#1759306 - 09/11/2007 01:42
Re: Dlaczego warto zmienic /naprawic mecz.pl i jak to zrobic?
[Re: chris]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
@rene, krótkie pytanie: przez rok bazgrałem w latino, tworząc tam 80% postów (dyskutantów zabrakło, ale dział żył); straciłem zapał i czas, przeniosłem się na suche typy w pp, i teraz czy wg Ciebie taki temat jak iberomaerica nalezaloby wywalic w kosmos jesli nie bedzie wzbogacony o uzasadnienie? pytam z czystej ciekawosci.
@Kylo, cos podobno do mnie miales, ale wiesz... znowu Cie ignoruje, wiec nie dotarlo, zapraszam na pm jesli cos Cie boli...
-- pzdr.bcn1899 *blaugrana al vent*
|
Do góry
|
|
|
|
#1759343 - 09/11/2007 01:55
[Re: chris]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Dopiero dzisiaj "odkryłem" ten temat, właśnie dlatego, że bardzo rzadko zaglądam do TiO  Przyznam szczerze, że nie czytałem całego tematu, bo z braku wolnego czasu nie jest to możliwe, natomiast chciałem napisać kilka zdań od siebie. Być może skopiuję czyjąś wypowiedź, dlatego proszę o wyrozumiałość. Osobiście jestem za tym, aby zlikwidować QC, bo wg mnie jest on całkowicie niepotrzebny. Ile wartościowych informacji można w nim znaleźć ? 3-5 % wszystkich informacji, które tam się znajdują ? Chyba i tak zawyżyłem tę wartość. Poza tym z własnego doświadczenia wiem, że złość z przegranej (szczególnie za sporą kwotę) najłatwiej rozładować właśnie na QC, co potem może powodować ostrzeżeniami i banami. Wiadomo, że najważniejsza jest samokontrola, ale udostępnianie takiego miejsca, gdzie potencjalnie można się wyżyć prowadzi czasami do odruchów niekontrolowanych (z tego miejsca pozdrawiam kolegę Exp`a), więc po co takie miejsca trzymać ? Oczywiście przy likwidacji tego działu nastąpi obawa, co się stanie z tymi ludźmi, którzy szaleją tylko w tym dziale ? Czy przeniosą się do działów tematycznych i tam będą robić burdel ? Część z nich na pewno tak, dlatego moderatorzy będą musieli czuwać nad porządkiem w działach. Może dodatkowo zwiększyć liczbę moderatorów (ale to już jest temat na inna rozmowę) ? Druga część quasiczatowców prawdopodobnie odpuści sobie to forum i pójdzie śmiecić gdzie indziej (obawiam się, że to jednak będzie mniejsza ich część). A może trzecia część z nudów zacznie pisać swoje analizy, trafne komentarze i zacznie szanować pracę innych ? ta część akurat prawdopodobnie będzie najmniejsza. Żeby całkowicie nie odbierać osobom z QC "tlenu", proponuję na początku, w każdym dziale umieścić zwykłego shout box`a. Ci najbardziej nadgorliwi będą mogli się w nim wyszumieć, a informacje, które będą się w takim box`ie pojawiać, po parunastu minutach będą znikać i nikt po nich nie będzie płakał. Użytkownikowi piszącemu w box`ie nie będzie zwiększała się liczba postów, a będzie mógł pisać do woli. Oczywiście box ten również będzie moderowany i każde złamanie regulaminu będzie można wychwycić, a sprawcę ukarać. Jeśli chodzi o TiO to tutaj zorganizowałbym grupę moderatorów, którzy decydowaliby, który temat jest ciekawy, interesujący itd. Tematy typu "najpierw całować czy wkładać" albo "kto mi zrobi zadanie z matmy" byłyby usuwane, a ci co je założyli - dostawaliby ostrzeżenia. szczytem szczytów jest oczywiści temat "nabij sobie posta", ale tego tematu po prostu nie warto nawet poruszać. Chcesz pogadać ze swoimi znajomymi, których spotykasz na tym forum o czymś innym niż bukmacherka ? Proszę bardzo, ale niech będą to normalne, "ludzkie" tematy, a nie problemy wymyślone tylko po to, żeby cokolwiek napisać i zwiększyć licznik postów o 1. Nie umiesz zrobić zadania z matmy czy fizyki ? Człowieku, jest tyle for internetowych, które zajmują się takimi