy? Napisze taki Lupus co ma 15k postów, to znaczy, że typer dobry. Bo jakoś trzeba to rozpoznawać. Sam jestem jeszcze stosunkowo młody w porównaniu do userów tego forum - pamiętam, co było dla mnie wartością jeszcze dwa, trzy lata temu na forach - nie koniecznie bukmacherskich - liczba postów. To był (dla wielu nadal jest i jeszcze sporo czasu będzie) taki wiek, w którym chciałem się wybić, "być kimś" w danej społeczności - i to niekoniecznie wartością postów. I wszystkie te fora łączyło jedno - nie było wyrobionego żadnego systemu, który przy weryfikacji wartości usera zastąpowałby wartościowanie po ilości postów.

Tak jak mówiłem - TiO należy zostawić, ale jego rola powinna mieć znaczenie dodatku do forum. Problem polega na tym, że zbyt łatwo wybić się na tym forum przez działy w stylu TiO i QC. Przykłady? Proszę bardzo:
Lupus - jakby zrobić ankietę, z czego kojarzą go userzy na forum, to pewnie 80% odpowiedziałaby, że z kota, który nie może poprawnie współżyć z drapaczką ;\) 20% powiedziałaby, że podaje też typy, ale z jakiej dyscypliny? Pewnie z piłki \:p
Pierniczek - strasznie go lubię i szanuję, jest znany na forum, ale na pewno nie dzięki typom.
Nirtz - podał on kiedyś wogóle jakiś typ?

I teraz cała sztuka polega na tym, że jak wchodzi nowy człowiek na forum, to żeby szansę zaistnienia miał dzięki temu, że napisze opinię (nie musi być długa analiza) na temat meczu, i że ta opinia pomoże chociaż jednemu użytkownikowi. Dlatego jestem za pomysłem, który tutaj padł - jakieś gwiazdki, piłeczki, piwa itd. - obojętnie. Na forum Typosfery są rangi - i to też się dobrze sprawdza. Gwarantuję, że coś takiego skłoniłoby ludzi do pisania w działach, bo tak naprawdę każdy z nas ma w sobie chociaż trochę próżniactwa i chce, żeby go doceniono - nawet jeżeli docenią go tylko wirtualni koledzy z forum bukmacherskiego ;\)

I dla tych, którzy to przeczytają \:\)

Do góry
#1760976 - 09/11/2007 07:20 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Radek_89]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: Radek_89

Lupus, Rene (i inni, których w tym momencie z nicka nie pamiętam) - piszecie, że dla Was nie ma znaczenia liczba postów)

Ja takiego czegoś nie pisałem
Pisałem i owszem, że dla mnie nie ma znaczenia, jaki kto ma wynik w pp, bo tam na ten przykład progresję można ciągnąć do oporu \:D

Liczba postów dla mnie nie ma znaczenia, bo jak pojawi się ktoś, kto zna się na rzeczy, to i dostrzeżony zostanie ;\)
W pp trudno, dlatego ja zachęcam do pisania lub choćby dyskutowania w tematach

Jakieś gwiazdki by się przydały, chocby po to, ze jak na forum przychodzi nowy, czeski i niebieski - to miałby jakiś drogowskaz

Lupus zaprotestował
Po części ma rację, bo trzeba ustalić jakieś kryterium przyznawania orderów
Ja np. pomysła nie mam

Do góry
#1760985 - 09/11/2007 07:26 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rene]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
przestańcie produkować przemyślenia do przemyśleń o przemyśleniach, przemyślanych nie do końca.
Conrad w łeb sobie strzeli, jak będzie miał przeglądać 200 postów, a w każdym po 4 akapity

Do góry
#1761012 - 09/11/2007 07:47 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rene]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: rene
Jakieś gwiazdki by się przydały, chocby po to, ze jak na forum przychodzi nowy, czeski i niebieski - to miałby jakiś drogowskaz

Lupus zaprotestował
Po części ma rację, bo trzeba ustalić jakieś kryterium przyznawania orderów
Ja np. pomysła nie mam

W pierwszym moim poście w tym temacie pisałem, że osoba, która chce wyróżnić czyjś post/typ powinna to pokrótce uzasadnić i wszyscy użytkownicy powinni mieć dostęp do tego uzasadnienia. Jeśli ktoś za byle co będzie dawał wyróżnienia to wtedy w jakimś specjalnym temacie jeśli większość użytkowników forum poprze to to osoba której za byle co przyznano wyróżnienie powinna je stracić. A ktoś kto z byle powodu przyznaje wyróżnienia powinien zostać upomniany, a jeśli to nie poskutkuje to powinien w jakiś sposób zostać ukarany (np. zablokowanie możliwości wyróżniania postów).
Ja bym to w ten sposób widział. Nie wiem jak inni?

