Strona 10 z 13 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#1759306 - 09/11/2007 01:42 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: chris]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
@rene, krótkie pytanie: przez rok bazgrałem w latino, tworząc tam 80% postów (dyskutantów zabrakło, ale dział żył); straciłem zapał i czas, przeniosłem się na suche typy w pp, i teraz czy wg Ciebie taki temat jak iberomaerica nalezaloby wywalic w kosmos jesli nie bedzie wzbogacony o uzasadnienie? pytam z czystej ciekawosci.

@Kylo, cos podobno do mnie miales, ale wiesz... znowu Cie ignoruje, wiec nie dotarlo, zapraszam na pm jesli cos Cie boli...

--
pzdr.bcn1899 *blaugrana al vent*

Do góry
Bonus: Unibet
#1759343 - 09/11/2007 01:55 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: chris]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Dopiero dzisiaj "odkryłem" ten temat, właśnie dlatego, że bardzo rzadko zaglądam do TiO \:\) Przyznam szczerze, że nie czytałem całego tematu, bo z braku wolnego czasu nie jest to możliwe, natomiast chciałem napisać kilka zdań od siebie. Być może skopiuję czyjąś wypowiedź, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Osobiście jestem za tym, aby zlikwidować QC, bo wg mnie jest on całkowicie niepotrzebny. Ile wartościowych informacji można w nim znaleźć ? 3-5 % wszystkich informacji, które tam się znajdują ? Chyba i tak zawyżyłem tę wartość.
Poza tym z własnego doświadczenia wiem, że złość z przegranej (szczególnie za sporą kwotę) najłatwiej rozładować właśnie na QC, co potem może powodować ostrzeżeniami i banami. Wiadomo, że najważniejsza jest samokontrola, ale udostępnianie takiego miejsca, gdzie potencjalnie można się wyżyć prowadzi czasami do odruchów niekontrolowanych (z tego miejsca pozdrawiam kolegę Exp`a), więc po co takie miejsca trzymać ?
Oczywiście przy likwidacji tego działu nastąpi obawa, co się stanie z tymi ludźmi, którzy szaleją tylko w tym dziale ? Czy przeniosą się do działów tematycznych i tam będą robić burdel ? Część z nich na pewno tak, dlatego moderatorzy będą musieli czuwać nad porządkiem w działach. Może dodatkowo zwiększyć liczbę moderatorów (ale to już jest temat na inna rozmowę) ? Druga część quasiczatowców prawdopodobnie odpuści sobie to forum i pójdzie śmiecić gdzie indziej (obawiam się, że to jednak będzie mniejsza ich część). A może trzecia część z nudów zacznie pisać swoje analizy, trafne komentarze i zacznie szanować pracę innych ? ta część akurat prawdopodobnie będzie najmniejsza.
Żeby całkowicie nie odbierać osobom z QC "tlenu", proponuję na początku, w każdym dziale umieścić zwykłego shout box`a. Ci najbardziej nadgorliwi będą mogli się w nim wyszumieć, a informacje, które będą się w takim box`ie pojawiać, po parunastu minutach będą znikać i nikt po nich nie będzie płakał. Użytkownikowi piszącemu w box`ie nie będzie zwiększała się liczba postów, a będzie mógł pisać do woli. Oczywiście box ten również będzie moderowany i każde złamanie regulaminu będzie można wychwycić, a sprawcę ukarać.

Jeśli chodzi o TiO to tutaj zorganizowałbym grupę moderatorów, którzy decydowaliby, który temat jest ciekawy, interesujący itd. Tematy typu "najpierw całować czy wkładać" albo "kto mi zrobi zadanie z matmy" byłyby usuwane, a ci co je założyli - dostawaliby ostrzeżenia. szczytem szczytów jest oczywiści temat "nabij sobie posta", ale tego tematu po prostu nie warto nawet poruszać.
Chcesz pogadać ze swoimi znajomymi, których spotykasz na tym forum o czymś innym niż bukmacherka ? Proszę bardzo, ale niech będą to normalne, "ludzkie" tematy, a nie problemy wymyślone tylko po to, żeby cokolwiek napisać i zwiększyć licznik postów o 1. Nie umiesz zrobić zadania z matmy czy fizyki ? Człowieku, jest tyle for internetowych, które zajmują się takimi sprawami, więc czemu akurat taki temat poruszasz na FORUM BUKMACHERSKIM ?!?

