#17623 - 11/04/2002 15:34
Dawid Beckham.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
Z góry przepraszam za ten niepotrzebny temat, ale jak zobaczyłem co te k....y z koruni zrobiły z Beckhamem to myślałem że się wywrócę.  Jak w meczach cywilizowanej ligi mogą być takie faule, za takie coś powinna być minimum karencja na 3 miechy albo i więcej, przecież to śmieszne co oni robili. Już w pierwszym meczu chyba mieli za zadanie wyeliminować Davida, ale że wtedy im się nie udało to teraz musieli dopełnić swojego zadania. Nie wiem jak dla was, ale dle mnie szczególnie trener tego zespołu powinien polecieć bo nie sądzę że tylko z własnej nie przymuszonej woli chłopaki z Hiszpanii tak wysoko, mocno i dokładnie wkładali swoje nóżki w inne części ciała zawodników Man Utd. Z tego postu mogło by wyniknąć że jestem wielkim fanem Man Utd i Beckhama co dokładnie tak nie jest jednak na takie sytuacje jakie widziałem w tele nie mogłem poprostu przemilczeć, hamstwo i zacofanie bo jak inaczej nazwać futbol w wykonaniu kochanego Deportivo. SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#17624 - 11/04/2002 15:46
Re: Dawid Beckham.
|
Anonymous
Unregistered
|
Absolutnie zgadzam sie z Toba, tylko karencje nie na 3 miechy ale na 12  Miejmy nadzieje, ze David po kontuzji odzyska forme. Ale na MS chyba go juz nie zobaczymy  Wielka strata
|
Do góry
|
|
|
|
#17626 - 11/04/2002 17:18
|
old hand
Meldunek: 09/05/2001
|
nigdy nie podobal Raul jako zawodnik, a dodatkowo po wczorajszym zagraniu stracilem do niego zupelnie szacunek.
moglby sie uczyc postawy sportowej o kolegi z zespolu - ZZ nawet jak faulowal to za kazdym razem przepraszal i podawal reke
|
Do góry
|
|
|
|
#17627 - 11/04/2002 18:09
|
enthusiast
Meldunek: 14/11/2001
|
A ja wczoraj z rozczarowaniem ogladalem Luisa Figo. wydawalo mi sie ze to zawodnik z klasa, a tu okazalo sie ze nie potrafi trzymac nerwow na wodzy. Brawa dla Zizou. A ktos moze mi powiedziec za co Salihamidic dostal czerwona, bo ja naprawde nie widzialem tam zadnego zlosliwego kopniecia.
|
Do góry
|
|
|
|
#17628 - 11/04/2002 18:25
|
enthusiast
Meldunek: 01/03/2002
|
Witam Kilka dni temu usłyszałem w TV komentarz(chyba to był Eurogoals),że Deportivo gra obecnie najładniejszą piłkę w Europie.Po dwumeczu z MU komentator chyba zmieni zdanie.A faul na Beckhamie na pewno był zamierzony.To są profesjonaliści (?) i argentyńczyk doskonale wiedział jak to może się skończyć Powinna się tym zająć UEFA i ukarać zawodnika a może też sędziego który po takim faulu zostawił tego "rzeźnika" na boisku do chwili kiedy drugi raz brzydko faulował. Pozdrowko
|
Do góry
|
|
|
|
#17629 - 13/04/2002 01:53
|
member
Meldunek: 23/05/2001
|
Deportivo rzeczywiście grało przez pewien czas najładniejszą, a jednocześnie skuteczną piłkę (tak jak kiedyś Barcelona Cruyffa). Świadczą o tym wyniki meczów z Arsenalem, Juventusem, Realem... A kto widział te mecze, to potwierdzi. Co do postawy przeciwko MU, to nie była ona fair. Ale nie sądzę też, żeby to trener miał z tym coś wspólnego.
|
Do góry
|
|
|
|
#17630 - 13/04/2002 02:51
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Moje wypowiedź na ten temat ukazała się na łamach Sportinglife.