Do góry
#1761021 - 09/11/2007 07:51 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Igor]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Igor
to wtedy w jakimś specjalnym temacie jeśli większość użytkowników forum poprze to

Ten specjalny temat to taki podobny temat jak np. ten od warnów i banów. Tam użytkownicy powinni mieć możliwość wpisania osób, które uważają za bezpodstawnie wyróżnione.

Do góry
#1761023 - 09/11/2007 07:52 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Igor]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Uzasadniać wyróżnienie posta? Moim zdaniem głupi pomysł. Komu się będzie chciało pisać dlaczego podobał mu się dany post?

Przy poście powinny być ikonki:
:-) :-| :-(
i kliknięciem pokazujesz swój stosunek do postu.

Do góry
#1761039 - 09/11/2007 08:00 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Zbigniew]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Zbigniew
Przy poście powinny być ikonki:
:-) :-| :-(
i kliknięciem pokazujesz swój stosunek do postu.

W zasadzie to mogłoby to wystarczyć pod warunkiem że takie ikonki byłyby tylko przy postach w działach Typy i Opinie (bez QC),
Sports Insider, ewentualnie jeszcze Kasyna i Gry Hazardowe oraz Finanse. A rankingi poprzenosić do jakiegoś specjalnego działu.
Można by wyróżnienia zrobić podobne do tych na youtube wtedy byłoby widać, który post został wyróżniony i ewentualnie moderator mógłby usunąć wyróżnienie jeśli z byle powodu zostało ono nadane.

Do góry
#1761082 - 09/11/2007 08:53 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Igor]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
Przeczytalem kilka stron z tego tematu i mi sie juz nie chce dalej czytac...kazdy ma jakis pomysl na idealne forum? Ba czesto sie ze soba zgadzacie co do tej wizji... ale co z tego?! czemu to nie wychodzi? Poniewaz czesc z Was lubi duzo mowic,a malo robic.. widzi problemy u innych,ale samemu postepuje w ten sam albo bardzo podobny sposob...ja jestem nikim na tym forum, 80%-85% moich postow nie wnioslo kompletnie nic, nabilem je na QC i TiO, ale nigdy nie chodzilo mi o jak najwieksza ich liczbe. Dlatego, moze niech kazdy zacznie od siebie, bo trudno od razu zmienic 'swiat'...jedno wiem na pewno ja zaczne od siebie...

P.S Co do QC to mam taki pomysl,zeby kazdy uzytkownik ktoremu cos nie pasuje w tym dziale na znak protestu po prostu nie wpisywal sie w nim przez 10 dni np od najblizszej soboty... Do tego delikatnie zmienilbym obsade moderatorow w tym dziale o jakies dwie osoby i tym samym dal im wladze absolutna na te 10 dni, przez ten czas dzieci neo by sie troche wyszumialy..a moderatorzy zrobiliby przynajmniej w pewnym stopniu porzadek.

Pozdrawiam Marcin.

Do góry
#1761088 - 09/11/2007 09:07 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
Venon Offline
addict

Meldunek: 21/08/2007
Originally Posted By: odgdog
majner: wiesz o co chodzi w temacie "nabij sobie posta"?

A sam jestem ciekaw ilu tak naprawde klika w linki.
A ilu tylko se ot tak nabija.

OT: ja klikam pare razy w tygodniu, a posta nie wysylam, bilans pewnie sie rownowazy ;\) bo jest paru takich jak ja i takich o ktorych wspomniales

PS. 3 moje ostatnie posty to totalny offtop przepraszam \:D

Do góry
#1761646 - 09/11/2007 21:02 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Venon]
-Adrian- Offline
veteran

Meldunek: 10/08/2005
Dorzucę swoje 3 grosze... wielu krzyczy że trzeba uzdrowić forum, bardziej skupić sie na typowaniu. Heh, a cóż mi po typach z private i elite private z których jakieś 90 % jak nie lepiej jest tak naprawdę gówno warte. Jedyny temat który śledzę z naprawdę dużym zainteresowaniem to ten Rafika 25, któremu też kibicuję, bo ma spory potencjał i jaja:) (nie boi sie grać grubo)
Przez kilka lat zabawy u buków nauczyłem się jednego: nie zaglądać do private picks zbyt często, bo za bardzo się sugeruję opiniami innych:)
Dział to i owo... napisze krótko. skoro moją codzienną podróż zaczynam od sprawdzenia co nowego w tym dziale, to to musi coś znaczyć:)
Pozdrawiam