Ludzie, skończmy z tym. Paru/nastu/set oszołomów opuści to forum i stanie się coś ? Wg mnie kompletnie nic. A wręcz przeciwnie. Być może wrócą ci starzy, którzy tworzyli kształt tego forum i zaczną pisać, bo to że są na tym forum to widać czasami patrząc w rubrykę "who`s online". Zaczną pisać, bo nie będą się obawiać wieszania psów na sobie, po tym jak nie trafią 2 czy 3 typów. Nie będą się obawiać zalewania skrzynki privami z prośbą o podanie typu, gdy pokażą, że mają dobrą passę.

Jeżeli to nie pomoże, to pozostaną już chyba tylko zamknięte, często płatne fora...

Czekam na POLEMIKĘ mojej wypowiedzi.

Do góry
#1759346 - 09/11/2007 01:56 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: majner]
majner Offline
2fast 2furious

Czekam na POLEMIKĘ z moją wypowiedzią ;\)

Do góry
#1759530 - 09/11/2007 02:35 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: majner]
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
majner: wiesz o co chodzi w temacie "nabij sobie posta"?

Do góry
#1759631 - 09/11/2007 02:58 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: odgdog]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Słuszna była sugestia jeśli chodzi o gwiazdki czy też piwa przy nickach za dobrą pracę na forum. Tym samym byśmy pokazali, że ten jegomość jest dobry i warto uwagi naszych gości. Jednak ja bym poszedł jeszcze dalej \:\)

Wiele gorzkich słów tutaj padło pod adresem Private Picks. Z częścią się zgadzam. Dlatego skoro rola moderatorów w przyszłości ma być większa niż jest teraz. To proponuje duże zmiany w Private Picks. W myśl tego o czym myślę to nominację do tego działu dostawali by tylko ci, którzy pokazali w działach ligowych, że mają coś ciekawego do powiedzenia.

Przykładowo podoba mi się praca użytkownika "x" w pewnym dziale zgłaszam jego nominację do pisania i działalności w pp. Zgodę wyraża także innych dwóch moderatorów z tego działu i wtedy może użytkownik "X" działać w private picks.

Myślę, że w ten sposób wyeliminowalibyśmy nie ciekawe tematu. Zdecydowanie postawilibyśmy na jakoś co powinno przełożyć się w większą popularyzację tego działu \:\)

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1759727 - 09/11/2007 03:20 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: bcn1899]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: bcn1899
@rene, krótkie pytanie: przez rok bazgrałem w latino, tworząc tam 80% postów (dyskutantów zabrakło, ale dział żył); straciłem zapał i czas, przeniosłem się na suche typy w pp, i teraz czy wg Ciebie taki temat jak iberomaerica nalezaloby wywalic w kosmos jesli nie bedzie wzbogacony o uzasadnienie? pytam z czystej ciekawosci.

pzdr.bcn1899 *blaugrana al vent*

Po pierwsze, to Ci się nie dziwię, bo pisać sobie a muzom, to sensu nie ma.
Na Twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć, przede wszystkim dlatego, że ja w ogóle nie zaglądam do pp
Kiedyś z ciekawości popatrzyłem conieco, ale - jak to mówisz - straciłem zapał \:\)
Powodów się domyślasz

Twojego pp akurat nie widziałem
Ja jestem za tym, by w jakiś sposób uporządkować pp, bo nawet jak jest tam coś wartościowego i znajdzie się ktoś, kto robi fajną robotę, to na ogół ginie w tym śmietnisku

Ja nie wiem, czy masz swoich fanów, czy ktoś korzysta z Twoich typów
Jeśli chodzi o mnie, to ja czasem sięgam po typy innych osób
Jeśli chodzi o suche typy - to była tylko jedna osoba, do której miałem zaufanie
W innych przypadkach oczekuję jakiegos uzasadnienia, paru zdań, bym mógł podjąć decyzję. Czasem zgodną, a czasem odwrotnie

Wyniki danej osoby malo mnie intersują, bo de facto to ja podejmuję decyzję
Ktoś moze wykazywać nie wiem co, nie wiem, jaki yield - suchego typu ja nie wezmę

Uważam, że sam powinieneś odpowiedzieć sobie, czy warto dalej prowadzić pp
Ja nie lubię tracić czasu, pp nie prowadzę i nie zamierzam prowadzić

Do góry
#1759947 - 09/11/2007 03:48 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: odgdog]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: odgdog

A sam jestem ciekaw ilu tak naprawde klika w linki.
A ilu tylko se ot tak nabija.