sprawami, więc czemu akurat taki temat poruszasz na FORUM BUKMACHERSKIM ?!? Ludzie, skończmy z tym. Paru/nastu/set oszołomów opuści to forum i stanie się coś ? Wg mnie kompletnie nic. A wręcz przeciwnie. Być może wrócą ci starzy, którzy tworzyli kształt tego forum i zaczną pisać, bo to że są na tym forum to widać czasami patrząc w rubrykę "who`s online". Zaczną pisać, bo nie będą się obawiać wieszania psów na sobie, po tym jak nie trafią 2 czy 3 typów. Nie będą się obawiać zalewania skrzynki privami z prośbą o podanie typu, gdy pokażą, że mają dobrą passę. Jeżeli to nie pomoże, to pozostaną już chyba tylko zamknięte, często płatne fora... Czekam na POLEMIKĘ mojej wypowiedzi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1759631 - 09/11/2007 02:58
[Re: odgdog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Słuszna była sugestia jeśli chodzi o gwiazdki czy też piwa przy nickach za dobrą pracę na forum. Tym samym byśmy pokazali, że ten jegomość jest dobry i warto uwagi naszych gości. Jednak ja bym poszedł jeszcze dalej  Wiele gorzkich słów tutaj padło pod adresem Private Picks. Z częścią się zgadzam. Dlatego skoro rola moderatorów w przyszłości ma być większa niż jest teraz. To proponuje duże zmiany w Private Picks. W myśl tego o czym myślę to nominację do tego działu dostawali by tylko ci, którzy pokazali w działach ligowych, że mają coś ciekawego do powiedzenia. Przykładowo podoba mi się praca użytkownika "x" w pewnym dziale zgłaszam jego nominację do pisania i działalności w pp. Zgodę wyraża także innych dwóch moderatorów z tego działu i wtedy może użytkownik "X" działać w private picks. Myślę, że w ten sposób wyeliminowalibyśmy nie ciekawe tematu. Zdecydowanie postawilibyśmy na jakoś co powinno przełożyć się w większą popularyzację tego działu  .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1759727 - 09/11/2007 03:20
[Re: bcn1899]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
@rene, krótkie pytanie: przez rok bazgrałem w latino, tworząc tam 80% postów (dyskutantów zabrakło, ale dział żył); straciłem zapał i czas, przeniosłem się na suche typy w pp, i teraz czy wg Ciebie taki temat jak iberomaerica nalezaloby wywalic w kosmos jesli nie bedzie wzbogacony o uzasadnienie? pytam z czystej ciekawosci.
pzdr.bcn1899 *blaugrana al vent* Po pierwsze, to Ci się nie dziwię, bo pisać sobie a muzom, to sensu nie ma. Na Twoje pytanie nie potrafię odpowiedzieć, przede wszystkim dlatego, że ja w ogóle nie zaglądam do pp Kiedyś z ciekawości popatrzyłem conieco, ale - jak to mówisz - straciłem zapał  Powodów się domyślasz Twojego pp akurat nie widziałem Ja jestem za tym, by w jakiś sposób uporządkować pp, bo nawet jak jest tam coś wartościowego i znajdzie się ktoś, kto robi fajną robotę, to na ogół ginie w tym śmietnisku Ja nie wiem, czy masz swoich fanów, czy ktoś korzysta z Twoich typów Jeśli chodzi o mnie, to ja czasem sięgam po typy innych osób Jeśli chodzi o suche typy - to była tylko jedna osoba, do której miałem zaufanie W innych przypadkach oczekuję jakiegos uzasadnienia, paru zdań, bym mógł podjąć decyzję. Czasem zgodną, a czasem odwrotnie Wyniki danej osoby malo mnie intersują, bo de facto to ja podejmuję decyzję Ktoś moze wykazywać nie wiem co, nie wiem, jaki yield - suchego typu ja nie wezmę Uważam, że sam powinieneś odpowiedzieć sobie, czy warto dalej prowadzić pp Ja nie lubię tracić czasu, pp nie prowadzę i nie zamierzam prowadzić 
|
Do góry
|
|
|
|
#1759947 - 09/11/2007 03:48
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
majner: wiesz o co chodzi w temacie "nabij sobie posta"? A sam jestem ciekaw ilu tak naprawde klika w linki. A ilu tylko se ot tak nabija.