Do góry
#1762031 - 10/11/2007 00:11 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Biszop]
Big Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/03/2004
Zanim zarejstrowałem się na forum mecz.pl byłem biernym obserwatorem bodaj przez 2/3 lata.Czy było lepiej?Raczej inaczej.Poprostu mniej było osób,mniej tematów i szybciej można było wyłowić tych ,którzy są naprawdę dobrymi typerami.
Nie rozumię sytuacji jak panuje w działach tematycznych.Mam tu na myśli pseudo analizy do podawanych typów przez osoby których nie można sprawdzić(mam na myśli osiągnięcia danego typera).Jak mam zaufać danej osobie, skoro nie pisze jaki ma zysk ,jaki Yield.Np.w ubr.koledzy z działu NHL takowe pisali i było jasne kto zasługuje na zaufanie.Szkoda ,że już tego nie robią.
Uważam ,że pisanie “analiz”powinni mieć tylko userzy sprawdzeni tzn,tacy którzy mają już co pokazać.(Swój dorobek,zysk, Yield)Umieścić ich w dziale PP,pozostałych powiedzmy w dziale “wolno amerykanka”(notabene-to był mój pomysł)
Co innego informacja,tu też powinna być do tego odpowiednia “szuflada”.
O zmianach pisałem juz wcześniej w innym dziale, ale wtedy dotyczyło to tylko tylko spraw lokalnych ,czytaj PP.Dzisjaj wyglada na to ,że to ja miałem rację ,skoro teraz mówi się o zmianach.
Sprawa To i Owo.
No jest tam sporo tematów o...no właśnie,jeżeli mnie nie interesuje ,to nie wchodzę.
I to by było na tyle..w skrócie,oczywiście .

Do góry
#1762188 - 10/11/2007 01:33 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: cobra]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
Przemieliłem cały temat. było ciężko...

Fakt jest jeden i niezaprzeczalny - to nie to forum co kiedyś. Zanim się zarejestrowałem przeglądałem to forum regularnie od 2005 roku i imponowała mi wtedy zawartość merytoryczna wielu działów oraz kilka osób m.in Ignoratorro , choć pewnie ktoś powie 'że wcześniej było lepiej' W każdym razie przybyłem tu z innego forum, które strasznie straciło na wartości dlatego zacumowałem tutaj i mecz.pl stał się że tak to określę moją kochanką i niestety smutno to mówić, ale poziom mojego ukochanego forum jest bardzo spadł na pysk. Za mało osób które przywiązują wagę do pisania analiz, a wyrzuceniem to i owo nie zmusimy do tego ludzi tylko wywalimy jednostki które nie angażują się w żadnych innych działach. Wiadomo że łatwiej napisać - swędzi mnie nos, niż coś konkretnego na temat jakiegoś zdarzenia piłkarskiego.

Każdy wie jakie są założenia tego forum. Moim zdaniem powinno wyglądać to tak iż najważniejszymi działami i najczęściej odwiedzanymi powinny być te czysto związane z obstawianiem, a reszta taka jak to i owo i qc powinny być TYLKO I WYŁĄCZNIE DODATKIEM. Jeśli chcę kupić radio do samochodu, to zaglądam na fora przeznaczone właśnie do tego celu. Jak to ktoś ładnie określił wcześniej - pyta mi nie staje - idę do lekarza itd. Ja jestem osobiście bardzo wyluzowanym człowiekiem i sam sobie robiłem różnorakie żarty, ale wszystko musi być zachowane w odpowiednich proporcjach bo inaczej zamiast śmiesznie to jest żenująco.

Nie rozumiem jednego - jak do Łaski Pańskiej ktoś może przebywać na forum, tylko by siedzieć w TiO albo na qc? Albo nie mieć nic wspólnego z bukmacherstwem i przebywać tutaj? Oczywiście nikogo nie obrażam, ale uważam, że to jest delikatnie rzecz ujmując - ch.ore.

Do tego robią się jakieś sztuczne podziały międzyludzkie. Założeniem takiego forum jest pomoc w bukmacherstwie, a widać że co niektórych z krzywą pytą trzeba prowadzić do specjalisty

Qc jest śmieszne ze względu na swoją formę. Choć czasem każdemu pod wpływem pozytywnych emocji zdarzyło się napisać man city 1, ale qc zrobił się poletkiem dla wnuczków którzy swoje frustracje wylewają właśnie tam. Bez sensu. Osobiście nie mam nawet żadnego ostrzeżenia, także Lupek troszkę bardziej się postaraj ;). Ludzie ktoś śledzi mecz, albo ogląda to może napisać co się dzieje, kogo gra wygląda lepiej itd, ale po co komu man city 1 jak każdy ma przed nosem scora i sam widzi.