Do góry
#1759956 - 09/11/2007 03:51 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: rene]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Podobają mi się pomysły:

1)nie liczyć postów w TiO oraz QC.
2)Jakiś symbol (piwa,gwiazdki) dla wyróżniających się userów w działach tematycznych. Taki system działa na wielu forach, gdzie pod nickiem pisze np. pomógł 4 razy.

Nie mam nic przeciwko TiO, jest kilka ciekawych a czasem nawet bardzo pożytecznych tematów, przecież nawet najlepsi typerzy miewają problem z kompem(vide: kącik komputerowy)* czy potrzebują pomocy(vide: potrzebuje pomocy)*. Czasem tylko , gdy wieczorkiem zaglądam na forum, a tu Stadion Piłkarski przegląsa 3 userów, TiO 70!!

*tematy podałem z pamięci

Do góry
#1759986 - 09/11/2007 03:55 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: True02]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Nie zapominajcie, że Stadion Piłkarski ma inne znaczenie i wartość niż To i Owo. W TiO zawsze będzie więcej userów, bo tam co chwila ktoś pisze o czymś a to ślicznotki a to komputery. Na Stadionie jest inaczej tutaj napiszę ktoś analizę i praktycznie basta. Z resztą Stadion dobrą oglądalność ma około weekendu czyli od czwartku wieczorem maksymalnie do sobotniego popołudnia \:\)

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1759989 - 09/11/2007 03:56 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: odgdog]
majner Offline
2fast 2furious

Originally Posted By: odgdog

jasne, że wiem. dokładnie o to, o co chodzi w nazwie tematu. a że robione to jest pod przykrywką akcji dobroczynnej to nikogo to nie usprawiedliwia. kasa zaliczana jest w momencie kliknięcia na link, a nie w momencie napisania posta na forum mecz.pl, więc ten temat jest zupełnie zbędny.

Do góry
#1759992 - 09/11/2007 03:56 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: True02]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Originally Posted By: Mr.Bonifacy
Podobają mi się pomysły:

1)nie liczyć postów w TiO oraz QC.

Mi również i stąd od razu pytanie do kogoś kumatego (Goget?, twist?) czy można coś takiego zrobić na obecnej wersji forum?
Niektórzy w tych działach siedzą tylko po to żeby sobie licznik postów podciągnąć, jakby liczba postów co najmniej o czymś świadczyła

Do góry
#1759998 - 09/11/2007 03:57 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: True02]
lupus Offline
antimadrista

Mnie sie to nie podoba.
Dlaczego?

tacy jestescie niedowartosciowani? ;\)
Otoz dawanie pochwal za post, typ prowadzi do sytuacji, w ktorej kumpel bedzie dawal kumplowi.
Pomijam juz, ze to kolejna okazja do multikonciarzy na wykazanie sie ;]

Sprawa licznika postow?

To najczesciej argument osob, ktore maja ich malo, ciekawe prawda? \:\)
Mi to zwisa, kiedy sie zarejestrowal, ile kto ma postow, i gdzie je stuka.
Ja ludzi kojaze po NICKU.
Jak sobie ktos potrafi wyrobic marke to po nicku wiem, czego sie mniej wiecej spodziewac.

Wiadomo, ze ten kto postuje w roznych dzialach, bedzie ich mial wiecej, niz ten ktory tylko forum przeglada.

Poza tym jak pamietam, to nie da sie tego wprowadzic ;\)

Do góry
#1760024 - 09/11/2007 04:02 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
hunter Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2001
Cały ten temat prowadzi do nikąd, bo każdy pomysł jest obalany.
Ilość postów to taka bzdura, że ja nie wiem po jaką cholere ktoś na to uwagę zwraca. Jak ktoś ma tego multum to ja już wiem skąd.....
Każdy wyrabia sobie markę wypowiedziami, typami etc.
Dlatego tu zgodze się z lupusem.

Nie zgodzę sie natomiast co do obalenia pomysłu "pochwał". To moim zdaniem dobra propozycja.