|
Do góry
|
|
|
|
#1759956 - 09/11/2007 03:51
[Re: rene]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Podobają mi się pomysły: 1)nie liczyć postów w TiO oraz QC. 2)Jakiś symbol (piwa,gwiazdki) dla wyróżniających się userów w działach tematycznych. Taki system działa na wielu forach, gdzie pod nickiem pisze np. pomógł 4 razy. Nie mam nic przeciwko TiO, jest kilka ciekawych a czasem nawet bardzo pożytecznych tematów, przecież nawet najlepsi typerzy miewają problem z kompem(vide: kącik komputerowy)* czy potrzebują pomocy(vide: potrzebuje pomocy)*. Czasem tylko  , gdy wieczorkiem zaglądam na forum, a tu Stadion Piłkarski przegląsa 3 userów, TiO 70!! *tematy podałem z pamięci
|
Do góry
|
|
|
|
#1759989 - 09/11/2007 03:56
|
2fast 2furious
|
majner: wiesz o co chodzi w temacie "nabij sobie posta"? jasne, że wiem. dokładnie o to, o co chodzi w nazwie tematu. a że robione to jest pod przykrywką akcji dobroczynnej to nikogo to nie usprawiedliwia. kasa zaliczana jest w momencie kliknięcia na link, a nie w momencie napisania posta na forum mecz.pl, więc ten temat jest zupełnie zbędny.
|
Do góry
|
|
|
|
#1759992 - 09/11/2007 03:56
[Re: True02]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Podobają mi się pomysły:
1)nie liczyć postów w TiO oraz QC. Mi również i stąd od razu pytanie do kogoś kumatego (Goget?, twist?) czy można coś takiego zrobić na obecnej wersji forum? Niektórzy w tych działach siedzą tylko po to żeby sobie licznik postów podciągnąć, jakby liczba postów co najmniej o czymś świadczyła
|
Do góry
|
|
|
|
#1759998 - 09/11/2007 03:57
[Re: True02]
|
antimadrista
|
Mnie sie to nie podoba. Dlaczego? tacy jestescie niedowartosciowani?  Otoz dawanie pochwal za post, typ prowadzi do sytuacji, w ktorej kumpel bedzie dawal kumplowi. Pomijam juz, ze to kolejna okazja do multikonciarzy na wykazanie sie ;] Sprawa licznika postow? To najczesciej argument osob, ktore maja ich malo, ciekawe prawda?  Mi to zwisa, kiedy sie zarejestrowal, ile kto ma postow, i gdzie je stuka. Ja ludzi kojaze po NICKU. Jak sobie ktos potrafi wyrobic marke to po nicku wiem, czego sie mniej wiecej spodziewac. Wiadomo, ze ten kto postuje w roznych dzialach, bedzie ich mial wiecej, niz ten ktory tylko forum przeglada. Poza tym jak pamietam, to nie da sie tego wprowadzic 
|
Do góry
|
|
|
|
#1760112 - 09/11/2007 04:14
[Re: lupus]
|
2fast 2furious
|
W obecnym skrypcie na pewno nie ma możliwości wyłączenia zliczania postów z poszczególnych tematów. Podejrzewam, że dotyczy to również możliwości wyłączenia liczby postów i daty rejestracji.
|
Do góry
|
|
|
|
#1760119 - 09/11/2007 04:14
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Sprawa licznika postow? To najczesciej argument osob, ktore maja ich malo, ciekawe prawda?  Mi to zwisa, kiedy sie zarejestrowal, ile kto ma postow, i gdzie je stuka. Ja ludzi kojaze po NICKU. Jak sobie ktos potrafi wyrobic marke to po nicku wiem, czego sie mniej wiecej spodziewac. Wiadomo, ze ten kto postuje w roznych dzialach, bedzie ich mial wiecej, niz ten ktory tylko forum przeglada. Poza tym jak pamietam, to nie da sie tego wprowadzic Co z tego że Ty kojarzysz ludzi po nicku ? Co z tego że Tobie to zwisa kto ma ile postów ? To nie chodzi o to co Tobie się podoba, tylko o to co zrobić aby naprawić panującą tu patologię w nabijaniu postów na qc itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#1760184 - 09/11/2007 04:25
[Re: Fro_Lech]
|
antimadrista
|
Jezeli uwazasz, ze dzieki skasowaniu dzialu TiO wzrosnie nagle liczba postujacych w innych dzialach to jestes w bledzie. Ludzie przegladajac, piszac na forum zagladaja tez przy okazji do TiO, to naturalne. Jak ktos chce pisac w tematach dziennych to bedzie pisal i tam i w ToiOwo
Jestem realista, a Ty bujasz w oblokach. Marzy Ci sie niewiadomo co, zeby codzienie bylo po kilka stron analiz w kazdym dziale tematycznym, analizy do typow w PP, a sam miales problem podliczyc glupie statystyki w temacie, bo Ci sie nie chcialo. Wiec sie zastanow w czym tkwi problem.
A o QC pisalem wczoraj, przeczytaj moj post jeszcze raz.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|