...Druga sprawa to modzi. Fro ma rację co do aktywności modów. W chwili obecenj to nie tylko osoba do pilnowania porządku, ale także dawania przykładu. Prowadziłem takie tematy i wiem, mod nic nie robi userzy też nie piszą....
...Szkoda też że niektórzy co prowadzą swoje tematy w PP i dają tam analizy, nie powielają tego w działach tematycznych. Niestety nie zawsze jest możliwość dotarcia do danego tematu, więc warto zrobić kopiuj wklej...
Dziwi mnie też temat NHL, bez urazy dla piszących tam, ale to w zasadzie jest prowadzenie własnych tamtów na zasadzie progresji, a chyba nie o to chodzi.
Chyba na początek tyle...
Bardzo celne uwagi, ale najpierw napiszę to, co niektórzy już sygnalizowali
Jeśli nie będzie chęci zmian ze strony głównodowodzącego, to całą tę dyskusję o kant tyłka potłucZ tego powodu nie powinienem już nic pisać, ale zależy mi, więc...
Trzeba usunąć trochę śmieciowaty tematów
Których - nie wnikam, bo ja tam zagladam jak mi się nudzi
W każdym razie jest to bicie piany i nic więcej
Rola modówTu się zgadzam. Mod to nie tylko "straż miejska"
Jeśli mod nie będzie dbać, inicjować - to inni pójdą za jego przykładem i tematy będą świecić pustkami
Tu pochwalę Ignoratora, żeby nie myślał, iż tylko go krytykuje

Chłopak stara się, co kolejke pisze analizy, zorganizował konkurs i efekt jest
W temacie cos się dzieje i o to chodzi, choć trzeba też zauważyć, ze nasza liga cieszy się chyba większym zainteresowaniem niż pozostałe
Podobnie Amkwish
Też się stara, też przesyła mnóstwo informacji prosto z linii frontu, też zorganizował konkurs
A propos konkursów
Jest ich sporo i niech tak zostanie, choć z moich obserwacji wynika, że wielu jest takich, którzy na konkursach zaczynają i na konkursach kończą

Szczególnie wtedy, gdy można wygrać kredki, szalik Barcelony :D, wycieczkę do Groznego, a szczególnie kasę czy jakieś bony do buków
Szkoda, że aktywność w konkursach nie przekłada się na aktywność w tematach
Konkursy owszem, ale nie jest to lek na całe zło
Konkursy to przede wszystkim zabawa
Ja akurat obracam się w tematach piłkarskich i jest tam wszystko dość dobrze uporządkowane
np. Jest kolejka Ligi Mistrzów, i w odpowiednim miejscu taki temat też się pojawia ( czyli np. Faza grupowa, podział na grupy, termin )
Wewnątrz jest zestaw par
Jak jest to kolejka ligowa to zazwyczaj jeszcze tabela, kursy
Dlaczego o tym mówię
Bo jak wchodzę na inne podworka i chciałbym poczytać, co spece od danego sportu mają do powiedzenia, to często nie widzę tam ładu i składu
Zamiast jakiegoś wydarzenia ( czesto dużego ) widzę jakieś rankingi, konkursy, ale nie widzę tematu, który mnie interesuje
Tu apel do modów
Uporządkujcie swoje podwórka
Jak jest jakaś ważna impreza, to niech ona ma swoj temat
To samo dotyczy lig
PPTu jeszcze raz wyakcentuję swoje zdanie, a także chcę zwrócić uwagę na to, co napisał Piostar
Tematów prowadzonych w taki sposób, że chce się i warto tam zagladać, jest tyle, co kot napłakał
Tylko nieliczni piszą jakąś analizę, uzasadnienie, z czego tylko część kopiuje to do odpowiednich działów tematycznych
Pozostała część ( a będzie tego z 90% ) to jest jeden wielki shit
bez obrażania kogokolwiek
Przydatność takiego badziewia - żadna, szczególnie jak autor uprawia tak popularną progresję
Wartość ( pod kątem oceny typera ) dokładnie taka sama, czyli żadna, bo nawet jak ktoś wyprowadzi progresję i jest na plusie, to ja o takim nie powiem, że to dobry typer
Poza tym w PP można jechać z progresją do oporu, co niekoniecznie musi mieć miejsce w realu
Nic nie warte są dla mnie te PP, gdzie są suche typy, nawet jak ktoś stawkuje i robi podsumowanie
Grzechów PP jest więcej
Ja powiem na zakończenie tak
Poza nielicznymi wyjątkami PP, jest to śmietnik
I jeśli mi ktoś pisze, że jest to jakiś wymierny wskaźnik oceny typera, to - sorry, ale mnie ogarnia pusty śmiech
Być może niektórzy uważają, że w ten sposób mogą zaistnieć
Być może...
Ja bym wolał, by taka osoba była aktywna w tematach, tam pisała uzasadnienia, analizy, dyskutowała, bo wtedy łatwiej kogoś wartościowego zauważyć
Nie wiem, ile jest aktualnie PP, ale jeśli ktoś myśli, ze zwykły user, będzie śledzić temat po temacie, to jest w błędzie
Nikomu nie odbieram prawa do włanego PP, ale niech będzie to dodatek. Piszcie w tematach, a przynajmniej kopiujcie z PP do tematu