Do góry
#1760028 - 09/11/2007 04:02 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
A istnieje w ogóle techniczna możliwość wyłączenia liczby wysłanych wiadomości i daty rejestracji?

Do góry
#1760067 - 09/11/2007 04:07 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: kurson]
lupus Offline
antimadrista

Jak Conrad wroci to sei wypowie, ale chyba nie, aczkolwiek nie jestem w 100% przekonany o tym \:\)

Do góry
#1760112 - 09/11/2007 04:14 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
majner Offline
2fast 2furious

W obecnym skrypcie na pewno nie ma możliwości wyłączenia zliczania postów z poszczególnych tematów. Podejrzewam, że dotyczy to również możliwości wyłączenia liczby postów i daty rejestracji.

Do góry
#1760119 - 09/11/2007 04:14 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Originally Posted By: lupus

Sprawa licznika postow?

To najczesciej argument osob, ktore maja ich malo, ciekawe prawda? \:\)
Mi to zwisa, kiedy sie zarejestrowal, ile kto ma postow, i gdzie je stuka.
Ja ludzi kojaze po NICKU.
Jak sobie ktos potrafi wyrobic marke to po nicku wiem, czego sie mniej wiecej spodziewac.

Wiadomo, ze ten kto postuje w roznych dzialach, bedzie ich mial wiecej, niz ten ktory tylko forum przeglada.

Poza tym jak pamietam, to nie da sie tego wprowadzic ;\)

Co z tego że Ty kojarzysz ludzi po nicku ?
Co z tego że Tobie to zwisa kto ma ile postów ?

To nie chodzi o to co Tobie się podoba, tylko o to co zrobić aby naprawić panującą tu patologię w nabijaniu postów na qc itp.

Do góry
#1760184 - 09/11/2007 04:25 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Fro_Lech]
lupus Offline
antimadrista

Jezeli uwazasz, ze dzieki skasowaniu dzialu TiO wzrosnie nagle liczba postujacych w innych dzialach to jestes w bledzie.
Ludzie przegladajac, piszac na forum zagladaja tez przy okazji do TiO, to naturalne.
Jak ktos chce pisac w tematach dziennych to bedzie pisal i tam i w ToiOwo

Jestem realista, a Ty bujasz w oblokach.
Marzy Ci sie niewiadomo co, zeby codzienie bylo po kilka stron analiz w kazdym dziale tematycznym, analizy do typow w PP, a sam miales problem podliczyc glupie statystyki w temacie, bo Ci sie nie chcialo.
Wiec sie zastanow w czym tkwi problem.

A o QC pisalem wczoraj, przeczytaj moj post jeszcze raz.

Do góry
#1760189 - 09/11/2007 04:27 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: lupus]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
I teraz zadanie dla Ciebie.

Cytat z linkiem, gdzie napisałem, że chcę skasowania działu To i Owo. Czas start.

Do góry
#1760213 - 09/11/2007 04:31 Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic? [Re: Fro_Lech]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
Panowie troche nie rozumie ideii tematu... zmienia sie cos co jest złe, a jak dlamnie to forum ma sie całkiem nieźle, jest niekwestionowanym liderem w Polsce i skupia sporą liczbe wartosciowych userów...
Ciągle tylko po co to czy tamto, a co to komu przeszkadza ze jest to i owo czy qc ? kto chce to czyta kto nie chce omija szerokim łukiem, proste... albo liczba postów... czy ktos ma 100 czy 10000 to cos zmienia ? jak ktos sie produkuje i nabije postów to cos z tego ma ? płacą mu za to, bonusy dostaje ? w czy rzecz ?
Ciągle tylko śpiewka w stylu kiedys to było to czy tamto... ja jestem zarejestrowany kilka lat a posty z istotnych tematów prześledziłem od poczatku i jakos nie widziałem aby w latach powiedzmy 2001-3 to forum było zyłą złota czy kopalnia mega ciekawych analiz... inaczej, mysle ze teraz wcale nie jest tego mnniej... a kto to taki konkretnie odszedł z tego forum przez rzekomy spadek jego jakosci ? jakie to persony przestały sie tu udzielac a przez to szara masa forumowiczów starciła szanse dorobienia sie ?
Mysle ze szukacie problemu tam gdzie go nie ma, pozdrawiam Marcin

Do góry
Strona 10 z 13 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08