#1827034 - 02/12/2007 22:40
Re: Kto prowadzi punkt Toto-Mix ?
[Re: Rockefeller]
|
journeyman
Meldunek: 30/11/2007
|
haha  a co manko masz? Totomix miał jeszcze 3 lata temu takie cudo, że nie prowadził raportów komputerowych, wszystko odbywało się w trybie ręcznym haha:) Można było sobie wpisac co się chciało zmieniło sie coś?:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1827040 - 02/12/2007 22:43
[Re: wichrowe wzgórza]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
haha  a co manko masz? Totomix miał jeszcze 3 lata temu takie cudo, że nie prowadził raportów komputerowych, wszystko odbywało się w trybie ręcznym haha:) Można było sobie wpisac co się chciało zmieniło sie coś?:) zmienilo sie , pracowalem u nich na wakacje , wszystko jest wczytywane przez komputer,bilanse,storno i inne szmery bajery Co do pytania, kilkakrotnie spoznialem sie z wplata manka do Warszawy (wiadomo trzeba wplacac wszystko ponad 1000zl we wtorki i piatki) przez 2 m-ce nie zrobilem tak ani razu  kary nie bylo
|
Do góry
|
|
|
|
#1828639 - 03/12/2007 06:44
[Re: Rockefeller]
|
newbie
Meldunek: 23/11/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1828690 - 03/12/2007 07:07
[Re: Conrad]
|
newbie
|
Witam, przykro mi, ale nie prowadzę punktu. Moje pytanie wzięło się stąd ponieważ kolega ma taki problem i szuka odpowiedzi. Z tego co wiem, to prowadzenie punktu bukmacherskiego jak TOTO-MIX opłaca się tylko wtedy kiedy masz swój własny lokal i sam siedzisz w nim nie opłacając żadnego pracownika, chyba, że znajdziesz takiego co będzie pracował za naprawdę psie grosze... Ich zysk liczy się od obrotu. Jeżeli ktoś chce zagrać za dajmy na to za 20 tyś. to trzeba dzwonić i się pytać, przeważnie nie ma problemów, chyba, że Bukmacher z którym rozmawiasz widzi, że prawdopodobieństwo wygrania i orżnięcia ich jest bardzo duże. Na początku trzeba mieć koło 20 tyś. na start. Płacisz za franczyzę i za ludzi, którzy przyjeżdżają i Ci robią cały wystrój. Dalszych kosztów nie znam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1828756 - 03/12/2007 07:41
[Re: bolo_lacznik]
|
newbie
|
Conrad a czy przypadkiem nie jest tak ze na terenie Wawy zakladaja juz tylko swoje punkty i biora ludkow na pensje ? kiedys cos slyszałem ze w Wawie nie mozna juz swojego punktu zalozyc . Tak robi na pewno STS, bodajże Profesjonal, ale Toto-Mix to nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1829217 - 03/12/2007 20:55
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Z tego co jakiś miesiąc temu pytałem się gościa w Toto - mixie to oni nie otwierają już punktów franczyzowych/ajencyjnych czy jak to tam zwał. Na pewno coś takiego ma Milenium i Betako. Pan w TM powiedział mi też jedną ciekawą rzecz, dlaczego już spółka Totolotek zaprzestała czegoś takiego, otóż podobno licencje na przyjmowanie zakładów dostaje firma bukmacherska (STS, Prof, itp), a nie np. pan Kowalski, który prowadzi taki punkt na zasadzie własnej działalności gospodarczej. Pan też stwierdził, że proceder w Betako i Milenium jest nie zgodny z prawem i że oni wkrótce będą musieli również zrezygnować z punktów ajencyjnych/franczyzowych.
Pytanie do osób, które co nie co o prawie wiedzą, czy to może być prawda, czy tylko nie doinformowanie pracownika TM, który podał mi taką informację?
|
Do góry
|
|
|
|
#1830063 - 04/12/2007 03:58
[Re: zostać modem_MLS]
|
journeyman
Meldunek: 30/11/2007
|
Conrad - totomix - 7 % od obrotu - millenium - było 9% od obrotu[ ale mogło się cos zmienić] Po za tym w Milenium trzeba podpisac weksel na 200 tys PLN Po drugie rynek jest tak przesycony, że punkty raczej się zamyka niż otwiera nowe, albo otwiera nowe ale w '' dziwnych'' miejscach :), tak tylko na próbe i na farta ,że się uda rozwinąc interes.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|