|
Do góry
|
|
|
|
#17631 - 13/04/2002 03:15
|
veteran
Meldunek: 19/09/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał slav007o: [qb]Z góry przepraszam za ten niepotrzebny temat, ale jak zobaczyłem co te k....y z koruni zrobiły z Beckhamem to myślałem że się wywrócę.  Jak w meczach cywilizowanej ligi mogą być takie faule, za takie coś powinna być minimum karencja na 3 miechy albo i więcej, przecież to śmieszne co oni robili. Już w pierwszym meczu chyba mieli za zadanie wyeliminować Davida, ale że wtedy im się nie udało to teraz musieli dopełnić swojego zadania. Nie wiem jak dla was, ale dle mnie szczególnie trener tego zespołu powinien polecieć bo nie sądzę że tylko z własnej nie przymuszonej woli chłopaki z Hiszpanii tak wysoko, mocno i dokładnie wkładali swoje nóżki w inne części ciała zawodników Man Utd. Z tego postu mogło by wyniknąć że jestem wielkim fanem Man Utd i Beckhama co dokładnie tak nie jest jednak na takie sytuacje jakie widziałem w tele nie mogłem poprostu przemilczeć, hamstwo i zacofanie bo jak inaczej nazwać futbol w wykonaniu kochanego Deportivo. SLAV[/qb][/QUOTE]Szkoda mi Beckhama i tego, że prawdopodobnie nie pojedzie na MŚ, ale trochę bym się wstrzymał z takimi osądami. Chamstwo na boisku się zdarza , ale przeważnie na boiskach 3 i 4 ligi. To była według mnie po prostu taktyka, może brutalna , ale taktyka. Trener Deportivo, po prostu nakazał podjąć ostrą walkę i zawodnicy to wykonywali. Już nie raz zdarzyło się , że druga drużyna posiadająca w swoim zespole więcej mięczaków nie podjęła walki i przez to przegrywała mecz, bo patrzyła tylko na to, jak tu uciec z nogami. A tak dla przypomnienia, piłka nożna to nie szachy.
|
Do góry
|
|
|
|
#17632 - 13/04/2002 04:50
|
Anonymous
Unregistered
|
Witam ,może nie o Beckhamie ,ale też mnie coś mocno wkur.... ,chodzi mi o rzucanie w zawodników Bayernu ,przecież jak coś takiego się stało w Polsce /wszyscy pamiętamy mecz Wisły/ to klub wykluczyli na rok czasu a tutaj wątpie by Real poniósł jakąś dotkliwą kare finansową ,nawet nie zamkną im stadionu. Równi i równiejsi .....
|
Do góry
|
|
|
|
#17634 - 13/04/2002 07:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/11/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#17635 - 03/05/2002 19:39
|
veteran
Meldunek: 19/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb][QUOTE]Szkoda mi Beckhama i tego, że prawdopodobnie nie pojedzie na MŚ, ale trochę bym się wstrzymał z takimi osądami. Chamstwo na boisku się zdarza , ale przeważnie na boiskach 3 i 4 ligi. To była według mnie po prostu taktyka, może brutalna , ale taktyka. Trener Deportivo, po prostu nakazał podjąć ostrą walkę i zawodnicy to wykonywali. Już nie raz zdarzyło się , że druga drużyna posiadająca w swoim zespole więcej mięczaków nie podjęła walki i przez to przegrywała mecz, bo patrzyła tylko na to, jak tu uciec z nogami. A tak dla przypomnienia, piłka nożna to nie szachy.[/qb][/QUOTE]Taa, brakuje jeszcze w twoim poście stwierdzenia, że gdy druzyna nie potrafi grać skuteczniej, efektowniej, finezyjniej, powinna pięściami okładać przeciwnikia - byle nie przegrać. Są faule - i zawsze będa, ala samo faulowanie nie jest z założenia czymś, co można określić jako fair-play. A to, co mogliśmy oglądać tutaj, jest czymś znacznie gorszym i szkodliwym (dla wszystkich kibiców), niż zwykła nieczysta gra. Z tego chociażby względu, bardzo interesujące wydaje się rozwiązanie polegajace na ukaraniu zawodnika faulującego zawieszeniem na tyle czasu, ile faulowany z powodu kontuzji musi pauzować.