Zresztą ja jestem za całkowitym wywaleniem tego badziewia to i moderatorzy mieli by mniej roboty. Mam pewne pomysły odnośnie przemianowania qc ale może pierw poczekamy co halo na to właściciel i co sądzi o jakichkolwiek zmianach, więc poczekam na jego powrót z karaibów \:\)

Do góry
#1762251 - 10/11/2007 01:58 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rafal08]
mario 88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2003
Hmmm...nie pierwsza i nie ostatnia to z pewnością dyskusja na ten temat.Podobne tematy zakładane były już w 2003 roku, kiedy ja się zarejestrowałem.Nic w kierunku polepszenia sytuacji na forum nie stało się wtedy i niestety mam przeczucie, że nie stanie się teraz.Taka jest po prostu formuła tego forum - ogólnodostępność a zarazem brak przejrzystych reguł.Tak jak wspomina Biszop, że kiedyś lepiej było wejść w polemikę z kimś kto ma rozległą wiedzę w dziedzinie o której mowa, niż teraz usłyszeć od 15-nastolatka, że nie ma się pojęcia o typowaniu bo nie trafiło się trzech typów z rzędu.Dlatego co bardziej doświadczeni gracze uciekają do ,,świata" zamkniętych forów, a przypominają o sobie tylko w działach konkursowych i ewentualnie TiO.Tego raczej nikt nie zmieni...niestety.Pozdrawiam!

Do góry
#1763871 - 10/11/2007 08:56 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: mario 88]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Co roku powstaje temat o zmianach na mecz.pl.

Większość i tak się nie da wprowadzić z powodu softu, na część zabraknie energii modom i Conradowi.

mario 88 ma rację. Niewiele się zmieni.

Ja się chętnie wypowiadam w TiO, bo jeśli ktoś ma problem, a ja mogę pomóc to pomagam.
Co do PP, to śmieszą mnie wypowiedzi osób, które tam nie zaglądaja. Zmiany były rok temu, wg mnie na dobre. Reguły dostępu do EPP są jasne i kropka. Co tu zmieniać.
I nawet jeśli ktoś nie gra naprawdę swoich typów, ale dobrze mu idzie w PP, to wg mnie to jednak o nim świadczy.

Pozdrawiam!

Do góry
#1767056 - 11/11/2007 04:53 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: micha$]
Skull Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/04/2004
Hmmmm... zastanawiałem się nad wypowiedziął w tym temacie i mysle że coś napisze, otóż... tak mi się zdaje że większość osób na dość pisania czegokolwiek ponieważ myślenie nic nie kosztuje a wujek google pomaga niemal we wszystkim, a dzisiejsza młodziesz staje się coraz bardziej ograniczona, czekając na "gotowce" więc k u r w a nie mam zamiaru pomagać typom ktorzy zadają głupie pytania odnośnie różnych tematów i pytań wszystkie odpowiedzi są na wyciągniecie ręki... odnosnie działów TiO oraz Qcz powinny zostać to i tak nic nie zmieni... czy zabierzecie ów działy czy też nie, ktoś będzia chciał narobić bałaganu to narobi i nie zmienisz tego nawet blokując cały zakres IP... ludzie się zmieniają i ich mentalność, trzeba czegoś mocniejszego, jakiegoś wstrząsu, głupim gadaniem możecie sobie jedynie... dlaczego nie znajdziecie tematu założonego przez jakiegoś "dorosłego"... odpowiedź nasuwa się prosta...
przykład mojego brata...
pracuje jako kucharz, ale pewnie w pracy już myśli żeby jak wróci z pracy był komputer wolny i żeby mógł odpalić ogame... lub inna gre, jak nie to, to żeby choc TV był wolny, a brat ma 26 lat... nie wiem co się dzieje czy te społeczeństow tak zubożało?! Debile Nam sie kształcą i nie widzą nic po za komputerem i graniem, ale czy to tylko takie moje doświadczenie? nie wiem.. krótko, rośnie Nam społeczeństwo ubogie we wszystkie wartości, więc jeżeli trza coś zmieniać to trza zmieniać u podstaw... a forum to odległa dziedzina i mysle że co byście nie zrobili to i tak nic nie zmieni...

off top
reformy powinny zacząć się od moderatowów:
pewien rodzaj lustracji... czyli, jak , gdzie , kiedy , dlaczego zostałes moderatorem i co zrobisz bedąc Nim?

tyle na początek... pewnie i na moj koniec bo szczerze to żal mi Was i tego gderania co i dlaczego...

Do góry
Strona 11 z 13 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08