ps. a tak na marginesie, to tylko czubek góry lodowej. Ileż to padło niesprawiedliwych goli, po faulach, czy innych wykroczeniach, ileż to prawidłowo zdobytych goli zostało nieuznanych, ile, ile, ile - można pytac w nieskończoność. Kiedy wreszcie ta ultrakonserwatywna FIFA wprowadzi jakieś sensowne rozwiązania, choćby wzorem z NFL, gdzie sędzia ma do dyspozycji, na bieżąco, zapis video, i może sprawiedliwie rozstrzygać kontrowersyjne sytuacje...
|
Do góry
|
|
|
|
#17636 - 03/05/2002 20:27
|
old hand
Meldunek: 17/04/2002
|
Rzucanie przedmiotami przez kibicow w zawodnikow gosci, jest praktykowane na bardzo wielu stadionach. Wystarczy ogladnac Eurogola. Teraz takie zachowanie miesci sie w granicach normy "dobrego kibica". Milo bylo by uslyszec, ze prowoderem tego rytuału jest niejaki "Misiek"  al: - zartuje Moj typ na zrodlo to Argentyna.
|
Do góry
|
|
|
|
#17637 - 03/05/2002 20:40
|
addict
Meldunek: 12/08/2001
|
Qwerty, zapis video bylby zajebistym rozwiazanie w kazdym sporcie, bo sedzia zawsze moze sie pomylic, a niektore zespoly (a nawet cale ligi) do perfekcji opracowaly sztuke udawania (liga wloska i hiszpanska) co mnie okrutnie w****ia i zabija caly urok sportu, a w takich przypadkach jak ten z Beckhamem pozwoliloby na wyciagniecie konsekwencji wobec typowo taktycznych fauli (nikt mi nie powie ze argentynczyk wlecial w angola tak jak wlecial tylko przez przypadek i to bylo niechcacy). Z drugiej strony jesli chodzi o pilke nozna, to osobiscie wolalbym zeby FIFA nie wzorowala sie na zadnym rozwiazaniu z amerykanskich sportow, bo amerykanski sposob myslenia jest jak zaraza- zaraz zaczelyby sie kilkusekundowe wstawki z reklamami itp. Jednak powtorki video dla sedziego (albo sedzia techniczny ogladajacy powtorki i miejacy bezposredni kontakt z sedzia glownym spotkania) zmienilyby sposob gry wielu zawodnikow a nawet calych zespolow. Pytanie czy na tym zyskaloby widowisko?
|
Do góry
|
|
|
|
#17638 - 03/05/2002 21:52
|
veteran
Meldunek: 19/06/2001
|
Według mnie nie ma wątpliwości, że widowisko mogłoby tylko zyskać. Od razu widać same plusy takiego rozwiązania, jeśli chodzi i o fair-play, jak i o widowiskowość gry (automatycznie fauli by ubyło). Oczywiście, jeśli wszystko zorganizować perfekcyjnie, a decyzje byłyby podejmowane taktownie. Sędzia techniczny non stop siedziałby przed tv i wszystko obserwował. A jego wpływ i tak byłby minimalny (ale za to jakże istotny!) - w końcu kontrowersyjne sytuacje nie pojawiają się co minutę. Podczas takich zdarzeń, zawodnicy albo intensywnie protestują, lub leżą na murawie - jest wystarczająco dużo czasu, by ten video-sędzia mógł podjąć właściwą decyzję - a efektywny czas gry wcale by się nie skrócił. A w przypadku np. przyznania niesłusznie rzutu wolnego za nieistniejący faul - po prostu rzut ten wykonałaby drużyna przeciwna - i tak to o niebo lepsze, niż np. niesłusznie podyktowany rzut karny.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|